hu en
Tiszaföldvár VSE Végeredmény 0-5
MOL Fehérvár FC
 
MOL Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2020-2021
64 közé jutásért - 6. forduló
2020.09.20., Vasárnap @ 15:00
Tiszaföldvár, Tiszaföldvári Sportpálya

21 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Antal Péter
Asszisztensek:
Garai Péter, Molnár Alex
Tartalék játékvezető:
Takács Tamás
90 +2.Vége a meccsnek. 
90.Ismét Papp került helyzetbe, 13 méterről kapu fölé lőtt. 
89.Papp 17 méterről alig lőtt kapu mellé. 
83.GÓÓÓÓÓL!

Az első csapatban ma debütáló Papp Marcell vette be 20 méterről a hazai kaput.
82.Evandro helyett Dinnyés a pályán.
81.GÓÓÓÓL!

Ami az előbb kimaradt, az most már bent van. Funsho beadását Nikolics közelről juttatta a kapuba. 
77.Funsho a jobb szélről adott középre, a hosszún érkező Nikolics kapu mellé lőtt. 
75.Hangya kapott sárgát. 
72.Papp azonnal egy veszélyes lövéssel mutatkozott be, 16 méterről vette célba a kaput, a labda egy védőről szögletre pattant. 
69.Borgulya helyére Aszódi, Géresi helyére Papp, Bolla helyére Zeke állt be. 
67.
 
66.GÓÓÓL!

Evandro
tolt egyet a labdán, majd 20 méterről hatalmas gólt lőtt. 
65.
 
64.Evandro lőtt 22 méterről kapura, a labda a felső lécen csattant. 
61.Balla helyére Pápai állt be.
59.Rockov védett magabiztosan vetődve egy távoli szabadrúgást. 
52.Kovács szépen tette maga elé a labdát, majd 17 méterről kapu mellé lőtt. 
51.Szép hazai támadás végén Ábel lőtt éles szögből, 5 méterről kapura, Rockov lábbal védett. 
50.Orosz helyére Nagy állt be.
49.Gerhát óriási formában véd, ezúttal Kovács távoli löketét hatástalanította a hazaiak kapusa. 
47.Bolla távoli lapos lövését védte a hazaiak kapusa. 
46.Folytatódik a meccs.
45.Vége az első félidőnek. Csapatunk rengeteg helyzetet alakított ki, de a hazai csapat kapusa óriási formában véd, neki köszönhető, hogy csupán 0-2 áll az eredményjelzőn a szünetben. 
43.Nikolics a 11-es pontról tekert ballal kapura, Gerhát bravúrral mentett. A hazai kapus óriási védéseket mutat be a mai mérkőzésen. 
41.Géresi szép cselekkel ment el a jobb szélen, majd a második ütemben érkező Nikolicsnak passzolt vissza, akinek 6 méteres lövését blokkolni tudták. 
37.Pátkai távoli lövése egy védőről szögletre vágódott. 
33.GÓÓÓÓL!

NIkolics
magabiztosan értékesítette a 11-est, igaz Gerhát érezte az irányt, de akkora erővel lőtte csatárunk a büntetőt, hogy a hazai kapusnak esélye sem volt. 
32.Orosz buktatta Géresit a 16-oson belül, sárga és 11-es.
30.Burai kapott sárgát. 
27.Gerhát egy szöglet utáni közeli lövést ismét szépen védett. 
25.
 
24.Géresi hatalmas helyzetben, 11 méterről a bal felső sarok fölé tekert. 
22.Ábel kapott remek labdát, majd ügyesen emelte át a kifutó Rockov felett a játékszert, amely a felső lécen csattant. 
20.Géresi beadását Kovács szép mozdulattal,kapásból lőtte 12 méterről kapura, Gerhát óriási bravúrral mentett. 
19.Ábel lőtt kapu fölé 25 méterről egy szabadrúgást. Mindenesetre a lelkes tiszaföldvári szurkolók nagy tapssal jutalmazták a hazai lehetőséget. 
17.Nikolics éles szögből, ballal lőtt kapura, Gerhát szépen védett. 
16.
 
15.GÓÓÓÓL!

Kovács vezette a labdát, amely egy védőről Géresi elé pattant, aki állítgatás nélkül, 16 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt. 
12.Gerhát védett nagy bravúrral egy közeli fejest. 
8.Géresi kapott remek labdát, 8 méterről, szemből a kaputól azonban fölé lőtt. 
4.Géresi 20 méterről laposan vette célba a hazai kaput, azonban a kísérlet célt tévesztett. 
3.Nikolics 22 méteres szabadrúgását védte szépen a hazaiak kapusa. 
1.A Tiszaföldvár kezdte a meccset!
-5.Géresi Krisztián 1023 nap után kezd újra a Vidi első csapatában. Utoljára 2017. december 2-án, az FTC - Vidi (3-1) bajnokin lépett pályára kezdőként. 
-15.A védelem tengelyében két fiatal belső védő kap bizonyítási lehetőséget ma délután. Vágó Gábor már hosszabb ideje rendszeresen az NB I-es együttessel készül és Tóth Attilához hasonlóan az NB III-as Vidi II meghatározó alapembere. 
-20.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Rockov - Bolla, Vágó, Tóth, Hangya - Pátkai, Kovács - Funsho, Géresi, Evandro - Nikolics
-50.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Tiszaföldvárról, ahol 15-kor játszik MOL Magyar Kupa-meccset a Vidi!
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Hamarabb is kijöhetett volna az osztálykülönbség a két csapat között, kicsit döcögősen indult be a gólgyártás, ennek ellenére domináltunk a mérkőzésen. A legfontosabb az, hogy nyertünk és továbbjutottunk, valamint fiatal játékosoknak is lehetőséget adtunk, amivel élni tudtak, Papp Marcell szerezte az ötödik találatunkat. Mindemellett Géresi Krisztián hosszú sérülés után kapott ismét lehetőséget a kezdőben és góllal hálálta meg a bizalmat. Kell még neki egy kis idő, amíg újra száz százalékos formába lendül, de jó úton halad. Kovács István újra egészséges, de számára is idő kell még, hogy bepótolja a kihagyott hónapokat. Összességében elégedett vagyok, a csapat elvégezte azt a munkát, amelyet előzetesen vártam tőlük."

Rétes Pál:

"Óriási sebességbeli különbség volt a két csapat között, amit nem lehetett eltüntetni azzal, hogy megfelelő mentalitással álltunk a meccshez. A 0-5 lehet, hogy nem is tükrözi a valóságot, mert rengeteg helyzete volt a Vidinek, de a kapusunk szenzációs teljesítményt nyújtott. Tudtuk, hogy szinte lehetetlen feladat legyőzni a Fehérvárt, sajnos nem is sikerült, ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok a mutatott játékunkkal, mert a hozzáállásunk nagyon rendben volt."

MOL Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2020-2021
64 közé jutásért - 6. forduló
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Szeptember 20. 17:30  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
MOL Magyar Kupa - 5-0-ra győztünk Tiszaföldváron

Géresi kezdte a gólgyártást, Nikolics kétszer is betalált és Evandro, valamint Papp Marcell is eredményes tudott lenni.

A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Megyei I. osztályú Tiszaföldvár otthonában léptünk pályára vasárnap 15.00-tól, a tét a legjobb 64 közé jutás volt. Márton Gábor vezetőedző a Rockov - Bolla, Vágó, Tóth A., Hangya - Pátkai, Kovács I. - Funsho, Géresi, Evandro - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat, vagyis két tehetséges fiatal is az első perctől bizonyíthatott Vágó és Tóth személyében, Géresi Krisztián pedig 1023 nap után kezdett újra a Vidiben.

A 3. percben Nikolics, egy perccel később Géresi vette célba a hazai kaput eredménytelenül. A 8. percben újra Géresi került helyzetbe, de fölé lőtt, majd Gerhát mutatott be nagy védést a 12. minutumban. A 15. percben megszereztük a vezetést: Kovács vezette a labdát, amely egy védőről Géresi elé pattant, aki állítgatás nélkül, 16 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt (0-1).

Két perccel később Nikolics éles szögből, ballal lőtt kapura, Gerhát szépen védett. Az első hazai lehetőségre a 19. percig kellett várni, ekkor Ábel lőtt kapu fölé 25 méterről egy szabadrúgást. Pár pillanattal később Géresi beadását Kovács szép mozdulattal, kapásból lőtte 12 méterről kapura, Gerhát óriási bravúrral mentett. A 22. percben Ábel kapott remek labdát, majd ügyesen emelte át a kifutó Rockov felett a játékszert, amely a felső lécen csattant. A 24. percben Géresi hatalmas helyzetben, 11 méterről a bal felső sarok fölé tekert. A tiszaföldvári kapus a 27. percben is bemutatott egy bravúrt, majd a 32. percben Géresi harcolt ki büntetőt, amit Nikolics értékesített, Gerhát érezte az irányt, de akkora erővel lőtt csapatkapitányunk, hogy védeni nem tudott (0-2).

A félidő vége előtt Nikolics még kétszer helyzetbe került, először blokkolták a próbálkozását, másodszor a 26 éves földvári kapus védett. 2-0-s Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész elején Bolla távoli, lapos lövését védte Gerhát, nem sokkal később pedig Kovács löketét hatástalanította. Az 51. percben egy szép hazai támadás végén Ábel lőtt éles szögből, 5 méterről kapura, Rockov lábbal védett, egy perc múlva Kovács István lőtt mellé. Az 59. percben Rockov védett magabiztosan vetődve egy távoli szabadrúgást. A 64. percben Evandro 22 méterről lőtt a felső lécre, 2 perc múlva azonban - 2 méterrel közelebbről - már jobban célzott, gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (0-3).

A 69. percben csereként beálló és a felnőtt csapatban ezen a meccsen debütáló Papp Marcell szinte azonnal egy veszélyes lövéssel mutatkozott be, 16 méterről vette célba a kaput, a labda egy védőről szögletre pattant. (Papp mellett egyébként a vele együtt becserélt Zeke Márió, majd a később lehetőséget kapó Dinnyés Olivér is első meccsét játszotta a Vidi első csapatában.) 8 perccel később Funsho a jobb szélről adott középre, a hosszún érkező Nikolics kapu mellé lőtt. 4 perc múlva már nem hibázott Niko, újra Funsho adott be, támadónk pedig közelről, ballal lőtt a hálóba (0-4). 

A 83. percben Papp Marcell vette be egy szép lövéssel, 20 méterről a hazai kaput (0-5).

A végén Papp még kétszer helyzetbe került, először 17 méterről mellé, majd 13 méterről fölé lőtt. Az egyperces ráadásban Funsho került ziccerbe, de közelről Gerhátot találta el.

5-0-ra győztünk Tiszaföldváron és továbbjutottunk a MOL Magyar Kupában. Legközelebb szeptember 24-én, csütörtön lépünk pályára, az Európa Liga 3. selejtezőkörében a francia Stade de Reims együttesét fogadjuk Sóstón, zárt kapu mögött.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek