hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-2
Ferencvárosi TC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Tavaszi szezon - 31. forduló
2021.04.25., Vasárnap @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

17 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Szécsényi István, Garai Péter
Tartalék játékvezető:
Medovarszki János
Gólbírók:
Bogár Gergő, Pillók Ádám
90 +4.Vége a meccsnek. 
90 +3.Tokmac kapott sárgát.
90 +2.Nego adott szép labdát Funshonak, aki 8 méterről lőhetett kapura, de a lövés elakadt a blokkban. Nagy helyzet volt. 
90.3 perc a ráadás.
88.Rus is besárgult.
86.Gera kapott sárgát.
83.GÓÓÓÓL!

Bolla adott kapu elé a jobb szélről, Nikolics megelőzte védőjét és közelről a léc alá bombázott. 
80.Pinto helyére Alef állt be.
78.Laidouni helyére Vécsei állt be.
73.Stopira beadását Funsho fejelte vissza Petrjaknak, aki kapásból kapura lőtt, a labda egy védőről szögletre pattant.
70.Zivzivadze helyére Houri állt be nálunk, a vendégeknél Isael, Zubkov és Mak helyére Gera, Baturina és Tokmac álltak be. 
67.Funsho vette célba 18 méterről a jobb alsó sarkot, Bogdán nagyot védett. 
66.Mak kapott sárgát.
61.Petrjak szögletét Stopira 12 méterről fejelte kapura, Bogdán védett. 
59.Heister kapott sárgát.
57.Dárdai helyére Funsho állt be.
54.GÓL!

Isael ugratta ki védőink közül Zubkovot, aki egyedül vezethette a labdát a kapunkra, és nem hibázott. 
50.
 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.Pinto is besárgult.
42.Bolla kapott sárga lapot. 
36.GÓL!

Zubkov
használta ki Kovács bizonytalanságát hátul, és elcsente előle a labdát, majd közelről az üres kapuba lőtt a Ferencváros támadója. 
34.
 
30.Dárdai vette célba a bal alsó sarkot 21 méterről, Bogdán vetődve védett. 
25.Zivzivadze szerzett labdát a Ferencváros térfelén, majd 23 méterről alig lőtt kapu mellé. 
24.Ezúttal Dárdai lőtt 24 méterről kapu mellé szabadrúgásból. 
18.Petrjak szöglete után Stopira fejelt kapu mellé. 
17.Stopira beadását Bogdán húzta le az ötösön belül. 
15.
 
14.Petrjak 32 méteres szabadrúgása célt tévesztett. 
9.Pinto távoli lövése jócskán kapu mellé ment. 
7.Isael veszélyeztetett sarokkal körülbelül 3-4 méterre a kapunktól, Rus szögletre mentett. 
3.Az első helyzetet a Ferencváros alakította ki, Isael 10 méteres lövése azonban kapu mellé ment. 
1.Mi kezdtük a meccset. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink pedig ahogyan tavaly, úgy idén is sorfalat álltak a bajnok FTC játékosainak a kivonuláskor. 
-15.
 
-22. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovács - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Dárdai, Nego, Pinto, Petrjak - Zivzivadze, Nikolics
-50.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 17-kor kezdődik az FTC elleni bajnokink. 
Mérkőzés után

Szabics Imre:

"Jól játszottunk, elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, talán nem érdemeltünk vereséget. Sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből, pozitívan nézünk a jövőbe, építkezünk tovább. Megint bebizonyította a csapat, hogy az utolsó percig képes küzdeni, ha még tartott volna 10 percig a mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy kiegyenlítünk és sikerül pontot menteni. Stressz alatt még nem biztos hogy nem hibázunk bele bizonyos szituációkba, de minden ember hibázik, én is fogok az én pozíciómban, bármelyik játékos is hibázhat, a lényeg hogy utána kijavítsuk. Dani hozott nekünk már meccset, most ez így sikerült. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Az elmúlt hat meccsen nagyon sok mindent viszontláttam, labdával, labda elleni munkában, váltásokban azokból, amiket gyakorolunk a játékosokkal. Azon dolgozunk, hogy a játék minden részében tudják, mi a teendőjük, és napról napra jobbak lesznek. Az FTC ellen meccselni számomra ugyanolyan volt, mint bármelyik másik találkozó, ezért is 3 pontot adtak, sajnos ezt nem mi szereztük. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez és a bajnoki címükhöz is!"

Sergei Rebrov:

"Korábban elmondtam, minden meccs a Vidi ellen egy derbiként fogható fel, így volt ez ma is. Kicsit változtattunk a struktúránkon, de szerencsére működött és megérdemelten nyertünk. A presszing és a védekezés is rendben volt és a cseréink is ültek. Miután megnyertük a bajnokságot, már nem csak a pontokért harcolunk, szeretnénk megmutatni az erőnket minden egyes meccsen, így lesz a hátralévő két bajnokin is, amit talán már nézők előtt játszhatunk, ami külön motivációt jelenthet a csapatnak."

 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Április 25. 19:50  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Az FTC elvitte a három pontot a MOL Aréna Sóstóból

Zubkov duplájára Nikolics válaszolt 10 perccel a vége előtt, de az egyenlítés sajnos nem sikerült.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a bajnoki címét matematikailag kedd este bebiztosító FTC-t láttuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. A kezdés előtt Nego Loic-ot köszöntötte klubunk nevében Kovács Zoltán sportigazgató, válogatott játékosunk a legutóbbi fordulóban 200. NB I-es mérkőzését játszotta.

Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Dárdai, Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics, Zivzivadze kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Sergei Rebrov 7 helyen változtatott az előző játéknaphoz képest.

A mérkőzés első helyzetét a Ferencváros alakította ki, Isael 10 méteres lövése azonban kapu mellé ment a 3. percben. Négy minutummal később megint Isael veszélyeztetett sarokkal 3-4 méterre a kapunktól, Rus szögletre mentett. Pinto majd Petrjak is távolról próbálkozott részünkről az első negyedórában, de egyik lövés sem jelentett veszélyt Bogdán kapujára. A 18. percben Stopira fejelte mellé Petrjak szögletét, a 24. percben Dárdai bombázott ballal, 22 méterről a bal alsó mellé.

Nem sokkal később Zivzivadze szerzett labdát a Ferencváros térfelén, majd 23 méterről alig lőtt kapu mellé. Félóra játék után Bogdán hárította Dárdai újabb lövését. A 36. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: Musliu passzolt Kovácshoz, aki túl sokáig várt mielőtt továbbadta volna a labdát, Zubkov odaért és közelről a hálóba passzolt (0-1).

Az első félidőben nem jegyezhettünk fel több lehetőséget egyik oldalon sem, ahogy a második játékrész elején sem forogtak veszélyben a kapuk egészen az 54. percig, amikor Zubkov megduplázta a vendégek előnyét: Somalia passzával lépett ki az ukrán szélső és ki is használta a ziccert (0-2).

A 61. percben Petrjak szögletét Stopira 12 méterről fejelte kapura, a 67. percben Funsho 18 méterről lőtt, mindkétszer védett Bogdán. A 73. percben Stopira beadását Funsho fejelte vissza Petrjaknak, aki kapásból kapura lőtt, a labda egy védőről szögletre pattant. Az utolsó 10 perc kezdődött, amikor szépítettünk: Bolla éles jobb oldali beadására Nikolics robbant be és az ötösről a hálóba bombázott (1-2).

A végére teljesen beszorítottuk az FTC-t, de igazán nagy helyzetet csak a ráadás perceiben tudtunk kialakítani, amikor Nego egy remek csel után Funshohoz passzolt, aki 8 méterről lőhettet, de elakadt a blokkban a labda. Maradt az 1-2, a Ferencváros megnyerte a mérkőzést.

Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, a május 3-i, Újpest elleni kupadöntő miatt korábban játszunk az MTK-val a 32. fordulóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek