hu en
Mezőkövesd Zsóry FC Végeredmény 1-3
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Tavaszi szezon - 30. forduló
2021.04.21., Szerda @ 20:00
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Stadion

13 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bognár Tamás
Asszisztensek:
Kóbor Péter, Vígh-Tarsonyi Gergő
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Pintér Csaba, Szilágyi Sándor
90 +3.Vége a meccsnek. 
90 +2.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Petrjak nagyon szép labdával hozta helyzetbe Szabó Leventét, aki 6 méterről nem hibázott. Ez volt az első NB I-es gólja, bravó Levi!
90 +1.3 perc a ráadás.
90.Rui Pedro és Diallo állt be Martic és Farkas helyére. 
87.Cseri és Vutov helyére Kavtaradze és Nagy álltak be, nálunk pedig Nikolics helyett Szabó a pályán.
85.Petrjak lapos lövését Szappanos védte. 
84.Martic távoli bombáját védte szépen Kovács. 
83.Dárdai beadását kivágták a kapu előtt érkező Petrjak elől, a labda Houri elé került, ő pedig 17 méterről tekert nem sokkal kapu mellé. 
81.Zivzivadze helyére Alef állt be.
80.Bolla lőtt 7 méterről, éles szögből a rövid alsó irányába, Szappanos nagyot védett. 
75.Petrjak állt be Funsho helyére.
74.Vojtusé az újabb sárga.
69.Chrien helyére Vojtus állt be.
66.
 
66.Torghelle Sándor kapott sárga lapot a kispadunkon. 
65.GÓÓÓÓÓÓL!

Nego beadását Dárdai éles szögből, nagyon szépen lőtte kapásból a hazai kapuba. 
62.KOVÁCS DANI!!!!

Vajda tekert 15 méterről kapura, Kovács óriási bravúrral szedte ki a léc alól a labdát. Szép volt, Dani!
60.
 
59.GÓÓÓÓÓÓL!

Dárdai beadását Vajda röviden fejelte ki, a labda Funsho elé került, aki 9 méterről nem hibázott. 
58.Hatodik szögletünk után ide-oda pattogott a labda a hazai kapu előterében, végül kivágták a védők. 
53.Bolla tekert kapu elé, Zivzivadze fejelt 7 méterről kapura, Szappanos a léc alól tornázta ki a labdát. 
52.Fiola kapott sárgát.
49.Nikolicsot állította meg lesen a partjelző, de ez is inkább tűnt egy vonalnak.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45 +1.Nikolics kapott sárgát. 
45.Musliu nagyon szép gólt szerzett Nikolics passzát követően, de a partjelző lest jelzett - a tv-s ismétlés tanúsága szerint a partjelző nem biztos, hogy jó döntést hozott, amikor a magasba emelte a zászlaját. 
44.Besirovic kapott sárgát.
41.Rus távoli bombája nem okozott veszélyt a hazai kapura. 
40.Farkas is besárgult.
36.Jurina kapott sárgát. 
35.Ívelésekkel próbálunk a jól záró hazai védelem mögé kerülni, de nagyon nehéz dolgunk van a 10 mezőnyjátékossal masszívan védekező Mezőkövesd ellen. 
30.
 
29.Musliu kapott sárgát. 
28.Houri gyönyörű csel után lőtt 20 méterről alig kapu fölé. 
25.Farkas 17 méteres, lapos lövését védte vetődve Kovács. 
23.Mi birtokoljuk többet a labdát, de eddig jól védekezik a Mezőkövesd. 
18.A szabadrúgást az ötösünk elé ívelte Besirovic, és az egyik hazai támadó kapura fejelt, Kovács védett. 
17.Rus szabálytalankodott a térfelünk közepén, szabadrúgás a Mezőkövesdnek. 
15.
 
13.GÓL!

Megszerezte a vezetést a hazai együttes, Besirovic adott jó labdát Vutovnak, aki 6 méterről, éles szögből, nagy erővel bombázott a léc alá. 
11.Zivzivadze vett át egy labdát a 16-oson belül, de támadónk lesen volt, ezt pedig jelezte is a partjelző. 
9.Dárdai lapos beadása megtalálta Fiolát, aki egy csel után éles szögből kapura lőtt, Vajda vágta ki a kapu előteréből a játékszert. 
5.Nikolics 18 méteres lövése akadt el a blokkban. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a meccs. Hajrá, Vidi!
-5.A mai lesz válogatott játékosunk, Nego Loic 200. NB I-es bajnokija. 
-16.
 
-29.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-32.Első alkalommal tagja NB I-es meccsen a Vidi meccskeretének Dinnyés Olivér, a Vidi II rutinos középpályása, aki ebben a szezonban a Tiszaföldvár elleni kupameccsen csereként, a Gárdony elleni kupameccsen pedig kezdőként lépett pályára a Vidiben. 
-35.
 
-38.A DVTK a 94. percben szerzett góllal legyőzte a Puskás Akadémiát, így amennyiben ma megszerezzük a győzelmet, akkor 5 pontra megközelítjük megyei riválisunkat a tabellán. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovács - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Funsho, Nego, Houri, Dárdai - Zivzivadze, Nikolics
-55.
Ma a fehér mezünkben lépünk pályára.  
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Mezőkövesdről, ahol 20 órakor kezdődik a Mezőkövesd - Vidi bajnoki.
Mérkőzés után

Szabics Imre: "Sajnos gyorsan hátrányba kerültünk, pedig már az első játékrészben is jól futballoztunk. Mindenesetre a bekapott gól nagyon bosszantó volt, hiszen óriási energiákat kell mozgósítani, ha hátrányba kerülünk. Ugyanakkor le a kalappal a csapatom előtt, az én irányításom alatt már harmadik alkalommal sikerült hátrányból meccset nyerni. Mindez azt bizonyítja, hogy óriási a hite a játékosaimnak. Hisznek önmagukban és a csapattársaikban is. Büszke vagyok a fiúkra, és ha úgy alakul, akkor meg fogjuk csinálni negyedjére és ötödjére is." 

Pintér Attila: "Gratulálok a Vidinek a győzelemhez. Számításom szerint 1-0-ás vezetésünket követően minimum négy alkalommal zárhattuk volna le a meccset. Minden esélyünk megvolt a győzelemre, jó helyeken szereztünk labdát, jól is indultunk belőle, volt olyan, hogy négy a kettőben vihettük kapura a labdát, sajnos nem sikerült megszereznünk a második gólt, amivel lezárhattuk volna a meccset. A második félidőben gyorsan kaptunk két gólt, de mind a két gól előtt olyan szituációk történtek a pályán, amely után nekünk kellett volna szabadrúgást elvégeznünk. Ha ezeket a szabadrúgásokat megkapjuk, akkor nem lett volna lehetősége a Vidinek arra, hogy tovább járassa a labdát és megbontson bennünket. A játékosaim így is végig száz százalékon pörögtek, mindent megtettek a siker érdekében. Sok sikert kívánok a Vidinek!

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Április 21. 22:20  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Hátrányból fordítva, 3-1-re győztünk Mezőkövesden

Vutov révén szereztek vezetést a hazaiak a meccs elején, a második félidőben azonban Funsho, Dárdai és Szabó Levente góljaival megszereztük a három pontot.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry vendége volt a Vidi. Csapatunk a kedd délutáni edzést követően buszra szállt, hogy az éjszakát Demjénben töltse, szerda délelőtt pedig átmozgató foglalkozást tartott Szabics Imre vezetőedző a játékosoknak Egerben.

Az esti mérkőzést ezúttal a Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Funsho, Nego, Houri, Dárdai - Nikolics, Zivzivadze összeállításban kezdtük.

Az 5. percben Nikolics 18 méterről leadott lövését jegyezhettük fel, ami elkadt a blokkban, kicsivel később Fiola próbálkozott éles szögből, Vajda menteni tudott a hazai kapu elől. A 13. minutumban váratlanul vezetést szerzett a Kövesd: Besirovic adott jó labdát Vutovnak, aki 6 méterről, balról, nagy erővel bombázott a léc alá, Kovács Dániel tehetetlen volt (1-0). 

A 18. percben Besirovic ívelt kapu elé egy szabadrúgást, jött is a hazai fejes, Kovács védett. A 25. percben Farkas 17 méteres, lapos lövését védte vetődve kapusunk. Három perc múlva Houri egy gyönyörű csellel elküldött egy mezőkövesdi védőtt, majd 20 méterről kevéssel lőtt kapu fölé.

A félidőt Musliu érvénytelen gólja zárta, védőnk Nikolics labdáját lőtte remek mozdulattal a kapu bal sarkába, de az asszisztens szerint lesről, így egygólos hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok. 

A második játékrész 8. percében Bolla tekert kapu elé, Zivzivadze fejelt 7 méterről kapura, Szappanos a léc alól tornázta ki a labdát. Az 59. percben sikerült az egyenlítés: Dárdai beadását Vajda röviden fejelte ki, a labda Funsho elé került, aki 9 méterről nem hibázott (1-1).

Nem sokkal az egyenlítést követően Kovács mutatott be hatalmas bravúrt, Vajda tekert 15 méterről kapura, de kapusunk kiszedte a léc alól a labdát. A 65. percben pedig már nálunk volt az előny, Nego beadását Dárdai éles szögből, az ötös sarkáról, ballal lőtte kapásból a hazai kapu bal sarkába (1-2).

Az utolsó 10 perc elején felpörögtek az események, először Bolla lőtt 7 méterről, éles szögből a rövid alsó irányába, Szappanos nagyot védett. A 83. percben Dárdai beadását kivágták a kapu előtt érkező Petrjak elől, a labda Houri elé került, ő pedig 17 méterről tekert nem sokkal kapu mellé. Egy perc múlva Martic bombáját hatástalanította Kovács, a másik oldalon Petrjak lapos kísérletét védte a kövesdi kapus. A hazaiak mindent megpróbáltak a végén, hogy egyenlítsenek, de mi szereztünk újabb gólt, mégpedig a csereként beállt Szabó Levente első NB I-es találatával: szép támadás végén Petrjak centerezett jobbról, a hosszún érkező Szabó pedig közelről a hálóba lőtt, Szappanos beleütött a labdába, de védeni nem tudott (1-3).

Zsinórban harmadszor nyertünk a bajnokságban, és a vasárnapi, Honvéd elleni bajnoki után újra hátrányból fordítva. Legközelebb vasárnap lépünk pályára, az FTC-t fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek