hu en
Budafoki MTE Végeredmény 1-2
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Tavaszi szezon - 25. forduló
2021.03.07., Vasárnap @ 20:00
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

4 fok, tiszta égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Zierkelbach Péter
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Huszár Balázs
Gólbírók:
Karakó Ferenc, Takács János
90 +4.Vége a meccsnek!
90 +3.Margitics kapott sárgát.
90 +1.3 perc a hosszabbítás. 
90.​Zivzivadze helyére Szabó állt be.
87.
 
84.GÓÓÓÓÓÓL!

Houri tekert szélről élesen kapu elé egy szabadrúgást, a menteni igyekvő Zsóri becsúszva a saját kapujába juttatta a labdát, öngól!
83.Filkor helyére Margitics, Huszti helyére Micsinai állt be.
80.
 
76.Nikolics helyére Houri állt be.
75.Petrjak beadására Bese vetődött ki, így Nikolics elől megkaparintotta a labdát. 
73.Nikolics közeli lövését Bese védte bravúrral, a kipattanót Zivzivadze lőtt kapura, Romic a gólvonalról mentett.
73.Nego beadása a felső lécen csattant.
72.Kovács helyére Zsóri állt be. 
69.Nego sprintelt el a jobb szélen a labdával, majd pontatlanul adott kapu elé. 
68.Nego kapott sárgát.
67.
 
65.Skribek helyére Ihrig-Farkas állt be.
63.Nikolics került ziccerbe, csatárunk éles szögből lövés helyett a (gól)passzt választotta, azonban a kivetődő Besében elakadt a labda, így az nem jutott el az üresen érkező Zivzivadzehoz. 
62.Skribek kapott szép labdát, a hazai támadó azonban kapásból nem találta el a labdát a kapunktól 10 méterre. 
56.
 
52.Alef bicegett le, helyére Pinto állt be. 
49.Kovács lőtt 11 méterről alig kapu mellé.
48.Bolla beadását Nikolics fejelte kapu fölé.
46.Folytatódik a meccs, szünetben Funsho helyére Bolla állt be. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45 +1.Petrjak egy csel után 14 méterről tekert centikkel kapu mellé. 
44.Petrjak távoli bombája suhant el a hazai kapu mellett. 
41.GÓL!

Kissé váratlanul egyenlített a BMTE. Egy gyors bedobást követően Kovács elé került a labda, aki egyből Skribeket hozta játékba, ő pedig tolt egyet a labdán, majd 15 méterről kapura lőtt, Rockov ugyan még bravúrral bele tudott ütni a labdába, de a közeli, jól helyezett lövést nem védhette kapusunk. 
38.
 
34.Petrjak szabadrúgása után Rus fejelt 8 méterről kapu fölé. 
32.Nego beadását követően Petrjak lőtt 7 méterről, kapásból kapu mellé. 
26.ROCKOV!!!

Kovács bal alsó sarokra tartó 11-esét bravúrral védte kapusunk!
25.Nego buktatta Csonkát a 16-oson belül, 11-es!
23.Magabiztosan őrizzük előnyünket, a gól óta helyzet egyik kapu előtt sem adódott.
20.
 
17.GÓÓÓÓÓÓL!

Nego ívelt az oldalvonal mellől a 16-os előterébe, Nikolics szépen vette le a labdát, majd egyből Zivzivadzet hozta játékba, aki 20 méterről, ballal óriási gólt lőtt. 
12.Hangya ívelt a 16-oson belülre, érkezett Funsho, 15 méterről fejelt kapura, Bese vetődve védett. 
10.Az első tíz perc helyzet nélkül telt el. 
5.Filkor passzolt Kovácsnak, aki kapásból kapura lőtt 8 méterről, Rockov óriásit védett, de a partjelző ezen az oldalon is lest jelzett időközben. 
3.Zivzivadze ugratta ki Nikolicsot, de a partjelző lest jelzett.
1.A piros-fekete mezes hazaiak kezdték a meccset. 
-10. 
-20.
 
-30.Ma már örülhettünk egy Vidi-győzelemnek, délután a Vidi II Elek Ákos duplájával 2-0-ra nyert a BKV Előre otthonában. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40."Kovács Dániel a Paks elleni bajnokin könnyebb combizom-sérülést szenvedett, ezért biztonsági okokból nem került be a mai meccskeretbe" - tájékoztatott bennünket dr. Kovács Tibor csapatorvos. 
-45.
 
-50.Íme a mai kezdőnk: Rockov - Nego, Rus, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Funsho, Nikolics, Petrjak - Zivzivadze
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Budafokról, ahol 20-kor kezdődik csapatunk BMTE elleni bajnokija. 
Mérkőzés után

Szalai Tamás:

“Nem kezdtünk jó ritmusban ma este. Mondom ezt a rúgott gól ellenére is, mert nem találtuk a saját játékunkat. Ez a második játékrész első tizenöt percéig így volt, de az utolsó húsz percre felpörögtek a srácok és jöttek a helyzetek is - bár az utolsó passzok hiányoztak. A szélén több kettő az egyes szituációt kellett volna kialakítanunk, de egy szerencsés góllal sikerült megnyernünk a találkozót. A mai mérkőzésbe is mindenki beletette a munkát, maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással. Egy góllal szerintem rászolgáltunk a győzelemre. Emellett is, jobban kell dominálnunk az ilyen meccseken és előbb el kell döntenünk a három pont sorsát, ehhez viszont javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon.”

Csizmadia Csaba:

“Úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettünk volna. Letámadtuk ellenfelünket, sok labdát szereztünk. Majd teljesen váratlanul egy nagyon szép góllal vezetést szerzett a Vidi, de ezt követően is folytattuk a saját játékunkat. Dominánsabbak voltunk, egyenlítettünk és kihagytunk egy büntetőt is. A második félidőben két játékosunk sem talált kaput ziccerben, ilyen tiszta helyzeteket mi nem hagyhatunk ki, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Visszanéztem a győztes gól előtti szabadrúgást megelőző szituációt, talán kicsit könnyű síppal fújták, de nem szabad ilyen lehetőséget hagyni egy olyan ellenfélnek, ahol minőségi játékosok vannak. Zsóri Dani csúszott bele a labdába véletlenül, nagyon sajnáltam őt és az egész csapatot. Az, hogy kimaradt egy büntető, az benne van a játékban, Kovács Dávid eddig mindegyiket belőtte.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Március 07. 22:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
2-1-es győzelem Budafokon

Zivzivadze bombájával szereztünk vezetést a 17. percben, amit még az első félidőben kiegyenlített Skribek, a hajrában Zsóri vétett öngólt.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának zárómérkőzését a Budafok otthonában játszottuk vasárnap este. A hazai együttes a bennmaradásért harcol, mi a második helyért küzdünk, nem ígérkezett könnyűnek a találkozó, és nem is lett az.

Kovács Dániel a Paks elleni bajnokin könnyebb combizom-sérülést szenvedett, ezért biztonsági okokból nem került be a mai meccskeretbe, így Szalai Tamás megbízott edző ezúttal a Rockov - Nego, Rus, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Funsho, Nikolics, Petrjak - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat. 

Egy-egy leshelyzettel indult a mérkőzés, előbb Nikolics indult volna meg Zivzivadze labdájával, ha az asszisztens nem jelez, majd Kovács lövését védte bravúrral Rockov, de ezúttal is a magasban volt a zászló. A 12. percben Hangya ívelt a 16-oson belülre, érkezett Funsho, 15 méterről fejelt kapura, Bese vetődve védett. Öt perccel később megszereztük a vezetést: Nego ívelt az oldalvonal mellől a 16-os előterébe, Nikolics szépen vette le a labdát, majd egyből Zivzivadzét hozta játékba, aki 20 méterről, ballal óriási gólt lőtt (0-1)!

Próbálkozott a Budafok és majdnem sikerrel is jártak, a 25. percben ugyanis Nego buktatta Csonkát a 16-oson belül, amiért büntetőt ítélt Zierkelbach Péter. Kovács Dávid állt a labda mögé, a bal alsót célozta meg, Rockov azonban remek vetődéssel kiütötte a labdát! A 32. percben Nego beadása után Petrjak lőtt 7 méterről, kapásból kapu mellé, nem sokkal később szélsőnk előkészített, ívelését Rus fejelte fölé 8 méterről.

A 40. percben egyenlített az újonc, egy gyors bedobás után Kovács passzolt Skribekhez, aki 14 méterről lőtt, Rockov majdnem kivédte, de a kezéről a bal alsóba gurult a labda (1-1).

Szünet előtt még két Vidi-helyzet alakult ki: először Petrjak indította Nikolicsot, aki Zivzivadzét próbálta játékba hozni, egy védőről az akciót követő Petrjak elé került vissza a labda, ő pedig futtából, 23 méterről a bal alsó mellé lőtt. A ráadásban újra Petrjak volt a főszereplő, Nikolics csúsztatása és egy szép csel után találta el a kapufát 11 méterről, de gól nem született, döntetlen állás mellett mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész elején Nikolics fejelte fölé Bolla beadását, a másik oldalon Kovács lőtt mellé 11 méterről. Alig kezdődött el a félidő, Alefet combközelítő-érzékenység miatt kellett lecserélni, Pinto jött a helyére. A 62. percben egy hosszú indítást Skribek kapásból próbált kaupra lőni, nem találta el jól a labdát. Egy perccel később Nikolics került ziccerbe, éles szögből, lövés helyett a passzt választotta, a kivetődő Besében elakadt a labda, így az nem jutott el az üresen érkező Zivzivadzéhoz. A 72. percben megint nagyon közel jártunk a gólhoz, Nikolics kapott jó labdát a tizenegyes-pontnál, de a kivetődő Besét találta el, a kipattanót Pinto lőtte rá, ez pedig a blokkban akadt el. A 75. percben Petrjak beadására vetődött ki a hazaiak 22 esztendős kapusa és Nikolics elől megkaparintotta a labdát. Egy perc múlva Bolla beadása után Petrjak "tűnt el" Huszti mellett az ötösön, nem járt büntető. A 84. perc végre meghozta az újabb találatot: Houri lőtt be a kapu elé egy szabadrúgást oldalról, amibe Zsóri ért bele és a saját kapujába lőtt (1-2)!

A Budafok innen már nem tudott felállni a hátralévő 10 percben, helyzetig sem jutott Csizmadia Csaba együttese a meccs végén, 2-1-re győztünk. Legközelebb szerdán lépünk pályára, a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében szintén a Budafok lesz az ellenfelünk, de hazai pályán. 

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek