hu en
Újpest FC Végeredmény 0-5
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Tavaszi szezon - 17. forduló
2021.01.23., Szombat @ 19:30
Budapest, Szusza Ferenc Stadion

6 fok, esős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Káprály Mihály
Asszisztensek:
Garai Péter, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Huszár Balázs
Gólbírók:
Andó-Szabó Sándor, Erdős József
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +2.Dárdai lőtt 16 méterről, nagy erővel kapu fölé. 
90.2 perc a ráadás. 
83.Antonov kapott sárgát. 
81.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Petrjak adott forintos labdát Nikolicsnak, aki 12 méterről rendkívül higgadtan lőtt a bal alsóba - ez volt támadónk 99. vidis élvonalbeli gólja! 
78.Funsho helyére Géresi, Houri helyére pedig Kovács állt be. 
75.Mitrovic távoli lövését védte Rockov. 
73.Petrjak lőtt 17 méterről a rövid sarok irányába, Banai védett. 
70.Stieber is besárgult. 
69.Bjelos kapott sárgát. 
66.Zivzivadze helyére Nikolics, Pinto helyére Dárdai állt be. 
65.Mitrovic kapott sárgát.
62.
 
61.Simon, Szakály és Perosevic helyére Stieber, Bjelos és Beridze álltak be. 
60.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Ott a negyedik! Labdát szereztünk a félpályánál, Zivzivadze egyből passzolt a hosszún egyedül meglóduló Petrjak elé, aki tolt egyet a labdán, majd 15 méterről a kapuba lőtt!
58.Hangya helyére Petrjak állt be. 
56.
 
55.GÓÓÓÓÓÓL!

Parádés játékot követően Funsho adott szép labdát Zivzivadzenek, aki kapásból kapura lőtt 10 méterről, Banai az első kísérletet még védte, de támadónk a kipattanót már a kapuba juttatta. 
52.Perosevic távoli bombáját védte Rockov. 
50.
 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Zivzivadze szép cselekkel játszotta tisztára magát, 15 méterről azonban kapu mellé lőtt támadónk. 
40.Simon lőtt kapu fölé 10 méterről. 
35.
 
33.Onovo távoli lövése ment méterekkel kapu mellé. 
31.Tallo kapott sárgát. 
29.Houri szögletét követően Stopira alig fejelt kapu mellé. 
27.Rus vette célba 24 méterről, szabadrúgásból a hazai kaput, a jobb felsőt nem sokkal kerülte el a kísérlet. 
25.
 
22.Pauljevic beadását Tallo fejelte 8 méterről kapu fölé. 
20.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Houri gyönyörű cselekkel tört előre, majd szenzációs labdával ugratta ki Zivzivadzet, aki egy csel után kapura lőtt, a labda Banairól Funsho elé pattant, aki aztán másodszorra közelről a kapuba vágta a labdát. 
15.Banai szerezte meg kivetődve a labdát Zivzivadze elől a hazai kaputól 15 méterre. 
14.Tallo lépett volna meg a labdával a kapunk irányába, azonban a hazai támadó lesről indult, szabadrúgás a javunkra. 
11.Pauljevic lőtt éles szögből, 10 méterről kapu fölé. 
9.Tallo került hatalmas helyzetbe, az ötösünk sarkáról lövés helyett a passzt választotta, Perosevicet próbálta játékba hozni, ő azonban kapu mellé lőtt. 
8.
 
7.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Zivzivadze szöktette remek labdával Funshot, aki lefutotta az őt őrző mindkét védőt, majd a kifutó Banai mellett okosan helyezett 14 méterről a kapuba. 
5.Az első percek helyzet nélkül teltek el, a labda a két 16-os között jár lábról lábra. 
1.Az Újpest FC kezdte a meccset. 
-2.A hazaiak lila-fehérben, a mieink piros-kékben játszanak ma este. 
-20.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Alef, Houri, Pinto - Funsho, Zivzivadze
-55.
 
-60.Sok szeretettel üdvözlünk benneteket Újpestről, ahol pontosan egy óra múlva lép pályára csapatunk a fővárosi lila-fehérek ellen az OTP Bank Liga NB I 17. fordulójában. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"A mérkőzés elejétől kezdve próbáltunk támadólag fellépni. Az első félidő kezdetén kissé akadozott a játékunk, rosszul helyezkedtünk a pálya egyes részein, főleg a középpályán, ennek ellenére a helyzeteink megvoltak, az első gólunkat viszonylag hamar megszereztük. A második félidő jobban tetszett, de nem akarok elégedetlenkedni, örülök a győzelemnek. Volt néhány játékos, aki egy kissé fáradtabban mozgott, ennek meg kell keresni az okát, azonban ez semmit nem von le a győzelem értékéből. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy a csapatbusz indulásakor több tucatnyian ellátogattak a MOL Aréna Sóstó elé, ezzel is kifejezve lelkesedésüket és elhivatottságukat a csapat irányába. A mai győzelmet és a gólokat nekik ajánljuk!"

Michael Oenning:

"Motiváltan léptünk pályára, hiszen folytatódott a bajnokság, a tavaszi szezon első mérkőzésén szerettünk volna beleadni apait-anyait, szerettünk volna technikailag jól kidolgozott és megvalósított mérkőzést játszani, mindez az első gólig tartott. Próbáltunk támadólag fellépni, gólszerzési lehetőségeket kialakítani, de nem lehet úgy játszani, hogy kizárólag csak a támadójátékra összpontosítunk, és eközben nem figyelünk eléggé a védekezésre. A támadó- és védekező játékunknak egyaránt prioritást kell élveznie, főleg egy ilyen ellenféllel szemben, mint a MOL Fehérvár. Rengeteget hibáztunk, az ellenfél sokszor lefutott bennünket, a második gól után egyre inkább csökkent annak az esélye, hogy vissza tudunk jönni a mérkőzésbe. Össze kell szoknunk a csapattal, meg kell találnunk az összhangot. Csalódott vagyok a mai mérkőzés és leginkább a kapott gólok száma miatt. Ki kell elemeznünk a játékunkat, a mai egyáltalán nem az a teljesítmény volt, amit a jövőben látni akarok a csapattól."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Január 23. 21:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Történelmi győzelem Újpesten

Korábban még soha nem szereztünk 5 gólt a Megyeri úton NB I-es bajnokin.

Csapatunk szombat este az Újpest FC otthonában játszotta a 2021-es esztendő első tétmeccsét. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Alef, Houri, Pinto - Funsho, Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

A mérkőzés 7. percében láthattuk az első helyzetet, melyet Funsho gólra is váltott: Zivzivadze szöktette remek labdával nigériai támadónkat, aki lefutotta az őt őrző mindkét védőt, majd a kifutó Banai mellett okosan helyezett 14 méterről a kapuba (0-1).

Két perccel később Tallo került hatalmas helyzetbe, az ötösünk sarkáról lövés helyett a passzt választotta, Perosevicet próbálta játékba hozni, ő azonban kapu mellé lőtt, majd újabb két perc elteltével Pauljevic lőtt éles szögből, 10 méterről kapu fölé. 

A 20. percben Houri gyönyörű cselekkel tört előre, majd szenzációs labdával ugratta ki Zivzivadzet, aki egy csel után kapura lőtt, a labda Banairól Funsho elé pattant, ő pedig másodszorra közelről a kapuba vágta azt (0-2). (Funsho 2019. március 9-én még a Haladás játékosaként ugyancsak két gólt szerzett az Újpest FC ellen, akkor a szombathelyiek 0-2-ről álltak fel és végül 3-2-re nyertek. Legutóbb pedig decemberben a Kisvárda ellen duplázott nigériai támadónk az NB I-ben, akinek a nevéhez egyébként az idei év első Vidi-gólja is fűződik.)

A 22. minutumban Pauljevic beadását Tallo fejelte 8 méterről kapu fölé. Öt perccel később Rus vette célba 24 méterről, szabadrúgásból a hazai kaput, a jobb felsőt nem sokkal kerülte el a labda. A félidő végén Zivzivadze szép cselekkel játszotta tisztára magát, 15 méterről azonban centikkel ugyan, de kapu mellé lőtt támadónk. 

A második félidő Perosevic távoli bombájával kezdődött, Rockov magabiztosan védte a középre tartó löketet. Az 55. percben tovább növeltük előnyünket, parádés játékot követően Funsho adott szép labdát Zivzivadzenek, aki kapásból kapura lőtt 10 méterről, Banai az első kísérletet még védte, de támadónk a kipattanót már a kapuba juttatta (0-3).

A 60. minutumban a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Petrjak is bevette a lila-fehérek kapuját. Mitrovictól szereztünk labdát a félpályánál, Zivzivadze egyből passzolt a hosszún egyedül meglóduló Petrjak elé, aki tolt egyet a labdán, majd 15 méterről a kapuba lőtt (0-4).

A találkozó 66. percében debütált az NB I-ben Dárdai Palkó, valamint pályára lépett Nikolics is, aki 5 és fél év után játszott ismét a 17-es számú Vidi-mezben. Ez a mez pedig szerencsét hozott támadónknak, hiszen a 81. percben Petrjak passzát követően 12 méterről talált az Újpest kapujába (0-5). Ez a gól volt Niko 99. NB I-es találata Vidi-mezben!

A meccs legvégén Dárdai bombázott fölé 16 méterről, több találat azonban már nem esett. 5-0-ra győztünk az Újpest otthonában, korábban még soha nem lőttünk ennyi gólt a Megyeri úton, történelmi sikerrel kezdtük tehát a tavaszt. Legközelebb szerdán lépünk pályra, Kisvárdán pótoljuk az 5. fordulóban elmaradt meccsünket.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek