hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-0
Zalaegerszegi TE FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 12. forduló
2020.11.28., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

3 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Erdös József
Asszisztensek:
Albert István, Király Krisztián
Tartalék játékvezető:
Bornemissza Norbert
Gólbírók:
Andó-Szabó Sándor, Lovas László
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +2.Vass cselezte ki Rockovot és az üres kapuba gurított volna, de Rus a gólvonal elől tisztázott. 
90.3 perc lesz a hosszabbítás.
87.Nego helyére Pinto, Fiola helyére pedig Rus állt be. 
86.Nikolov távoli lövése szállt kapu fölé. 
82.Stopira fejelt egy szélről érkező beadást alig kapu fölé. 
76.Zivzivadze helyett Petrjak, Houri helyére pedig Nikolov állt be. 
74.Szánthó helyére Szépe állt be.
73.Alef fejelt közelről kapu mellé egy szöglet után. 
71.Szalai újabb sárga lapját követően megfogyatkozott a ZTE!
68.Szalai is besárgult.
66.Zivzivadzet kell ápolni, egy szabályos szerelést követően került a földre, a zalaegerszegi védő a labda után játékosunk lábát is eltalálta, de teljesen vétlen szituációt követően. Budu szerencsére jól van, tudja folytatni a játékot. 
65.
 
62.Funsho helyére Hangya állt be. 
61.Vass kapott sárgát.
57.
 
55.Koszta és Sankovic helyére Kovács és Vass állt be.
50.Szánthó kapta a meccs első sárgáját.
49.Babatit állította meg lesen a spori. 
47.Nikolics 17 méteres szabadrúgását védte Demjén. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45.2 perc a ráadás. 
41.
 
40.Szánthó távoli szabadrúgását követően nem alakult ki veszélyes szituáció a kapunk előtt. 
35.Gergényi helyére Tanasin állt be.
32.Az elmúlt percekben a pálya közepén zajlott a játék, a kapuk most nem forogtak veszélyben. 
27.
 
24.Újabb helyzet! Houri szöglete után Musliu fejelhetett volna közelről a kapuba, de egy védő szorításában a földre került - a bíró továbbot intett. 
22.GÓÓÓÓÓL!

Gyönyörű összjátékot láthattunk Nikotól és Houritól a zalaegerszegi 16-oson belül, végül francia játékosunk az ötös sarkáról lőtt a léc alá. Niko tíz perc alatt két gólpassz! 
21.Nikolics lőhetett 10 méterről kapura, egy becsúszó zalaegerszegi védő hatalmasat mentett. 
18.
 
16.Nikolics lódult volna meg a labdával, de a partjelző lest jelzett. 
13.Újabb nagy Vidi-helyzet, Funsho elé került a labda, aki 11 méterről kapu fölé bombázott. 
12.GÓÓÓÓÓL!

Houri szerzett labdát a félpályánál, majd Nikolics iramodott meg azzal, a bal szélen érkező Zivzivadzet hozta játékba, aki egy csel után szép gólt lőtt 13 méterről. 
10.Helyzet mindkét oldalon! Előbb Musliu fejelt kapura Horui szabadrúgását követően, Demjén védett, majd a túloldalon Könyves lőtt éles szögből, laposan kapura, Rockovnak is sikerült hárítania. 
4.Houri szögletét Stopira fejelte kapu mellé. 
2.Az első helyzet a vendégeké, Sankovic 16 méterről lőtt kapura, Rockov szépen védett. 
1.A ZTE kezdte a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok a pályára, hamarosan kezdődik a meccs. 
-15.
 
-25. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Márton Gábor vezetőedző nem változtatott a legutóbbi kezdőcsapaton, ismét a Rockov - Musliu, Stopira, Fiola - Bolla, Nego, Alef, Houri, Funsho - Nikolics, Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat vezetőedzőnk. 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 17-kor kezdődik csapatunk ZTE elleni bajnokija zárt kapuk mögött. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Jól kezdtük a mérkőzést, szép akciókat vezettünk és hamar előnybe kerültünk. A második gól után számomra nem volt kérdés, hogy meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Egy kis hiányérzet van bennem, jó lett volna a gólkülönbségünkön javítani, azonban most meg kell elégednünk azzal, hogy "csak" megnyertük a találkozót. A második félidőben sem adtunk sok lehetőséget a Zalaegerszegnek, próbáltunk kialakítani helyzeteket, de nem sikerült több gólt szereznünk. Sok helyzetig eljutunk, keressük a kaput, a befejezéseinken azonban még mindig kell egy kicsit csiszolnunk. Annak örülök, hogy a csapat egyre magabiztosabb játékot mutat be." 

 Boér Gábor:

"Sokat birtokoltuk a labdát, aminek örülök, azonban az első gólnál hibáztunk, tenisznyelven szólva: ki nem kényszerített hibát vétettünk. Volt néhány helyzetünk a mérkőzésen, labdabirtoklásban talán még az ellenfelünk fölé is tudtunk nőni. A második gól előtt sajnos a saját térfelünkön adtuk el a labdát. Dícséret illeti a hazai csapatot, a második gól előtti szituációt nagyon szépen játszották le. A vezetés birtokában a válogatott játékosokkal teletűzdelt Vidi nagyon rutinosan futballozott, a mi dolgunkat a kiállítás is megnehezítette, ettől függetlenül, hogyha a mai minőséget hoztuk volna az előző találkozókon, akkor nem kaptunk volna ennyi gólt, és talán több ponttal rendelkeznénk." 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. November 28. 19:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Magabiztos győzelem a ZTE ellen

A 12. percben Zivzivadze, a 22. percben Houri volt eredményes, mindkét gólpasszt Nikolics adta.

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a ZTE FC látogatott a MOL Aréna Sóstóba. A vendégek a mérkőzést megelőzően a tabella nyolcadik helyén álltak, mi a harmadik pozíciót foglaltuk el. Márton Gábor vezetőedző nem változtatott a DVTK elleni győztes csapaton, ezúttal is a Rockov - Musliu, Stopira, Fiola - Bolla, Nego, Alef, Houri, Funsho - Zivzivadze, Nikolics tizenegy futott ki a pályára.

Az első helyzet a kék-fehérek előtt adódott, a 2. percben Sankovic 16 méterről lőtt kapura, Rockov szépen védett. A 10. minutumban előbb Musliu fejelt kapura Horui szabadrúgását követően, Demjén védett, majd a túloldalon Könyves lőtt éles szögből, laposan kapura, Rockovnak is sikerült hárítania. A 12. percig kellett várni a vezető gólunkra, ekkor Houri szerzett labdát a félpályánál, majd Nikolics iramodott meg azzal és a bal szélen érkező Zivzivadzét hozta játékba, aki egy csel után szép gólt lőtt 13 méterről, jobbal (1-0).

Egy perccel később újabb nagy Vidi-helyzetet láthattunk, Funsho elé került a labda, aki 11 méterről kapu fölé bombázott. A 21. percben még nagyot mentett egy zalaegerszegi védő Nikolics próbálkozásánál, a 22. percben azonban jött a második találatunk: Funsho passzolt Hourihoz, aki gyönyörűen játszott össze Nikoliccsal a vendégek tizenhatosán belül, majd a visszakapott labdát az ötös sarkáról a léc alá vágta (2-0)! 

A második gól után majdnem egyből jött a harmadik, Houri szöglete után Musliu fejelhetett volna közelről a kapuba, de egy védő szorításában a földre került - a játékvezető továbbot intett. 

A félidő további részében nem alakult ki veszélyes szituáció egyik kapu előtt sem, 2-0-s Vidi-előnnyel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején Nikolics 17 méteres szabadrúgását védte Demjén. A következő 20 percben inkább mezőnyjáték folyt, a vendégek próbálkoztak, de nem jutottak el helyzetig, mi pedig magabiztosan őriztük kétgólos vezetésünket.

A 73. percben aztán egy szögletet követően Alef fejelt oldalhálót az ötös sarkáról, 10 perccel később Stopira bólintott fölé szintén egy sarokrúgás után. A 86. percben Nikolov távoli bombája szállt fölé. A háromperces ráadás elején Vass cselezte ki Rockovot és az üres kapuba gurított volna, de Rus a gólvonal elől tisztázott. 

Több lehetőséget nem láthattunk, 2-0-ra győztünk a ZTE ellen és a tabella második helyéről várjuk a 13. fordulót, amikor a Paks vendégei leszünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek