hu en
Mezőkövesd Zsóry FC Végeredmény 1-2
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 8. forduló
2020.10.25., Vasárnap @ 17:00
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Stadion

14 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő
Tartalék játékvezető:
Medovarszki János
Gólbírók:
Solymosi Péter, Hanyecz Bence
90 +3.Vége a mérkőzésnek!
90 +2.Petrjak lövése egy védőről szögletre vágódott. 
90.3 perc a hosszabbítás. 
88.GÓL!

Berecz
magabiztosan lőtte a labdát a léc alá.
87.Büntetőt kapott a Mezőkövesd is, Musliu kezezett a 16-oson belül. 
85.Funsho helyére Hangya állt be.
83.GÓÓÓÓÓL!

Houri
magabiztosan értékesítette a 11-est!
82.Besirovic és Cseri helyére Vajda és Jurina álltak be.
82.Fiola harcolt ki büntetőt, Farkas szabálytalankodott vele szemben. 
74.Farkas kapott sárgát.
72.Nikolics helyére Zivzivadze állt be.
71.Petrjak 20 méterre a hazai kaputól lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal ment mellé. 
69.​Cseri kapott sárgát. 
68.Lakvekheliani és Boriachuk álltak be Vutov és Serderov helyére.
67.Fiola is besárgult.
64.
 
60.Berecz 22 méteres bombájába Stopira vetődött közbe önfeláldozóan. 
58.Nikolov is besárgult.
57.Nego kapott sárgát. 
55.Berecz 22 méterről tekert alig a bal felső sarok mellé. 
54.Vutov került helyzetbe, 14 méterről, óriási erővel, alig lőtt a kapunk mellé a hazai játékos. 
53.Petrjak szerzett labdát a hazai térfél közepén, azonban a lendületben érkező támadóink mögé érkezett ukrán játékosunk passza. De nem szabadult fel a hazai kapu, sok passzal próbáltunk tiszta lövőhelyzetbe kerülni, végül azonban nem találtuk meg a rést a hazai védelmen. 
49.
 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Besirovicot állította meg a játékvezető helyzetben les miatt - a hazaiak játékosa reklamálásért sárgát kapott. 
41.Nego távoli bombáját védte Szappanos.
37.Musliu lőtt 14 méterről kapura egy szögletet követően, Szappanos védett. 
35.
 
33.
 
32.GÓÓÓÓL!

Mezőnyfölényünk ebben a percben érett góllá: Funsho sarokkal hozta játékba Bollát a jobb szélen, majd miközben Funsho elvitte előle a védőjét, Bolla betört a 16-oson belülre, majd szépen alábökött a labdának, amelyet Nego 5 méterről fejelt a kapuba. 
28.Cseri távoli, lapos lövését védte Rockov. 
27.Musliu kapott sárgát. 
25.Petrjak fejjel próbálta Nikolicsot helyzetbe hozni, azonban a hazai védőknek sikerült felszabadítaniuk. 
21.Kicsit alábbhagyott a lendületünk, az elmúlt percekben nem láthattunk komolyabb helyzetet. 
18.
 
15.Fiola beadását Houri 8 méterről lőtte kapura, Szappanos hatalmasat védett. 
12.Berecz 26 méterről lőtt jócskán kapu fölé. 
10.Mintegy 100-150 lelkes fehérvári drukker kísérte el Mezőkövesdre a Vidit. 
6.Labdát szereztünk a hazai térfél közepén, Petrjak kapott jó kiugratást a bal szélen, az alapvonal közeléből próbált beadni, Szappanos lábbal nagyot mentett. 
4.Az első percek helyzet nélkül, mezőnyjátékkal teltek el. 
1.A Mezőkövesd kezdte a meccset. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink tiszta fehérben, a hazaiak kék-sárgában. 
-10.A mai lesz a nyolcadik NB I-es bajnokink a Mezőkövesd vendégeként. Az eddigi hét bajnokiból mindössze egyet sikerült megnyernünk, 2017 augusztusában Henty és Lazovics góljaival 2-0-ra győztünk. Emellett háromszor kikaptunk, háromszor pedig döntetlent játszottunk itt, Mezőkövesden. 
-20.
 
-25."Alef elhúzódó izomsérülés miatt nincs ma még keretben, az elmúlt időszakban többször is fizikoterápiás kezelést kapott. Úgy néz ki, hogy jövő hétre harcképes lesz. Evandro kisebb akut sérülést szenvedett az egyik edzésen, ízületi tok rándulása volt, de jövő héttől ismét teljes értékű edzésmunkát fog végezni" - tájékoztatott bennünket dr. Kovács Tibor csapatorvos. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Funsho, Houri, Petrjak - Nikolics
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Mezőkövesdről, ahol 17 órakor kezdődik csapatunk mai bajnoki mérkőzése. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Nehéz meccsen vagyunk túl, két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben abszolút mi domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket rendre elpuskáztunk. A második játékrészben a Mezőkövesd egy kissé fölénk kerekedett, feljebb tolták a védekezésüket, ami egy kicsit megzavart minket. Az ehhez hasonló, nehezen kiharcolt győzelmek minden szempontból jót tesznek a csapatnak, összességében megérdemeltük a három pontot."

Kuttor Attila:

"Jó mérkőzést játszottunk, azonban sajnos nem sikerült pontot szereznünk. A szezon egyik legjobb teljesítményét mutattuk a mérkőzésen, ez a játék már emlékeztetett a tavalyi önmagunkra, sajnálom, hogy mindez nem párosult eredménnyel. Hogyha ezen az úton tudunk továbbmenni, akkor jönni fognak az eredmények is."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Október 25. 19:15  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
2-1-re győztünk Mezőkövesden

Három év után nyertünk ismét bajnoki meccset Matyóföldön, Nego és Houri volt eredményes a csapatból. 

Az OTP Bank Liga NB I 8. fordulójában csapatunk Mezőkövesdre látogatott. Ez volt a két együttes nyolcadik élvonalbeli összecsapása a sárga-kékek otthonában, és eddig csupán egyszer, 2017 augusztusában tudtunk ott nyerni - akkor Henty és Lazovics góljaival 2-0 lett a vége. 

Márton Gábor ezúttal a Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Funsho, Houri, Petrjak - Nikolics kezdőt küldte pályára. Mintegy 100-150 lelkes fehérvári drukker kísérte el a Vidit vasárnap délután. 

Jól kezdtük a meccset, gyakorlatilag az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült a pályán. A 6. percben labdát szereztünk a hazai térfél közepén, Petrjak kapott jó kiugratást a bal szélen, az alapvonal közeléből próbált beadni, Szappanos lábbal nagyot mentett. A túloldalon Berecz távolról lőtt kapu fölé, Rockovnak nem kellett közbeavatkoznia. A 15. percben Fiola beadását Houri 8 méterről lőtte kapura, Szappanos hatalmasat védett. Tíz perccel később Petrjak fejjel próbálta Nikolicsot helyzetbe hozni, azonban a hazai védőknek sikerült felszabadítaniuk. 

A 28. percben kellett Rockovnak először védenie, ekkor Cseri távoli, lapos lövését fogta kapusunk nagyon magabiztosan. A 32. percben érett góllá a mezőnyfölényünk: Funsho sarokkal hozta játékba Bollát a jobb szélen, majd miközben Funsho elvitte előle a védőjét, Bolla betört a 16-oson belülre és szépen alábökött a labdának, amelyet Nego 5 méterről fejelt a kapuba (0-1). 

A 37. percben Musliu lőtt 14 méterről kapura egy szögletet követően, Szappanos védett, majd a 41. percben Nego távoli bombáját is hárította a hazaiak kapusa. 

Szünetben egyik edző sem cserélt, és a második félidő első perceiben nem is változott a játék képe. Az 53. minutumban Petrjak szerzett labdát a hazai kaputól körülbelül 25 méterre, azonban nem sikerült pontosan passzolnia a 16-os előterébe nagy lendülettel érkező csatáraink elé, így végül nem alakult ki gólhelyzet. A túloldalon egy percen belül két veszélyes lövést is láthattunk: előbb Vutov 14 méterről, óriási erővel, alig lőtt a kapunk mellé, majd Berecz tekert 22 méterről a bal felső irányába, de a labda elkerülte a kapunkat. 

A folytatásban a viszonylag sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, Berke sporttárs a mérkőzés ezen periódusában negyedóra alatt öt sárga lapot is kiosztott. A 71. percben Petrjak 20 méterre a hazai kaputól lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal ment mellé. A 78. minutumban Lakvekheliani beadására Cseri érkezett középen teljesen üresen becsúszva, de a labda helyett kapusunkat találta el - mindkét játékost ápolni kellett, szerencsére mindketten folytatni tudták.

Az utolsó percekben két büntetőt is megítélt Berke Balázs. A 82. percben Farkas buktatta Fiolát, Houri értékesítette a büntetőt, majd a 87. percben Musliu ért kézzel a labdába a 16-oson belül, ezt a 11-est korábbi játékosunk, Berecz Zsombor vágta a léc alá (1-2).

A 3 perces hosszabbításban a Mezőkövesd kitámadott, de a 92. percben mi szerezhettünk volna újabb gólt, Petrjak 14 méteres lapos lövésébe egy hazai védő vetődött bele, így a labda centikkel elkerülte a kaput.

Csapatunk legközelebb szerdán 12:30-kor a Gárdony vendégeként lép pályára a MOL Magyar Kupában, majd szombaton 19:30-kor a Ferencvárost látjuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek