hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 5-1
Újpest FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 6. forduló
2020.10.04., Vasárnap @ 20:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2736 néző
20 fok, enyhén felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Farkas Ádám
Asszisztensek:
Tóth II Vencel, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Szécsényi István
Gólbírók:
Pillók Ádám, Zierkelbach Péter
90 +2.GÓL!

Az utolsó pillanatban még Beridze lőtt 15 méterről egy bombagólt, a végeredmény 5-1! Szép volt, fiúk!
88.GÓÓÓÓÓL!

Nikolics vezethette egyedül az újpesti kapusra a labdát, lövése elakadt Banaiban, a labda visszapattant Niko lábára, onnan Ristevskire, akiről pedig a kapuba csorgott a játékszer - öngól!
87.Kovácsik helyére Rockov állt be.
86.Petrjak egy csel után alig lőtt kapu mellé 14 méterről. 
81.Houri kapott sárgát. 
80.Evandro helyére Géresi állt be. 
79.Nikolics emelt 16 méterről az Újpesti kapuba, de a partjelző már lest jelzett, marad a 4-0. 
78.Perosevics helyére Csongvai, Pauljevic helyére Bacsa állt be.
74.Funsho helyére Petrjak, Fiola helyére Hangya, Zivzivadze helyére Nikolics állt be.
73.Zivzivadze közeli lövését bravúrral védte Banai, a kipattanót Funsho lőtte rá, ez a blokkban akadt el, a labda Houri elé pattant, aki 23 méterről alig lőtt kapu mellé. 
69.Tallo helyett Gigic a pályán.
68.GÓÓÓÓÓL!

Mi történik itt a MOL Aréna Sóstóban?!?! 10 perc alatt a negyedik gólunkat lőttük, az újabb fehérvári találatot Boban Nikolov szerezte, aki 11 méterről, laposan lőtt a jobb alsóba.
67.
 
66.GÓÓÓÓÓÓL!

Már 3-0! Bolla ívelt a jobb szélről a hosszú oldalra Evandro elé, aki egyből laposan középre tette a labdát, melyet Zivzivadze néhány méterről a léc alá lőtt. 
65.Mitrovic helyére Szakály, Stieber helyére Beridze állt be.
62.
 
61.GÓÓÓÓL!

Ott a második is! Houri zseniális labdával ugratta ki Funshot, aki egyedül vezette azt kapura, majd 10 méterről kilőtte a bal felsőt. 
60.
 
59.GÓÓÓÓÓÓL!

Houri tekert be egy szögletet, Stopira bombaerős fejesét a gólvonalról fejelte kapu fölé az egyik újpesti védő. Az újabb szögletet követően ismét Stopira felé szállt Houri beívelése, védőnk pedig ezúttal védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba!
55.
 
51.Bolla lőtt 20 méterről, ballal kapu fölé. 
49.Onovo kapott sárgát.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
44.Zivzivadze csapott le egy gyenge hazaadásra, egyedül vezethette a labdát Banaira, el is vitte a kapus mellett, éles szögből kapura lőtt, ami egy becsúszó védő lábáról a kapufára pattant, onnan a játékszer Funsho elé került, aki 12 méterről lőhetett volna a kapuba, de rosszul célzott, és a visszafutó Banai lábát találta el, az Újpest kapusáról végül szögletre pattant a labda. 
41.
 
39.Gólt szerzett az Újpest, Tallo talált közelről a kapunkba, de a partjelző lest jelzett. 
33.Gyors újpesti kontra végén előbb Stopira, majd nem sokkal később Musliu mentett nagyot. 
33.Houri lapos, 18 méteres lövése elakadt egy újpesti lábban. 
27.Mi irányítjuk a meccset, nagy százalékban birtokoljuk a labdát, helyzeteink is voltak már, csak a gól hiányzik egyelőre.
25.
 
21.Ma van az Állatok Világnapja, erről pedig az RBD is megemlékezett, egy nagy molinót feszítettek ki "Börtönt az állatkínzóknak!" felirattal. 
18.Houri tekert az ötös környékére egy szabadrúgást, Stopira emelkedett a legmagasabbra, fejese azonban kapu fölé szállt. 
15.Stieber távoli szabadrúgását védte magabiztosan Kovácsik. 
13.
 
9.Funsho lőtt kapu fölé jó 22 méterről. 
8.Kastrati kapott sárga lapot. 
3.Stopira távoli, lapos lövését fogta Banai. 
2.Szép akció végén Funsho beadását Zivzivadze lőtte néhány méterről kapura, Banai hatalmasat védett. 
1.Az Újpest kezdte a meccset. 
0.Szeptember 15-én súlyos betegséget követően elhunyt Jakab Péter (a Vidiben még Tereánszki-Tóth Péterként szerepelt), az ő emlékére egyperces néma gyászszünettel kezdődött a találkozó. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendégek lila-fehérben játszanak ma este. 
-20.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-37.
 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Nikolov - Funsho, Houri, Evandro - Zivzivadze
-50.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 20-kor az Újpest FC ellen lép pályára csapatunk. Hajrá, Vidi!
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Tartottunk egy kicsit a mérkőzéstől a csütörtöki EL-kiesés után, az utazás és a karantén sokat kivett a csapatból. Azonban a játékosok kiváló választ adtak, az elejétől fogva irányították a mérkőzést, rendkívül jól játszottak. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ennek ellenére az első gól viszonylag sokat váratott magára. A vezető gólunk után végre kiszakadt az a bizonyos gólzsák. A régi mondás, miszerint: rúgj egy gólt és megtanulsz focizni, megállta a helyét a mai mérkőzésen. Az első gól után még agresszívabb és még agilisabb játékot kezdtünk el játszani, innentől kezdve pedig futószalagon jöttek a helyzetek. Összességében megerdemelten győztünk ilyen arányban" - nyilatkozta vezetőedzőnk.Predrag Rogan:

"Igazság szerint nem lehet túl sok mindent hozzáfűzni a mai mérkőzéshez. Gratulálok a MOL Fehérvárnak és Márton Gábornak a fölényes győzelemhez. Ma este a csapat szenvedély és győzni akarás nélküli játékot produkált, szomorú nap volt számunkra és a szurkolóink számára is. Minden párharcot elvesztettünk, nem voltunk koncentráltak, nem fókuszáltunk megfelelően a játékra, nem használtuk ki az adódó lehetőségeinket. A csatáraink elvesztették a labdákat, a védőink pedig nem tudták felvenni a versenyt a fehérvári csatárokkal. Csúfos a vereség, még annak ellenére is, hogy az első félidő után, még 0-0-val mentünk a szünetre. A jövőben bátrabbnak kell lennünk, vissza kell találnunk a győzelem útjára" - fogalmazott az újpestiek vezetőedzője.

 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Október 04. 22:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
5-1 az Újpest ellen - a tabella élén a Vidi

Az első félidő gól nélkül telt, de a másodikban kiütöttük a lila-fehéreket.

Az OTP Bank Liga 6. forulójában az Újpest FC-t fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. A vendégek a fordulót megelőzően a hatodik helyen álltak, mi a második pozícióból vártuk a találkozót. Márton Gábor vezetőedző a Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Nikolov - Funsho, Houri, Evandro - Zivzivadze kezdőt küldte pályára.

A mérkőzés előtt a szeptember 15-én, súlyos betegséget követően elhunyt Jakab Péterre gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők.

A 2. percben máris Vidi-helyzetet láthatott a Sóstóra kilátogató közel 3000 néző és az M4 Sport előtt szurkolók. Szép akció végén Funsho beadását Zivzivadze lőtte néhány méterről kapura, Banai hatalmasat védett. Egy perc múlva újra a vendégek kapusa volt munkában, Stopira távoli, lapos lövését fogta. A 9. percben Funsho lőtt kapu fölé jó 22 méterről. Az első negyedóra végén jött az első újpesti lehetőség, Stieber távoli szabadrúgását védte magabiztosan Kovácsik. A 18. percben egy fölé szálló Stopira-fejest jegyezhettünk fel, majd 20 percig nem forgtak veszélyben a kapuk.

Tallo törte meg a "csendet", ráadásul góllal, de hiába lőtt az ötösről a hálónkba az elefántcsontparti játékos, az asszisztens lest jelzett, így Farkas Ádám kifelé ítélt szabadrúgást. A félidő vége előtt következett az addigi legnagyobb helyzet: Zivzivadze csapott le egy gyenge hazaadásra, egyedül vezethette a labdát Banaira, el is vitte a kapus mellett, éles szögből kapura lőtt, ami egy becsúszó védő lábáról a kapufára pattant, onnan a játékszer Funsho elé került, aki 12 méterről lőhetett volna a kapuba, de rosszul célzott, és a visszafutó Banai lábát találta el, az Újpest kapusáról végül szögletre pattant a labda. 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején Bolla lőtt 20 méterről, ballal kapu fölé, az 59. percben pedig megszereztük a vezetést: Houri tekert be egy szögletet, Stopira bombaerős fejese a gólvonalról pattant fölé az egyik újpesti védőről, majd az újabb Houri-szöglet ismét Stopirát találta meg, védőnk pedig ezúttal védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba (1-0)!

Két perccel később máris megdupláztuk előnyünket: Houri zseniális labdával ugratta ki Funshot, aki egyedül vezette azt kapura, majd 10 méterről kilőtte a bal felsőt (2-0).

Beindult a Vidi-henger, a 66. percben már 3-0, a 68. percben pedig 4-0 állt az eredményjelzőn. Először Bolla ívelt a jobb szélről a hosszú oldalra Evandro elé, aki egyből laposan középre tette a labdát, melyet Zivzivadze néhány méterről a léc alá lőtt (3-0), majd Nikolov kapott remek kiugratást, csinált egy cselt Ristevski mellett és 11 méterről a rövid sarokba lőtt (4-0). 

A 73. percben Zivzivadze közeli lövését bravúrral védte Banai, a kipattanót Funsho lőtte rá, ez a blokkban akadt el, a labda Houri elé pattant, aki 23 méterről alig lőtt kapu mellé. A 79. percben az időközben pályára lépő Nikolics révén mi is szereztünk egy érvénytelen gólt, támadónk gyönyörűen emelt a hálóba 16 méterről, de sajnos lesről tette. A 86. percben Petrjak egy csel után alig lőtt kapu mellé 14 méterről. Egy perc múlva Rockov váltotta Kovácsikot a kapubanl (mint később vezetőedzőnk elmondta, szerb kapusunknak is játéklehetőséget akart adni, ezért döntött a szokatlan csere mellett). A rendes játékidő vége előtt jött az ötödik is: Nikolics vezethette egyedül az újpesti kapusra a labdát, lövése elakadt Banaiban, a labda visszapattant Niko lábára, onnan Ristevskire, akiről a kapuba csorgott a játékszer - öngól (5-0)!

A végeredményt Georgi Beridze állította be a ráadásban egy bombagóllal, 5-1-re kiütöttük az Újpestet és a tabella élére álltunk a válogatott szünet előtt. Legközelebb október 17-én lépünk pályára, a Budapest Honvéd vendégei leszünk a 7. fordulóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek