hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 3-1
Puskás Akadémia FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 4. forduló
2020.09.12., Szombat @ 19:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3011 néző
24 fok, tiszta égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Garai Péter, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Szécsényi István
Gólbírók:
Káprály Mihály, Erdős József
90 +3.Vége a meccsnek. 
90 +2.Hodzic 16 méteres tekerését védte bravúrral Tóth.
90.GÓÓÓÓÓÓL!

Zivzivadze
nagyon szépen fordult le a védőjéről 14 méterre a kaputól, majd okosan kilőtte a bal alsó sarkot.
89.Hodzic 20 méteres bombáját nagy bravúrral tolta ki a léc alól Tóth. 
84.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Nego a jobb szélről laposan, nagy erővel lőtte a labdát kapu elé, amelyet Hodzic közelről kapura is lőtt, Tóth óriásit védett, a kipattanó azonban Petrjak elé került, aki nagyon okosan helyezett a kapuba. 
79.Nikolics helyére Zivzivadze állt be.
76.Corbu helyére Vizler állt be.
74.Kiss 16 méteres lövését védte Kovácsik szépen.
73.Evandro helyére Hodzic állt be.
71.Komáromi 10 méterről kapura fejelt, Kovácsik vetődve védett.
70.
  
67.Plsek fejesét bravúrral védte Kovácsik.
63.Komáromi lőtt nem túl erősen 17 méterről kapura, Kovácsik védett. 
59.Alef helyére Nikolov állt be.
56.GÓL!

Knezevic
tekert 24 méterről egy szabadrúgást a jobb alsó sarok irányába, Kovácsik vetődve ugyan még bele tudott piszkálni a labdába, de nem tudta védeni a jól helyezett lövést. 
54.Musliu kapta az újabb sárgát.
51.Houri is besárgult.
48.Nagy Zsolt sárgult be.
46.Baluta és Ganbayar az öltözőben maradtak, helyettük Knezevic és Mance álltak be.
45 +1.Vége az első félidőnek.
45.Kiss lőtt az ötös sarkáról nagy erővel kapura, a labda az oldalhálóba vágódott. 
42.Petrjak beadását Nagy vágta szögletre, megelőzve Nikolicsot aki ajtó-ablak helyzetben várta a labdát. 
40.
 
38.Nikolics fejelt 8 méterről alig kapu mellé egy szélről érkező beadást. 
37.Petrjak lőtt 20 méterről kapura, Tóth magabiztosan védett. 
35.Most beszorultak a vendégek, pár perc alatt három szögletet is elvégezhettünk.
33.Alef kapta az újabb sárgát.
30.
 
29.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Nagyon szép támadás végén Nego szépen vette maga elé a labdát a felcsúti 16-oson belül, majd a kivetődő kapust megelőzve a középen üresen érkező Nikolicsnak passzolt, aki pár lépésről nem hibázott.
27.Fiola kapott sárgát.
25.
 
23.Kiss lőtt 20 méterről alig kapu mellé. 
19.Corbu került szépen helyzetbe, majd 14 méterről csúnyán fölé durrantott. 
16.Baluta is besárgult.
14.Mezőnyjátékkal telik most az idő. 
8.Plsek Jakub kapott sárga lapot.
7.Gyors kontra végén Nikolics ugratta ki Funshot remek labdával, végül azonban sikerült tisztáznia a vendég védelemnek. 
5.Az első 5 perc helyzet nélkül telt el, a vendég felcsútiak bátran futballoznak és eddig náluk van többet a labda. 
1.A PAFC kezdte a meccset.
0.
 
-1.Fiola Attilát köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, 250. NB I-es bajnokija alkalmából.
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendég felcsútiak tiszta fehérben. 
-15.
 
-25.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovácsik - Nego, Musliu, Stopira, Fiola - Alef, Houri - Funsho, Evandro, Petrjak - Nikolics
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 19:30-kor a Puskás Akadémia FC ellen lépünk pályára. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Örömteli, hogy hazai pályán megszereztük a három pontot, de számomra a mutatott játék is fontos. Talán ma játszottunk a leggyengébben a szezonban. Két pozitívumot tudok kiemelni: az egyik, hogy megnyertük a mérkőzést, a másik az, hogy a cserejátékosok jól szálltak be a mérkőzésbe. Egy mérkőzésen mindig nehéz jól cserélni, ez most sikerült, de láthattunk már ellenpéldát is. Bízom benne, hogy egyre jobban fogunk játszani, mert amit ma mutattunk az nagyon nem volt jó."

Hornyák Zsolt:

"Gratulálok a hazai csapatnak az eredményhez. Úgy érzem, hogy a 80. percig mi domináltunk a mérkőzésen, gyorsabbak voltunk, jobbak voltunk támadásban, ez az az agresszív játék, amit látni akarok a fiataloktól. Sajnálom, hogy a ziccereinket a második félidőben nem tudtuk kihasználni. Köszönettel tartozom a csapatnak azért a teljesítményért, amit a mai mérkőzésen láttam tőlük. Sajnos egy mérkőzés nem nyolcvan percig tart, hanem kilencvenig, a Vidi kihasználta a hibáinkat, a tapasztalatukkal és a rutinjukkal lehozták a mérkőzést."

 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Szeptember 12. 22:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
3-1-re győztünk a Puskás Akadémia ellen

Nikolics találatával 1-0-ra vezettünk a szünetben, Knezevic a második félidő elején egyenlített, a hajrában azonban Petrjak és Zivzivadze is betalált, itthon tartottuk a három pontot.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a Puskás Akadémia FC látogatott a MOL Aréna Sóstóba. A felcsútiak kétszer nyertek eddig a szezonban és a forduló előtt vezették a tabellát. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Nego, Musliu, Stopira, Fiola - Alef, Houri - Funsho, Evandro, Petrjak - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat. A mérkőzés előtt Fiola Attilát köszöntötte a klub nevében Kovács Zoltán sportigazgató - védőnk túl van a 250. NB I-es mérkőzésén.

Az első 5 perc helyzet nélkül telt el, aztán a 7. percben egy gyors kontra végén Nikolics ugratta ki Funshot remek labdával, végül azonban sikerült tisztáznia a vendég védelemnek. A 19. percben jegyezhettük fel az első Puskás-lehetőséget, Corbu 14 méterről lőtt fölé. Négy perccel később Kiss lőtt 20 méterről alig kapu mellé. A 29. percben megszereztük a vezetést: szép és gyors támadás végén Nego vette maga elé a labdát a felcsúti 16-oson belül, majd a kivetődő kapust megelőzve a középen üresen érkező Nikolicsnak passzolt, aki pár lépésről nem hibázott (1-0).

A 37. percben Petrjak lőtt 20 méterről kapura, Tóth magabiztosan védett, egy minutummal később Nikolics fejelt 8 méterről alig kapu mellé egy szélről érkező beadást. A félidő vége előtt előbb Petrjak beadását Nagy vágta szögletre, megelőzve Nikolicsot aki ajtó-ablak helyzetben várta a labdát, majd a másik oldalon Kiss lőtt az ötös sarkáról nagy erővel kapura, a labda az oldalhálóba vágódott. 1-0-ás Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második félidőre két helyen változtattak a vendégek, mi ugyanazzal a csapattal folytattuk. Az 56. percben éppen az egyik csere, Knezevic tekert 24 méterről egy szabadrúgást a jobb alsó sarok irányába, Kovácsik vetődve ugyan még beleütött a labdába, de nem tudta védeni a jól helyezett lövést (1-1). 

A gól után rögtön újra helyzetbe került a PAFC, de Kovácsik a helyén volt. A 63. percben Komáromi lőtt nem túl erősen 17 méterről kapura, kapusunk ismét hárított. 4 perccel és 8 perccel később újra Kovácsik volt a főszereplő, előbb Plsek, majd Komáromi fejesét védte bravúrral. A 74. percben Kiss próbálkozását hatástalanította kapusunk. A hajrá újra a miénk volt és a 84. percben újra megszereztük a vezetést: Nego a jobb szélről laposan, nagy erővel lőtte a labdát kapu elé, amelyet Hodzic közelről kapura is tett, Tóth óriásit védett, a kipattanó azonban Petrjak elé került, aki egy csel után a kapuba helyezett (2-1).

A 89. percben Hodzic 20 méteres bombáját nagy bravúrral tolta ki a léc alól Tóth, a 3 perces hosszabbítás elején pedig bebiztosítottuk győzelmünket: Zivzivadze nagyon szépen fordult le a védőjéről 14 méterre a kaputól, majd okosan kilőtte a bal alsó sarkot (3-1)!

A meccs utolsó helyzete Hodzic előtt adódott, 16 méterről próbált a hosszúba csavarni, Tóth védeni tudott.

3-1-es győzelmünkkel a tabella élére ugrottunk, de a forduló még nem ért véget, és több csapatnak is - köztük az FTC-nek - van elmaradt mérkőzése. Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, az Európa Ligában a máltai Hibernian FC vendégei leszünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek