hu en
Budafoki MTE Végeredmény 1-4
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 3. forduló
2020.08.30., Vasárnap @ 17:45
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

28 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Antal Péter
Asszisztensek:
Szert Balázs, Márkus Tamás
Tartalék játékvezető:
Garai Péter
Gólbírók:
Radványi Ádám, Ducsai József
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +1.GÓÓÓÓÓÓL!

Petrjak
kapott szép labdát Funshotól, ukrán támadónk háttal állva a kapunak elegánsan sarkazott a kivetődő Póser mellett a hálóba. 
90.3 perc a hosszabbítás. 
86.
 
85.Skribek szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd 14 méterről kapura lőtt, Rockov ismét védett. 
82.Skribek adott Kovácsnak szép labdát, a hazai játékos azonban nagy ziccerben kapu mellé lőtt. 
78.ROCKOV!

Kovács 19 méterről végzett el egy szabadrúgást, Rockov a jobb felső elől hatalmas bravúrral tornázta ki a labdát. 
77.Szabó helyett Ihrig-Farkas, Evandro helyett pedig Funsho a pályán. 
74.GÓÓÓÓÓL!

Petrjak beadását Póser pont Nikolics elé ütötte, aki 5 méterről a kapu közepébe fejelt. 
74.Houri szabadrúgása elakadt a sorfalban, az ismétlés azonban sokkal jobban sikerült, francia középpályásunk a felső lécre lőtt. 
73.Nego harcolt ki szabadrúgást 17 méterre a hazai kaputól. 
71.Ivószünet. 
70.Skribek 14 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.
69.Lőrinczy helyére Kulcsár állt be.
67.Hodzic helyére Nikolics állt be. 
66.GÓÓÓÓÓL!

Nego
kényszerítőzött Bollával, fiatal védőnk parádés mozdulattal, sarokkal tette vissza a labdát Negonak, aki 9 méterről, éles szögből a rövid alsóba lőtt.
63.
 
58.GÓL!

A csereként pályára lépő Skribek lőtt kapásból 23 méterről kapura, a fiatal cserejátékos óriási gólt lőtt, Rockov vetődött ugyan, de nem volt esélye, hogy kitornázza a labdát a jobb alsóból. 
57.Houri szabadrúgása veszélyesen csavarodott el a hazai kapu előtt, de Stopira és Musliu is lemaradt egy hajszállal a hosszú oldalon. 
56.
 
54.Petrjak került ziccerbe, 10 méterről a jobb alsót vette célba, de Póser hatalmasat védett. 
52.Romic kapott sárgát. 
47.Szabó a rövid sarkot vette célba 12 méterről, Rockov vetődve védett. 
46.Mindkét csapat cserélt a szünetben. Takács helyett Skribek, Hangya helyett pedig Fiola a pályán. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.1 perc a ráadás. 
42.Rockov öklözött ki egy szabadrúgást az ötös környékéről, a labda Szabó elé került, aki 17 méterről kapura lőtt, a labda elakadt a blokkban. 
39.Filkor kapott sárgát. 
36.
 
35.GÓÓÓÓÓL!

Stopira lőtt 16 méterről kapura, Póser nagyot védett, de Nego szemfülesen lecsapott a kipattanóra és közelről a kapuba lőtt. 
31.Takács kapott sárgát.
30.
 
29.Musliu kapott sárgát.
27.Bravúr a másik oldalon is! 

Evandro készítette le lövésre a labdát Petrjaknak, aki 7 méterről a jobb alsót vette célba, Póser nagy bravúrral szögletre mentett. 
25.ROCKOV!
Oláh lőtt 28 méterről hatalmas erővel, a labda a léc alá tartott, de Rockov óriási bravúrral, ujjheggyel a felső lécre tolta a labdát. 
23.Ivószünet.
18.A meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki! Petrjak 3 védő között passzolt a középen üresen érkező Evandro elé, aki 12 méterről kapu fölé bombázott. 
15.
 
13.Petrjak beadása kicsit magas volt a hosszún érkező Negonak. 
9.Lörinczy ívelt a kapunk elé egy szabadrúgást, Oláh pár méterről kapu fölé lőtt. 
5.Filkor 30 méterről alig lőtt a kapunk mellé. 
1.Mi kezdtük a meccset.
-3.A mieink tiszta fehérben, a hazaiak piros-feketében lépnek ma pályára. 
-25.
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.
Emil Rockov ma debütál tétmeccsen csapatunkban. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Houri, Pátkai - Nego, Evandro, Petrjak - Hodzic
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Budafokról, ahol 17:45-kor kezdődik csapatunk bajnoki mérkőzése. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Rendkívül boldogok vagyunk, hogy megszereztük az első győzelmünket a bajnokságban. Rászolgáltunk a sikerre, sok helyzetet dolgoztunk ki, szép gólokat szereztünk. Ez az, amit várok a csapattól, pontosabban azt, hogy vállalják fel a tizenhatosról és a tizenhatos környékéről a gólt eredményező megoldásokat. Örömteli az is, hogy ismét sok szurkoló elkísért minket és végre az eredménnyel is boldoggá tudtuk őket tenni, ez az egyik legfontosabb a futballban. Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, az a lényeg, hogy gólt, gólokat szerezzünk. Én azt szeretem, ha a csapatom támad és a támadások eredményesen zárulnak. Természetesen itt is az ésszerűség és a stabilitás a lényeg, értem ezt úgy, hogy a sok támadás után ne tudjanak lekontrázni minket az ellenfelek. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel bizonyítottuk a szurkolóinknak, hogy ez a csapat jó és reményeim szerint még jobb lesz!"

Csizmadia Csaba:

"Azzal már a mérkőzés előtt is tisztában voltunk, hogy egy nagyon jó csapattal fogunk találkozni, a Vidit nem kell bemutatni senkinek. Sajnálom, hogy a végére egy viszonylag nagy arányú vereségbe szaladtunk bele. Nem érzem úgy, hogy ez benne volt a mérkőzésben, természetesen megvoltak a lehetőségeik, de ugyanúgy nekünk is. Nagy probléma nincsen, javítani fogjuk a hibáinkat, kielemezzük a mérkőzést, és abból kiindulva készülünk a következő fordulóra. Benne van a fociban, hogy néha ilyen pofonkat kapunk, ezeket el kell kerülnünk a jövőben."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Augusztus 30. 20:25  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
4-1-re győztünk Budafokon!

Nego kétszer volt eredményes, Nikolics és Petrjak is betalált.

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában az újonc Budafok vendége volt csapatunk. Egykori játékosunk, Csizmadia Csaba tanítványai egyszer győztek és egy döntetlent értek el eddig, mi kétszer ikszeltünk az új szezonban. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Nego, Evandro, Petrjak - Hodzic tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első próbálkozást a hazaiak részéről jegyezhettük fel, az 5. percben Filkor lőtt 30 méterrel nem sokkal kapu mellé. Négy perccel később Lörinczy ívelt a kapunk elé egy szabadrúgást, Oláh pár méterről kapu fölé lőtt. A 18. percben Petrjak 3 védő között passzolt a középen üresen érkező Evandro elé, aki 12 méterről kapu fölé bombázott, nagy helyzet volt! A 25. percben Oláh lőtt 28 méterről hatalmas erővel, a labda a léc alá tartott, de Rockov óriási bravúrral, ujjheggyel a felső lécre tolta a labdát. 2 perc múlva újra előttünk adódott lehetőség, Evandro készítette le lövésre a labdát Petrjaknak, aki 7 méterről a jobb alsót vette célba, Póser nagy bravúrral szögletre mentett. A 35. percben megszereztük a vezetést: Stopira lőtt 16 méterről kapura, Póser nagyot védett, de Nego szemfülesen lecsapott a kipattanóra és közelről a kapuba helyezett (0-1). 

A félidő vége előtt Rockov öklözött ki egy szabadrúgást az ötös környékéről, a labda Szabó elé került, aki 17 méterről kapura lőtt, a labda elakadt a blokkban. Egygólos Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

Szünetben Hangya Szilvesztert le kellett cserélni, csapatorvosunk, Dr. Kovács Tibor a következőket mondta védőnk állapotáról: "Hangya Szilveszter fájdalmat érzett a combhajlítójában, ezért cseréltük le".

A második játékrész 2. percében Szabó a rövid sarkot vette célba 12 méterről, Rockov vetődve védett. Az 54. percben növelhettük volna előnyünket, Petrjak került ziccerbe, 10 méterről lőtt, de Póser hatalmasat védett. Négy perccel később egyenlítettek a hazaiak: a csereként pályára lépő Skribek lőtt kapásból 23 méterről kapura, Rockov vetődött ugyan, de nem volt esélye, hogy kitornázza a labdát a jobb alsóból (1-1). 

Nyolc percre volt szüksége csapatunknak, hogy újra előnybe kerüljön: Nego kényszerítőzött Bollával, fiatal védőnk parádés mozdulattal tette vissza a labdát Negonak, aki 9 méterről, éles szögből a rövid alsóba lőtt (1-2).

A 70. percben Skribek 14 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé. Kicsivel később Nego harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, Houri szabadrúgása elakadt a sorfalban, az ismétlés azonban sokkal jobban sikerült, francia középpályásunk a felső lécre lőtt. Még szinte ebben a percben újabb Vidi-gólnak örülhetett a szép számú fehérvári közönség: Petrjak beadását Póser pont Nikolics elé ütötte, aki 5 méterről a kapu közepébe fejelt (1-3).

Négy minutummal később Kovács 19 méterről végzett el egy szabadrúgást, Rockov a jobb felső elől hatalmas bravúrral tornázta ki a labdát. A 82. percben Skribek adott Kovácsnak szép labdát, a hazai játékos azonban nagy ziccerben kapu mellé lőtt. A 85. percben Skribek szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd 14 méterről kapura lőtt, Rockov ismét védett. A 4 perces hosszabbítás legelején bebiztosítottuk győzelmünket: Petrjak kapott szép labdát Funshotól, ukrán támadónk háttal állva a kapunak elegánsan sarkazott a kivetődő Póser mellett a hálóba (1-4).

A vége tehát 4-1 lett, először nyertünk az új szezonban! Jövő héten válogatott szünet következik, legközelebb szeptember 12-én lépünk pályára, a Puskás Akadémia FC-t fogadjuk majd a MOL Aréna Sóstóban.  

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek