hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-1
Paksi FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 2. forduló
2020.08.22., Szombat @ 21:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3231 néző
28 fok, tiszta égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Albert István
Tartalék játékvezető:
Szécsényi István
Gólbírók:
Farkas Ádám, Takács János
90 +5.Vége a meccsnek!
90 +2.GÓÓÓÓÓÓL!

Houri szögletét követően Armin Hodzic 6 méterről a paksi kapuba fejelte a labdát. 
90.4 perc a ráadás. 
87.Sajnos őrzi előnyét a Paks, nem igazán tudunk helyzetbe kerülni, jól működik a paksi védelem. 
81.Bognár helyett Bertus a pályán.
80.GÓL!

Megszerezte a vezetést a Paks, Szélpál fejelt közelről a kapunkba.
78.Hahn helyett Sajbán a pályán. 
77.Petrjak szép cselek után lőtt 16 méterről kapura, Holczerről kipattant a labda, de a kipattanóra nem értek oda támadóink. 
74.Evandro helyett Petrjak a pályán. 
73.Lenzsér kapott sárgát.
72.
 
71.Zivzivadze lőtt 15 méterről, nagy erővel kapu mellé. 
70.Nagy kapott sárgát. 
67.Hodzic kapott sárgát. 
65.Ádám helyére Nagy, Nikolics helyére pedig Zivzivadze állt be. 
64.Nikolov kapott sárgát.
63.Ígéretes helyzetet alakítottunk ki, de Nego utolsó passza pontatlan volt a középen érkező Nikolicsnak. 
58.Evandro lőtt kapu mellé 17 méterről. 
56.
 
51.Hodzic 12 méteres lövése Lenzsér lábáról majdnem a saját kapujába pattant, de megúszta a Paks, szöglet következik. 
48.KAPUFA!
Evandro kapott remek labdát, elvitte a kimozduló Holczer mellett, majd 14 méterről kapura lőtt, a labda a bal kapufán csattant. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.Houri szép cselekkel került helyzetbe, 7 méterről, éles szögből kapura lőtt, Holczer hatalmasat védett. 
39.Hangya helyett Rus állt be. 
35.
 
32.Osváth kapott sárgát.
29.A meccs helyzete maradt ki!
Hodzic kapott parádés labdát, egyedül vezethette a paksi kapusra a labdát, ügyesen ki is cselezte Holczert, majd éles szögből, 14 méterről az üres kapu fölé lőtt támadónk. 
28.Hodzic lapos beadására kivetődött Holczer és megszerezte a középen üresen érkező Nikolics elől a labdát. 
24.Megint Stopira érkezett jó ütemben egy szögletre, ezúttal azonban jócskán kapu mellé szállt a fejese. 
21.
 
20.Hodzic lőtt kapásból kapura egy szélről érkező beadást, Holczer bravúrral védett. 
18.Stopira robbant be egy szögletre, és 10 méterről alig fejelt kapu fölé. 
17.Hodzicé volt a meccs első helyzete, 17 méterről laposan lőtt kapu mellé. 
15.Mindkét csapat jól megszervezte a védelmét, ennek is köszönhető, hogy az első negyedóra úgy telt el, hogy nem volt kapura lövés egyik oldalon sem. 
11.Ádám Martin szabálytalankodott Fiolával a kapunk előterében. 
10.Hangya beadása Holczer kezei közt landolt. 
7.Musliu akadályozott meg egy veszélyesnek tűnő paksi kontratámadást. 
5.Az első öt perc komolyabb helyzet nélkül telt el. 
1.Bognár István indította 90 perces útjára a labdát. 
-1.Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Nego Loicot, aki az Évtized Vidi-gólját szerezte a Chelsea ellen a szurkolók szavazatai alapján!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendégek fehérben. 
-15.
 
-30. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Musliu, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Nego, Hodzic, Evandro - Nikolics
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 21 órától a Paksi FC vendégszerepel. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Egy ilyen mérkőzés után kell egy kis idő, hogy az ember összeszedje a gondolatait. Ennyi helyzetből ennyit kihagyni nem kis bravúr. Az ellenfél szinte az egyetlen veszélyes támadásából szerzett gólt egy kapu előtti kavarodás után. Mindemellett azt is látni kell, hogy a játékosok egyre bátrabban alkalmazzák azt, amit kérek tőlük. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ami bizakodásra ad okot, de sajnos csak arra adnak pontot, hogyha értékesítjük a lehetőségeinket."

Osztermájer Gábor:

"El kell ismerni, hogy mai ellenfelünknek több helyzete volt, azonban a csapatom ennek ellenére vezetést szerzett a 80. percben. Más kérdés, hogy a hosszabbításban gólt kaptunk. Így már nem teljes az örömünk, az egyik szemünk sír, a másik nevet. Annak ellenére, hogy a MOL Fehérvárnak nagyobb helyzetei voltak, mi álltunk közelebb a győzelemhez, amelytől mindössze kettő perc választott el bennünket a mérkőzés végén."

 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Augusztus 22. 23:50  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Sok helyzet, de csak egy Vidi-gól - döntetlen a Paks ellen

A vendégek szereztek vezetést a találkozó 80. percében, amit Hodzic egyenlített ki a ráadásban.

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Paks együttesét fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. A Tolna megyeiek az első játéknapon 2-1-re kikaptak hazai pályán, mi 3-3-as döntetlent értük el a ZTE vendégeként.

Márton Gábor ezúttal a Kovácsik - Fiola, Musliu, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Nego, Hodzic, Evandro - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgatótól vehette át a neki járó díjat Nego Loic, akinek 2018-as, Chelsea elleni találatát szavaztátok meg az évtized legszebb Vidi-góljának.

A mérkőzés első negyedórája különösebb helyzet nélkül telt, a 17. percben Hodzic ballal, laposan a bal alsó mellé lőtt 18 méterről. Egy perccel később Stopira robbant be egy szögletre, és 10 méterről alig fejelt kapu fölé. A 20. percben Hodzic lőtt kapásból kapura egy szélről érkező beadást, Holczer bravúrral védett. Négy perccel később megint Stopira érkezett jó ütemben egy szögletre, ezúttal azonban jócskán kapu mellé szállt a fejese.

A 28. percben Hodzic lapos beadását szerezte meg Holczer Nikolics elől, aztán következett a találkozó addigi legnagyobb lehetősége: Hodzic kapott parádés átadást, egyedül vezethette a paksi kapusra a labdát, ügyesen ki is cselezte Holczert, majd éles szögből, 14 méterről az üres kapu fölé lőtt. A 39. percben Hangyát Rus váltotta, balhátvédünk izomhúzodást szenvedett. A félidő zárása előtt Houri szép cselekkel került helyzetbe, 7 méterről, éles szögből kapura lőtt, Holczer hatalmasat védett. 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész Vidi-kapufával kezdődött! Evandro kapott remek labdát, elvitte a kimozduló Holczer mellett, majd 14 méterről lőtt, a labda a bal kapufán csattant. Az 51. percben Hodzic 12 méteres lövése Lenzsér lábáról majdnem a saját kapujába pattant, de megúszta a Paks. 7 perccel később Evandro lőtt kapu mellé 17 méterről.

A 63. percben ígéretes helyzetet alakítottunk ki, de Nego utolsó passza pontatlan volt a középen érkező Nikolicsnak. A 71. percben a nem sokkal korábban beálló Zivzivadze lőtt 15 méterről, nagy erővel kapu mellé. A 77. minutumban Petrjak szép cselek után lőtt 16 méterről kapura, Holczerről kipattant a labda, de a kipattanóra nem értek oda támadóink. A 80. percben, teljesen váratlanul vezetést szereztek a vendégek: Bognár István balról ívelt kapu elé egy szabadrúgást, amit Szabó megcsúsztatott, a hosszún pedig Szélpál érkezett és közelről a kapunkba fejelt (0-1).

A meccs végén teljesen beszorítottuk a Paksot és végül a 92. percben sikerült az egyenlítés: Houri szögletére Hodzic robbant be középen és az ötösről a kapu jobb oldalába bólintott (1-1).

A maradék két perc sajnos már nem volt elég arra, hogy megfordítsuk az állást, így 1-1-es döntelennel ért véget az összecsapás. Legközelebb augusztus 27-én lépünk pályára, zárt kapuk mögött fogadjuk az ír Bohemian FC együttesét az Európa Liga első selejtezőkörében. A bajnokságot augusztus 30-án folytatjuk, az újonc Budafok vendége lesz csapatunk a 3. fordulóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek