hu en
Zalaegerszegi TE FC Végeredmény 3-3
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Őszi szezon - 1. forduló
2020.08.15., Szombat @ 18:35
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
4375 néző
25 fok, napsütés, enyhén felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bogár Gergő
Asszisztensek:
Szalai Balázs, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Huszár Balázs
Gólbírók:
Pillók Ádám, Szilasi Szabolcs
90 +5.Vége a meccsnek!
90.5 perc a hosszabbítás!
87.Petrjak szép cseleket mutatott be, majd Hodzicot hozta játékba, aki 14 méterről kapura lőtt, egy hazai védő blokkolni tudott. 
81.Evandro helyett Hodzic a pályán.
80.
 
79.Zivzivadze 10 méteres lövése elakadt a blokkban. 
77.Funsho életerős, lapos lövése az oldalhálóba vágódott, közel járt fiatal támadónk a gólhoz. 
76.Szánthó helyett Dragoner a pályán.
75.GÓL!

A 11-est Babati magabiztosan értékesítette. 
74.Stopira remek ütemben szerelte Babatit a 16-oson belül, a játékvezető viszont 11-es ítélt, és Negonak valamint Hourinak is sárgát adott.
70.Ivószünet.
69.Gergényi helyett Kovács a pályán.
68.Niko a mai két góljával 17 gólra közelítette meg a Szabó József által  felállított 111 gólos klubrekordot. 
65.Könyves kapott sárgát.
62.Nikolics helyett Zivzivadze a pályán.
61.
 
61.GÓÓÓÓÓL!

Funsho szerzett labdát a hazai 16-os előterében, majd Nikolicsnak passzolt, aki 17 méterről hatalmas gólt lőtt!
60.Tanasin lőtt közelről, éles szögből kapura, Kovácsik óriási bravúrral védett!
54.Nego beadását Nikolics közelről fejelhette kapura, Demjén védeni tudott. 
53.Szépe helyett Zivko a pályán.
49.Nikolics megverte védőjét, egyedül vihette a labdát kapura, lövés helyett önzetlenül a középen üresen érkező Funshot hozta játékba, aki 10 méterről az üres kapu fölé bombázott. 
48.Petrjak beadásáról csupán centikkel maradt le a középen érkező Nikolics, aki néhány méterről szerezhetett volna újabb gólt. 
46.Folytatódik a meccs. Szünetben Bolla helyett Petrjak állt be. 
45 +5.Nemrég ért végett Székesfehérváron női csapatunk Magyar Kupa-mérkőzése, melyet 12-1-re nyertünk meg a Vasas Akadémia ellen. Szép volt, lányok! 
45 +2.Evandro kapott sárgát, ezzel ért véget az első félidő.
45.
 
45.2 perc a ráadás.
44.GÓÓÓÓL!

Nikolics
rendkívül magabiztosan értékesítette a 11-est!
42.Funshoval szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, büntető!
40.
 
38.Hangya kapott sárgát. 
37.Sankovic lőtt 14 méterről alig kapu mellé. 
35.Houri tekert kapu fölé egy szabadrúgást.
34.Bobál kapott sárgát. 
33.Szép kontrát vezetett végig csapatunk, Nikolics szöktette Bollát, aki a jobb szélen Negot hozta játékba, ő egyből középre adott, egy hazai védő az utolsó pillanatban Funsho elől menteni tudott. 
31.Funshot állította meg gólhelyzetben les miatt a játékvezető, de inkább tűnt egy vonalnak, semmint lesnek a szituáció.
30.
 
29.Brockhauser Istvánt kiállította a játékvezető, kapusedzőnknek el kellett hagynia a kispadot. 
24.Ivószünet.
21.Bobál 20 méteres lövését védte szépen Kovácsik. 
18.Nego talált közelről a hazai kapuba, de a partjelző már lest jelzett, marad a 2-1 a ZTE-nek. 
16.GÓL!

Újra vezet a ZTE! 
Gergényi végzett el egy nagy bedobást, amit Szépe csúsztatott fejjel 7 méterről a kapunkba, talán még Stopira feje is hozzáért a labdához, de a gólt a hazai játékosnak adták.
14.Evandro az NK Nafta Lendava elleni edzőmeccsen szerezte meg első vidis gólját, érdekesség, hogy akkor is egy szögletet követően talált az ellenfél kapujába. 
12.
 
11.GÓÓÓÓÓL!

Gyorsan sikerült egyenlítenünk. Egy szögletet követően ide-oda pattogott a ZTE ötösén a labda, majd új igazolásunk, Evandro szép mozdulattal lőtt közelről a kapuba - brazil támadónk góllal debütált az NB I-ben!
7.A gól óta nálunk van többet a labda, de helyzetet még nem sikerült kialakítanunk. 
2.​GÓL!

Nem kezdtük jól a meccset, Musliu hibázott miután a hazaiak előrevágták a labdát, Babati elé került a labda, aki egyedül vezethette Kovácsikra és a ZTE 10-ese nem hibázott. 
1.Elkezdődött a mérkőzés. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink a vadonatúj, 2020/2021-es első számú mezben lépnek pályára. 
-10.
 
-20.A mai lesz a két csapat 82. NB I-es bajnokija. 37 Vidi-győzelem mellett 22 döntetlen és 22 ZTE-győzelem született, a gólkülönbség 134-92 a javunkra. 
-30.A két csapat elkezdte a bemelegítést. 
-40. 
-50.Íme a mai kezdőnk: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Nego, Evandro, Funsho - Nikolics
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a ZTE Arénából, ahol 18:35-kor kezdődik csapatunk mérkőzése a ZTE FC ellen. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Nem így szerettük volna kezdeni a mérkőzést. Sajnos rögtön az elején hibáztunk, ami után a csapat kissé sokkos állapotba került, ennek ellenére hamar fel tudtunk állni. Az egyenlítés után újabb könnyű gólt adományoztunk az ellenfélnek, de azután is felálltunk, sőt fordítani is tudtunk. Ezt az előnyt okosan, a labdát sokkal jobban megbecsülve kellett volna megtartanunk. Annak örülök, hogy szurkolói szempontból élvezetes mérkőzést játszottunk, ugyanez edzői szempontból nézve infarktus-közeli állapottal ért fel. A szurkolók megtapsolták a csapatot, ez mindenképpen pozitívum, hiszen ez azt jelenti, hogy látják a csapatban az akaratot és a győzelemre való törekvést. Nem szabad ilyeneket hibáznunk, jobban kell értékesíteni a helyzeteinket és akkor meg lehet nyerni a meccseket."

Boér Gábor:

"Nagyon jó első félidőt produkáltunk. Az első húsz percben olyan intenzív futballal rukkoltunk elő, amelyet nem lehetett bírni az egész mérkőzés alatt. Kétszer is előnybe kerültünk, majd az első félidő végén elkerülhető gólt kaptunk. Teljesen más lett volna a játék képe, hogyha a félidőben előnnyel vonulhatunk az öltözőbe. A második félidőt szintén intenzív játékkal szerettük volna nyitni, azonban ekkor már nem voltak frissek a lábak, ettől függetlenül vesztett állásból is vissza tudtunk jönni, ezt mindenképpen nagy fegyverténynek tartom. Amit mentalitásban, koncentrációban és szenvedélyben kivittünk a pályára, az rendben volt, kompenzálni tudtuk a Vidi minőségbeli különbségét."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Augusztus 15. 21:15  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen a ZTE FC otthonában

Egy pontot szereztünk a szezon első mérkőzésén, Nikolics két gólt szerzett a 3-3-ra végződő bajnokin.

Csapatunk a Zalaegerszeg otthonában kezdte a 2020-2021-es szezont. Márton Gábor vezetőedző a Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Nego, Evandro, Funsho - Nikolics kezdőt küldte pályára.

A mérkőzés 2. percében máris gólnak örülhetett a hazai közönség. Egy ívelés után Musliu hibáját kihasználva Babati vezethette a labdát egy az egyben Kovácsikra, majd higgadtan juttatta a játékszert a kapuba (1-0).

Kilenc perccel később egy kapu előtti keveredés után egyenlítettünk. Szöglet után az ötös környékén flipperezett a labda, amelyet új igazolásunk Evandro talált meg, és juttatott közelről a kapuba. Evandro tehát góllal debütált a bajnokságban (1-1). 

A 15. percben ismét vezetett a ZTE, Gergényi végezhetett el nagy bedobást, mely után Szépe fejjel csúsztatott közelről a kapuba (2-1).

A 18. percben Nego zörgette meg a zalaiak hálóját, azonban a partjelző lest jelzett, marad a 2-1. Három perccel később Bobál próbálkozhatott 18 méterről, a kapu bal oldalába tartó labdát Kovácsik vetődve védte. A 33. percben szép kontrát vezetett végig csapatunk, Nikolics szöktette Bollát, aki a jobb szélen Negot hozta játékba, ő egyből középre adott, egy hazai védő az utolsó pillanatban Funsho elől menteni tudott. Két perccel később Houri végezhetett el szabadrúgást, ám lövése a kapu fölé szállt. A 37. percben Sankovic 14 méterről megeresztett lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. A mérkőzés első 11-esét a 42. perc hozta el, Funsho tört be a 16-oson belülre a bal szélen, védője csak szabálytalanul tudta megállítani. Nikolics magabiztosan lőtte a megítélt büntetőt a kapu közepébe (2-2). 

A második félidőre Bolla Bendegúz helyett Ivan Petrjak kapta meg a lehetőséget. A 47. percben Petrjak bal oldali beadásáról csupán néhány centivel maradt le Nikolics. Két perccel később hatalmas lehetőség maradt ki. Nikolics cselezte ki védőjét, majd a kapus mellett ügyesen gurított középre Funshonak, aki 10 méterről az üres kapu fölé bombázott. Az 54. percben majdnem fejesgólt szerzett a Vidi, Nego jobb oldalról érkező beadása Nikolics fejét találta meg, azonban a zalai kapus résen volt. A 60. percben Kovácsik védett nagyot, Tanasin közelről, éles szögből leadott lövését hatástalanította vetődve. Egy perccel később csodálatos gólt szerzett Nikolics. Funsho harcolta ki a lehetőséget a 16-os előterében, majd passzából Nikolics tekert 18 méterről a bal felső sarokba (2-3).

A 74. percben Negót látta szabálytalannak a játékvezető a 16-oson belül. A megítélt büntetőt a zalaiak csapatkapitánya, Babati bombázta a kapu bal alsó sarkába (3-3). 

A 77. percben Funsho életerős, lapos lövése az oldalhálóba vágódott, két perccel később Zivzivadze 10 méteres lövése akadt el a blokkban. Az utolsó 10 percben Hodzic járt legközelebb a gólszerzéshez, de lövését blokkolták a zalaegerszegi védők. 

A mérkőzés 3-3-as végeredménnyel végződött, hasonlóan a tavaly novemberi ZTE - Vidi meccshez. A következő fordulóban a Paks együttesét fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek