hu en
Mezőkövesd Zsóry FC Végeredmény 2-1
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 31. forduló
2020.06.20., Szombat @ 16:55
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Stadion

23 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Garai Péter, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Takács János, Antal Péter
90 +4.Vége a meccsnek!
90 +3.GÓL!

Kapu előtti kavarodás végén Meskhi lőtt közelről a hálóba!
90 +1.Kovácsik két óriásit védett a meccs legvégén!
90.3 perc a ráadás. 
85.Houri beadása ment el keresztben a kapu előtt úgy, hogy Musliu és Nikolics egymást zavarták meg, ezért nem lett veszélyesebb helyzet az akcióból. 
83.Besirovic és Vajda helyett Vadnai és Meskhi állt be.
82.Nikolov helyett Nikolics állt be. 
79.Pekár helyére Eperjesi állt be.
77.Petrjak passzolt Stopiranak, aki remek mozdulattal fordult kapura, majd 14 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. 
75.
 
71.​Kovács sárgult be.
69.Funsho helyett Petrjak, Hodzic helyett pedig Houri a pályán. 
67.Ivószünet. 
66.Houri és Petrjak fog beállni. 

Petrjak először véletlenül Milanov mezébe bújt bele, de gyorsan észrevette a hibát.
63.Berecz lövését védte Kovácsik. 
61.Beszorultunk, nyom a Mezőkövesd!
58.Kovács ugratta ki Futácsot, azonban a partjelző lest jelzett. 
54.Kuttor Attila is kapott egy sárgát reklamálásért. 
53.Stopira életerős lövését Szappanos tornázta ki a bal felső sarok elől.
51.
 
46.Folytatódik a meccs, csere egyik oldalon sem volt a szünetben. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45.Joan Carrillo kapott reklamálásért sárga lapot. 
44.Hazai sarokrúgást követően Karnitski fejelt közelről kapura, Kovácsik óriásit védett. 
42.
 
41.Nesterov megkapta a második sárgáját, 10 főre fogyatkozott a hazai csapat. 
40.Nikolov szolgálta ki remek labdával a jobb szélen érkező Funshot, aki kissé éles szögből, 12 méterről kapura is lőtt, Pillár becsúszva hatalmasa mentett. 
35.GÓL!

Gyorsan egyenlítettek a hazaiak, Farkas adott a jobb szélről kapu elé, Besirovic jó ütemben érkezett és közelről a kapunkba lőtt. 
33.Funsho adott remek labdát Futácsnak, aki ziccerbe is került, kapura lőtt, de egy becsúszó védő az utolsó pillanatban blokkolni tudta a lövést. 
29.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Hodzic tekert 18 méterről, a jobb szélről kapu elé, a labda mértani pontossággal érkezett Futács elé, aki 9 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, Szappanosnak esélye sem volt védeni. 
26.Vajda adott nagy labdát Zivzivadzenak, a hazai támadó 10 méterről lőhetett kapura, Kovácsik hatalmasat védett. 
23.Ivószünet. 
22.Tamás Olivér maradt a földön ápolni kell. 
20.
 
19.Nikolov tekert 23 méterről kapu fölé egy szabadrúgást. 
18.Nesterov kapott sárgát.
12.Tamás Olivér indult meg nagyon szép cselekkel, majd 18 méterről bátran kapura lőtt, Szappanos ismét védett. 
10.Nikolov 20 méteres lövése nem volt rossz, de Szappanos védeni tudott. 
4.Hodzic lövése ment kapu mellé, Szappanos a biztonság kedvéért azért elvetődött, de nem kellett közbeavatkoznia a hazai kapusnak. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-3.Érkeznek a csapatok, a hazaiak sárga-kékben, mi tiszta fehérben. 
-7.A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik, a napokban elhunyt Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékeznek a jelenlévők. 
-18.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.Tamás Olivér ma debütál az NB I-ben, míg hazai oldalon ott van a keretben az a Torvund Alexander, aki korábban a Vidiben is futballozott, sőt 2018. június 2-án be is mutatkozott az élvonalban egy DVTK - Vidi bajnokin. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovácsik - Tamás, Rus, Musliu, Stopira - Nikolov, Elek - Funsho, Hodzic, Kovács - Futács
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Mezőkövesdről, ahol 16:55-kor lép pályára csapatunk az OTP Bank Liga NB I. 31. fordulójában. 
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Június 20. 19:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
A 93. percben szerezte meg a győztes gólt a Mezőkövesd

Futács gólával még 1-0-ra mi vezettünk, a hazaiak azonban emberhátrányban is fordítani tudtak. 

Szombat délután csapatunk a bronzéremért küzdő Mezőkövesd otthonába látogatott. Ezen a találkozón debütált az NB I-ben Tamás Olivér, aki a kezdőcsapatban kapott helyet. A túloldalon pedig ott volt a kispadon két egykori fiatal fehérvári futballista is, Varjas László, aki tagja volt a Vidi U17-es bajnokcsapatának 2017-ben - ekkor Kuttor Attila irányította a korosztályos bajnokcsapatunkat - valamint Torvund Alexander, aki 2018. június 2-án egy DVTK - Vidi bajnokin mutatkozott be az NB I-ben. Kölcsönjátékosunk, Berecz Zsombor pedig a Mezőkövesd kezdőjében kapott helyet. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékeztek meg a jelenlévők.

Az első lehetőség előttünk adódott, a 4. percben Hodzic vette célba a hazai kaput jó 30 méterről, lövése azonban mellé ment. A 10. percben Kovács szép cselekkel indult meg a jobb szélen, majd kapu elé adott, az egyik hazai védő röviden tudott felszabadítani, a labda Nikolov elé került, aki tolt egyet rajta, majd kapura lőtt 20 méterről, Szappanos védett. Két perccel később fiatal debütánsunk, Tamás Olivér lódult meg nagyon szép cselekkel, majd 18 méterről bátran kapura lőtt, Szappanos vetődve védett. 

A 19. percben Nikolov tekert kapu fölé egy szabadrúgást 23 méterről. 26 perc elteltével jegyezhettük fel az első hazai helyzetet: Vajda adott remek labdát Zivzivadzenak, a hazai támadó 10 méteres lövését Kovácsik bavúrral védte. Három minutummal később Hodzic tekert kapu elé 18 méterről, a labda tökéletes volt Futácsnak, aki 9 méterről védhetetlenül fejelt a hazai kapu jobb oldalába (0-1). 

A 33. percben újabb helyzet adódott Futács előtt, Funsho adott remek labdát csatárunknak, azonban az utolsó pillanatban egy becsúszó hazai védő blokkolni tudta a lövést. A 35. percben kiegyenlített a Mezőkövesd: Farkas adott kapu elé a jobb szélről, a jó ütemben érkező Besirovic pedig közelről a kapunkba lőtt (1-1). 

A 40. percben Nikolov szolgálta ki remek labdával a jobb szélen érkező Funshot, aki kissé éles szögből, 12 méterről kapura is lőtt, Pillár becsúszva hatalmasa mentett. A 41. percben 10 főre fogyatkozott a hazai csapat, miután Nesterov begyűjtötte a második sárga lapját is. Egy perccel a szünet előtt Karnitski közeli fejesét védte Kovácsik bravúrral. 

Szünetben egyik csapat sem cserélt. Az 54. percben Stopira vállalkozott lövésre 24 méterről, a bal felső sarok elől Szappanos tornázta ki a labdát. A folytatásban a Mezőkövesd 5-6 percig beszorított minket a kapunk elé, szabadrúgásból, szögletekből veszélyeztetett a hazai csapat, de gólt nem sikerült szereznie. 

A 77. percben Stopira fordult kapura Petrjak labdájával, majd 14 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. Az igazi izgalmak a 90. perc utánra maradtak, előbb Berecz lövését védte Kovácsik, majd a kipattanót Zivzivadze lőhette volna 4 méterről a kapunkba, de Kovácsik ismét nagy bravúrt mutatott be. Ezzel azonban nem volt még vége, a 93. percben ugyanis egy kapu előtti kavarodás után a csereként pályára lépő Meskhi közelről a kapunkba lőtt, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt. 

Csapatunk legközelebb kedden este az FTC-t látja vedégül a MOL Aréna Sóstóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek