hu en
Puskás Akadémia FC Végeredmény 1-4
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 24. forduló
2020.03.07., Szombat @ 17:00
Felcsút, Pancho Aréna
2015 néző
13 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Albert István, Márkus Tamás
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Iványi Zoltán, Radványi Ádám
90 +4.Győzelem! 4-1-re nyertünk a Puskás Akadémia ellen!
90.Szabó kapott sárgát. 
89.GÓÓÓÓÓÓL!

Houri szabadrúgását Szabó fejelte a felső lécre, a kipattanót Stopira vágta a kapuba! Parádés második félidő!
88.Hegedüs a 16-oson kívül elütötte Negot, aki így akár az üres kapuba lőhetett volna, a játékvezető zsebéből azonban nem a piros lap került elő, csak a sárga. 
85.Petrjak helyett Szabó a pályán.
84.​Yoell Van Nieff helyett Favorov a pályán. 
81.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Ott a harmadik! Houri ugratta ki Petrjakot, aki éles szögből kapura lőtt, Hegedüs nagyot védett, de Niko érkezett és közelről a kapuba lőtte a kipattanót!
78.Urblík helyére Sós állt be. 
76.Hadzhiev szabálytalankodott, de szerencséje volt a felcsúti játékosnak, mert már volt egy sárgája, de ezúttal a játékvezető zsebében maradt a második sárga lap. 
73.Gyurcsó a 16-os oldalvonala mellől, rendívül veszélyes helyről végzett el egy szabadrúgást, a labda meg is pattant Kovácsik előtt, de kapusunk nagyszerűen védett, ki sem jött róla a játékszer. 
67.Urblík  kapott sárgát.
65.Funsho helyett Elek a pályán.
60.
 
59.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kovács passzolt Petrjak felé, de a labdát Slagveer szerezte meg a 16-oson belül, azonban ukrán támadónk elvette tőle a labdát, majd 6 méterről a kapuba tekert! Bravo, Ivan!
56.Stopira látványos mozdulattal ollózta kapura a labdát egy szöglet után, de Hegedüs védeni tudott. 
53.
 
51.GÓÓÓÓÓL!

Kovács indította Petrjakot a jobb szélen, ukrán támadónk beadása megpattant egy védőn, de így is eljutott Funshohoz a játékszer, fiatal támadónk pedig 7 méterről nem hibázott.
50.Slagveer beadását Gyurcsó rosszul találta el, a labda kapu fölé szállt. 
48.Yoell Van Nieff kapott sárgát.
47.Yoell Van Nieff lőtt 20 méterről alig kapu fölé. 
46.Juhász helyett Nego állt be a szünetben. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Slagveer került helyzetbe, 10 méterről, éles szögből nem sokkal lőtt kapu mellé. 
43.Hadzhiev kapott sárgát.
42.Gyurcsó távoli lövése nem okozott gondot Kovácsiknak. 
40.Nagy Zsolt sárgult be. 
39.Fiola beadása Hegedüs zsákmánya lett. 
36.A gól érezhetően megfogott bennünket, az első 20 percben jól és veszélyesen játszottunk, azóta azonban nem sikerült helyzetet kialakítanunk. 
32.
 
29.Plsek beadása lecsúszott, így lett azonban roppant veszélyes, a labda ugyanis pont behullott volna a kapunkba, Kovácsik azonban bravúrral kitornázta a léc alól. 
26.Petrjak kapott sárgát.
24.GÓL!

Az utóbbi percekben többet birtokolta a PAFC a labdát és tulajdonképpen első helyzetéből gólt szerzett a hazai együttes. Gyurcsó hozta játékba a bal szélen Nagy Zsoltot, aki pontosan adott középre, az érkező Slagveer Luciano pedig 10 méterről, kapásból lőtt a kapunkba. 
20.
 
18.Eddig jó iramú a meccs, és mi dominálunk. 
13.Houri szögletére Stopira robbant be a hosszú oldalon, okosan a földre fejelte a labdát, amely csak centikkel pattant a kapu fölé, Hegedüs már verve volt az esetnél. 
10.Petrjak beadása keresztben elsuhant a kapu előtt, a túloldalon Funsho nem érte el a labdát. 
9.Funsho ugratta ki Kovácsot, aki egyedül vezette a labdát kapura, nagy helyzetben lövés helyett a középen érkező Nikolicsot kereste a labdával, de beadása pontatlan volt. 
6.A mérkőzés első szögletét a PAFC végezte el, Kovácsik az ötösön belül magabiztosan ütötte el a labdát, az azonban Gyurcsó elé került, aki 20 méterről kapu fölé durrantott. 
4.Egy rossznak tűnő hazaadásra mozdult rá Petrjak, nagy vágtába kezdett, de a hazaiak kapusa jól helyezkedett, és sikerült támadónk előtt elérnie a labdát. 
1.A PAFC kezdte a meccset!
-5.Érkeznek a csapatok, a hazaiak sötétkékben, a mieink tiszta fehérben. 
-20.
 
-25.Egyedüli NB I-es csapatként a PAFC még veretlen 2020-ban a bajnokságban. Legutóbbi öt bajnokijukból hármat megnyertek, kétszer pedig döntetlent játszottak. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40."Hangya Szilveszter meghűlés miatt a mai mérkőzést kihagyja, jövő héten várhatóan teljes értékű edzésmunkát végez" - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól.
-45.
 
-50.
Íme a mai kezdőnk
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a Pancho Arénából, ahol 17-kor kezdődik a PAFC - Vidi bajnoki. 
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

„Jó mérkőzést játszottunk, egy támadólag fellépő Puskás Akadémia ellen. Jól kezdtük a találkozót, voltak lehetőségeink, de egy hibánk után megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd kiegyenlítetté vált a találkozó. A szünetben Juhász Rolandot sérülés miatt kellett lecserélnünk, majd a háromvédős rendszer mellett döntöttünk. Az edzéseken és az edzőmérkőzéseken már dolgoztunk ezen a felálláson. Kockázatot kellett vállalnunk, és ez ma bejött, mert mindenki hittel küzdött és nagy intenzitással játszott a pályán. Jó labdabirtoklásaink voltak az ellenfél tizenhatosának közelében, a játékosok remek döntéseket hoztak és nagyon motiváltak voltak. Nem voltam különösebben ideges a szünetben, mert a játékosok teljesítményét és arcát látva meg voltam győződve arról, hogy hiába vagyunk hátrányban, meg tudjuk fordítani a találkozót.”

Vezetőedzőnk a sajtótájékoztató végén külön szót kért, két okból is.

„Tudom, hogy csak vasárnap lesz, de itt ragadnám meg az alkalmat arra, hogy boldog nőnapot kívánjak minden magyar hölgynek. Külön köszönteném a Vidi-szurkoló lányokat és asszonyokat, a játékosok és a stáb családtagjait, valamint természetesen a feleségemet is. Emellett külön szeretném megköszönni a mai biztatást azoknak, akik itt voltak a Pancho Arénában. Remek hangulatot teremtettek, most pedig arra kérnék mindenkit, hogy szerdán, a ZTE elleni kupamérkőzésre is jöjjenek ki minél többen és támogassák a csapatot. Sokkal könnyebb így játszani, hogy a hátuk mögött érzik a biztatást.”

Hornyák Zsolt:

„Nagyon szomorú vagyok a végeredmény miatt. Három, ha szigorú vagyok, akkor négy gólt rúgattunk magunknak. Ilyen hibákat az élvonalban szereplő játékosok nem követhetnek el. Ezek alaphibák voltak, ilyen szituációkból egy is sok, nemhogy három. Az első félidőben agresszívek voltunk, láttam az akaratot, de a Vidi egy jó csapat, amely kihasználta, hogy visszahoztuk őket a meccsbe. Igyekeztünk előre változtatni, Gyurcsó előrébb lépett, jött Sós Bence gyorsítani a széleket, Favrov is feljebb ment, de ezek már csak próbálkozgatások voltak, 3-1-nél...Ezt a mérkőzést simán tudtuk volna hozni, de végül nekem kell gratulálnom a győzelemhez a Vidinek!”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Március 07. 19:10  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Hátrányból felállva győztünk 4-1-re a Puskás Akadémia FC otthonában

Slagveer találatával a hazaiak vezettek szünetben, de Funsho, Petrjak, Nikolics és Stopira góljaival nyerni tudtunk.

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában Felcsútra látogattunk. A házigazda Puskás Akadémia FC a negyedik helyről, mi a második pozícióból vártuk az összecsapást. A két együttes között 8 pont volt a különbség a meccs előtt.

Joan Carrillo ezúttal a Kovácsik - Fiola, Juhász, Musliu, Stopira - Houri, Pátkai - Funsho, Kovács, Petrjak - Nikolics kezdőt küldte pályára. 

Slagveer találatával a Puskás vezetett szünetben.

A mérkőzés első szögletét a PAFC végezte el a 6. percben, Kovácsik az ötösön belül magabiztosan ütötte el a labdát, az azonban Gyurcsó elé került, aki 20 méterről kapu fölé durrantott. Három perccel később Funsho ugratta ki Kovácsot, aki egyedül vezette a labdát kapura, nagy helyzetben lövés helyett a középen érkező Nikolicsot kereste a labdával, de beadása pontatlan volt.

A 13. percben Houri szögletére Stopira robbant be a hosszú oldalon, okosan a földre fejelte a labdát, amely csak centikkel pattant a kapu fölé. A 24. percben gólt szerzett a hazai együttes: Gyurcsó hozta játékba a bal szélen Nagy Zsoltot, aki pontosan adott középre, az érkező Slagveer Luciano pedig 10 méterről, kapásból lőtt a kapunkba (1-0).

A 29. percben Kovácsik bravúrja kellett, hogy egy lecsúszott beadás ne kössön ki a kapunkban. A félidő vége előtt előbb kapusunk biztosan fogta Gyurcsó lapos lövését, majd Slagveer 10 méterről nem sokkal lőtt a kapunk mellé. Szünetre 1-0-s hazai vezetéssel mentek a csapatok.

Négy Vidi-gól, bravúros fordítás

A második játékrész elején Yoell Van Nieff lőtt 20 méterről alig kapu fölé, 6 perc elteltével pedig egyenlítettünk: Kovács indította Petrjakot a jobb szélen, ukrán támadónk beadása megpattant egy védőn, de így is eljutott Funshohoz a játékszer, fiatal támadónk pedig 7 méterről nem hibázott (1-1).

Az 56. percben Stopira ollózásának tapsolhatott a vendégszektor, amiből még nem lett gól, az 59. percben azonban már vezettünk: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kovács passzolt Petrjak felé, de a labdát Slagveer szerezte meg a 16-oson belül, azonban ukrán támadónk elvette tőle, majd 6 méterről a kapuba tekert (1-2).

A 73. percben Gyurcsó a 16-os oldalvonala mellől, veszélyes helyről végzett el egy szabadrúgást, a labda meg is pattant Kovácsik előtt, de kapusunk nagyszerűen védett. A 81. percben növeltük előnyünket: Houri ugratta ki Petrjakot, aki éles szögből kapura lőtt, Hegedüs nagyot védett, de Nikolics érkezett és közelről a kapuba lőtte a kipattanót (1-3).

A 88. percben Hegedűs kapus kapott sárgát miután Negoval szabálytalankodott, majd a megítélt szabadrúgást Houri ívelte középre, Szabó a kapufára fejelt, a kipattanót pedig Stopira vágta a hálóba (1-4)!

Csapatunk hátrányból felállva győzött 4-1-re a Puskás Akadémia FC otthonában. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek