hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 3-0
Kaposvári Rákóczi FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 23. forduló
2020.02.29., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2311 néző
11°C, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Farkas Ádám
Asszisztensek:
Kóbor Péter, Szalai Dániel
Tartalék játékvezető:
Varga Gábor
Gólbírók:
Berke Balázs, Ducsai József
90 +3.Vége a mérkőzésnek! Magabiztos győzelmet arattunk a Kaposvár fölött!
90 +2.Nego beadása Stopirát találta meg, aki felugrott, de fölé bólintott.
90 +1.2 perc a ráadás.
89.Ismét kissé csendesebb lett a mérkőzés.
85.Petrjak sarokrúgását kibólintották.
84.Nikolics Hodzic-ot kereste, bosnyák támadónk ballal lőtt is, de rajta volt a védő, szöglet ez is.
81.Nagy János szabadrúgásánál kellett figyelnie Kovácsiknak, a 30 méteres kísérlet életerős volt.
78.Kissé csendesedett a mérkőzés.
75.
 
74.Nego indult meg labdaszerzés után, Nagy Richárd lerántotta, sárga.
73.Funsho jött le, Nego Loic tér vissza a Honvéd elleni meccsen elszenvedett sérüléséből!
73.A szöglet után kipattanót Pátkai bombázta rá.
72.Pátkai a védelem mögé tette a meginduló Stopirának, aki tüzelt, Pogacsics megint nagyot vetődött! 
71.Houri újabb két szöglete nem keltett különösebb veszélyt.
69.
 
68.Az utolsó kaposvári cserével Tarasovs helyén Ur.
67.A szögletet semlegesítették.
66.Stopira fejese után Petrjak ugrott ki, a kapust korábban letámadó Nikolics elöl maradt, így ukrán szélsőnk könnyen bejátszhatta neki. Nikó önzetlenül lesarkazta Hodzic-nak, de berobbanó támadónk lövését blokkolták, szöglet!
65.Stopira beadására második hullámban érkezett a felfutó Musliu is, de a védők csúsztatása nyomán Funsho próbálkozhatott fejjel, ám Pogacsics erre is odaért.
62.Kovács helyén Hodzic.
59.Újabb szögletet harcoltunk ki.
58.Labdát szerzett a Kaposvár és rá is vezette védelmünkre, végül Pintér próbálkozott 17-ről, elkerülte a rövidet a labda.
57.Petrjak tette le a balra kihúzódó Nikolicsnak, aki éles szögből lőtt, Pogacsics figyelt.
55.Hangya lódult meg, elment több ember mellett is, majd Kovács tette le Petrjaknak, aki lövés helyett 7 méterről beadott. Beleértek, de visszpattant hozzá, majd másodjára is középre játszott, Nikolics fejelt ugyan, de Pogacsics kiütötte és össze is szedte!
54.Nikolics szöktette Petrjakot, aki kétszer is meggondolta, de végül lőtt 8 méterről, bal oldalról, az oldalhálóban kötött ki a labda.
51.Vachtler kétszer is elvégezhetett egy 33 méteres szabadrúgást, egyszer ugyanis belesípolt Farkas Ádám játékvezető, de mindkétszer ugyanúgy, jó 3-4 méterrel fölétekerte.
48.Kovács István 14 méterről csavart kapura, Pogacsics kitornázta, óriási helyzet volt ez is!
46.Hangyáról pattant szögletre egy beadás, de a sarokrúgás veszélytelen volt.
46.Folytatódik a mérkőzés, Vinícius helyén Juhász Roland játszik, Csiki helyett pedig Borbély Ákos.
45 +2.Vége az első játékrésznek! Csapatunk rengeteg helyzetet kialakítva, domináns, magabiztos játékkal 3-0-ra vezet a félidőben!
45 +1.1 perc lesz a ráadás.
45.
 
44.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Hátul labdát szereztünk, majd Pátkai játszotta át a letámadó középpályásokat, Houri levette és tökéletes labdával ugratta ki Petrjakot, aki jó 10-15 méteres előnnyel vezethette Pogacsicsra, de volt szíve leadni az érkező Nikolicsnak, aki egyszerűen az üres kapuba gurított! Megvan Nikó első gólja visszatérése óta!
42.Stopira ugratta volna ki ziccerbe Petrjakot, az utolsó pillanatban belenyúltak, oda a lehetőség.
41.Bamgboyét faultolták a tizenhatos sarkán, a szabadrúgás felpattant a sorfalon, Pátkai nem találta el a hulló falevelet.
39.Ígéretes kontránkat akasztotta meg Szakály, amikor visszarántotta, majd fel is rúgta Kovács Istvánt. Jutalma: sárga lap.
35.Stopira-Petrjak-Nikolics játék után utóbbi középre játszott volna a befutó balhátvédünknek, de belekaptak, szöglet.
31.Tarasovs reklamálásért sárgult be.
31.A szöglet után Stopira fejéről került a labda Kovácsikhoz, a kontrával Nikolics lódult meg, elvitte két védő mellett, majd Petrjakot választotta, kissé hosszú lett a passz, Pogacsics elütötte a beadást.
30.Musliu próbált higgadtan labdát szerezni, de szögletre pattant a labda.
28.
 
28.Houri szögletét Stopira fejelte a jobb felső fölé centikkel.
28.Pátkai 40 méteres indítása találta meg Nikolicsot a védelem mögött, támadónk lőtt, Pogacsics szögletre ütötte.
26.Petrjak-Nikolics-Petrjak volt a labda útja, ukrán támadónk még tolt egyet befelé, de 8 méterről a bal felső fölé csavart.
25.Csikit kellett ápolni.
24.Nem alakult ki veszély a sarokrúgásból.
23.Hangyáról pattant szögletre egy beadás.
21.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Ott a második is! Eddig beírta a nyomást a Kaposvár! Petrjak beadására Nagy Tamás csúszott be és 7 méterről a saját kapujába bombázott!
21.Vachtler 35 méteres kísérlete nem növelte Kovácsik Ádám pulzusát.
20.Kovács húzta el a becsúszó védő mellett az alapvonalon és közvetlen közelről Nikolicsot játszotta volna meg, de nem jutott el támadónkhoz a labda.
19.Stopira harcolt ki szögletet, de nem keletkezett veszély a sarokrúgásból.
17.Houri cselezte ki a védőket, majd emelt Petrjak felé, elfejelték a bekkek, szöglet következett. Kovács gyorsan elvégezte, Petrjak beadott, kifejelték, Pátkai vágta rá a kipattanót rádőlve, centikkel a pipa mellé!
17.Nagy Richárd beadásába értünk bele, most először jut el kapunk előterébe a Kaposvár, szöglet következik.
15.Houri szöglete átszállt a hosszú oldalra, Pátkai kapásból tüzelt, Pogacsics fogta.
15.Stopira verte át Nagy Richárdot, majd jobbal tüzelt, éles szügből, 12 méterről, blokkolták, szöglet ez is.
9.A szögletből közvetlenül nem lett helyzet, de Kovács visszaemelt középre, egy védő belefejelt, majd Vinícius 15 méterről ollózott, a labda a felső lécről vágódott ki! Gyönyörű megmozdulás volt!
9.Újabb szöglet, most Pátkai adott volna be, levágódott.
8.Nikolics csapott le egy labdáta az ötös sarkán, az alapvonal közelében, de éles szögből csak szögletet harcolt ki.
8.Funsho verte meg Fodort, majd beadott, de Petrjaktól elpattant a labda.
4.
 
2.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Megvan a vezetés! Nikolics kétszer is megpróbált beadni, majd Kovács elé játszott, aki elkezdte bevinni a tizenhatosra. Több védő is hozzáért, de visszapattant középpályásunk elé a játékszer, majd az alapvonalról beadott, középen Bamgboye pörgetett a kapuba!
1.Balázs Zsolt a 20. másodpercben faultolta Hourit, sárga.
-5.Kivonulnak a játékosok!
-15.A játékosok az öltözőben, hamarosan kezdünk!
-20.A játékosok lassan a bemelegítés végéhez érnek.
-25.A Kaposvár házi gólkirálya, Ádám Martin és a házi kanadai táblázat másodikja, Nagy Richárd egyaránt kezdenek a mai napon.
-27.
 
-30.Joan Carrillo rendelkezésére a mai napon nem áll Nikolov (eltiltás), Géresi, Huszti és Fiola (sérülés) sem.
-35.Dinko Trebotic kimaradt a Kaposvár meccskeretéből.
-40.A Kaposvár kezdőcsapata az alábbi: Pogacsics - Vachtler, Tarasovs, Nagy T., Fodor M. - Balázs Zs., Szakály A., Nagy J., Nagy R., Csiki - Ádám.
-45. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Hangya, Musliu, Vinícius, Stopira - Houri, Pátkai - Funsho, Kovács, Petrjak - Nikolics
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk a sereghajtó Kaposvár együttesét fogadja 17 órai kezdettel!
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

"Az első félidőben gyorsan játszottunk, rendben volt a mobilitás, jól reagáltuk le a szituációkat, védekezésben fegyelmezettek voltunk és jó elmozgásokat végeztünk. Ez nagyon tetszett, de a második negyvenöt percben néha látott egyénieskedés már nem annyira. Valamennyire érthető ez, a játékosok is tudták, hogy valójában ez a találkozó már nagyjából eldőlt, de én az első félidőben látott játékot szeretném majd viszontlátni. Fejlődünk napról-napra, örülök annak is, hogy lassan visszatérnek a sérült játékosok. Most a jövő hét miatt ismét fontos szerepe van a regenerációnak, hiszen Zalaegerszegen és a Pancho Arénában is fontos találkozó vár ránk.”

Disztl László:

"Sajnos az első 20 perc nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az előző mérkőzések tapasztalataiból kiindulva biztos védekezésből akartunk játszani, de sajnos a 2. percben gólt kaptunk, aztán jött az öngól is. Ez felborította a terveinket és az első félidőben nem is tértünk magunkhoz. Waltner Robi felrázta a csapatot a szünet alatt, majd becseréltünk két fiatalt is, akik bátran játszottak, lendületet hoztak. Ezt követően több lehetőségünk és biztató támadásunk is akadt. A második játékrész alapján úgy vélem, egy gólt érdemeltünk volna. Végiggüriztük a meccset, próbálkoztunk, de az elején már elveszítettük a mai párharcot. Azt azért el kell mondani, hogy augusztusban, a 4-2-es találkozón még teljesen más csapat volt a Vidi, azóta új játékosaik vannak, új edző ül a kispadon. Technikás, gyors, dinamikus labdarúgóik vannak a támadó harmadban, akikkel nem tudtuk felvenni a versenyt az első 45 perc során. Nehéz lesz a szezon további szakasza számunkra, de minden meccsen meg kell próbálni külön motivációt találni, élvezni azt, hogy itt vagyunk az NB I-ben, hiszen itt igazán fel lehet hívni magunkra a figyelmet."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Február 29. 19:10  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Magabiztos győzelem a Kaposvár ellen - újra Niko-gól Sóstón

Nikolics 1771 nappal ezelőtt talált be bajnokin utoljára, visszatérése óta pedig most először, Funsho megszerezte első vidis gólját, Petrjak két assziszttal zárt. Vidi - Kaposvár 3-0!

Az OTP Bank Liga NB I 23. fordulójában a sereghajtó Kaposvár látogatott a MOL Aréna Sóstóba. Joan Carrillo egy helyen változtatott a múlt heti, ZTE elleni győztes csapaton, Fiola helyett Vinícius került a kezdőbe. 

I. félidő: Három gólt szereztünk 45 perc alatt, megvan Funsho első Vidi-gólja és Niko első találata a visszatérését követően!

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első perc végén Kovács tört be a 16-oson belülre, a labda többször is visszapattant hozzá, végül kapu elé adott, ahol Funsho érkezett és közelről a kapuba talált (1-0). Ez volt nigériai támadónk első fehérvári gólja tétmeccsen!

A 9. percben egy sarokrúgást követően az egyik kaposvári játékos fejéről Vinícius elé került a labda, aki 15 méterről látványos mozdulattal a felső lécre ollózott. Nyolc perccel később ismét szöglet után veszélyeztettünk, Houri beadását követően a védők röviden szabadítottak fel, a labda ezúttal Pátkai elé került, aki 18 méterről, kapásból alig lőtt mellé. 

A 21. percben Petrjak a középen üresen érkező Nikolicsot kereste a labdával, azonban Nagy Tamás becsúszva igyekezett menteni, de balszerencséjére a labdát a saját kapujába juttatta (2-0).

Öt perccel később Petrjak-Nikolics-Petrjak volt a labda útja, ukrán támadónk még tolt egyet befelé, de 8 méterről a bal felső fölé csavart.

A 44. percben egy nagyszerű kontratámadást láthattunk a mieinktől, Houri zseniális labdával ugratta ki Petrjakot, aki egyedül vezethette a kapusra a labdát, azonban roppant önzetlenül a középen üresen érkező Nikolicsnak passzolt, aki higgadtan passzolt az üres kapuba (3-0).

Legutóbb 1771 nappal ezelőtt tapsolhattunk Niko-gólnak NB I-es bajnokin, 2015. április 25-én a PMFC-t győztük le 4-0-ra hazai pályán. (Kupameccsen 2015. április 28-án még szerzett gólt Vidi-mezben.)

     
   
  1771 - akkor még 17-es mezben játszott, ma már 71-esben...  
     

II. félidő: Magabiztosan őriztük előnyünket

A második játékrész nagy Vidi-helyzettel kezdődött, Kovács István 14 méterről csavart kapura, Pogacsics hatalmasat védett. Az 54. percben Nikolics szöktette Petrjakot, aki 8 méterről az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később ukrán támadónk passzolt Nikolicsnak, fejesét a kaposvári hálóőr védeni tudta. Az 57. percben ismét Petrjak passzolt Nikolicsnak, csatárunk ezúttal nem fejjel, hanem lábbal veszélyeztetett, de ismét Pogacsics védett. 

A 66. percben Stopira fejese után Petrjak ugrott ki, a kapust korábban letámadó Nikolics elöl maradt, így ukrán szélsőnk könnyen bejátszhatta neki a labdát. Niko önzetlenül lesarkazta Hodzic-nak, de berobbanó támadónk lövését blokkolták a vendég védők. Hat perc elteltével Pátkai a védelem mögé tette a labdát a meginduló Stopirának, aki tüzelt, Pogacsics megint nagyot védett. 

Az utolsó negyedórában magabiztosan őriztük háromgólos előnyünket, újabb gólt már nem szereztünk, 3-0 lett a vége.

Csapatunk legközelebb szerda este a ZTE otthonában lép pályára kupameccsen!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek