hu en
Ferencvárosi TC Végeredmény 1-0
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 21. forduló
2020.02.15., Szombat @ 19:30
Budapest, Groupama Aréna
15271 néző
9 fok, tiszta égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Buzás Balázs, Szert Balázs
Tartalék játékvezető:
Vígh-Tarsonyi Gergő
Gólbírók:
Farkas Ádám, Pillók Ádám
90 +4.Vége a meccsnek. Az utolsó percekben két szögletet is elvégezhettünk, de nem sikerült az egyenlítés. 
90 +1.Futács kapott sárgát. 
90.4 perc a hosszabbítás. 
88.Isael büntetőjét Kovácsik óriási bravúrral kivédte!!!
87.Elek szabálytalankodott a 16-oson belül, 11-es és piros lap!
86.Boli helyére Frimpong állt be. 
83.Petrjak helyére Futács állt be.
82.
 
81.Lovrencsics helyére Botka állt be.
78.Tokmac helyére Varga állt be. 
75.Houri helyére Milanov állt be. 
74.Civic lőtt éle szögből kapu mellé. 
73.Boli lapos lövése nem okozott gondot Kovácsiknak. 
67.Berke játékvezető kiállította a kispadról csapatunk felszerelés-menedzserét, Lakatos Róbertet. 
64.Hangya kapott sárgát. 
61.Hodzic helyére Nikolics állt be.
58.
 
56.Hodzic kapott sárgát.
52.GÓL!

Gyors ferencvárosi kontra végén Zubkov lőtt közelről a kapunkba egy szélről érkező beadást követően!
48.Houri ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Elek fejelte kapura a labdát, Dibusz védett. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Petrjak végzett el egy szögletet, de előtte jól megdobálták a szögletzászlónál a hazai drukkerek söröspoharakkal. 
40.Isael távoli lövését Kovácsik védte bravúrral. 
39.Musliu vetődött önfeláldozóan Isael bombájába, ezzel gólveszélytől mentette meg a kapunkat. 
37.Kemény meccs, újabb sárga, aki kapja: Otigba
35.Isael lőtt 20 méterről kapura egy szabadrúgást, Kovácsik szépet védett. 
34.Musliu kapott sárgát. 
33.Zubkov került ajtó-ablak helyzetbe, 5 méterről oda lőhette volna, ahova akarja, ehelyett a beadást választotta, de lefüleltük. 
30.Elek is kapott egy sárgát. 
29.Boli sárgult be.
26.
 
21.Hodzic hozta játékba a bal szélen érkező Hourit, aki tolt egyet a labdán, majd 13 méterről kapura lőtt, nem sokkal ment mellé a löket. 
20.Tokmac került ziccerbe, 14 méterről hatalmas kapufát lőtt.
18.
 
16.Tokmac mutatott be szép cseleket, majd kapura lőtt 15 méterről, Kovácsik hatalmasat védett. 
13.Stopira cselezte be magát a hazai 16-oson belülre, majd jobbal kapura lőtt, a labda egy védőről Hodzic elé pattant, aki kapura ollózott, de DIbusz magabiztosan fogta meg a labdát. 
12.Civic kapott sárgát. 
10.A fehérvári drukkerek szinte teljesen megtöltötték a vendégszektort, lehetnek körülbelül 800-an, és nagyszerűen szurkolnak. 
5.Elek vágott ki egy szélről érkező beadást az ötösünk környékéről. 
2.Petrjak kapott remek labdát a jobb szélen, csinált egy cselt befelé, majd 15 méterről kapura lőtt, Dibusz védett, a ferencvárosi drukkerek pedig kifütyülték egykori kedvencüket. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a hazaiak zöld-fehérben, mi piros-kékben. Közben a hazai ultrák a kapu mögött óriási görögtűzzel fogadták a pályára vonuló csapatokat. 
-15.
 
-25.Ma este negyedik alkalommal vezet Fradi - Vidi rangadót az élvonalban Berke Balázs sporttárs.
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.Fiola Attila a hétközi kupameccsen sérült meg, szerencsére nem súlyosan, de ma este még nem áll készen a játékra. Vinícius a Mezőkövesd elleni bajnokin rúgást kapott a vádlijára, csonthártya- és izomzúzódást szenvedett, emiatt ő sincs ott a mai keretben - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Hangya, Juhász, Musliu, Stopira - Pátkai, Elek - Petrjak, Kovács, Houri - Hodzic
-50. 
-65.Köszöntünk benneteket a Groupama Arénából, ahol együttesünk 19:30-as kezdettel csap össze a Ferencvárosi TC együttesével!
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

"Azt kaptuk, amit vártunk, egy kemény mérkőzést egy jó csapat ellen. A védekezést sikerült többé-kevésbé megszervezni, de támadásban többet kell mutatnunk. A Ferencvárosnak érzésem szerint az első félidőben volt több lehetősége, mégis a második játékrészben szerezték meg a győzelmet jelentő gólt. A párharcokban jobb volt a hazai csapat, mi a játékra szerettük volna helyezni a hangsúlyt, de ma sok technikai hiba csúszott a passzokba és a labdavezetésekbe is. Előre cseréltünk, mert nyerni jöttünk, de a változtatások után is megmaradtak a hibák. Jelen pillanatban nem hátrányon jár a fejem, hanem azon, hogy megfelelő regeneráció után jó állapotban legyünk a szerdai, Újpest elleni kupameccsen és a szombati bajnokin. Tudom, hogy hat pont jelenleg a Ferencváros előnye, amely akár még nőhet is, ha megnyerik az elmaradt találkozókat, de a klubnál mindenki harcol a végsőkig a bajnoki címért.”

Sergei Rebrov:

"Három nagyon fontos pontot szereztünk ma. Egyértelműen számítottam arra, hogy ilyen lesz a mérkőzés képe, ezt jeleztem is előre a labdarúgóimnak. Kihangsúlyoztam, hogy labdavesztés esetén is presszingelni kell, muszáj nyomást helyezni az ellenfélre. Egyébként azt gondolom, hogy a Vidi terve az volt, hogy futballozzon, de semlegesítettük a játékukat, nem hagytuk focizni őket. Intenzívek voltunk, sok energiát fektettünk a játékunkba, nagy élvezettel játszottunk. Érthető, hogy ma ünneplünk, de holnaptól a Mezőkövesd elleni mérkőzésre készülünk, hiszen mit ér ez a három pont, ha a jövő héten elveszítjük?"

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Február 15. 21:45  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Egygólos vereség a Ferencváros otthonában

Zubkov találata döntött a rangadón.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában került sor a 2019-20-as szezon második Ferencváros elleni rangadójára, együttesünk ezúttal idegenben, a Groupama Arénában lépett pályára. Ez volt a két együttes 100. találkozása az élvonalban.

Joan Carrillo vezetőedző ezúttal nem számíthatott a hosszabb ideje sérült Géresi Krisztián és Huszti Szabolcs mellett Boban Nikolovra, Nego Loicra, Rus Adriánra, Vinícius Paulóra és Fiola Attilára sem. Kezdőcsapatunk így az alábbi volt: Kovácsik - Hangya, Juhász, Musliu, Stopira - Pátkai, Elek - Petrjak, Kovács I., Houri - Hodzic.

A Ferencváros a legutóbbi, Honvéd elleni bajnokijukon is felállított csapattal kezdett: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic - Sigér, Kharatin - Isael, Nguen, Zubkov - Boli. Somália és Skvarka nem kerültek meccskeretbe, Dvali hosszabb ideje nem lépett pályára.

A 3. percben a miénk volt a meccs első lehetősége: Petrjak egy biciklicsel után ballal, 18 méterről lőtt, Dibusz lehúzta. Nem sokkal később Isael éles beadását ütötte el Kovácsik, majd Elek tisztázott. Lüktető maradt az összecsapás, a 15. percben Tokmac Nguen lőtt 16-ról, Kovácsik kiütötte, Stopira pedig takarított. A 18. percben Civic lövése pattant meg egy védőnkön, így az oldalhálóban kötött ki a labda.

A 20. percben Tokmac kapott jó indítást és Musliu szorításában lőtt, a kapufáról kipattant a labda. A 21. percben Hodzic kapott remek felpasszt, majd Houri is felzárkózott, aki hamarosan meg is kapta a játékszert. Blazic-ot egy biciklicsellel megverte, de ballal nem tudta kapura irányítani, mellé ment a lövés.

A 32. percben Isael tette le a labdát Zubkovnak, aki 8 méterről, jobbról a lövés helyett a passzt választotta, de Elek belenyúlt a labdába, így odalett a lehetőség. A 35. percben Boli buktatásáért Musliu sárgult be, Isael 17 méteres szabadrúgása viszont Kovácsik kezében halt el. A 40. percben Isael lőtt váratlanul, 33 méterről, kapusunk elindult a jobb oldalra, de a labda visszakanyarodott középre, hálóőrünk visszanyúlva kiütötte, majd Boli paskolta fölé a kipattanót.

A 47. percben Petrjakot rúgta meg Otigba - akinek volt már egy sárga lapja -, de csak szabadrúgás következett, kártya nem villant. Houri ívelte középre a szabadrúgást, amit Elek nagyon tisztán bólintott rá, de Dibusz fogta.

Az 51. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Tokmac kapott indítást védelmünk jobb oldalán, az alapvonalról középre játszott, Juhász hozzáért, a hosszún Zubkov érkezett és a kapuba passzolt (1-0).

A 61. percben cseréltünk először: Hodzic helyett Nikolics érkezett. A 65. minutumban Berke játékvezető reklamálásért kiállította kitmanünket, Lakatos Róbertet. A 73. percben Isael trükközései nyomán Boli elé került a labda, a támadó 18-ról lőtt, nagyon gyengén, Kovácsik felszedte. Pár perccel később Civic labdaszerzés után lőtt, 15 méteres kísérlete keresztbe ment a kapu előtt, Zubkov nem érte el a hosszún.

A 75. és a 81. percek között főleg a cserékkel telt az idő: Milanov Hourit váltotta, Tokmac helyére Varga jött, Lovrencsics pedig Botka kedvéért hagyta el a gyepet. A 82. minutumban 21 méterről Zubkov kísérletezett, Kovácsik kitolta. Nem sokkal később Petrjak-Futács változtatással zártuk a cserék sorát, míga a Ferencváros a 86. percben Boli-Frimponggal tette meg ugyanezt.

A 87. percben Elek küzdött Vargával, aki a tizenhatosra belépve elesett, Berke játékvezető büntetőt ítélt, középpályásunkat pedig második sárga lappal kiállította. A büntetőt Isael a bal alsóba szánta, de Kovácsik bravúrral kiütötte. Fellazult a védekezésünk az utolsó percekre, a 90. minutumban Zubkov nem találta el igazán jól helyzetben, majd Kharatin bombázott mellé. 

A 94. percben Milanov szöglete sokáig pattogott középen, majd Futács bólintotta fölé 8 méterről, így győzött a Ferencváros.

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek