hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-1
Mezőkövesd Zsóry FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 20. forduló
2020.02.08., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2716 néző
6°C, napos
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Solymosi Péter
Asszisztensek:
Tóth II Vencel, Kóbor Péter
Tartalék játékvezető:
Lémon Oszkár
Gólbírók:
Vad II István, Ducsai József
90 +4.Véget ért a mérkőzés, legyőztük a Mezőkövesdet!
90 +3.Juhász rúgott kétségbeesetten egy támadó után, sárga.
90 +2.Sokáig pattogott a labda a tizenhatosunkon, végül Kovácsik vetődött rá.
90 +1.3 perc a ráadás.
86.Lesgólt ért el a Mezőkövesd: Cseri találta meg Bereczet, aki beadott, a kipattanót Nagy Dániel lőtte kapura, Besirovic lesen állva átugrotta, Kovácsik nem tudott védeni, de Kóbor asszisztens behúzta a lest.
85.Cseri második beadása Zivzivadzét találta meg, aki középre bólintott Berecznek, őt Musliu kissé megtámasztotta hátulról, fejese nem talált kaput.
84.Cseri beadását tisztáztuk.
80.Vinícius helyén Musliu.
76.Katanec döntötte fel Kovácsot, szabadrúgás 257 méterről.
73.A mezőkövesdi cserével Pekár a pályán Karnitskiy helyett, Jurina helyett Nagy Dániel.
73.Nikolics Nemanja a pályán! Armin Hodzic-ot váltotta négy és fél év után visszatérő támadónk!
71.Bamgboye szerzett labdát Pillártól és vezethette üresen a tizenhatosra, de nem célzott pontosan, mellé!
70.Houri szöglete nem jelentett veszélyt.
70.Kovács passzából Hodzic lépett be a tizenhatosra, beadását Pillár blokkolta szögletre.
69.Besirovic szabadrúgását Nesterov fejelte a bal felső fölé.
67.Berecz elől Pátkai piszkálta el a labdát, kölcsönben lévő középpályásunk így Pátkait találta el, sárga ez is.
66.Katanec adta el a labdát, majd rántotta le a meglóduló Funshót, sárga.
62.Farkas játszotta meg Jurinát, aki Zivzivadzénak passzolt, a grúz a bal felső fölé csavart.
61.Farkas szerzett labdát és játszotta meg Jurinát, aki rosszul ugratta ki Zivzivadzét.
59.Jurina tisztázott a sarokrúgás után.
58.Előbb Pillár fejelte ki Stopira beadását, majd Kovács lövésébe Nesterov vetődött bele, szöglet.
56.Houri szöglete után középen pattogott egy ideig a játékszer, végül Vinícius kiugratása lett hosszú Hourinak, így kirúgással folytathatja a vendégcsapat.
56.Stopira beadása Funshót találta meg, aki 6 méterről fejelt, Szappanos óriásit védett! Szöglet.
54.Nem volt veszélyes a mezőkövesdi szöglet.
54.Az esetnél reklamálásért Tóth László kapott piros lapot a kispadról, a Mezőkövesd sportigazgatója kénytelen volt elhagyni a technikai zónát.
53.Berecz tette ki balra Cserinek, aki tűpontosan találta meg védelmünk bal oldalán a társat, aki be is fejezte az akciót - csakhogy középen Zivzivadze összeütközött Viníciusszal, akit később ápolni is kellett, így Solymosi játékvezető érvénytelenítette a találatot.
49.Bamgboye előtt váratlanul üres lett az út a kapu felé a tizenhatoson belül, de a határozottabb védő ziccerben utolérte és szerelte.
46.Fiola bombázott fölé egy, a védőkről kipattanó labdát.
46.Folytatódik a mérkőzés!
45 +3.Félidőben 2-1-re vezetünk!
44.Petrjak helyén Funsho Bamgboye tehát.
42.Petrjakot rúgták fejbe véletlenül, a játékvezető azonnal mutatta, hogy jöjjön az ápolás. Sajnos ukrán szélsőnk nem tudja folytatni, Funsho érkezik a helyére hamarosan.
41.Zivzivadze lőtt fölé 21-ről.
39.
 
37.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Megvan a vezetés! Houri szánta rá magát lövésre egy rosszul kivágott labda után 30-ról, a labdát mintha zsinóron húzták volna a jobb felsőbe! 2-1!
35.Stopira vállal tette haza Katanec beadását.
32.
 
29.Hodzic szöktette Petrjakot a bal oldalon, aki befelé húzott és 17 méterről lőtt, de blokkolták.
28.Petrjak bombázott fölé.
27.Hodzic harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a kaputól.
25.Elzúgott keresztbe a szöglet.
24.Cseri szabadrúgása pattant meg a sorfalon, szöglet.
22.Besirovic emelt középre, Juhász mögött elszállt, Zivzivadze rádőlt, de Pátkai blokkolta az ötösön!
20.Houri csavarta rá a szabadrúgást, elzúgott keresztbe, Szappanos sem érte el!
19.Nesterov buktatta Petrjakot a tizenhatos oldalvonalának közelében, szabadrúgás befelé!
16.
 
16.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Elek szánta el magát 30 méteres átlövésre, Hodzic teljesen tudatosan beletette a lábát a kísérletbe, ami átverte Szappanost, a jobb alsóban kötött ki a játékszer!
16.GÓL!

Cseri a bal szélről centerezett Berecznek, aki 15 méterről a bal alsóba lőtt.
12.Cseri vezette védelmünkre a labdát négy a négyben, kiugratta volna Zivzivadzét, de Fiola belecsúszott a pazar passzba, majd Vinícius szerelt.
11.Berecz indult el egy vendégkontrával négy a hármas szituációban, de Juhász megállította az aciót.
9.Elek mentett Zivzivadze elől kritikus helyzetben, Jurina visszasarkazása után.
6.Petrjak szöglete után Karnitskiy terült el középen, de mi jövünk bedobással.
3.Hodzic-ot buktatták, a szabadrúgás utáni kipattanót Kovács emelte kapura, fölé.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-2.Érkeznek a csapatok!
-15.
 
-20.A Mezőkövesd ellen pályaválasztásunk mellett veretlenek vagyunk.
-25.A csapatok már melegítenek.
-30.
 
-35.Meccskeretünkben ezúttal Géresi Krisztián, Boban Nikolov és Nego Loic mellett Georgi Milanov és Futács Márkó sincs ott.
-40.A Mezőkövesdnél Guzmics Richárd nincs meccskeretben, de kimaradt, Vadnai, Silye és Vajda is.
-45.Kapusaink már megkezdték a bemelegítést.
-50.A Mezőkövesd kezdőcsapata az alábbi: Szappanos - Farkas D., Katanec, Nesterov, Pillár, Besirovic - Cseri, Karnitskiy, Berecz - Zivzivadze, Jurina.
-55.Kispadunkon ott van Nikolics Nemanja, illetve tétmérkőzésen először Nyári Patrik is.
-60.Együttesünk kezdőcsapata a Mezőkövesd elleni bajnokin az alábbi: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Houri, Kovács I., Petrjak - Hodzic.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk 17 órai kezdettel a Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját fogadja.
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

"Nagyon fontos volt számunkra ez a siker az öltöző és a szurkolók miatt is. Úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk, a játékosok mindent megtettek a győzelemért, mindig örülök annak, ha ezt látom a csapaton. A hangulat is remek volt a stadionban, eszembe is jutottak a korábbi évek, amikor itt dolgoztam. Ráléptünk egy jó útra a mai meccsel, ezt szeretnénk folytatni. Egy jó csapatot győztünk ma le, egy jó erőállapotban lévő, technikás játékosokkal rendelkező Mezőkövesd ellen gyűjtöttük be a három pontot. Szerintem a szurkolóknak és a magyar focinak is jó az, ha ilyen intenzív mérkőzések vannak a bajnokságban, mindkét csapat beleállt a küzdelembe.”

Kuttor Attila: 

"A mérkőzés összképét tekintve rászolgáltunk volna az egy pontra, rúgtunk is két gólt, de sajnos nem adták meg. Ilyet még nem láttam, hogy valaki indifferens helyzetben elesik és ezért kifelé ítélnek szabadrúgást. Ennek köszönhetően vereséget szenvedtünk, de azt gondolom, összességében nagyon jó futballt mutattunk be. A második félidőben rá tudtunk erőltetni akaratunkat a Fehérvárra, mindent megtettünk, hogy megszerezzük az egy pontot. Ilyenkor csalódottak a játékosok, de úgy vélem, értékes teljesítmény volt, megpróbálunk erőt meríteni ebből a találkozóból is."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Február 08. 19:15  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Győzelem a Mezőkövesd elleni rangadón

Berecz találatával a vendégek szereztek vezetést, de Hodzic és Houri góljaival fordítottunk. A Vidihez csütörtökön visszatérő Nikolics Nemanja a 73. percben állt be 150. meccsére piros-kékben.

Az OTP Bank Liga NB I 20. fordulójában a második helyen álló csapatunk a harmadik helyezett Mezőkövesd Zsóry FC-t látta vendégül a MOL Aréna Sóstóban. A kezdés előtt Elek Ákost köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, középpályásunk ugyanis az Újpest ellen játszotta 200. NB I-es bajnokiját. 

A 3. percben Kovács lőtt kapu fölé, majd bő negyedóra játékot követően megszerezte a vezetést a vendég együttes: Cseri a bal szélről centerezett Berecznek, a Vidi kölcsönjátékosa 15 méterről a bal alsóba lőtt (0-1). Nem kellett sokat várnunk az egyenlítésre, nem telt el ugyanis két perc és Elek szánta el magát 30 méteres átlövésre, Hodzic teljesen tudatosan beletette a lábát a kísérletbe, ami átverte Szappanost és a jobb alsóban kötött ki a játékszer (1-1).

A 20. percben Houri veszélyeztetett szabadrúgásból, a túloldalon pedig Cseri szabadrúgása akadt el a sorfalban. A 37. percben ritkán látható, hatalmas bombagóllal fordítottunk: Houri egy rosszul kivágott labda után 30-ról lőtt, a labdát mintha zsinóron húzták volna a jobb felsőbe (2-1)!

A félidő előtt két perccel Petrjakot rúgták fejbe véletlenül, a játékvezető azonnal mutatta, hogy jöjjön az ápolás. Sajnos ukrán szélsőnk nem tudta folytatni, Funsho érkezett a helyére még a szünet előtt. (Petrjak a találkozó után a kórházban az ilyenkor kötelező vizsgálatokon részt vett, de szerencsére semmi komolyabb problémát nem találtak nála az orvosok, most már jól van - tájékoztatta honlapunkat dr. Kovács Tibor a találkozó után.)

A második játékrészt a Mezőkövesd kezdte veszélyesebben, az 53. percben Berecz tette ki balra Cserinek a labdát, aki pontosan megtalálta védelmünk bal oldalán a társat, ő pedig be is fejezte az akciót góllal - csakhogy középen Zivzivadze összeütközött Viníciusszal, akit később ápolni is kellett, így Solymosi játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az 56. percben Stopira beadása után Funsho 6 méterről fejelt, Szappanos óriásit védett! 

A 71. minutumban Funsho szerzett labdát Pillártól és vezethette üresen a tizenhatosra, de nem célzott pontosan, mellé ment a labda! A 73. percben Nikolics Nemanja csereként lépett pályára - ez volt a csütörtökön Fehérvárra visszatérő támadó 150. meccse piros-kékben! 

Az utolsó perceket megnyomta a Mezőkövesd, a 86. percben gólt is szereztek: Cseri találta meg Bereczet, aki beadott, a kipattanót Nagy Dániel lőtte kapura, Besirovic lesen állva átugrotta, Kovácsik nem tudott védeni, de Kóbor asszisztens beintette a lest. Az utolsó pecekben már nem változott az eredmény, csapatunk küzdelmes mérkőzésen 2-1-re nyert!

Kedden este az Újpest FC ellen játszunk Magyar Kupa-meccset Szegeden. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek