hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 0-0
Budapest Honvéd FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 17. forduló
2020.01.25., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3054 néző
2 fok, ködös
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Garai Péter, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Király Krisztián
Gólbírók:
Vad II. István, Takács János
90 +5.Vége a meccsnek. 
90 +4.Hodzic fejesét védte Tujvel. 
90 +3.Fiola beadását követően úgy tűnt, hogy a labda Lovric kezére pattant a 16-oson belül, de a spori továbbot intett.
90 +2.Aliji rúgta meg Fiolát, azonnal villant a piros!
90 +1.5 perc a hosszabbítás. 
90.Lanzafame lőtt 16 méterről kapura, Kovácsik óriásit védett. 
86.Lanzafame kapott sárgát.
84.
 
81.Kispesti bedobás után a labda Banó-Szabó elé került, aki 10 méterről, senkitől sem zavartatva épp hogy kapu mellé lőtt. Nagy helyzet volt!
76.Houri lőtt 22-ről kapu mellé. 
75.Futács helyére Hodzic állt be.
73.Ikenne-King helyére Uzoma Eke állt be.
71.Moutari helyére Mayron állt be.
67.Milanov szép csellel ment el  bal szélen, majd középre adta a labdát, amit Futács közelről a kapuba fejelt. A játékvezető azonban les miatt nem adta meg a találatot - ezúttal jó játékvezetői döntés született. 
64.Kovács került a földre egy vendég védő szorításában a kispesti 16-oson belül - 11-es helyett szabadrúgás kifelé.
59.Petrjak helyére Milanov állt be.
57.Petrjakot hordággyal kell levinni a pályáról. 
56.Petrjak maradt a földön, berohant az orvosi stáb, "Penge" pedig mutatja, hogy cserélni kell. 
53.Mi maradt ki?!
Kovács kapott filléres zsugát Petrjaktól, középpályásunk egyedül vezette a labdát Tujvelre, aki hatalmas bravúrral védte Kovács közeli lövését. 
50.
 
46.Ahogy az várható volt, Nego nem tudja folytatni a meccset, helyére Houri állt be. 
45 +2.Nego visszatért, de szemmel láthatóan biceg. 
45.Vége az elő félidőnek. 
44.Nego biceg le a pályáról, úgy tűnik megsérült, egyből az öltöző felé vette az irányt. 
41.Petrjak lapos beadása nem volt rossz a középen érkező Eleknek, de középpályásunk nem találta el a labdát.
40.Futács lőtt 18 méterről kapura, a labda csak centikkel ment mellé. 
33.Ikenne-King kapott sárgát.
31.
 
27.Hidi távoli, középre tartó lövése nem okozott gondot Kovácsiknak. Nagy lövőkedvvel játszik mindkét csapat, nem unatkoznak a kapusok. 
25.Petrjak vette célba 23 méterről a kaput, a labdába még Nego a kapu előterében bele tette a lábát, amely így végül fölé ment. 
23.Fiola kínálta meg egykori csapattársát egy távoli bombával, Tujvel nagyot védett. 
19.Moutari vezette a bal szélről befelé a labdát, majd 24 méterről, laposan kapura lőtt, Kovácsiknak nagyot kellett védenie ismét. 
16.Lanzafame lőtt kapura 8 méterről, Vinícius blokkolt. 
12.Ezt most megúsztuk!
Moutari éles szögből lőtt kapura, a labda a kapufa belső éléről pattant kifelé. 
11.KOVÁCSIK!
11 percet kellett várni az első kapura lövésre, Kesztyűs vette célba a kapunkat 15 méterről, Kovácsik óriásit védett. A túloldalon pedig Tujvel hárította nem sokkal később Nego lövését. 
9.Futács vette át a labdát a kispestiek 16-osán belül, de a partjelző zászlaja már a magasban, les!
5.Az első öt perc komolyabb helyzet nélkül telt el, egyelőre mezőnyjáték zajlik a pályán. 
1.A vendégek kezdték a meccset. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendég kispestiek tiszta fehérben. 
-10.Boban Nikolov sarokcsont-csonthártya sérülés miatt nincs ma a keretben, Rus Adriánnak pedig kiújultak régebbi közelítő problémái. 
-20. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Nego, Elek, Pátkai - Kovács, Petrjak - Futács
-60.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 17-kor kezdődik a Vidi - Bp. Honvéd bajnoki. 
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

"Gratulálni szeretnék a Honvédnak, érzésem szerint ők végrehajtották azt, amit elterveztek és ez egy pontot ért számukra. Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, hiszen nyerni szerettünk volna a szurkolók miatt is, akik ma is eljöttek és mögöttünk voltak. A játékosok hozzáállása rendben volt, szerintem lehetett látni, hogy az első perctől az utolsóig hajtottak a három pontért. A helyzeteink meg is voltak, de a befejezések nem sikerültek. Közelebb álltunk a győzelemhez, de lehetne még intenzívebben, nagyobb ritmusban játszani, nagyobb nyomás alá helyezni letámadásnál az ellenfelet. A mérkőzéshez az is hozzátartozik, hogy az első két csere sérülések miatt történt, így taktikailag nem volt lehetőség változtatni. Jelenleg még nem tudok bővebben beszélni a sérült játékosokról, de Ivan sérülésével kapcsolatban például nincs jó érzésem." 

Alessandro Recenti, a Budapest Honvéd másodedzője, aki Giuseppe Sannino eltiltása miatt nyilatkozott:

"Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, komoly ellenféllel vívtunk komoly csatát. A MOL Fehérvár a 2. helyen áll a bajnokságban és a döntetlen során úgy érzem, a fiúk mindent beleadtak és mindent megvalósítottak, amit a Mister kért tőlük. Veszélyesek voltunk távoli lövésekből, de nemcsak abból, hiszen a taktikánkat a tizenhatoson belüli helyzetek kialakítása is alkotja, ott volt például Moutari kapufája. Szerintem jó összetételű volt a támadójátékunk. A következő bajnokinkat a Mezőkövesddel játsszuk, ott is az lesz a siker kulcsa, hogy a labdarúgóink mindent megvalósítsanak, amit kérünk tőlük."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Január 25. 19:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Gól nélküli döntetlen az első 2020-as bajnokin

Több helyzetet is kialakítottunk, de betalálni nem sikerült, így egy pontot szereztünk.

A Budapest Honvéd ellen kezdte meg szereplését az OTP Bank Ligában 2020-ban a MOL Fehérvár FC. Együttesünk a 2. helyről várta a folytatást a néhány hetes szünetet követően.

Joan Carrillo vezetőedző továbbra sem számíthatott Géresi Krisztiánra, Huszti Szabolcsra, Rus Adrián régebbi közelítő-problémái kiújultak, Boban Nikolov sarokcsont-csonthártya sérülés miatt nem állt rendelkezésre. Kezdőcsapatunk névsora így a következőképpen alakult: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Nego, Kovács I., Petrjak - Futács.

A Honvédnál Levkovich kapus és a jobbhátvéd, Mezghrani továbbra is maródi, rajtuk kívül Gazdag Dániel hiányzott még, valamint nem került meccskeretbe David N'Gog és Nagy Gergő sem. Ott volt viszont a kezdőben a télen igazolt Hidi Patrik, így a kispesti kezdő így nézett ki: Tujvel - Ikenne-King, Kamber, Lovric, Batik, Aliji - Banó-Szabó, Hidi, Kesztyűs - Moutari, Lanzafame.

A találkozót megelőzően ügyvezető igazgatónk, Balogh Attila a 75. születésnapját nemrég ünneplő korábbi technikai vezetőnket, Németh Jani bácsit köszöntötte.

A 10. perc végén alakult ki az első komolyabb lehetőség, Kesztyűs próbálkozott 16 méterről, pattanásból, Kovácsik kiütötte a labdát. A következő minutumban két lövés is volt: előbb Futács tartott meg egy felpasszt és játszott Negóhoz, aki 23 méterről tüzelt - Tujvel fogta -, majd Moutari tört be jobb oldalról tizenhatosunkra két védővel szemben és éles szögből a hosszú kapufa belső oldalát találta el, ahonnan kifelé pattant a játékszer.

A 19. percben Moutari vezette középre balról a labdát és tüzelt 21 méterről, Kovácsik kitolta a bal alsó elől. A szöglet után Kesztyűs lőtt fölé. Négy perccel később Fiola 23 méteres kísérletét Tujvelnek kellett kitornáznia. A 25. percben Petrjak lövése lett jó Negónak, aki 6 méterről, egy érintésből nem tudta kapura irányítani a labdát, kevéssel a felső léc fölött hagyta el a pályát a labda. A 27. percben Hidi távoli lökete halt el Kovácsik kezei között.

A 37. percben Kovács beadására érkezett Petrjak, aki magasabbra emelkedett, mint Ikenne-King, de nem tudta kapura irányítani a labdát. Nem szabadult fel a kispesti kapu, ugyanis másodpercekre rá Nego elől fejelték el a védők ziccerben, majd a szöglet után Musliu csúsztatatott veszélyesen. A 40. percben szép összjáték végén Futács fordult rá és tüzelt jobbal 16-ról, nem talált kaput.

A 42. percben sérülés miatt ápolásra szorult Nego Loic, aki ugyan később visszatért, de egyértelmű volt, hogy cserére lesz szükség, így a félidőben a helyén debütált télen szerződtetett játékosunk, Lyes Houri.

Az 53. percben Petrjak vette át remekül a labdát és indult el a fellazult kispesti védelemre, majd megtalálta az üresen érkező Kovácsot, aki jobb külsővel nem tudta eltekerni Tujvel mellett. Az 55. percben Futács lőtt 14 méterről, Tujvel fogta, majd sajnos Petrjakot is kényszerű okokból kellett lecserélnünk. Ukrán szélsőnk hordágyon hagyta el a pályát, Milanov folytatta a helyén.

A 66. percben Elek passzából Milanov lódult meg a bal szélen, beadását Futács továbbította a kapuba az ötösön belülről, de Garai asszisztens lest jelzett. A 69. minutumban Vinícius szerzett labdát és verte át a letámadó kispestit, kényszerítőzött, majd kidobta balra Milanovnak. Középhátvédünk tovább futott a támadással, de bolgár szélsőnk beadása nem találta meg, így odalett a lehetőség. Nem sokkal később Moutarit Mayron George, Ikenne-Kinget Uzoma váltotta. Utolsó cserénkkel Futács helyén Hodzic érkezett a 75. percben.

A 76. percben Houri első kapuralövési kísérlete szállt mellé. A 81. percben Banó-Szabó Bence elé pattant egy beadás, a középpályás 13 méterről, tisztán lőtt, de a kapufáról mellé pattant lövése. A 90. percben Lanzafame lőtt némileg váratlanul, 16 méterről, Kovácsik vetődve kiütötte. Az ötperces hosszabbítás első másodperceiben Aliji rúgott Fiola után, amiért Berke azonnali piros lappal kiállította.

A 93. percben Fiola beadása úgy tűnt, Lovric kezéről pattant le, Berke sípja néma maradt, majd Houri beadását Hodzic fejelte Tujvel kezei közé. Később bosnyák támadónk lövése megpattant, így Milanov végezhetett el szögletet, amit Stopira nem tudott kapura irányítani.

Gól nem született, maradt a 0-0, együttesünk döntetlennel kezdte a 2020-as esztendőt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek