hu en
Kaposvári Rákóczi FC Végeredmény 0-2
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Őszi szezon - 12. forduló
2019.11.09., Szombat @ 17:00
Kaposvár, Rákóczi Stadion

12 fok, esős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Albert István, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Medovarszki János
Gólbírók:
Karakó Ferenc, Lovas László
90 +3.Vége a találkozónak!
90.3 perc a hosszabbítás. 
88.Futács helyére Zsóri állt be. 
87.Pantics szép csellel tört be a 16-oson belülre, majd Nikolovot hozta játékba, aki 16-ról kapura lőtt, Slakta védett. 
85.Vachtler visszarántotta Futácsot, Iványi sporttárs meglepetésre a Kaposvár javára ítélt szabadrúgást a félpálya közelében. 
81.Petrjak helyére Pantics állt be. 
79.Nagy gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, egy szélről érkező beadást fejelt 11 méterről kapura, Kovácsik védett. 
77.Csiki helyére Nagy állt be. 
75.
 
74.Futács reklamálásért kapott sárgát. 
72.Szép csendben csordogál a mérkőzés, magabiztosan őrizzük kétgólos előnyünket. 
67.Nagy helyére Yakymiv állt be.
65.Csiki 17 méteres lövése szállt jócskán kapu fölé. 
61.
 
56.Elek helyett Hadzic
55.Elek bicegett le a pályáról, valószínűleg le kell őt cserélni. 
53.GÓÓÓL!

Futács
szerzett labdát a hazai térfél közepén, egyedül vezette a játékszert a kapusra, majd 5 méterről higgadtan lőtt a kapuba. 
51.Musliu szabálytalankodott, ez is sárga. 
50.Fodor kapott sárga lapot. 
46.Folytatódik a meccs!
45 +2.A félidő utolsó momentumaként Nego lőtt nagy helyzetben, néhány méterről kapu mellé. Szünet!
45.Kettő perc a ráadás. 
40.Rákezdett az eső, konkrétan szakad!
37.
 
35.Nego 15 méterről, kapásból lőtt kapura, nem sokkal tévesztette el védőnk a célt. 
32.Hazai szabadrúgást követően Nagy Tamás fejelt 8 méterről, éles szögből alig kapu mellé. 
28.Petrjak bombaerős löketét Slakta bravúrral védte, a labda a felső lécen csattant végül. 
26.Milanov szabálytalankodott, sárga lap!
24.Balázs helyére Slakta állt be. 
22.Pogacsics a 16-oson kívül kézzel ért a labdához, piros lap!
20.Gyors kontra végén Nego került ziccerbe, közeli, nem túl erős lövését védte a kaposvári kapus. 
15.Balázs lőtt 17 méterről kapu fölé. 
11.Stopira beadását Nikolov fejelte nem sokkal kapu fölé. Az akció után Vachtler kapott sárgát egy korábbi szabálytalanságáért, ami után előnyszabályt alkalmazott Iványi sporttárs. 
10.Helyzet a hazai oldalon! Csiki kapott szép labdát, becsapta Rust, majd 17 méterről kapura lőtt, Kovácsik védett. 
8.
 
4.GÓÓÓL!

A labda mögé Milanov állt, és bár Pogacsics érezte az irányt, középpályásunk biztosan értékesítette a 11-est!
3.Tizenegyes! 
Nagy buktatta Petrjakot a tizenhatoson belül, büntető!
2.A kapitányi karszalagot Juhász Roli távollétében ma Stopira viseli. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a hazaiak tiszta zöldben, mi pedig fehérben játszunk ma este. 
-5.Székesfehérvárról körülbelül 100-150 drukker kísérte el a Vidit Kaposvárra, és eddig az ő hangjuktól zeng a Rákóczi Stadion. 
-10.Kaposváron nem túl jó az NB I-es mérlegünk. Eddig 15 alkalommal találkoztunk az élvonalban a Rákóczival itt Kaposváron, nyolcszor kikaptunk, három döntetlen mellett pedig mindössze négy alkalommal vittük el mindhárom bajnoki pontot. A gólkülönbség 21-19 a hazaiak javára. 
-15.
 
-20."Kovács István a ZTE elleni bajnokin rúgást kapott a térdére, emiatt a héten kezeléseket kapott, nem tudott száz százalékos edzésmunkát végezni, így nem került be a mai meccskeretbe" - tájékoztatta honlapunkat dr. Kovács Tibor csapatorvos. 
-25.Két évvel ezelőtt, amikor a Rákóczi még az NB III-ban szerepelt, 2017 szeptemberében a Vidi II vendégszerepelt Kaposváron, és Elvir Hadzic góljával 1-0-ra nyerni tudott a szezon végén bajnoki címet ünneplő együttes otthonában. Érdekesség, hogy a Kaposvár akkori kezdőjéből ketten - Vachtler Csaba és Szakály Attila - ma is ott vannak a hazai kezdőben. 
-29.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-30.
 
-35.Csapatunk utoljára hat éve, 2013. november 2-án lépett pályára NB I-es bajnokin itt Kaposváron. Akkor a hazaiak 1-0-ra legyőztek bennünket. Érdekesség, hogy az akkori győztes gól szerzője az a Waltner Róbert volt, aki jelenleg Disztl Lászlóval együtt felel a hazai együttes szakmai munkájáért. 
Egy évvel korábban, 2012. november 4-én nyertünk utoljára NB I-es bajnokit a Rákóczi  otthonában, akkor Nikolics duplája döntött. 
-45. 
-55.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Kaposvárról, ahol 17-kor kezdődik a Kaposvár - Vidi bajnoki. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Nem szeretnék nagy szavakat használni, nyertünk, nagyon fontos három pontot szereztünk, jelenleg vezetjük a tabellát, de még nagyon sok van hátra, szóval minden nap dolgozunk tovább a céljainkért. Úgy gondolom, hogy mi voltunk a jobb csapat, főleg az első félidőben sok helyzetünk volt, végig irányítottuk a találkozót, igaz, az ellenfél kapusának kiállítása után persze könnyebb dolgunk volt. A helyzetkihasználással továbbra sem vagyok elégedett, hamarabb befejezhettük volna a találkozót, lőhettünk volna több gólt is ma este, de az pozitív, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy Kaposvárra is elutaztak és biztatták a csapatot."

A sajtótájékoztatón – a közelgő, sorsdöntő Wales elleni válogatott mérkőzés miatt – szóba került a sérülés után visszatérő Pátkai Máté teljesítménye is.

"Máté nagyon fontos tagja a csapatnak, a nehéz talaj ellenére végigjátszotta a találkozót, nagy energiákat mozgósított és jól teljesített. Ha az a kérdés, hogy készen áll-e arra, hogy a válogatottban ott legyen a pályán, azt tudom mondani, hogy igen, de természetesen nem az én dolgom ezt eldönteni."

Disztl László:

"Nehéz elkezdenem az értékelést, mert azzal kell indítanom, hogy két nagy ajándékot adtunk a Vidinek a mérkőzés elején – gondolok a 11-esre és a kiállításra. Ilyen hibákat mi nem bírunk el. A gól és az emberelőny magabiztossá tette a Vidit, játszották a játékukat. 0-1-nél úgy éreztük, hogy lehet esélyünk az egyenlítésre, voltak is lehetőségeink például pontrúgások után, de nem találtunk be, a második gólt pedig ismét egyéni hiba után ajándékoztuk az ellenfélnek. Rengeteget dolgoztunk ma, sokat tettünk egy jó eredményért, de hátul nagyokat hibáztunk, a kapu előtt nem volt szerencsénk, így a sok munka mellett is csak nulla pont jár a mai napért."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. November 09. 19:20  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
2-0-ra győztünk Kaposváron

Milanov és Futács góljaival győztünk, a hazaiak a 22. perctől emberhátrányban játszottak.

Hat év után látogattunk ismét Kaposvárra

Szombat este hat év után lépett csapatunk ismét NB I-es mérkőzésen pályára a Rákóczi stadionjában. 2013. november 2-án játszottunk ugyanis utoljára Kaposváron élvonalbeli találkozót és akkor 1-0-ás vereséget szenvedtünk. A hazaiak győztes gólját az a Waltner Róbert szerezte, akinek vezetésével két év alatt az NB III-ból az NB I-e jutott a Kaposvár és aki Disztl Lászlóval közösen a mai napig felel a csapat szakmai munkájáért. Egy évvel korábban, 2012 novemberében nyertünk itt utoljára Nemanja Nikolics duplájával. 

Juhász Rolandra továbbra sem számíthatott Marko Nikolics, rajta kívül Kovács István sem lehetett ott a keretben, válogatott középpályásunk ugyanis a ZTE elleni bajnokin rúgást kapott a térdére, emiatt a héten kezeléseken vett részt. Visszatért viszont a kezdőbe Stopira, aki a kapitányi karszalagot is megkapta Juhász Roland távollétében.

I. félidő: Korai Vidi-gól, és hazai piros lap a 22. percben

Balhátvédünk a harmadik percben remek labdával ugratta ki Petrjakot, aki betör a 16-oson belülre, ott pedig Nagy buktatta őt. A megítélt 11-est Milanov higgadtan értékesítette (0-1).

A 10. percben hazai helyzetet jegyezhettünk fel, Csiki kapott szép labdát, becsapta Rust, majd 17 méterről kapura lőtt, Kovácsik védett. Tíz perccel később egy gyors kontra végén Nego került ziccerbe, közeli, nem túl erős lövését védte a kaposvári kapus. A 22. minutumban megfogyatkoztak a hazaiak miután Pogacsics kapus kézzel ért labdába a 16-oson kívül. A 28. percben Petrjak egy bombaerős lövéssel tesztelte a kaposvári cserekapust, Slakta nagy bravúrral védett. 

A 32. percben egy kaposvári szabadrúgást követően Nagy Tamás fejelt 8 méterről, éles szögből alig kapu mellé, majd a túloldalon Nego kapáslövése kerülte el nem sokkal a hazai kaput. A félidő utolsó momentumaként ismét Nego került nagy helyzetbe, néhány méterről azonban mellé lőtt. 

II. félidő: Futács góljával magabiztossá tettük a győzelmünket

Jól kezdtük a második játékrészt is, az 53. percben Futács szerzett labdát a hazai térfél közepén, majd egyedül vezette azt kapura, öt méterről pedig higgadtan értékesítette a ziccert (0-2). Az 55. percben Elek sérült meg és bicegve hagyta el a pályát, helyére Hadzic állt be. (Dr. Kovács Tibor csapatorvos tájékoztatása szerint középpályásunk combizomsérülést szenvedett, bővebb információt a vizsgálatok után tudunk adni.)

A Kaposvár tíz emberrel is próbálkozott, a 65. percben Csiki lövése szállt jócskán kapu fölé, majd a 79. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Nagy Richárd fejelt 11 méterről kapura, Kovácsik védett. A mieink birtokolták többet a labdát, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani a 87. percig. Ekkor Pantics szép csellel tört be a 16-oson belülre, majd Nikolovot hozta játékba, aki 16-ról kapura lőtt, Slakta nagyot védett. 

2-0-ra győztünk Kaposváron, így továbbra is vezetjük az OTP Bank Ligát. Tétmérkőzésen legközelebb a Puskás Akadémia ellen lépünk pályára november 23-án, a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek