hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 0-2
Újpest FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Őszi szezon - 7. forduló
2019.09.28., Szombat @ 19:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
5267 néző
16 fok, borús
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Buzás Balázs, Szert Balázs
Tartalék játékvezető:
Szalai Balázs
Gólbírók:
Farkas Ádám, Molnár Attila
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +2.GÓL!

Gyors kontra végén egy szélről érkező beadást vág Feczesin közelről a kapunkba!
90.3 perc a hosszabbítás. 
89.Stopira kapott sárgát. 
85.Nikolov szabadrúgását Juhász bólintotta 11 méterről kapu mellé. 
84.Kovács helyére Hadzic állt be .
83.
 
81.GÓL!

Onovo
került ziccerbe, egyedül vezette a labdát kapura, majd 14 méterről higgadtan a bal alsóba helyezett. 
80.Elkezdődött az utolsó tíz perc. 
77.Pauljevic helyére Zsótér állt be.
76.Nem forognak veszélyben a kapuk. 
70.Huszti biceg le a pályáról, helyére Pantics állt be. 
67.Pauljevic bombázott 27 méterről jócskán kapu fölé. 
66.Pátkai is sárgát kapott. 
64.Huszti és Ristevski is sárgát kapott. 
63.Kovács passzolt a bal szélen felfutó Petrjaknak, aki éles szögből kapura lőtt, egy újpesti védő azonban bevetődve blokkolni tudott. 
57.Futács helyére Pátkai állt be. 
56.Kovács két szép csel után Hodzicnak passzolt, aki 6 méterről kapu mellé lőtt. 
55.Huszti beadása után Juhász ballal lőtt kapura, a labda végül egy újpesti játékosról szögletre pattant. 
54.Petrjak beadását követően a labda a felső lécen csattant. 
50.
 
48.Sankovic rántotta le Petrjakot, sárga lap!
46.Folytatódik a meccs, csere egyik oldalon sem volt a szünetben. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.Egy perc lesz a ráadás. 
40.Pauljevic passzát követően Feczesin 22 méterről csupán centikkel lőtt kapu mellé. 
38.
 
34.Óriási ováció a hazai szurkolók részéről, ugyanis egy az RBD-be kilőtt labdát a táborban szurkoló Disztl Péter kapta el, akit utána hangosan éltetett a közönség. 
30.Az első félórában valamivel aktívabb volt az Újpest, több kapu felé tartó lövésük volt, de a legnagyobb helyzet Futács kapufája volt!
25.
 
23.Petrjak adott zseniális labdát Futácsnak, csatárunk egy csel után 17 méterről ballal kapura lőtt, Banai a felső lécre ütötte a labdát, majd szögletre pattant. 
20.Nikolov lőtt kapura 18 méterről, a labda egy újpesti játékost érintve hagyta el a játékteret, szöglet. 
16.Simon 16 méterről lőtt laposan kapura, Kovácsik védett. 
12.Huszti pörgette szépen Stopira elé a labdát, aki a bal szélről kapu elé lőtte azt, a berobbanó Futács azonban nem érte el a játékszert, ráadásul szabálytalankodott is, szabadrúgás kifelé. 
9.Huszti labdája Futácsot lesen találta. 
7.Balázs beadása lecsúszott, így viszont a labda épp kapura ment, Kovácsik azonban résen volt, és magabiztosan kaparintotta meg a játékszert. 
5.Pauljevic lőtt 30 méterről kapu mellé. 
2.Hatalmas Kovácsik-bravúrral kezdődött a meccs. Feczesin hozta helyzetbe Simont, akinek közeli lövését nagy bravúrral ütötte szögletre kapusunk!
1.Mi kezdtük a meccset!
0.
 
-2.Egyperces gyászszünettel emlékezünk klublegendánkra, id. Horváth Gáborra, aki 60 esztendős korában hunyt el. 
-5.Érkeznek a csapatok. A mieink piros-kékben, a vendégek tiszta fehérben. 
-20.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést a MOL Aréna Sóstó kifogástalan állapotban lévő gyepszőnyegén. 
-35. 
-45.Zsóri Dániel már a hétfői Puskás-díj elhódítása előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, a héten még kezeléseken vett részt, hétfőtől  viszont már együtt fog készülni a csapattal - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól. 

Milanov tegnap este belázasodott, ő ezért nincs a keretben. Hangya is kisebb sérüléssel bajlódik, ő elővigyázatosságból nem kezd - árulta el Marko Nikolics a meccs előtti tv-s interjúban. 
-55.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 19:30-kor kezdődik az Újpest FC elleni rangadó. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Nem tudok túl sokat mondani a találkozóról. Talán úgy tudok fogalmazni, hogy ma mérkőzést rendeztek Sóstón, de mi nem érkeztünk meg rá. Nem volt meg a kellő energiaszint, kevés volt a futás, nem álltunk bele a párharcokba, nem gyűjtöttük össze a második labdákat, így megérdemeltük a vereséget. Sajnálom Huszti Szabolcs sérülését, ő ma is azon kevesek egyike volt, aki harcolt minden labdáért. Nagyon fontos játékos, bízom benne, hogy nem esett kis sok időre, de fel kell készülnünk erre is, mert nem „néz ki jól” az eset.”

Nebojsa Vignjevics: 

"Gratulálok a játékosaimnak, de nem is szeretnék túl sok szót vesztegetni, hiszen minden látható volt a pályán. A meccs előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy nyerni akarunk, ezért türelmesnek, koncentráltnak kell lennünk. Az első félidő elején talán kissé elvesztettük a fejünket, de aztán rendeztük sorainkat és vártunk a pillanatra, ami aztán el is jött. Egyébként a MOL Fehérvárnak is gratulálok, keményen próbálkoztak, de nyomás alatt tartottuk őket, veszélyesek voltunk. Ha csak a döntetlenért jöttünk volna, akkor vélhetőleg kikapunk. Külön szeretném kiemelni a nyár végi igazolásaink közül Feczesint, aki tapasztalt játékos, jó személyiség és úgy futballozik, mintha 19-20 éves lenne. Teljesen megváltoztatta a csapat karakterét a leigazolása, ez már a DVSC ellen is látszott."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Szeptember 28. 22:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Hajrában szerzett gólokkal nyert az Újpest

Onovo és Feczesin találatai döntöttek az utolsó 10 percben.

A bajnokság 7. helyén álló Újpest FC látogatott a MOL Aréna Sóstóra az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Együttesünk ezt megelőzően a bajnokságban pályaválasztóként egy hét híján 12 esztendeje nem szenvedett vereséget a lila-fehérektől.

Marko Nikolics kezdőcsapatába ezúttal apróbb sérülés nem került be Hangya Szilveszter, míg Zsóri Dániel és Georgi Milanov a meccskeretből is kimaradt hasonló okokból. Így az első perctől pályán volt Stopira, a kezdő így alakult: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Stopira - Petryak, Nikolov, Huszti, Kovács I. - Hodzic, Futács.

Az Újpestnél Antonio Perosevic és Litauszki Róbert nem ült kispadra sem, Filip Pajovic helyett pedig újra Banai Dávid állt a kapuban. Nebojsa Vignjevic kezdője az alábbi volt: Banai - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic - Simon K., Nwobodo, Pauljevic - Feczesin.

A kezdés előtt a nemrég elhunyt id. Horváth Gáborra emlékeztek a MOL ARéna Sóstóba kilátogatók.

A 2. percben Simon passzát Obinna pörgette tovább, kissé szerencsésen pattant a vendégek szempontjából, de Feczesin elől Musliu még el tudta kotorni. Simon érkezett és ziccerben lőtt, Kovácsik hatalmasat hárított. Ezt követően egészen a 15. percig kellett várni említésre méltó momentumra, ekkor Simon Krisztián 22 méteres kísérletét Kovácsik védte.

A 23. percben Petrjak briliáns mozdulattal pörgetett Futácsnak, aki átverte Herist és 18 méterről lőtt. Banai hozzáért, de így is a felső lécről jött ki a labda. Ezekben a percekben egyértelműen a Vidi irányította a játékot, de a 35. perc környékétől ismét a vendégek kezdeményeztek többet. A 39. minutumban Feczesin kísérlete zúgott el kevéssel a bal oldali léc mellett.

A második játékrész első, jegyzőkönyvbe is bekerülő jelenete egy sárga volt: Sankovic rántotta le Petrjakot. 

Az 56. percben Kovács fordult be két védő között és az alapvonal közeléből középre játszott volna. Beleléptek, így Hodzic elé pattant, aki ballal keresztbe lőtte a kapu előtt. Ezután Futácsot Pátkai váltotta, majd a 64. minutumban Huszti és Ristevski is besárgultak, nem sokkal később Pátkai is megtette ugyanezt. Hosszú ideig nem forogtak igazán veszélyben a kapuk ezt követően, mezőnyjáték folyt a pályán.

A 70. percben a sérülést szenvedő Huszti helyére Pantics állt. A 81. percben Onovo kapott labdát a védelem mögött  és a bal alsóba lőtt (0-1). A végére Kovács is lejött, Hadzic állt be. Négy perccel később Nikolov szabadrúgását Juhász fejelte mellé.

A hosszabbításban eldöntötte a meccset az Újpest. Simon beadását Feczesin váltotta gólra (0-2).

Győzelmével az Újpest fellépett a tabella 5. helyére, míg együttesünk maradt az élen.

 

 
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek