hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 5-1
Diósgyőri VTK
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Őszi szezon - 3. forduló
2019.08.17., Szombat @ 19:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3586 néző
25 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bogár Gergő
Asszisztensek:
Huszár Balázs, Szalai Dániel
Tartalék játékvezető:
Király Krisztián
Gólbírók:
Szőts Gergely, Vad II. István
90 +2.Itt a vége, 5-1 a vége! Szép volt, fiúk!
90.Kovács passzát követően Hadzic lőtt kapu mellé 13 méterről.
89.Hodzic lábában ott volt a mesterhármas, egyelőre ott is marad, mert ziccerét Danilovic kivédte. 
87.
 
85.GÓÓÓÓL!

Ott az ötödik góóóóól, melynek szerzője ezúttal is Armin Hodzic volt. Csatárunk tökéletes labdát kapott Negotól, majd kilőtte a hosszú alsót. 
80.
 
77.Futács helyére Pátkai állt be.
75.GÓÓÓÓÓÓL!

Hodzic
tört be a 16-oson belülre, majd elfektetett két védőt, aztán pedig a rövid alsóba lőtt, a labda a kapufát súrolva került a hálóba!
75.Huszti helyére Hadzic állt be.
74.
 
73.GÓÓÓÓL!

Huszti beadását Juhász 12 méterről a kapufára fejelte, a labda onnan Danilovic hátára, onnan pedig a kapuba pattant - elvileg öngól, de az eredményjelzőn Juhász Roland neve szerepel!
73.Milanov helyére Hodzic állt be.
72.Tóth sárgult be.
68.Futács is besárgult. 
64.Kovácsik nagyszerűen vetődött ki a kapujából, így pedig megszerezte a labdát Polgár elől. 
60.Szabó helyett Tóth a pályán.
57.Nego lövése Tamásról szögletre pattant. 
56.Kezdenek elszabadulni az indulatok. Egy percen belül három sárga lap: Huszti, Tajti és Szabó. 
54.
 
53.GÓÓÓÓL!

Nagyon szép támadás végén Kovács tört be a 16-oson belülre, ziccerbe is került, azonban lövés helyett a középen érkező csapattársát, Futácsot választotta, aki nem hibázott. Zsinórban harmadik meccsén a negyedik gólját szerezte támadónk. 
49.Huszti szabadrúgása után Juhász fejelt kapu fölé. 
46.Folytatódik a meccs!
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.Zsolnai helyére Tamás állt be.
43.Brkovic rántotta le Petrjakot, második sárgával a kiállítás sorsára jutott a DVTK játékosa. 
39.Prosser távoli bombáját védte szépen Kovácsik. 
36.
 
33.Milanov lopta el a labdát Márkvárttól a DVTK térfelén, majd a jobb szélről laposan kapu elé passzolt, az érkező Futács remek mozdulattal lépte át a játékszert, melyet a második vonalban érkező Petrjak a kapuba helyezett, a játékvezető azonban szabadrúgást ítélt kifelé - hogy miért, azt egyedül csak ő tudja itt a stadionban, hiszen semmiféle szabálytalanság nem történt. 
28.Huszti tekert a jobb oldalról, a szögletzászló mellől kapura egy szabadrúgást, Danilovic nagyot védett. 
26.Brkovic kapta a meccs első sárga lapját. 
25.
 
24.Polgár becsúszva próbálta szerelni Kovácsot a büntetőterület környékén, a labda helyett viszont játékosunk lábát találta el, de Bogár sporttárs sípja néma maradt. 
22.Futács fejelt vissza egy labdát a 16-osnál érkező Milanovnak, aki kapásból alig lőtt kapu mellé. 
18.Petrjak ugratta ki Hangyát, aki a bal szélről középre adott, Futács pedig hat méterről a kapuba lőtt, de a partjelző jelezte, hogy Hangya lesen kapta a labdát, így marad az 1-1. 
14.
 
13.GÓÓÓÓÓL!

Huszti szabadrúgását követően Juhász a hosszú oldalról fejelt kapura, Danilovic ezt még bravúrral védte, a kipattanót Elek elsőre még a felső lécre rúgta, az ismétlésnél azonban már nem hibázott középpályásunk.
9.Prosser laposan adott be a jobb szélről, Kovácsik bátran vetődött ki a kapujából, és megszerezte a labdát. 
7.Márkvárt passzát követően Prosser csupán centikkel lőtt kapu mellé. 
6.Huszti tekert kapu elé egy szabadrúgást 25 méterről, a berobbanó Fiola kapu föl fejelt. 
1.GÓL!
Hideg zuhany! 
Egy szélről érkező beadást követően Juhász nem találta el a labdát, amely így Prosser elé került, aki 15 méterről kapura is lőtt, Kovácsik csak beleérni tudott a labdába, amely azonban a kapunkban kötött ki. 
0.
  
-1.Nego Loic a Kaposvár ellen játszotta 150. NB I-es bajnokiját, Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte játékosunkat. 
-3.A sálak a magasban, érkeznek a csapatok. Hajrá, Vidi! 
-10.A bemelegíts során megsérült a vendégek 88-as számú játékosa, Adukor Joachim, így helyette a Vidi korábbi játékosa, Szabó Bence került a kezdőbe. 
-25.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Hangya - Elek, Huszti - Kovács, Milanov, Petrjak - Futács
-50.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 19:30-kor kezdődik a Vidi - DVTK bajnoki. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Három mérkőzés alatt kilenc pontot szereztünk, 11 gólt lőttünk, szóval jól sikerült a rajt. De még nagyon a bajnokság elején vagyunk, szóval alázatosan, a földön maradva dolgoznunk kell tovább napról-napra. A mérkőzés eleje elég hihetetlenül kezdődött számunkra, persze az ilyen hibák is benne vannak a futballban. Utána érthető módon elég idegessé vált a csapat, de sikerült hamar kiegyenlítenünk. A Diósgyőr agresszív futballja, sok szabálytalansággal eléggé megnehezítette a dolgunkat, de a szünetben mondtuk a csapatnak, hogy nyugodjanak meg és koncentráljanak a saját játékunkra. A második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, jöttek a gólok, sok szép akciót láthatott a közönség, akiknek köszönjük a biztatást, jó hangulat volt a stadionban az első perctől kezdve.”

Fernando Fernandez:

"Két különböző mérkőzést láthattunk a mai napon - az egyiket a kiállítást megelőzően, a másikat utána. Petrjak jól oldotta meg azt a piros lapot eredményező szituációt, míg Brkovic elkerülhette volna. Ez kulcsmomentum volt, de sosem beszélek a játékvezetőről, ő így döntött, ez benne van a futballban. Ezzel együtt addig a pontig egyenlő volt a küzdelem, mi is kialakítottunk helyzeteket, viszont ami azután történt, amiatt mérges vagyok a játékosaimra. 10 emberrel nagyon komplikált a Vidi ellen játszani, de több folyamatosságot és agresszivitást várok el a játékosaimtól. Könnyű gólokat kaptunk, az elsőt szabadrúgásból, a másodikat bedobásból, a harmadikat megintcsak szabadrúgásból...ilyeneket emberhátrányban sem szabad engednünk, ez csak koncentráció kérdése. Az egész estét úgy tudnám jellemezni, hogy minden rossz megtörtént, hiszen a bemelegítésnél megsérült Adukor, majd jött a kiállítás, aztán a végén gyors egymásutánban a kapott gólok.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Augusztus 17. 22:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Korai hátrány után kiütés: 5-1-re győztük le a Diósgyőrt

Prosser mintegy fél perc elteltével vezetést szerzett a MOL Aréna Sóstóban, de ezt követően hengerelt a Vidi: Elek, Futács és Juhász egyszer, Hodzic kétszer talált be. A vendégek egy félidőt emberhátrányban játszottak.

A bajnokságot egy győzelemmel és egy vereséggel kezdő Diósgyőr látogatott Székesfehérvárra az OTP Bank Liga 3. fordulójában. Együttesünk két győzelemmel, a tabella éléről várta a MOL Aréna Sóstóban rendezett összecsapást.

Marko Nikolics kezdő tizenegyébe bekerült a Puskás Akadémia elleni csapathoz képest Ivan Petrjak, Elek Ákos és Georgi Milanov, míg Armin Hodzic, Pátkai Máté és Anel Hadzic a kispadra ültek le. A névsor az alábbi volt: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Hangya - Kovács, Huszti, Elek, Petrjak - Milanov, Futács.

Fernando mester eredetileg a Danilovic - Shestakov, Brkovic, Karan, Polgár - Márkvárt, Adukor - Hasani, Tajti, Zsolnai - Prosser tizenegyet nevezte, de a bemelegítés során Adukor megsérült, helyére Szabó Bence került.

A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató Nego Loicot köszöntötte, aki a Kaposvár ellen játszott 150. alkalommal az NB I-ben.

Nem kezdődött jól az összecsapás: fél perc telt el, amikor Zsolnai beadása elment Juhász lába alatt, Prosser pedig üresen találta magát a kapuval szemben. Kísérletébe Kovácsik belekapott, de a labda a jobb alsóba pörgött (0-1).

A gól után többször is ígéretes szituációba kerültünk a diósgyőri kapu előtt, de helyzetet a 7. percben megint a DVTK alakított ki: Zsolnai lépett be a tizenhatos jobb oldalára és laposan keresztbe lőtt, a labda elsuhant a kapufa előtt.

A 10. percben Prosser elé került a labda a tizenhatoson, ám Fiola az utolsó pillanatban nagy mentéssel belelépett a lövésbe. Három perccel később egyenlítettünk: Huszti szabadrúgását Juhász fejelte kapura, Danilovic bravúrral kitolta, de éppen Elek elé. Középpályásunk reflexmozdulattal, térddel 4 méterről a felső lécre paskolta a labdát, onnan visszapattant a mezőnybe, amit Elek hátradőlve, ballal rúgott a bal felsőbe (1-1).

A következő percekben is sorra alakítottuk ki a helyzeteket, a 23. minutumban Milanov tüzelt mellé 17-ről kevéssel, majd nem sokkal később Polgár szabálytalankodott Kováccsal szemben a 16-os vonalának környékén, de Bogár sípja néma maradt. Egy percre rá Prosser lódult volna meg a védelem mögött egy bejátszott labdával, de az asszisztens lest jelzett, így nem lett belőle ziccer.

A 33. percben Milanov szerzett labdát Márkvárttól, majd laposan középre játszott. Brkovic elvétette a beadást, Futács mögött elment, így a ziccerben érkező Petrjak elé került, ő magabiztosan lőtt a jobb alsóba - csakhogy a játékvezető általános megdöbbenésre szabálytalanságot jelzett...

A 38. percben Prosser fordult kapura és 20-ról kísérletezett, Kovácsik kiütötte. A 43. percben emberelőnybe kerültünk: Hangya vágta előre, Shestakov beletette a fejét, így Futács vehetett át a félpályán egy labdát. Ő letette a bal oldalon induló Petrjaknak, aki keresztbe vezette Brkovic előtt, majd elesett. Bogár játékvezető a második sárgát és így a pirosat mutatta fel a szerb hátvédnek. Erre reagálva Fernando Tamás Márkot küldte be Zsolnai helyére.

A hosszabbításban kis híján a vezetést is sikerült megszereznünk: Hangya kapta a kényszerítő után a labdát Petrjaktól a védelem mögött, az alapvonalról történő centerezését Milanovnak nem sikerült a kapuba lőnie. 1-1-gyel ért véget a félidő.

A második játékrészt is aktívabban kezdtük, az 53. percben pedig előnybe kerültünk: Huszti játszott Kovácshoz, aki finom mozdulattal eltolta Márkvárt mellett, majd közvetlen közelről lövés helyett a passzt választotta. Az ötösről Futács könnyedén passzolt a kapuba (2-1).

A vezetés megszerzése után a diósgyőriek többször is kemény belépőkkel vétették észre magukat, előbb Tajti ütött oda Kovácsnak, majd a tömegjelenetnél Husztival is összeakaszkodott, nem sokkal később Szabó vágta fel Negót.

Az 58. percben Nego kapott tökéletes labdát Kovácstól, jobbhátvédünk ballal a hosszú felé tekert volna, de beleléptek. A 72. percben hajtottuk végre az első cserét: Milanovot Hodzic váltotta. Egy perccel később egy szabadrúgást Juhász fejelt kapura, a labda a kapufát találta el, onnan a vetődő Danilovic hátára, majd a gólvonalon túlra pattant (3-1).

A 75. percben már 4-1-re módosult az állás, amikor Hodzic vezette be a tizenhatosra a labdát, majd egy visszacsellel Tamást és Márkvártot is elfektette és ballal a rövidbe bombázott (4-1). A gól után Futács helyén Pátkai, Huszti helyén Hadzic folytatta.

A 85. percben bent táncolt az ötödik is a diósgyőri kapuban: Hangya beadását Hodzic előbb még Tamásba püfölte, de Nego begyűjtötte és remekül találta meg a védelem mögött bosnyák támadónkat. Hodzic jobb oldalról, erősen a jobb kapufa tövéhez lőtt (5-1).

A 89. percben Petrjak vezette keresztbe a pályán és játszott Kovácshoz. Középpályásunk Tamás és az időközben beálló Vági mögé bepasszolva Hodzicot találta meg, aki közvetlen közelről Danilovicba lőtt. Két perccel később Kovács jobb oldali bepasszát Pátkai a jobb kapufa mellé pörgette.

Az eredmény már nem változott, így első perces hátrányunk ellenére végül 5-1-re győztük le a Diósgyőrt és továbbra is őrizzük hibátlan mérlegünket, valamint vezetésünket a tabellán, a góllövőlista élén pedig két támadónk, Futács és Hodzic található 4-4 találattal! A következő fodulóban Paksra látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek