hu en
Debreceni VSC Végeredmény 0-3
MOL Vidi FC
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
Elődöntő - Visszavágó
2019.04.23., Kedd @ 20:00
Debrecen, Nagyerdei Stadion
3400 néző
15 fok, borús
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Ring György, Tóth II. Vencel
Tartalék játékvezető:
Varga Zsolt
Gólbírók:
Karakó Ferenc, Andó-Szabó Sándor
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +2.GÓÓÓÓÓL!

Huszti
magabiztosan értékesítette a 11-est!
90 +1.Futács szöktette Scsepovicsot, akit a Loki kapusa elütött a 16-oson belül, sárga lap Kosickynek és 11-es!
90.2 perc a hosszabbítás. 
89.Kovács helyére Scsepovics állt be.
83.Kovácsik kapott sárgát.
82.Ferenczi lövését védte Kovácsik, a kipattanót - lesről - Takács vágta a kapunkba - szabadrúgás kifelé. 
75.Bódi helyére Damásdi állt be.
74.Bódi és Tamás kaptak sárga lapot. 
73.
 
72.GÓÓÓÓÓÓL!

Huszti szögletét követően Elek emelkedett szinte a fellegekbe, és 5 méterről a hazai kapuba fejelt, ezzel valószínűleg eldőlt, hogy csapatunk idén Magyar Kupa-döntőt fog játszani május 25-én!
70.Csősz centikkel lőtt kapu mellé 19 méterről. 
69.Milanov helyére Huszti állt be. 
68.
 
67.GÓÓÓÓÓL!

Pátkai szerzett labdát a félpályánál, majd Futács-Kovács volt a labda útja, középpályásunk Milanovot ugratta volna ki, de egy védő lefülelte az átadást, Futács azonban megszerezte a labdát, és 20 méterről a bal alsóba bombázott. 
64.Gyors hazai akció végén Tőzsér került helyzetbe, 15 méterről alig lőtt kapu fölé. 
63.Varga helyére Szécsi, Zsóri helyére pedig Takács állt be a hazai együttesbe.
61.
  
58.Tőzsér újabb szabadrúgást lőtt kapu fölé kecsegtető helyről.
57.Milanov is besárgult. 
56.Nikolov kapott sárga lapot. 
53.Bódi beadására Kovácsik vetődött ki a kapujából, és paskolta el a labdát a kapunk előteréből. 
51.Tőzsér szabadrúgása ezúttal jócskán elkerülte a kapunkat. 
50.
 
48.A harmadik szögletünk is veszélyes volt, ezúttal Futács fejelt kapu mellé.
47.Kinyik kapott sárgát. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45 +1.Bódi szögletét követően Kinyik közvetlen közelről fejelt kapu mellé. 
45.Kettő perc a ráadás. 
44.Tőzsér távoli szabadrúgása nem sokkal ment kapu mellé. 
41.Stopira kapott sárga lapot. 
39.A második szögletünk után is Stopira veszélyeztetett fejjel, Kosicky azonban védeni tudott. 
38.Stopira-Nego összjáték végén Zöld-foki szigeteki játékosunk lőtt 20 méterről kapu fölé. 
37.Haris lőtt 8 méterről kapu fölé, de közben már lest jelzett a partjelző. 
35.
 
31.Bódi tekert 21 méterről alig kapu mellé egy szabadrúgást. 
30.Nikolovot kell ápolni, de vélhetően folytatni tudja a játékot. 
28.Bódi beadása után Csősz elé került a labda, aki 12 méterről a bal alsót vette célba, Kovácsik óriásit védett! 
25.Annak ellenére, hogy a DVSC-nek mindenképp nyernie kell, ha be akar jutni a döntőbe, egyelőre mi futballozunk veszélyesebben. 
22.Futács lőtt ballal kapu fölé 20 méterről. 
18.
 
15.Kovács osztott ki egy kötényt, majd egyedül vezethette a labdát a kapusra, 13 méterről, jobb külsővel vett célba a kaput, Kosicky nagyot védett. 
12.Milanov szögletét követően Stopira fejelt nem sokkal a hazai kapu mellé. 
10.Az első tíz perc eseménytelenül, helyzet nélkül telt el. 
5.A sarokrúgás után a labda Csőszhöz került, akinek 20 méteres lövésébe Pátkai vetődött bele önfeláldozóan. 
4.Az első szögletet a Loki végezheti el. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-4.Érkeznek a csapatok, a Loki tiszta fehérben, mi pedig kékben játszunk ma este. 
-20.
  
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.Juhász Roland és Vinícius Paulo sem lehet ott a MOL Vidi FC ma esti keretében, mindkét játékosunk eltiltás miatt nem léphet pályára az MK elődöntő visszavágóján. Juhász távollétében a kapitányi karszalagot Kovács István viseli.
-40.Így győztünk egy hete hazai pályán a Loki ellen 1-0-ra!
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Elek, Stopira, Tamás - Pátkai, Hadzic, Nikolov - Kovács, Milanov - Futács
-55.
  
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Nagyerdei Stadionból, ahol 20 órakor kezdődik a DVSC - MOL Vidi FC MK elődöntő visszavágó-mérkőzés. Egy hete Székesfehérváron 1-0-ra nyerni tudtunk, így minimális előnyből várhatjuk az esti visszavágót. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Egy nagyon jó mérkőzést játszott ma a csapat. Úgy éreztem a lelátón, hogy szinte végig nálunk van a kontroll, az első gól után pedig egyértelműen eldőlt a továbbjutás sorsa, majd sikerült újabb gólokat szereznünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen sorozatban jönnek a rangadók, ez már a nyolcadik volt sorban, és a szombatin kívül mindegyik után győztesen hagytuk el a pályát. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, és ennek az eredménye, hogy ott lehetünk május végén a kupadöntőben, és megnyerhetjük a Vidi történelmének második Magyar Kupáját!”

Herczeg András:

„Az első félidő második részében és a második játékrész elején rendben voltunk, megvoltak a lehetőségeink és a közönség is mellénk állt, remek hangulat volt a stadionban. Azonban jött egy saját térfélen elpasszolt labda és a Vidi ezt megbosszulta, hiszen egy profi, jó csapatról van szó. Ez el is döntötte a továbbjutás sorsát. Ellenfelünk igazolta, hogy miért ők voltak a párharc esélyesei, jelen pillanatban jobb csapat, gratulálunk nekik. De az utolsó 20-25 percet leszámítva a mi játékosaink is jól teljesítettek.”

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
Elődöntő - Visszavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Április 23. 18:31  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Irány a döntő!

A második félidő közepéig nyílt volt a visszavágó, de Futács és Elek góljai eldöntötték a továbbjutást. Az utolsó percben még Huszti is eredményes volt büntetőből.

A MOL Vidi FC április 16-án, kedden a MOL Aréna Sóstóban Futács Márkó fejesével 1-0-s győzelmet aratott a Debreceni VSC fölött a Magyar Kupa elődöntőjének odavágóján. A visszavágóra egy héttel később, április 23-án természetesen a Nagyerdei Stadionban került sor.

Az első összecsapásnak voltak "áldozatai", hiszen Juhász Rolandot a mérkőzés hajrájában kiállította Farkas Ádám játékvezető, míg Vinícius Paulo megkapta harmadik sárga lapját, így automatikusan eltiltásra került a debreceni mérkőzésről. A Brockhauser István kapusedzővel együtt szintén eltiltott Marko Nikolics vezetőedző így Elek Ákost és Anel Hadzicot jelölte a védelem tengelyébe, míg Stopira jobbhátvédet, Nego Loic jobbszélsőt játszott. 4-4-2-es felállásunkban Kovács István volt az egyik csatár.

A Debrecennél ismételten bekerült a kezdőcsapatba Csősz Richárd és Zsóri Dániel, az első perctől a pályán volt Kusnyír Erik, illetve a bajnokság 29. fordulójában pihenőt kapó Kinyik-Tőzsér-Ferenczi trió is ott voltak.

Mezőnyjátékkal teltek az első percek, a 12. percig kellett várni komolyabb lehetőségre: ekkor Milanov szögletét Stopira fejelte rá veszélyesen, de kevéssel mellément a labda. Három minutummal később Kovács került ziccerbe, miután kötényt adott Kinyiknek. Ezúttal támadót játszó középpályásunk 14 méterről, jobb külsővel lőtt, Kosicky azonban hárított.

A 19. percben Milanov tört be bal oldalon, lapos bepasszát Nego próbálta a kapuba továbbítani, de a játékszer végül fölé pattant, Iványi játékvezető pedig szabadrúgást ítélt a DVSC javára. Újabb három minutum telt el, amikor Nego vezette fel a jobbszélen a labdát. Kovács okosan "elvitte" a védőt, így Futács üresen maradt a tizenhatos előterében. Csatárunk átvette, tolt egyet és a tizenhatos vonaláról ballal lőtt, mellé.

A 28. percben megérkezett az első Loki-helyzet is: Bódi adott be jobbról, Elek belekapott a labdába, amely így éppen Csősz elé került. A középpályás 12 méterről, ziccerben lőhetett. Lapos, bal alsóba tartó lövését Kovácsik védte, majd Hadzic takarított. A 31. percben aztán Pátkait látta szabálytalannak Iványi Harissal szemben. A 23 méteres, bal oldali szabadrúgásnak Bódi futott neki és jobbal a rövid mellé csavart.

Továbbra is lüktető maradt a meccs, előbb Haris lőtt fölé 13 méterről - de egyébként is lesről -, majd Nego és Stopira ketten átjátszották a Debrecen térfelének jobb oldalát. Az akció végén Stopira 18 méterről durrantott fölé. A 39. percben Milanov szöglete megint Stopirát találta meg, 8 méteres fejese azonban Kosicky kezéhez ment.

A 44. percben Tőzsér 30 méteres szabadrúgása kerülte el a kaput, majd a hosszabbítás első percében Bódi szögletét a hosszún Kinyik bólintotta mellé - ez pedig le is zárta az első félidő helyzeteinek sorát. 

Csere nem volt a szünetben, majd az első lehetőség előttünk adódott: a 48. percben Futács fejelhetett szöglet után, de nem talált célt. Két perccel később Tőzsér végezhetett el szabadrúgás 30-ról, jócskán elkerülte Kovácsik kapuját a bomba. Az 58. percben Nikolov állított meg egy kontrát sárga lapot érően, a szabadrúgást Tőzsér fölélőtte.

A 63. percben Takács és Szécsi álltak be Varga Kevin és Zsóri helyére, majd Tőzsér szabadrúgása után pattogott a labda a tizenhatoson, végül Haris próbálkozott, egy blokkoló lábon megpattant és elsuhant a léc fölött. A szöglet után nem sokkal Kinyik találta meg a befutó Tőzsért, aki 14 méterről, jobbal szintén centikkel a felső kapufa fölé durrantott.

A 66. percben megszereztük a vezetést: Pátkai szerzett labdát, majd Kovács szöktette volna a kiugró Milanovot, de egy védő elcsípte a passzt. A lendületből érkező Futács szerelt és 17 méterről laposan kilőtte a bal alsót (0-1).

A gól után nem sokkal mi is cserére szántuk el magunkat, Milanovot Huszti váltotta. A 70. percben Csősz húzta vissza a rövidre váratlanul, 20 méterről, de centikkel elment a kapufa mellett a labda. A 72. percben megdupláztuk az előnyt: Huszti sarokrúgását Elek bólintotta rá, Kosicky már-már úgy tűnt, védi, de végül becsúszott a hasa alatt a labda (0-2).

A 75. percben Bódit Damásdi váltotta. Közvetlenül a csere után Huszti megintcsak Eleket találta meg középütt, középpályásunk - aki ezúttal középhátvédként kapott szerepet - viszont mellécsúsztatott. A 82. percben lesgólt ért el a DVSC: Ferenczi éles lövését Kovácsik éppen Takács elé tolta, de a csatár lesről vette be a kaput, így maradt a 0-2. A 89. percre a sérüléséből visszatérő Scsepovics is lehetőséget kapott, Kovács jött le.

A kétperces ráadás első percében Futács lódult meg egy védő kíséretében az ellenfél térfelén, majd a tizenhatoshoz érve tökéletesen tálalt Scsepovics elé. Támadónk eltolta a labdát, Kosicky buktatta, Iványi tizenegyest ítélt. A büntetőt Huszti magabiztosan a jobb alsóba lőtte (0-3).

Ezzel véget is ért az összecsapás, így együttesünk 4-0-s összesítéssel kiejtette a DVSC csapatát és a Magyar Kupa döntőjében tudhatja magát - 1982, 2001, 2006, 2011 és 2015 után immáron hatodszor. A döntőre május 25-én kerül sor a Groupama Arénában. A döntőre érvényes jegyinformációkkal később tudunk szolgálni szurkolóink számára.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek