hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 1-0
Debreceni VSC
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
Elődöntő - Odavágó
2019.04.16., Kedd @ 18:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2976 néző
18 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Farkas Ádám
Asszisztensek:
Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Márkus Tamás
Gólbírók:
Andó-Szabó Sándor, Bogár Gergő
90 +4.Vége a meccsnek!
90 +3.Takács vágta 15 méterről kapu fölé. 
90 +3.​Huszti is besárgult. 
90 +2.Tőzsér kapott sárgát. 
90.3 perc a hosszabbítás. 
88.Tőzsér veszélyes szabadrúgása a sorfalról kapu fölé pattant. 
87.Juhászt második sárgával kiállította a játékvezető.
84.Nego beadására rosszul vetődött ki a debreceni kapus, így a labda eljutott a hosszún érkező Hodzichoz, akit ez viszont meglepett, ezért ahelyett, hogy az üres kapuba lőtt volna, Pátkait akarta játékba hozni, de labdája pontatlan volt. 
83.Juhász kapott sárgát. 
82.Szécsi helyére Haris áll be. 
81.Futács helyén Stopira folytatja. 
78.Vinícius beadását Pávkovics a 16-oson belül kézzel blokkolta, de a spori nem ítélt 11-est.
75.
 
73.Kovács helyére Hodzic érkezett. 
70.Zsinórban három szögletet is elvégezhetett a DVSC, de gólhelyzet egyikből sem alakult ki a kapunk előtt. 
66.Tamás is kapott egy sárgát. 
64.Kettőt cseréltek a vendégek: Zsóri helyett Takács, Szatmári helyett pedig Kusnyir folytatja. 
62.Kovács reklamálásért kapott sárgát.
61.Bódi vette célba a kapunkat 21 méterről, Kovácsik hatalmas bravúrral védte a nagy erejű lövést. 
59.Huszti szögletét Juhász fejelte kapu fölé. 
58.
 
56.Hadzic kapta az újabb sárgát. 
53.Nikolov is kapott egy sárga lapot. 
52.Zsóri rúgta meg nagyon csúnyán Kovácsikot, sárga ez is. 
49.Csősz is besárgult. 
48.A másik oldalon Szécsi lövését kellett Kovácsiknak védenie. 
47.Szép játék végén Huszti lőtt kapura 18 méterről, Kosicky védett. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs!
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.1 perc a ráadás. 
43.
 
40.Kovács ugratta ki Futácsot, de Pávkovics utolsó emberként szerelni tudott. 
39.Tőzsér életerős lövése a sorfalról szögletre pattant. Veszélyes szabadrúgás volt! 
38.Vinícius kapott sárgát, 18 méterről jöhet a DVSC szabadrúgással. 
35.
 
33.Huszti távoli szabadrúgása kerülte el a vendégek kapuját.
29.Pátkai szépen ugratta ki Negot aki a 16-oson belül egy lapos vissza passzal Futácsot hozta gólhelyzetbe, csatárunk lövését azonban nagy bravúrral védte a DVSC kapusa. 
26.Huszti szabadrúgása tekeredett tökéletesen középre, Juhász a hosszún emelkedett és 11 méterről "átemelte" volna fejjel a kapust, de végül a léc fölött ment el a játékszer.
24.
 
20.Szatmári kapott sárga lapot. 
18.Gyors debreceni kontra végén előbb Varga lőtt hatalmas kapufát, majd pár pillanattal később Ferenczi lövését védte Kovácsik szépen. Most a Loki akarata érvényesül ezekben a percekben. 
17.Újabb debreceni szöglet, újabb Pávkovics-fejes, ami után a kapu fölött hagyta el a labda a játékteret. 
15.Szécsi lövése Viníciusról pattant szögletre. A sarokrúgás után Pávkovics fejelt kapu fölé.
11.Huszti oldalszabadrúgásáról maradt le egy hajszállal Juhász Roland, aki berobbant a kapu előterébe. 
6.Egyelőre mi irányítunk, kézben tartjuk a meccset, magabiztosan vezetünk! 
4.
 
3.GÓÓÓÓL!

Gyakorlatilag az első támadásunkból gólt szereztünk. Tamás Krisztián hajszálpontos beadását juttatta Futács fejjel a debreceni kapuba!
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a meccs!
-15.
 
-20.Elek Ákos kisebb vírusfertőzés miatt nincs ma a csapat keretében, tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.

-55.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Tamás - Nikolov, Pátkai, Hadzic, Huszti - Kovács, Futács


-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 18-kor kezdődik a MOL Vidi FC - DVSC kupameccs. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Óriási gratuláció a csapatnak a győzelemhez és ahhoz, hogy még hosszabb lett a sorozatunk: 13 mérkőzésből most már 12 alkalommal nyertünk, csak egyszer játszottunk döntetlent. Ráadásul ebből a sorozatból az utolsó hat meccs kifejezetten rangadó volt – a Debrecent és a Ferencvárost kétszer győztük le, az Újpestet és a Honvédot pedig egyszer. Ma megszerezhettük volna a második gólt, voltak ehhez lehetőségeink, de ez nem sikerült. A Debrecennek száz százalékos helyzete talán nem volt, de azért lövések, 16-oson belüli szituációk azért voltak az ő oldalukon is. Alapvetően azonban jól védekeztünk, a veszélyes pontrúgásaik ellen is. Négy fontos játékosunk hiányzott, Elek Ákos vírusfertőzés, Scsepovics, Fiola és Milanov sérülés miatt, de a többiek mindent kiadtak magukból és nagyon büszke vagyok rájuk. Most a regeneráció kerül előtérbe, készülünk a szombati Ferencváros elleni rangadóra, majd utána természetesen a DVSC elleni visszavágóra is. Az öltözőben annyit mondtam a csapatnak, hogy soha ne adják fel, küzdünk tovább a céljainkért a szezon végéig."

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a sok lap, valamint Marko Nikolics elküldése a kispadtól.

'Szó szerint annyit mondtam neki, hogy próbálja meg lapok nélkül kontrollálni a mérkőzést. Nem hagyta el csúnya szó a számat, amúgy nem is voltam különösebben ideges a találkozó alatt, talán háromszor álltam fel a kispadról. Úgy érzem, ma erődemonstrációt láttunk, nem csak ellenem, hanem a játékosaim ellen is. Mi sosem kérünk extra elbánást, a mi klubunktól nem szoktak olyan nyilatkozatokat olvasni, amiben panaszkodunk valamire, nem a negatívumokat, hanem a pozitívumokat igyekszünk megragadni. Most azt kérdezik tőlem, hogy mit szólok ahhoz, hogy kezezés miatt járt-e volna nekünk büntető? Azt hiszem, megszokhatták már tőlem, hogy nem szoktam ezeket a helyzeteket kommentálni, mégpedig azért, mert mi tiszteljük a játékvezetőket. De a tisztelet egy kétirányú utca. Legalábbis annak kéne lennie."

Herczeg András:

"Nem vagyok elégedett az eredménnyel, az első 15 percben tompák voltunk, a Vidi jól használta ki a hibánkat. Azt követően egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, rengeteget tettek a játékosok, jó volt a hozzáállásuk, remek megoldásaik voltak, csak dicsérni tudom őket, emelt fővel jöhettek le a pályáról. Amit ígértünk, - hogy mindent meg fogunk tenni - az látszott a pályán is. Örültünk volna, ha el tudunk érni egy találatot, akkor könnyebb lett volna otthon, hazai pályán. Ehhez higgadtabbnak kellett volna lenni a kapu előtt. A MOL Vidi egy kiváló csapat, nagyszerű edzővel, nem érzem, hogy különösebben kemények lettek volna. Mindkét gárda nagy akarattal futballozott, eredményt szerettünk volna elérni, de összességében nem volt durva a meccs. Ami a Szatmári-féle cserét illeti, Kusnyírral offenzívebbek akartunk lenni a szélen, szerettük volna megbontani ellenfelünket. A visszavágón nem szabad hibáznunk, mert a Vidinek nagyon kevés is elég ahhoz, hogy gólt érjen el, ráadásul nemzetközi szinten is igazolták már, hogy profin le tudnak hozni egy mérkőzést kapott gól nélkül. Az biztos, hogy otthon is mindent meg fogunk tenni a döntőbe jutás érdekében."

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
Elődöntő - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Április 16. 20:10  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Futács góljával előnyt szereztünk a Magyar Kupa elődöntőjében

Paprikás hangulatú, lapokkal tarkított összecsapáson kerekedtünk a Debrecen fölé, Juhász Rolandot kiállította Farkas Ádám játékvezető.

A Cigánd, a Vác, a Budafok, a Taksony és a Ferencváros kiejtése után a Debreceni VSC-vel néz farkasszemet csapatunk a Magyar Kupa elődöntőjében. Az első mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban került sor április 16-án 18 órai kezdettel.

A mieink részéről ezúttal nem került meccskeretbe Elek Ákos, aki kisebb vírusos betegséggel küzd, valamint a sérült Marko Scsepovics, Fiola Attila, Hangya Szilveszter és Hársfalvi András sem. Bekerült viszont a kezdőbe Tamás Krisztián, míg Mocsi Attila a kispadra ülhetett le.

A DVSC-nél az első számú hálóőr Nagy Sándor helyett Tomás Kosicky állt a kapuban, de bekerült a legutóbbi bajnokin hiányzó Szécsi, Zsóri és Szatmári is - ezt Takács, Haris, valamint Bényei bánta. Damásdi helyét Barna vette át a meccskeretben.

Nem kellett sokáig várni a vezető gólra: a 3. minutumban Tamás Krisztián adott be balról, a labda tökéletesen érkezett Futács fejére, aki 7 méterről bólintott. Kosicky még belekapott, de hárítani nem tudott (1-0).

A 11. percben Juhász fejelte rá Huszti szögletét 9 méterről, de elkerülte a kaput a labda. A 15. percben a vendégek is fejjel veszélyeztettek, Pávkovics fejelt, de ő is célt tévesztett. A 18-19. perc fordulóján kétszer is veszélyeztetett a Debrecen. Előbb Varga Kevin kapott indítást a bal oldalon egy kontra során és lőtt jobbal, 20 méterről óriási felső lécet; majd az ismétlésnél Ferenczi kísérletezett szinte ugyanonnan, de ballal - ez Kovácsik kezében halt el.

A 26. percben Huszti szabadrúgása Juhászt találta meg a hosszún, csapatkapitányunk fejjel átemelte volna Kosicky-t, ami sikerült is, de a labda elment a felső léc fölött. A 29. percben hatalmas ziccer maradt ki: Nego lépett be a védők mögött a tizenhatosra Pátkai passzából, megcsinált egy higgadt cselt, amivel elfektette Ferenczit, majd tökéletesen a kapuval szemben álló Futács elé tálalt. Csatárunk átvette, de közelről nem tudta ellőni a nagyot védő Kosicky mellett. A 33. percben Huszti ugyanolyan szabadrúgással kísérletezett, mint az Újpest ellen gólhoz vezető, de ezúttal célt tévesztett.

A 39. percben Vinícius faultolta Zsórit a tizenhatos vonala előtt kevéssel. A labda mögé természetesen a Debrecen mindkét életveszélyes "mesterlövésze", Bódi és Tőzsér is odaállt, végül utóbbi lőtte rá erővel. A labda a sorfalban álló Juhászon megpattant, de csak szöglet lett belőle, gól nem.

A 45. percben Viníciusra fújtak újabb faultot, a táv ezúttal jó 30 méter volt. Másodjára is Tőzsér kísérletezett, de jócskán a léc fölé bombázott. Ezzel véget is ért az első félidő.

Csere nem volt a szünetben, a második játékrészt pedig két lövés vezette fel: előbb Zsóri tüzelt mindössze 16 másodperccel a kezdő sípszó után, majd formás ellentámadás végén Tamás passzát Huszti vette le és próbálkozott 18 méterről, Kosicky fogta.

A 48. percben Szécsi kapott passzt a tizenhatos vonalán, befordult és lőtt, Kovácsik magabiztosan fogta. Az 59. perc legelején Huszti újabb szöglete ismét Juhász fejére hullott, csapatkapitányunk 11 méterről föléfejelt. A 61. percben Bódi lőtt egy szöglet után 22 méterről, jobb oldalról. A labdát mintha zsinóron húzták volna, Kovácsik csak ütni tudta, a labda veszélyes helyen pattogott, de Vinícius tisztázott.

Paprikás volt a találkozó, a 75. percre már 8 sárgát felmutatott Farkas Ádám játékvezető. A 79. percben Pátkai passzával Nikolov lépett ki, levitte az alapvonalig, felnézett és beadott - volna, ugyanis a becsúszó Pávkovics kinyújtott kezével megállította a labdát. Az eset a játékvezető szerint nem ért tizenegyest.

A 81. percben a hét perccel előbb beállt Hodzic (Kovácsot váltotta) után Stopira is lehetőséget kapott, ő Futács helyére állt be. A 82. percben Nego beadása egy védő előtt elcsúszott, aki megzavarta a kivetődő Kosicky-t is. A játékszer Hodzic elé került, aki elcsúszott, de felpattanva Pátkai elé próbált játszani. Középpályásunk előtt csak az üres kapu volt, de a passz pontatlan volt számára. Az ellentámadásból egy debreceni lövés Viníciuson megpattanva ment nem sokkal mellé.

A 87. percben emberhátrányba kerültünk. Juhász próbált meg szerelni a tizenhatos közvetlen előterében, Haris elesett. Farkas második sárgával kiállította csapatkapitányunkat. A 18 méteres szabadrúgásnak megint Tőzsér állt neki, de ezúttal is a sorfalba lőtt.

Az utolsó percekre beszorultunk, Bódi a 89. minutumban már a 14. vendégszögletet végezhette el, de középen mindent tisztáztunk. Hetedik sárgánk után - melyet Huszti a 92. percben kapott - Marko Nikolics vezetőedzőt is elküldte a kispadtól a játékvezető. Ezután Takács durrantott fölé 15 méterről.

Az utolsó másodpercek leperegtek, gól pedig már nem esett, így egygólos előnyből várhatjuk az egy hét múlva, április 23-án esedékes visszavágót. Érdekesség, hogy 13 évvel ezelőtt, első és eddigi egyetlen Magyar Kupa-sikerünk idején az elődöntőben szintén a DVSC-vel játszottunk és szintén 1-0-ra nyertünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek