hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 0-3
Kína U25
Barátságos
Barátságos, 2018-2019
Nyári-téli felkészülési mérkőzések - Téli felkészülés
2019.01.25., Péntek @ 11:00
Marbella, Estadio Municipal de Marbella

20 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90.Vége a meccsnek!
84.GÓL!
Ba Dun előrevágott labdájával Wang Zi Ming iramodott meg, majd öt méterről a kapunkba lőtt.  
83.Kovács tekert 17 méterről alig kapu mellé. 
77.Wang Zi Ming kihasználta védelmünk megingását, és elszaladt a labdával a bal szélen, majd középre adta azt, ahol érkezett 10-es mezben futballozó csapattársa, Yao Jun Sheng és 14 méterről célbe vette a jobb felső sarkot, Tujvel hatalmasat védett. 
74.A második félidőben harcosabban futballozik a kínai csapat. 
67.
 
65.Elvir Hadzic kapott sárga lapot. 
61.GÓL!
Két perc, két gól. Ba Dun vette át teljesen üresen a jobb szélről érkező beadást, majd 8 méterről, óriási erővel lőtt kapura, a labda pedig a felső lécről vágódott a hálóba. 
59.GÓL!
Kissé váratlanul megszerezte a vezetést Kína U25-ös válogatottja. Chang Fei Ya vezette a labdát, és mivel senki nem támadta meg, 14 méterről a kapunkba tekert. 
58.Wang Zi Ming mutatott be két nagy cselt, majd kapura lőtt, Tamás becsúszva blokkolt, szöglet!
54.
  
49.Egy előre vágott labdára kissé bátortalanul mozdult ki kapujából a kínai kapus, végül megtorpant 10 méterre a gólvonaltól, de a labdát közben utolérte Anel Hadzic, aki 23 méterről célba vette a kaput, azonban vetődve menteni tudott ellenfelünk hálóőre. 
46.Folytatódik a meccs. A kínai csapat sort cserélt, nálunk nem történt változás a szünetben. 
45.Vége az első félidőnek. 
42.Kovács elől fejelték haza a labdát a védők, megakasztva ezzel egy ígéretesnek tűnő fehérvári akciót. 
37.
 
35.Hangya tört be gyönyörű cselekkel a 16-oson belülre, majd kapura lőtt, Fang Ying Qi hatalmasat védett. 
31.Bolla passzolt Anel Hadzicnak, aki 17 méterről kapura lőtt, a labda egy védőről szögletre pattant. 
30.Amennyiben mai ellenfelünkre, a kínai U25-ös válogatottra kíváncsi, ebből a cikkünkből sok mindent megtudhat róluk. 
26.Ismét Tamás remek beadását láthattuk az imént, melyre ezúttal Kovács robbant be a kapu előterébe, és körülbelül 8 méterről, kapásból lőtt fölé. 
23.
 
21.Hangya lövése egy védőről szögletre vágódott. A sarokrúgást követően a labda Tamás elé került, aki 30 méterről bombázott kapura, ismét egy védőről pattant szögletre a játékszer. 
19.Tamás beadását Elvir Hadzic vette le a 16-oson belül, majd lövés helyett cselezni kezdett, végül leszerelték a védők. 
16.Az első kínai támadás viszont nem volt veszélytelen, Nie Ao Shuang lőtt 13 méterről lőtt alig kapu fölé. 
13.A kínaiak ügyesen védekeznek eddig, mi pedig rendületlenül keressük a rést a kínai pajzson, próbáljuk gyors egyérintős játékkal megbontani a védelmüket, egyelőre nem sok sikerrel. 
10.
 
5.Egyelőre egyik kapusnak sem kellett még játékba avatkoznia, mezőnyjátékkal csordogálnak az első percek. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok! A mieink piros-kékben, a kínaiak tiszta sárga felszerelésben fognak ma futballozni. 
-20.
 
-35.A csapatok már a pályán, elkezdődött a bemelegítés. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Tujvel - Hangya, Vinícius, Tóth, Tamás - Bolla, Berecz, A. Hadzic, Kovács - E. Hadzic, Szabó
-50.
  
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Marbellából, ahol 11 órától a kínai U25-ös válogatott ellen játszunk edzőmeccset. 
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Akárcsak hétfőn, most is két találkozót játszottunk, azzal a céllal, hogy minél több játékos teljes meccsen tudjon szerepelni. A kínai U25 ellen elég fiatal volt a csapat, megtámogatva Anellel, Kokóval és Vinivel, akik a szezon első felében meghatározó tagjai voltak a keretnek. Az első félidővel nem is volt baj, kontroll alatt tartottuk a találkozót, helyzeteink is adódtak. A szünetben a kínaiak sort cseréltek és veszélyes kontráikkal megbüntettek minket. Sok labdavesztés írható a tapasztalatlanság számlájára, az ellenfél pedig gyakorlatilag lemásolta a saját támadásait, ebből pedig három gólt is kaptunk. A fiatal játékosoknak még sokat és keményen kell dolgozniuk, hogy sztenderd játékosai lehessenek a csapatnak. Mindenkiben ott van a potenciál, de többet kell dolgozni. A Dalian ellen nálunk volt irányítás, sok helyzetünk volt, ez jó jel az utolsó edzőmérkőzésen. Tapasztalt együttes volt a pályán, és úgy is játszottunk, ahogyan az egy tapasztalt csapattól várható. Kicsit úgy érzem, hogy most nem mentünk el a határokig, annyit nyújtottunk, hogy magabiztos győzelmet arassunk, így pozitív lezárással mehetünk haza. Az elmúlt két hétben a tervek szerint tudtunk dolgozni, remek körülmények között – még az időjárás is tökéletes volt. A hotel, a pályák, minden rendben volt, elégedett vagyok azzal, ami itt történt. De persze ez csak a felkészülés, a lényeg, hogy, ami itt történt, annak legyen meg az eredménye a tétmérkőzéseken is.”

A kínai U25-ös válogatott részéről a játékosként 202 kínai élvonalbeli meccsen szereplő, a szövetség képviseletében utazó Darko Matic értékelt:

„A koncepció az U25-ös válogatott mögött az, hogy Kínában a csapatoknak kötelező U23-as korú játékosokat pályára küldenie, azonban amint 24-25 évesek lesznek, lecserélik őket fiatalabbakra a szabály miatt, így kicsit megreked a fejlődésük. Ezt szeretné a szövetség kiküszöbölni ezekkel az edzőtáborokkal, meccsekkel, hiszen az nyilvánvaló, hogy egy játékos csak akkor tud fejlődni, ha pályán van. A mai mérkőzésre mondhatjuk, hogy az egyik legjobb meccsünk volt, amióta itt vagyunk. Ahogyan látni lehetett, két részre osztottuk a keretet, a második játékrészben valamivel erősebb gárda volt a pályán. Mi jól tudjuk, hogy vannak azért tehetséges játékosok Kínában, ők Európában nem ismertek, de ettől még minőséget képviselnek. Nagyon örülünk neki, hogy lehetőségünk van komoly európai múlttal rendelkező csapatok ellen játszatni őket, mint például a Vidi.”

Choi Kang-Hee (fotónkon), a Dalian Yifang új vezetőedzője nem értékelte a találkozót, asszisztense, Tang Tian azonban készséggel állt rendelkezésünkre:

„„Gratulálok a Vidinek, nagyon jól játszottak. Az első félidő élesebb volt, nagyobb tempóban zajlott akkor a meccs, magasabb volt a minőség. Nálunk akkor kaptak szerepet a meghatározó játékosok, nagyjából a kezdő tizenegy játszott az első játékrészben. A meccs második felében a fiatalok kaptak szerepet. A tavalyi évhez képest szeretnénk fejlődni, célunk, hogy jobb helyezést érjünk el, mint a 2018-as bajnokságban.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Január 25. 13:15  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
3-0-ra nyert Kína U25-ös válogatottja

0-0-s első félidő után háromgólos vereséget szenvedtünk az utolsó előtti spanyolországi edzőmeccsen.

A spanyolországi edzőtábor utolsó teljes napján két mérkőzés várt csapatunkra: először a kínai U25-ös válogatott volt az ellenfél. A délelőtti összecsapáson a Tujvel – Hangya, Vinícius, Tóth Bence, Tamás Krisztián – Bolla, Anel Hadzic, Berecz, Kovács István – Elvir Hadzic, Szabó Bálint sor kezdett.

Az első lehetőségre a 16. percig kellett várni, ekkor egy jobb oldali beadást követően Ao Shuang lőtt a 11-es pont környékéről nagy erővel kapu fölé. A 21. percben Tamás Krisztián ballábas lövése suhant el a jobb oldali kapufa mellett, miután megpattant egy kínai védőn. Öt perccel később Tamás beadása után nyolc méterről Kovács belsőzött kapásból a kapu fölé. A 31. percben Bolla készítette le a labdát Anel Hadzic-nak, de bosnyák középpályásunk 17 méteres próbálkozását is blokkolta egy hátvéd. Négy perccel később Hangya cselezett befelé, majd lőtt 15 méterről, de Jing Qi szögletre hárított.

A szünetben Marko Nikolics nem változtatott, a kínai stáb sort cserélt, csak a kezdőkapus maradt a pályán. Négy perce tartott a második játékrész, amikor egy bal oldali indítás Kovácsnak ugyan nem volt jó, Anel Hadzic azonban pont így került helyzetbe. A kínai kapus bizonytalan volt, végül nem jött ki a labdára, Anel megpróbálta ellőni mellette azt, de Jing Qi végül megoldotta a szituációt. Az 59. percben egy szép egyéni alakítás végén megszerezte a vezetést a kínai együttes. Fei Ya használta ki gyorsaságát a térfelünk közepéről indulva, majd egy igazítás után a bal felsőbe tekerte a labdát (0-1). 

Két perccel később Ba Dun duplázta meg a kínai U25 előnyét, a Beijing Sinobo Guoan támadójának bombája a felső lécről vágódott a hálóba (0-2). A 68. percben Kovács szögletét követően Tóth Bence fejelt kapura, de a kínai hálóőr a helyén volt.

A 76. percben egy védelmi megingást követően Zi Ming baloldali beadását Jun Sheng csavarta volna be a jobb felső sarokba, de Tujvel szép vetődéssel hárított. Hat perccel később Kovács István lőtt 17 méterről a jobb kapufa mellé. A 85. percben Ba Dun előrevágott labdájával Wang Zi Ming indult meg, majd közelről a rövidbe lőtt (0-3). 

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, csapatunk a pénteki első felkészülési mérkőzését 3-0-ra elveszítette. 16 órától a kínai élvonalban szereplő Dalian Yifang FC ellen játsszuk utolsó edzőmeccsünket itt Spanyolországban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek