hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 4-2
MTK Budapest FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 32. forduló
2019.05.11., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3113 néző
22°C, napos
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bogár Gergő
Asszisztensek:
Albert István, Georgiou Theodoros
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Radványi Ádám, Csonka Bence
90 +4.Véget ért a mérkőzés, fordulatos találkozón 4-2-es győzelmet arattunk!
90 +1.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Kovács lőtt a kapuba közelről.
89.GÓL!

Bognár passzával Kulcsár lépett ki és közelről a kapuba pöckölt.
87.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Idő kérdése volt a gól, amely meg is érkezett: Huszti az alapvonal közeléből keresztbe adott, Nego pedig érkezett és mintegy egy méterről a kapuba passzol. 3-1!
84.Óriási ziccer! Továbbra is támad a bennmaradásért az MTK, így Hodzic találta meg teljesen üresen Kovácsot. Középpályásunk ziccerben tolt és jobbról lőtt, Horváth védett, majd Kovács elé pattant vissza a játékszer és a tizenegyespont környékén levette, tolt egyet, de közelről megint Horváth védett.
82.Scsepovics-Hodzic csere.
81.Torghelle durrantott fölé erővel.
79.Hadzic jött le, Pátkai be.
78.Kiállítás! Egy előrevágott labdára Huszti és Baki rajtoltak, utóbbi eltartotta magától játékosunkat, aki elesett. A játékvezető második sárga lapot, majd piros lapot mutatott fel az idei első meccsén játszó védőnek.
77.Vogyicska vett át egy labdát a tizenhatos oldalvonalánál, majd jobbal éles lövést eresztett meg, de Kovácsik ezt is fogta.
76.Érezhetően fellazult az MTK, most inkább a mi térfelünkön folyik a játék, de Nego már több alkalommal is veszélyesen szaladt el, ám egyelőre nem alakult ki ziccer.
72.MTK-szöglet.
70.Feljebb jött az MTK: most Vogyicska labdájára futott be Kulcsár, de Kovácsik előbb odaért és felszedte a veszélyes labdát.
68.Torghelle csúszott rá Fiolára, sárga.
67.Megint lehetőség: Huszti sarokrúgását Vinícius fejelte rá, de fölé.
67.Stopira beadását Banahene fejelte az égbe, szöglet!
65.A gól utáni első akcióból Kanta tört kapura nagyon veszélyesen, majd 18 méterről, ballal lőtt, Kovácsik védte!
64.
 
64.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Fordítás! Formás akció végén Huszti labdáját Stopira adta volna be veszélyesen, megpattant egy védőn, Scsepovicshoz került, akiről Nikolov elé pattant, középpályásunk az ötösön becsúszva a kapuba pöckölt! 2-1!
63.Scsepovics 21 méteres lökete kerülte el a kaput centikkel!
62.Első cserénkkel Futács hagyja el a pályát, Kovács érkezik.
60.Huszti szöglete Stopira felé szállt, emelkedett is balhátvédünk, de Horváth hárított.
60.Fiola ugratta ki a szélen Scsepovicsot, aki szorult helyzetből beadott, Balogh érkezett és szögletre fejelt.
58.
 
57.Husztit vágták fel az oldalvonalnál, ezúttal jóval közelebb, szabadrúgását megcsúsztatták a védők, de közben les is volt.
56.Egy lefejelt szabadrúgás Kulcsár elé pattant, aki 11 méterről, estében fölé lőtt.
55.Cserél az MTK: Diallo helyén Torghelle, akit üdvrivalgással köszönt publikumunk.
52.Scsepovics beadására Nikolov emelkedett - szokatlan kombináció -, macedón középpályásunk fejelt, a földre pattant a játékszer, majd Nego még megtoldotta, de már lesről. Helyzet volt ez is.
51.Nego kapott kitűnő emelést a tizenhatosra Viníciustól, de éppen rosszul pattant, majd megpróbálta beesernyőzni Baloghot, sikertelenül.
50.Kanta lőtt fölé 25-ről.
46.Folytatódik a mérkőzés.
45 +2.Véget ért az első játékrész, Diallo góljára kevesebb mint 10 perc alatt Huszti büntetőből tudott válaszolni, így 1-1 az állás.
45 +1.1 perc a ráadás.
43.Stopira szaladt el ezúttal ott, ahol az imént Scsepovics, ő is Futácsot kereste középütt, de megint mentenek a bekkek!
41.Ezt Nikolov végezte el, de az MTK-védők tisztázni tudtak.
41.Ismétlés a túloldalról.
40.Újabb helyzet! Scsepovics lógott meg a bal oldalon Stopira labdájával Banahene mögött és középre játszott volna Futácsnak, azonban Balogh becsúszva mentett, szöglet.
40.Huszti szögletét kifejelték.
39.Nego veszélyes beadását Baki tisztázta szögletre.
38.Fiola remek átvétellel csapta be Vasst, majd Scsepovicshoz passzolt, aki 17 méteren átvette és lőtt, de Horváth leért a rövidre.
37.Huszti a mérkőzésen negyedszer végezhetett el szabadrúgást a kaputól mintegy 35-40 méterre, bal oldalról, most ismét Vinícius fejét találta meg középütt. Középhátvédünk szépen fejelt, de Horváth résen volt és védett.
36.Vogyicska játszott hátra a tizenhatoson belülről kissé pánikszerűen, de éppen jó lett Bognárnak, aki nekifutott és 17 méterről óriási erővel a bal kapufa mellé durrantott.
33.
 
32.GÓÓÓÓL!

Egyenlítettünk! A labda mögé Huszti állt és magabiztosan a jobb alsóba lőtt.
31.Baki kapott sárgát reklamálásért.
31.Büntető!

Stopira passzával Scsepovics fordult befelé, majd megjátszotta volna a lesen álló Hadzicot, aki azonban nem avatkozott közbe, így Futács startolhatott a labdára. Horváth kapus kijött és buktatta támadónkat.
27.Nego beadása kis híján megtalálta Futácsot, azonban Baki menteni tudott.
24.Megszerezte a vezetést az MTK. Kanta 23 méterről lőtt, blokkoltuk, de a labda éppen Diallo elé pattant, aki mintegy 8 méterről nem hibázott.
23.Huszti oldalsó szabadrúgását Futács fejelte fölé.
22.Az MTK néhány perce már 10 emberrel játszott, miután Pintér Ádám sérülést szenvedett, most Vogyicska váltotta.
21.Scsepovics kapott jó beadást, majd hátra játszotta Nikolovnak, aki ballal, életerősen lőtt, de közelről blokkolták a próbálkozást.
19.Nikolov durrantott fölé 17 méterről.
18.
 
17.Fiola beadását Scsepovics csúsztatta meg, de nem talált kaput, kifejelték középütt.
15.Hadzic keresztlabdaáját Fiola vette le, majd lőtt, de nem igazán találta el jól, így méterekkel kapu fölé.
14.Gengeliczki jó 30-ról lőtt, veszélytelenül.
12.Vass beadása pattogott mellé.
11.Kovácsik fogott meg egy rossz indítást.
10.Kifejelték.
10.Gengeliczki szerelte Negót, szöglet.
8.Huszti szabadrúgására Vinícius robbant be és föléfejelt, de az asszisztens már lest jelzett.
7.Scsepovics érte el Huszti indítását némileg váratlanul, de közelről a kifutó Horváthba tudta csak piszkálni. A kapu Banahene felszabadítása után üresen maradt, de mire Nego elé került a labda, már nem volt igazán lövőhelyzet.
4.Stopira beadását blokkolta Banahene, kirúgás végül.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-1.
 
-1.Kapusunk, Kovácsik Ádám a DVTK ellen játszotta 100. NB I-es meccsét - mind a 100-at klubunkkal -, ennek alkalmából a mérkőzés előtt köszöntötte őt Kovács Zoltán sportigazgató.
-5.A DVTK elleni meccshez hasonlóan ezúttal sincs ott meccskeretünkben csapatkapitányunk, Juhász Roland, aki elhúzódó vírusfertőzéssel küzd.
-10.Az MTK kezdőjében a bemelegítés során elszenvedett sérülését követően Yevhen Selint Vass Patrik váltja. A kispadra egyelőre nem jelölt mást a helyére a vendégcsapat.
-15.Az MTK a tabellán jelenleg 10. helyen áll, egyforma ponttal, mint a 11., már kieső DVTK.
-20.Az MTK csapatában most először lesz karrierje során a kezdő tagja a mindössze 18 esztendős Nasiru Banahene.
-22.
 
-25.A Diósgyőr elleni összecsapásunkhoz képest kikerült a kezdőből Kovács, Hodzic, Pátkai, Tamás és Milanov - utóbbi ma meccskeretbe sem került -, míg Fiola, Vinícius, Scsepovics, Hadzic és Huszti az első perctől kezdve a pályán lehetnek ma.
-30.A csapatok elkezdték a bemelegítést.
-35.Az MTK csapatába visszatért az idén ezelőtt egyetlen meccset sem játszó Baki Ákos, illetve a kispadra ülhet le az elmúlt hetekben szintén sérült Gera Dániel.
-40.Sérülését követően ma tért vissza először a MOL Vidi FC kezdőjébe válogatott jobbhátvédünk, Fiola Attila.
-50.Az MTK Budapest kezdőcsapata az alábbi: Horváth L. - Banahene, Baki, Balogh B., Gengeliczki, Vass P. - Kanta, Pintér, Bognár - Diallo, Kulcsár.
-55.Marko Nikolics kezdőcsapata az alábbi: Kovácsik - Fiola, Vinícius, Elek, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic, Huszti - Scsepovics, Futács.
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk az MTK együttesét fogadja 17 órai kezdettel.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Nem könnyű ilyen mérkőzéseken pályára lépni, hiszen nekünk nem volt tétje, az MTK-nak pedig nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése. Ez egyébként tipikusan olyan mérkőzés volt, amely a szurkolók számára élvezetes, de az edzők számára nem annyira. Néha látványosan játszottunk, de persze becsúsztak hibák is, esetenként hiányzott a fegyelem és a szervezettség a játékunkból. Mindezekkel együtt és amellett, hogy minden tiszteletünk az MTK-é, azt elmondhatom, hogy ma mi voltunk a jobb csapat a pályán. Fontos volt, hogy kezdőként végigjátszotta a meccset a hosszú idő után visszatérő Fiola Attila és Marko Scsepvovics is sok játékpercet kaphatott, miközben Pátkai Máté és Kovács István is a padról szállt be, Georgi Milanov és Juhász Roland pedig pihenőt kaphattak. A Haladás ellen hasonló rotációt tervezek, de nem – úgymond – második csapattal megyünk majd, annak ellenére sem, hogy a szombathelyieknek sem lesz már tétje a találkozónak. Visszatérve a mai találkozóhoz: sok helyzetünk volt, már az első félidőben 3-4 alkalommal vezettünk veszélyes támadásokat, de az utolsó passzokba, beadásokba hiba csúszott, a második játékrészben pedig óriási helyzeteket hagyott ki több játékos is. De ezek, mint mondtam, ilyen találkozók, ezeket lehet élvezni, azonban két hét múlva a kupadöntőn a győzelem lesz a prioritás. Annak pedig külön örülök, hogy a padról érkezők is remek mentalitással szálltak be a meccsbe."

Lucsánszky Tamás:

"A mai mérkőzésen sajnos minden összeesküdött ellenünk. Nem szeretek a körülményekre hivatkozni, de most meg kell említenem, hogy három kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk. Megérdemelten nyert a Vidi, gratulálok nekik. A mieink mindent megtettek, de ez most erre volt elég. Az elmúlt hetekben hiányzott, hogy markánsabban a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat, az utolsó fordulóra pedig ez is elfogyott. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a másodikban már nem tudtunk meccsben maradni. A második hazai gól egyértelmű fordulópont volt, kicsit elveszítettük a hitünket. Egy esélyünk maradt, az utolsó meccsen muszáj nyernünk, de most már a vetélytársakat is figyelnünk kell közben."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Május 11. 19:15  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Fordulatos, gólgazdag mérkőzésen győztük le az MTK-t

Nyolc percig vezetett az MTK, majd fordítottunk, a hajrá pedig valóságos gólparádét hozott. 4-2-es Vidi-siker lett a vége.

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 32. fordulójában az MTK Budapest FC csapatát fogadta a MOL Aréna Sóstóban, azaz már biztosan bajnoki ezüstérmes együttesünk a kiesés ellen küzdő, a forduló előtt a 11. DVTK-val azonos ponttal álló kék-fehérekkel mérkőzött.

Kimaradt a meccskeretből az elhúzódó vírusfertőzéssel küzdő Juhász Roland, ott volt viszont a hosszú idő után visszatérő Fiola Attila. Jobbhátvédünk ezt megelőzően utoljára éppen az MTK elleni, 11 fordulóval ezelőtt játszott bajnokin lépett pályára. A DVTK elleni mérkőzéshez képest kikerült Kovács, Hodzic, Pátkai, Tamás és Milanov, míg Fiolán kívül Vinícius, Scsepovics, Hadzic és Huszti az első perctől kezdve a pályán lehettek.

Az MTK-nál az első csapattal már nem edző Vass Ádám mellett a sérült Ikenne-King és Kychak kapus, valamint az eltiltott Katona-Lencse páros hiányzott, az első 2019-es fellépését teljesítő Baki viszont ott volt. Lucsánszky Tamás 5-3-2-es felállásban küldte pályára csapatát, melynek jobb oldalt tagja volt a 18 esztendős, a kezdőbe először kerülő Banahene is, míg Pintér Ádám ezúttal védekező középpályást játszott. A bemelegítés során Selin is sérülést szenvedett, így Vass Patrik került be a kezdőbe.

Az első lehetőség együttesünk előtt adódott, amikor a 7. percben Scsepovics csípett el egy passzt és közelről a kifutó Horváthba pöckölt. Tíz perccel később Fiola adott be, Scsepovics csúsztatott, de nem tudta kapura irányítani a labdát, majd újabb két minutummal később Nikolov durrantott fölé a tizenhatos vonaláról.

A 22. percben cserére kényszerült az MTK: Pintér helyére Vogyicska állt. A 24. percben előnybe kerültek a vendégek, amikor Kanta 24 méteres kísérletét ugyan blokkoltuk, de a labda Diallo elé pattant, aki 8 méterről nem hibázott (0-1).

Tíz percet sem kellett várni egyenlítésünkre. A 31. percben Stopira passzával Scsepovics szépen fordult be, majd Hadzicot kereste a tizenhatoson. Lesen tartózkodó középpályásunk tétlen maradt, de Futács berobbant és elsodorta a labdát - őt pedig Horváth, így büntető következett. A labda mögé Huszti állt és magabiztosan a jobb alsóba lőtt (1-1).

A 36. minutumban kis híján visszaszerezte a vezetést az MTK, amikor Vogyicska pánikszerűen belekapott a labdába, amely éppen Bognárnak lett jó. A középpályás 17 méterről óriási lövést zúdított a kapura, de elment a bal kapufa mellett a játékszer. Másodpercekkel később Huszti az oldalvonaltól végezhetett el szabadrúgást és megtalálta Viníciust, aki szépen bólintott, de Horváth hárítani tudott. A következő akcióból Fiola remek első érintéssel átverte Vasst és Scsepovicsnak passzolt. Támadónk átvette és 17 méterről lőtt, a hálóőr azonban megint résen volt.

A félidő hajrájában előbb Scsepovics, majd Stopira szaladt el a bal oldalon és a tizenhatosra belépve Futácsot játszotta volna meg ziccerben, de mind a két alkalommal bravúrral mentettek a bekkek, így maradt az 1-1 a szünetre.

A második játékrész előtt nem történt csere és ezt a játékrészt is Vidi-helyzet vezette fel: az 51. percben Nego kapott pazar indítást Viínciustól, ám a labda egy kissé rossz ütemben pattant, így Nego ziccerben megpróbálta átemelni Baloghot, sikertelenül. Egy perccel később Scsepovics beadására Nikolov emelkedett - szokatlan kombináció -, de 10 méterről a földre fejelt. Az 55. percben Diallót Torghelle váltotta és ezután Kulcsár került helyzetbe egy lefejelt felívelést követően, ám estében fölé-mellé lőtt.

A 60. minutumban Stopira bólintott rá egy Huszti-szögletet, Horváth megint jó helyen volt. Két perccel később Kovács váltotta Futácsot, majd Scsepovics lökete kerülte el nagyon kevéssel a célterületet. Ezután viszont megszereztük a vezetést: formás összjáték végén Huszti Stopirának készítette le balra, beadásra. Balhátvédünk labdája megpattant, így előbb Scsepovicshoz, róla pedig a védők vonalában helyezkedő Nikolovhoz került, aki az ötösre lépve, becsúszva elkotorta Horváth mellett (2-1).

Szinte a középkezdésből egyenlíthetett volna az MTK: Kanta tolta a kapu felé a labdát jó 15-20 métert, majd 18 méterről ballal lőtt, de Kovácsik leért. A 70. percben Vogyicska veszélyes indítására csapott volna le Kulcsár, de kapusunk remekül mozdult ki és felszedte.

Ezekben a percekben kitámadott az MTK, a mi térfelünkön folyt a játék, a vendégek térfelén nagy lyukak tátongtak. A nyomásnak egy éles Vogyicska-lövés lett a jutalma - Kovácsik hárított -, de egy előre lőtt labdánál Huszti és Baki harcát követően utóbbinak mutatta fel a sárgát a játékvezető. Az első 2019-es mérkőzését játszó bekknek ez már a második volt, így ő kapta az MTK idényének első piros lapját.

Ezután Hadzic-ot Pátkai, Scsepovicsot Hodzic váltotta. A 84. percben végképp eldőlhetett volna a három pont sorsa. Továbbra is támadott a bennmaradásért az MTK, így Hodzic találta meg teljesen üresen Kovácsot. Középpályásunk ziccerben tolt és jobbról lőtt, Horváth védett, majd Kovács elé pattant vissza a játékszer és a tizenegyespont környékén levette, tolt egyet, de közelről megint Horváth védett.

A 87. percben aztán növeltük előnyünket: Huszti az alapvonal közeléből centerezett, Nego pedig érkezett a hosszún és két lépésről a kapuba lőtt (3-1).

A kétgólos előny nem tartott sokáig, ugyanis a 89. minutumban Bognár tolt befelé, majd Kulcsárhoz játszott. A támadó néhány méterről elpöckölte, a labda Kovácsikon felpattanva a kapuban landolt (3-2).

A 91. percben megint kettőre nőtt az előny, Kovács elé került a labda az ötösnél, középpályásunk pedig lőtt, Horváth lábbal csak beleért, róla a kapuba pattant a játékszer (4-2).

A hosszabbítás során valósággal sorjáztak a ziccerek, de újabb gól már nem esett, így 4-2-re vertük meg az MTK-t, amely ezzel a kiesőzónába csúszott. Legközelebb május 19-én, vasárnap lépünk pályára, az lesz a szezon utolsó bajnokija, mégpedig az NB I-től már elbúcsúzott Haladás otthonában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek