hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 1-0
Mezőkövesd Zsóry FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 25. forduló
2019.03.16., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2340 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Szert Balázs, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Berettyán Péter
Gólbírók:
Farkas Ádám, Kulcsár Katalin
90 +2.Vége a meccsnek!
90 +1.Kovács helyére Pátkai állt be. 
90.2 perc a ráadás. 
84.Futács helyére Nikolov állt be.
83.Drazic helyére Vajda állt be.
82.
 
80.Huszti szögletét követően Vinícius lőtt közelről kapu fölé. 
77.Milanov helyére Huszti állt be. 
76.Kovács István lőtt hatalmas kapufát 15 méterről. 
70.Milanov kapott sárgát. 
67.
 
62.Kovács szép cselekkel hozta el a labdát és négy a három ellen támadhattunk. Kovács Futácsnak passzolt, aki 16 méterről kapu mellé bombázott. 
59.Kovácsik nagyszerű ütemben vetődött ki a kapujából és védte Molnár ziccerét. 
58.Drazic fejelt néhány méterről alig kapu mellé, de mindezt lesről tette, amit jelzett is az asszisztens Iványi sporttársnak. 
53.Milanov beadását Szappanos szerezte meg kapujából kivetődve. 
51.Milanov szögletét Vinícius fejelte nem sokkal kapu mellé. 
50.
 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
45.Bertus 18 méteres szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kapunkat. 
41.A gól óta magabiztosan őrizzük előnyünket. 
37.
 
36.GÓÓÓL!

Nego beadását Szappanos bravúrral ütötte ki az ötösön belülről, de a labda épp Milanov elé pattant, aki tolt egyet rajta, majd visszapasszolta az ötösön belülre, ahol Futács mellel szépen maga elé tette, majd ballal a kapuba lőtt. 
33.Elek Ákos ollózott 15 méterről nem sokkal a vendég kapu fölé. 
30.
 
26.Molnár lőtt 20 méterről kapu mellé. 
20.Farkas kapott sárgát. 
18.Egyelőre kiegyenlített játék zajlik a pályán, kevés helyzettel. 
14.
 
11.Az újabb sárga lapot Futácsnak mutatta fel Iványi sporttárs.
10.Meskhi is besárgult. 
8.Hadzic kapott sárga lapot. 
7.Molnár Gábor lőtt 7 méterről, nagy helyzetben kapu fölé. 
6.Hatalmas helyzet maradt ki! Gyors kontra végén Scsepovics és Milanov vezethették Szappanosra a labdát, Scsepovics tiszta ziccerben lövés helyett passzolt, labdája azonban hosszú volt Milanovnak, aki azonban az alapvonal előtt elérte még a labdát, de éles szögből nem sikerült kaput találnia. 
3.Oldalszabadrúgást követően a labda Vinícius elé került, aki 15 méterről, ballal kapu mellé bombázott. 
1.A vendégek kezdték a meccset. 
-2.Kezdés előtt március 15-e alkalmából a Himnuszt énekelték el közösen a stadionba kilátogató drukkerek. 
-10.Eddig 10 NB I-es meccset játszottunk a Mezőkövesddel. 

5 Vidi-győzelem és 3 döntetlen mellett kétszer nyert mai ellenfelünk. A gólarány 15-6 a javunkra. Pályaválasztóként négyszer nyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk. 
-25.
 
-38.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Kovács, A. Hadzic, Elek, Milanov - Scsepovics, Futács
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 17-kor kezdődik a Vidi - Mezőkövesd bajnoki. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:
„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, fontos három pontot szereztünk egy jó együttes ellen. Az elmúlt nyolc mérkőzésen hét győzelem mellett egy döntetlent játszottunk, mondhatjuk tehát, hogy jó formában vagyunk, szeretnénk így folytatni a szereplésünket a szezon végéig. A mérkőzés nagy részében tetszett, amit láttam a csapattól, kontrolláltuk a találkozót. A második gólt nem sikerült megszereznünk, természetesen jobb lett volna, ha le tudjuk zárni a mérkőzést egy újabb találattal, de így sem aggódtam, mert a csapat végig fókuszáltan, fegyelmezetten játszott, ez pedig eredménnyel párosult. Most kapnak a játékosok pár szabadnapot, utána pedig frissen folytatjuk a munkát, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk március végén és április elején is."

Kuttor Attila:
„Többet érdemeltünk volna, hiszen megvoltak a lehetőségeink. Egálban voltunk a Vidivel. A végén hiányzott az a kis plusz, hogy ezekből a helyzetekből gólt szerezzünk, míg ellenfelünk az első helyzetéből betalált. A játékunkat jól felépítettük, működött is, ziccereket alakítottunk ki a MOL Vidi FC otthonában. Az eredmény ellenére sem szeretnénk változtatni az eddigi felfogásunkon, ezzel a futballal szeretnénk eredményesek lenni - azon persze dolgoznunk kell, hogy karakteresebben fejezzük be ezeket a lehetőségeket"

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Március 16. 19:20  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Futács első vidis góljával győztük le a Mezőkövesdet

Télen szerződtetett támadónk a 35. percben vette be Szappanos kapuját.

A MOL Vidi FC az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadta a MOL Aréna Sóstóban.

Az utolsó hazai, Kisvárda elleni találkozóhoz képest ezúttal egy helyen, a Paks elleni meccshez képest három helyen változott együttesünk kezdője: Husztit Futács, Hodzicot Milanov, Pátkait Elek váltotta. A vendégek múlt szombathoz képest a keddi Magyar Kupa-meccsre a teljes kezdőjüket "lecserélték", de a Vidi ellen vissza már nem került teljes egészében a 24. forduló csapata: Drazic felépült, Farkas pedig visszatért eltiltásából, amit Cseri és Vadnai bánhattak. Utóbbi kihagyása különösen meglepőnek mondható, mivel a szélsőhátvéd eddig csak 127 minutumot nem töltött a pályán a 2018-19-es szezonból.

A 3. percben kerültünk először helyzetbe: Milanov távoli szabadrúgását fejelték el, a labda éppen Vinícius elé pattant, aki 15 méterről, ballal fölé durrantott. A 6. percben óriási ziccerbe kerültünk: Futács pörgetette Milanov felpasszát vissza a feladó elé, Katanec elcsúszott, így a bolgár Pillárra vezethette. Tökéletes ütemben Scsepovics elé játszott, aki a tizenhatosra belépve, a kapussal szemben a lövés helyett a passzt választotta, ám a labda kissé hosszú lett, Milanov alig érte utol és éles szögből már nem tudta kapura irányítani.

A 8. percben Silye tört be az alapvonalon balról, visszatette Molnár elé, a támadó 12 méterről csavart, de a játékszer a háló tetejére vágódott. A 10. minutumban Molnár kereste Drazicot, a szerb csatár elől Kovácsik felszedte az indítást.

Ezt követően kissé csendesebb időszak következett a mérkőzésen, mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani. A 26. percben Molnár tüzelt, de ő is célt tévesztett. A 32. percben kontrázott a vendégcsapat, Koszta egy az egyben vezethette a hátráló Juhászra, de csapatkapitányunk állta a sarat és nagyot mentett. Két minutummal később Stopira beadását fejelték fel a védők, majd Elek 15 méterről ollózott, a labda mintegy 30 centive suhant el a felső léc fölött.

A 35. percben Futács Márkó törte meg a jeget. Kovács vezette rá a védelemre jobb oldalt, majd Hadzichoz játszott. Bosnyák középpályásunk az üresen érkező Nego elé tálalt, aki lendületből beadott. Szappanos belekapott, de így Milanovnak lett jó a bal oldalon, szélsőnk mellmagasságban érkező labdáját Futács egy szép mozdulattal előbb maga elé tette, majd estében a hosszúba rúgta (1-0).

A 45. percben a tizenhatos bal sarkától egy méterre harcolt ki szabadrúgást a Mezőkövesd. A labda mögé Bertus állt és közvetlenül kapura tekert, de az centikkel elzúgott a jobb kapufa mellett. A félidőben más említésre méltó már nem történt, egygólos vezetésünknél vonultak szünetre a felek.

A félidőben csere nem volt, a 49. percben pedig Meskhi passzolt Drazichoz, aki azonnal felpörgette Molnárnak. A berohanó szélső fejjel elsodorta, de mire helyzetben lőhetett volna, Stopira utolérte és szerelte. Az 50. percben Vinícius fejelt rá egy szögletet nagyon hasonlatosan a hétközi, Ferencváros elleni meccsen elért góljához, de ezúttal megcsúszott a fején a labda és miliméterekkel a bal kapufa előtt elpörgött keresztbe. Három minutummal ezután Milanov beadása Farkason megpattanva veszélyesen tartott kapura, Szappanos fogta.

Az 58. percben Bertus beadását Drazic ziccerben melléfejelte - de már lest is jelzett Szécsényi asszisztens. Egy minutummal később Koszta indította a középhátvédeink között kilépő Drazicot, akire a két oldalról Juhász és Vinícius is rácsúszott. Csapatkapitányunk Vinícius lábára rúgta a labdát, ahonnan éppen a befutó Molnár elé pattant. Kovácsik kifutott és hatalmasat mentett ziccerben, a lecsorgót Stopira vágta ki végül.

Sorjáztak a lehetőségek, a 61. percben már a Vidi került helyzetbe, amikor Kovács három vendég közül kihozta, majd három társával három védőre vezette a labdát. A tizenhatos előterébe érve a balon érkező Futács elé tálalt, csatárunk 15 méterről, kissé oldalról, erőből fölé lőtt. A 77. percben ismét Kovács vezette a tizenhatos előterébe a labdát, elhúzta Szeles mellett, majd 16 méterről nagy erővel a kapufát találta el.

Nem sokkal később Milanov helyére Huszti érkezett. A 79. perc legvégén a frissen beállt középpályás Viníciust találta meg 7 méterre a kaputól, de középhátvédünk a védők szorításában nem tudta jól irányítani a labdát és estében fölé lőtt. A 84. percben Futácsot Nikolov váltotta. A 91. percben Kovács fejezte be, Pátkai állt be a végére. A 92. percben Huszti szabadrúgása megint csak Viníciust kereste, középhátvédünk ezúttal is fölé lőtt.

Az  állás már nem változott, így a MOL Vidi FC újfent Székesfehérváron tartotta a három pontot és már nyolc meccse veretlen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek