hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 2-1
Kisvárda Master Good
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 23. forduló
2019.03.02., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
1975 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Ring György, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Bornemissza Norbert
Gólbírók:
Pintér Csaba, Molnár Attila
90.Folytatódhat a meccs, kapusunk is jól van már. 4 perc a hosszabbítás.
88.Nagy kavarodás alakult ki a kapunk előtt, Kovácsik pedig meg is sérült, ápolni kell. 
87.Scsepovics helyére Pátkai állt be.
85.Vári helyett Protic a pályán.
82.Elek helyére Nikolov állt be.
80.Ilic helyére Horváth állt be. 
79.Kovács adott nagy labdát Scsepovicsnak, aki elvitte azt a tétovázó Felipe mellett, majd Hodzicnak akart passzolni, azonban a védők menteni tudtak. 
76.Scsepovics passza után Hodzic lőtt 18 méterről hatalmas gólt, de a spori úgy ítélte meg, hogy csatárunk kézzel ért a labdához a gól előtt, így szabadrúgással jöhet a Kisvárda.
74.Grozav kapáslövése kerülte el a kapunkat.
70.GÓÓÓL!
Szép támadás végén Huszti készítette le a labdát lövésre Hodzicnak, aki 15 méterről, ballal a bal kapufa tövére lőtt, a labda onnan a vendégek kapujába pattant. 
67.Huszti távoli lövését védte gond nélkül a vendégek brazil kapusa. 
65.
 
61.Milanov helyére Hodzic állt be.
60.Kravchenko kapott sárga lapot.
59.
 
59.GÓÓÓÓL!
Huszti beadása átszállt a védők feje felett, a hosszún érkező Kovács pedig szépen levette, majd a hosszú sarokba lőtte a labdát. 
56.Hugo Seco helyére Sassá állt be. 
53.Huszti szabadrúgása után védett nagyot Felipe. 
48.Szép játék végén Kovács lőtt 18 méterről kapura, Felipe védett. 
46.Elkezdődött a második félidő.
45 +4.Ilic játszotta tisztára magát a 16-osunkon belül, majd centikkel kapu mellé lőtt 15 méterről. Vége az első félidőnek!
45 +2.Milanov kapott sárga lapot. 
45.2 perc a hosszabbítás az első félidő végén.
40.Ismét Milanov lőtt kapura, Felipe ezúttal is védeni tudott. 
39.Milanov távoli bombáját védte bravúrral Felipe. 
37.
 
32.GÓL!
Hadzic a félpályánál rosszul fejelte el a labdát, amely Ilic elé került, a vendégek támadója pedig egyedül vezethette a játékszert a kapunkra, majd 7 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 
29.
 
25.Kovács kapott sárgát.
21.Huszti szöglete után a sárga lappal rendelkező Ene ráncigálta meg Elek Ákost, aki a földre is került, a játékvezető nem ítélt 11-est. 
20.
 
19.Nego jobb oldali beadásáról Kovács maradt le a vendégek kapuja előtt. 
15.Scsepovics került helyzetbe,15 méteres lapos lövését magabiztosan védte Felipe. 
13.Ene buktatta Kovácsot, sárga lap.
10.Tsoukalas lapos, sarokra tartó lövését védte Kovácsik vetődve. 
9.Huszti oldalszabadrúgását követően Stopira igyekezett kapura fejelni öt méterről, de a labda elszállt védőnk feje felett. 
7.A kapufa óta kiegyenlített mezőnyjáték zajlik a pályán, nem forognak veszélyben a kapuk. 
2.Közel jártunk a vezetés megszerzéséhez! Milanov beadását a Kisvárda román védője, Ene csúsztatta meg fejjel, a labda a felső lécen csattant, kis híján öngól!
1.Mi kezdtük a meccset. 
-3.Érkeznek a csapatok. A vendégek tiszta fehérben, a mieink piros-kékben játszanak ma este. 
-17.
 
-25.A Kisvárda a legjobb formában lévő NB I-es csapat. Utoljára még tavaly novemberben, az FTC otthonában kapott ki Dajka László együttese. Azóta négyszer nyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak a bajnokságban. 
-35.A két csapat elkezdte a bemelegítést a MOL Aréna Sóstó zöld gyepén. 
-45.
  
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Huszti, Hadzic, Elek, Milanov - Kovács, Scsepovics
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk a Kisvárda Master Good csapatát fogadja 17 órától.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

“Gratulálok a játékosoknak nemcsak a győzelemhez, hanem ahhoz is, amilyen módon megszerezték a három pontot. Fontos és megérdemelt győzelem volt a mai, az ötödik a sorban - a szezon során először vagyunk ilyen sorozatban. Jól játszottunk, az első félidőben is megvoltak a helyzetek, a befejezések azonban akkor még nem sikerültek. Ahogy pedig a Puskás Akadémia és a DVTK - utóbbi kétszer is - kihasználta az első lehetőségét ellenünk, a Kisvárda is betalált, miután két játékosunk összefutott. Azonban a második játékrészben az első pillanattól kezdve világos volt, hogy top hozzáállással játszunk, két lehetőséget kihasználva pedig megnyertük a találkozót. Most kapnak a játékosok egy szabadnapot, majd megyünk tovább és koncentrálunk a Paks elleni felkészülésre.”

Dajka László: 

"Az történt, amit vártunk, a hazai csapat többet birtokolta a labdát, ránk erőltette az akaratát az első félidőben, de voltak veszélyes kontráink és az egyiket góllal tudtuk befejezni. Onnantól próbáltunk szervezetten védekezni, a Vidi kereste a fogást rajtunk, az első játékrészben azonban nem találta. Tudtuk, hogy a folytatásban nagyon nehéz dolgunk lesz, arra törekedtünk, hogy továbbra is szervezett legyen a védekezésünk, minél tovább tartsuk az eredményt és kontrázzunk, ha van rá lehetőégünk. Az egyenlítő gólt vissza kell néznem, de talán egyéni hiba előzte meg, ettől a pillanattól kezdve a hazaiak még jobban erőre kaptak, és aztán próbálták eldönteni a meccset. Ez egy darabig nem sikerült nekik, de végül betaláltak. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, helytálltunk, az utolsó 10 percben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy kiegyenlítsünk, mindent megtettünk, de ma ennyi sikerült. A szélen jobban megbontott bennünket a Vidi, mint terveztük, többször mögénk kerültek, ott többet kellett volna nyújtani. Ha ott stabilabbak vagyunk és a végén jobban koncentrálunk, más eredmény született volna."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Március 02. 19:20  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Kovács és Hodzic góljaival fordítottunk és nyertünk a Kisvárda ellen

Ilic találatával a vendégek szerezték meg a vezetést az első félidőben, de a másodikban kétszer zörgettük meg Felipe hálóját és itthon tartottuk a három pontot.

Az OTP Bank Liga legjobb formában lévő együttese látogatott a MOL Aréna Sóstóba szombaton a Kisvárda Master Good személyében. A vendégek zsinórban hét mérkőzés óta voltak veretlenek a találkozót megelőzően.

Marko Nikolics vezetőedző ezúttal nem jelölte a kezdőcsapatba Armin Hodzicot és Pátkai Mátét, a túloldalon a hatgólos Horváth Zoltán maradt ki, valamint az őszi, Vidi elleni 2-2-s meccsen betaláló Sassá, illetve az ott két gólpasszt kiosztó Rados Protic. Ott volt viszont a 25-szörös román válogatott Gheorghe Grozav.

Már az első másodpercekben nyomást helyeztünk a vendégkapura, előbb Huszti veszélyes beadása ment el keresztben, majd a begyűjtött labdát Milanov kanyarította be ismét. Ene belecsúsztatott, a labda a felső lécről vágódott ki. A 11. percben kissé kiszabadult a Kisvárda, Tsoukalas lőtt 13 méterről, jobb oldalról, Kovácsik magabiztosan védett.

Erre válaszként a 12. minutumban megint közel kerültünk a gólhoz: Milanov és Kovács küzdött a labdáért, utóbbi hátrapöckölte Negóhoz, francia-magyar labdarúgónk középre adott, Scsepovics fölött elment a játékszer, Elek és Stopira kissé egymást zavarta, végül balhátvédünk durrantott fölé. A 15. percben Milanov játszott Scsepovicshoz, aki átfűzte Várit, majd 15 méterről, kiszorított helyzetből Felipe kezébe lőtt.

A 20. percben Milanov megint Negót találta meg, az éles beadás veszélyesen érkezett, de végül elment Kovács előtt. A 32. percben előnybe került a Kisvárda. Csapkodóvá vált a játék, senki nem tudta megszelidíteni a játékszert, végül Hadzic - Viníciust keresve - hátrabólintott, bekkünk azonban már előrébb lépett, így Ilic indult el a labdával, majd 7 méterről, jobbról a kapufa tövéhez lőtt (0-1).

A 39. percben egy kontra végén Milanov lőtt 23 méterről, Felipe nagy vetődéssel tolta ki. A 41. percben egy Huszti-szabadrúgás pattant Juhász elé, aki lövés helyett továbbtolta Milanovnak, ő 14 méterről, ballal lőhetett, de lapos lökete a brazil kapus kezében halt el. A hosszabbítás perceiben Kovács jól tekeredő beadására érkezett Scsepovics, de Felipe ki tudta öklözni előle. Az első félidő ráadásának 5. percében kontrázott a vendégcsapat, Ilic 13 méterről a jobb alsó mellé lőtt. Más lehetőség már nem akadt a játékrészben, 0-1-gyel vonultak félidőre a felek.

A második játékrész Vidi-lehetőséggel kezdődött, Kovács próbálkozott 23 méterről, Felipe fogta. Az 54. percben Huszti a tizenhatos sarkához közelről végezhetett el egy Kovács letarolásáért megítélt szabadrúgást. A remekül csavarodó labdára Elek vetődött, megzavarta Felipét, aki azonban nagy mentéssel így is kiütötte a játékszert. Az ellentámadásból Lucas lőtt tiszta helyzetből, 21 méterről, kevéssel fölé ment.

Az 59. percben egalizáltunk. Huszti emelt középre, Vári kissé alászaladt, Kovács levette és mintegy 7 méterről, szinte centire pontosan ugyanoda lőtte, ahová korábban Ilic (1-1).

A 61. percben Milanov helyére Hodzic állt. Hat perccel később Huszti kísérletezett 25 méterről, Felipe kezében landolt. A 70. minutumban megszereztük a vezetést is: Nego beadása és egy kis kavarodás után Husztiról Hodzic elé pattant a labda, aki 15 méterről lőtt, a bal oldali kapufáról vágódott a hálóba (2-1).

A 74. percben egy beadást Nego próbált kivágni ballal, Grozav éppen ott állt és 16 méterről, kapásból durrantott mellé. Két perccel később Hodzic majdnem duplázni tudott, Scsepovics passza pattant elé, azonban alkarral sodorta tovább, így hiába lőtt 17 méterről a bal alsóba, Berke játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A 79. percben Kovács 45 méteres indításával Scsepovics indult el. Felipe késve indult el a labdára, szerb támadónk eltolta mellette, majd az alapvonalról bepasszolt volna Hodzicnak, ám Kravchenko megelőzte és tisztázott. A 82. minutumban Eleket Nikolov váltotta, öt perccel később Pátkai is beállt, Marko Scsepovics fejezte be.

A 90. percben Sassá felívelését Kovácsik nem tudta elütni, a kapu üres maradt, Grozav viszont nem tudott betalálni, Kovács blokkolt fontos szituációban. A labda az ötösön háttal álló Horváth elé került, aki ráfordult, de Nego blokkolta az életveszélyes próbálkozást, végül Stopira tisztázott.

A négyperces ráadás perceiben újabb lehetőség már nem adódott a csapatok előtt, így itthon tartottuk a három pontot és megőriztük veretlenségünket a Kisvárdával szemben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek