hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 1-0
Szombathelyi Haladás
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 22. forduló
2019.02.23., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
2043 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter
Tartalék játékvezető:
Varga Zsolt
Gólbírók:
Szőts Gergely, Nagy Róbert
90 +4.Vége a mérkőzésnek, Kovács István góljával itthon tartottuk a három pontot.
90 +4.Hadzic sárgult be az utolsó utáni percben labdaelrúgásért.
90 +3.Szabadrúgást végezhetünk el a Haladás tizenhatosánál.
90 +1.3 perc a ráadás.
88.Kettőscserét hajtott végre a Haladás is: Ivanov és Rabusic befejezték, Németh Márió és Gaál Bálint az utolsó percekre a pályán.
86.Scsepovics lőtt 25 méterről, Tamásban akadt el a labda.
86.Yuriy Habovda csúszott be a labdát felette elpöckölő Milanovnak, sárga.
83.Daushvili fejezte be a Hali első cseréjénél, Bamgboye a helyén.
82.Rui Pedro lépett ki egy hosszú indítással, de ziccerben nem lőtt, így Nego hátra ért és tanárian blokkolt.
82.Kovács kapott sárgát.
79.Kokó Haladás-nevelés lévén nem ünnepelte a gólját.
78.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Vezetünk! Scsepovics bal oldalról jobbal adott be, a labda a kapu felé kanyarodott, Kovács befutott a védője mögé és beleért, Király tehetetlen volt!
78.Kovács beadása pattant meg, Király zsákmánya.
75.Ofosu lódult meg Németh Milán labdájával, majd befelé húzott és Nego, valamint Juhász mellett is elvitte, 20 méterről lőtt, Kovácsik nagyot védett!
73.Kifejeltük.
72.Ofosu tört be balról, amikor az ötös közelébe ért, Vinícius kőkeményen becsúszott és szögletre mentett.
72.Pátkai helyén Futács az utolsó cserénkkel.
70.Kovács időközben visszatérhetett.
67.Kovácsot találta el egy felszabadítás, középpályásunk lent maradt a földön, ápolásra szorul.
62.Kettőscsere: Hadzic és Huszti be, Hodzic és Elek le.
61.
 
61.Saláta bólintotta ki.
60.Kifejeltük, majd Kovács is szögletet harcolt ki Daushvili mellett.
59.Stopira mentett szögletre kisebb kavarodás után.
58.Kovács gabalyodott össze Ivanovval, szabadrúgás a vendégeknek.
57.
 
56.Elsőre kifejelték a sarokrúgást, majd Hodzic érkezett és kapásból lőtt, ez is fölé.
56.Saláta csúsztatott szögletre.
55.Vendéghelyzet: egy trükkös szabadrúgás-kombinációnál Rui Pedro emelt a sorfal mögé Rabusichoz, a cseh csatár jócskán fölé lőtt.
54.Milanov elől csípett el egy labdát a Haladás, indult a kontra, melynek végén sárga lapot érően állítottuk meg a vendégeket, Pátkai kapta a figyelmeztetést.
53.Milanov beadását Tamás fejelte ki, majd Elek tette volna vissza, de Hodzic beleért, így nem lett jó Kovácsnak.
50.Az ellentámadásból Ivanov került ziccerbe, átverte az érkező Pátkait, de amikor a kapuba lőtt volna, az asszisztens lest jelzett.
49.Óriási ziccer! Kovács csapott le Tamás passzára, Scsepovics elé játszott, aki körülnézett, majd megtolta és a kapu előtt teljesen üresen álló Milanovhoz passzolt. Szélsőnk átvette és nem kapura fordult, hanem az ötösről hátra felé gurított, de Hodzicot megelőzték, így odalett a ziccer.
47.Az iménti szituációból kis híján gólt szereztünk, Scsepovics küzdött és kötötte le a védők figyelmét egy felívelt labdánál, majd Kovács léphetett ki a védők mögött, de egy védő utolérte és bravúrral szerelte.
47.Kovács faultja után Habovda szabadrúgását Pátkai vágta ki.
46.Folytatódik a mérkőzés!
45 +1.A játékvezető hosszabbítás nélkül fújta le az első félidőt.
43.A Haladás-kontrát Ivanov vezette fel a jobb oldalt, Rabusicot lőtte volna ki, de Kovácsik résen volt és kifutva felszedte előle.
40.Holodiuk tolta meg a labdát úgy, hogy az azonnal Pátkaié lett. Középpályásunk indult volna, de a lendületével tovább futó Holodiuk két kézzel belekapaszkodott és lerántotta a földre, amiért sárgát kapott.
38.Szépen folyt lábról lábra az akció, melynek végén Nego kanyarított középre, Hodzic pedig érkezett és 7 méterről fölé fejelt.
37.Juhász mentett szépen Ofosu elől.
34.Kifejeltük a rövidről.
34.Habovda sarokrúgását ütötte újabb szögletre Kovácsik.
33.Ofosu húzott el Kovács mellett, Juhász mentett szögletre a beadásnál.
32.
 
31.Rabusic lépett ki Ivanov labdájával, éles szögből, 9 méterről lőtt, Kovácsik megállította.
30.Ivanov durrantott jócskán mellé.
24.Elek indította Negót, aki gyönyörűen átvette a labdát, átverte védőjét és ballal középre adott, az érkező Hodzic nem tudott a kapuba továbbítani ziccerben.
22.Kifejelték a védők.
21.Scsepovics harcolt ki szögletet.
18.
 
16.Scsepovics tartotta el szépen magától Holodiukot, majd lőtt 24 méterről, a labda elkerülte a bal felsőt.
16.Ivanov lőtt 30 méterről, Kovácsik felszedte.
13.Először bontakozott ki a Haladás, Ivanov passzolt jobbra Rabusichoz, akit Stopira szépen kiszorított és megszerezte a játékszert.
11.Ezt is kifejelték a vendégek.
11.A lapos szöglet után kivágta a labdát a Haladás, majd a hátul helyezkedő Pátkai rúgta fel az égbe. Scsepovics elindult és a szorongatott helyzetben lévő Saláta megint szögletre mentett.
10.Kovács indította Hodzicot, aki elől határozottan mentettek a védők, szöglet.
9.Kovács pengés megmozdulása után hördült fel a közönség, Hodzic elől az utolsó pillanatban Saláta mentett.
5.Milanov kapott jó indítást a bal oldalon, majd Hodzicot találta meg középen, támadónk átvétel után a blokkba lőtt.
2.Máris beszorítottuk a Haladást, az akció csúcspontján Nego emelt Milanovhoz helyzetbe, de bolgár szélsőnk nem vállalkozott lövésre, végül nehezen felszabadítottak a vendégek.
1.Elkezdődött a mérkőzés! Hajrá Vidi!
-3.Kivonultak a csapatok!
-10.Bevonultak a csapatok.
-15.Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a listavezető Ferencváros velünk azonos időpontban, 5 órától a Puskás Akadémia FC ellenfele lesz.
-20.
 
-25.A Haladás jelenleg 14 pontra van a bennmaradást érő helytől.
-30.A csapatok már a pályán melegítenek.
-35.Együttesünkből eltiltás miatt senki nem hiányzik, a múlt héthez képest a kezdőbe bekerült Juhász Roland és Pátkai Máté, Fiola Attila és Anel Hadzic helyére.
-40.
 
-45.A Haladás részéről kimaradt a kezdőből Bamgboye, Mészáros Karol, valamint a teljes keretből a sérült Bosnjak és Priskin, illetve rajtuk kívül a beteg Mohl Dávid, Jagodics Márk, Jancsó András és Nyári Patrik.
-50.A Haladás is kijelölte kezdőcsapatát: Király - Habovda, Tamás L., Saláta, Németh Mi. - Daushvili, Holodiuk - Rui Pedro, Ivanov, Ofosu - Rabusic.
-55.Marko Nikolics kezdőcsapata az alábbi: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Kovács I., Pátkai, Elek, Milanov - Scsepovics, Hodzic.
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk 17 órai kezdettel a Haladást fogadja.
Mérkőzés után

Marko Nikolics: 

“Gratulálok a játékosoknak, jó hozzállással játszottak és fontos három pontot szereztek. Három mérkőzést nyertünk zsinórban, ezeken egy gólt kaptunk, így kell tovább haladnunk, meccsről meccsre a céljaink felé. A Haladás jól megszervezte a védekezését, tíz emberrel a labda vonala mögött játszottak, a gyors szélsőik miatt pedig veszélyesek kontrákból. Az elején nem vállaltunk nagyobb kockázatot, de az utolsó félórában már igen, hiszen nem sikerült gyorsan “megnyitnunk” a meccset egy korai góllal. De a fegyelmezettség, szervezettség rendben volt végig. Kicsit nehéz volt talaj, és mivel sokat kellett várni a vezető találatra, némi idegességet is fel lehetett fedezni a pályán, de a lényeg, hogy megszereztük a három pontot.”

Horváth Ferenc:

“Azt gondolom, hogy már sokadszor fordul elő, hogy jól futballozunk, vannak lehetőségeink, de nem tudunk élni vele. Az ellenfél csapata ilyenkor rúg egy gólt, amivel a mérkőzést általában meg is nyeri. Semmivel nem futballoztunk rosszabbul, mint a Vidi. Megtettünk mindent, egy pontot biztosan megérdemeltünk volna, de talán hármat is.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Február 23. 19:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Győzelem a Haladás ellen

Fehérvári mezőnyfölény jellemezte a kevés helyzetet hozó bajnokit, melyet végül Kovács István góljával nyertünk meg. 

Az OTP Bank Liga NB I 22. fordulójában a sereghajtó Haladás látogatott Székesfehérvárra. Mindkét csapat játszott szerdán Magyar Kupa-meccset, a mieink a Taksonyt győzték le idegenben 1-0-ra, míg a szombathelyi együttes Mezőkövesden ért el gól nélküli döntetlent. Kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Stopirát, aki a DVTK ellen játszotta 150. NB I-es mérkőzését. 

Első félidő - nem forogtak veszélyben a kapuk

Rögtön a találkozó elején sikerült mezőnyfölénybe kerülnünk, azonban igazán nagy gólhelyzetet nem jegyezhettünk fel az első játékrészben egyik kapu előtt sem. A 16. percben Ivanov távoli lövését védte roppant magabiztosan Kovácsik. Ugyanebben a percben Scsepovics is elvállalt egy távoli lövést, a labda azonban nem talált kaput. A 24. percben Elek indította Negót, aki szépen átvette a labdát, átverte védőjét és ballal középre adott, az érkező Hodzic azonban nem találta el jól a játékszert. Félóra játékot követően Rabusic éles szögből lőtt laposan, gyengén kapura, Kovácsiknak nem okozott gondot a védés. A 38. percben Hodzic fejelte kapu fölé Nego beadását. Ez volt a játékrész utolsó említésre méltó eseménye. 

Második félidő - Kovács István döntött el el a 3 pont sorsát

A második félidő nagy Vidi-helyzettel kezdődött, a 49. percben Scsepovics beadása találta üresen Milanovot az ötös sarkán, bolgár játékosunk azonban nem fordult kapura, hanem Hodzicot akarta játékba hozni, a passz viszont nem jutott el a címzetthez. Az ellentámadásból Ivanov került ziccerbe, majd a kapunkba lőtt, az asszisztens lest jelzett, így maradt a 0-0. Öt perccel később egy trükkös szabadrúgás-kombinációnál Rui Pedro emelt a sorfal mögé Rabusichoz, a cseh csatár jócskán fölé lőtt.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt Ofosu lódult meg Németh Milán labdájával, majd befelé húzott és Nego, valamint Juhász mellett is elvitte, 20 méterről kapura lőtt, Kovácsik védett! A 78. percben megszereztük a vezetést: Scsepovics bal oldalról jobbal adott be, a labda a kapu felé kanyarodott, Kovács befutott a védője mögé és beleért, Király tehetetlen volt (1-0).

Kovács István nagyon sportszerűen nem ünnepelte meg a gólját, hiszen azt nevelőklubja ellen szerezte. A 86. percben Scsepovics távoli, életerős lövése akadt el egy szombathelyi védőben. A végén maradt az 1-0, továbbra is a második helyen állunk és maradt 6 pont a hátrányunk az FTC mögött, a zöld-fehérek ugyanis 4-0-ra győztek a Puskás Akadémia ellen.

Csapatunk jövő héten két tétmeccset játszik a MOL Aréna Sóstóban. Szerdán 18 órakor a Taksony SE elleni kupavisszavágóra kerül sor, szombaton 17 órakor pedig a Kisvárdát fogadjuk NB I-es bajnokin. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek