hu en
MTK Budapest FC Végeredmény 1-3
MOL Vidi FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 21. forduló
2019.02.16., Szombat @ 19:30
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Albert István, Kóbor Péter
Tartalék játékvezető:
Bornemissza Norbert
Gólbírók:
Takács János, Pillók Ádám
90 +4.Vége a meccsnek! Csapatunk 3-1-re nyert és így 6 pontra közelítette a Ferencvárost a tabellán.
90 +3.Deutsch lőtt fölé jócskán.
90 +1.3 perc a ráadás.
90.A góllövőlista éllovasa, Marko Scsepovics hagyja el a pályát, Futács a helyén.
84.Bognár lapos lökete kerülte el a kaput.
82.Pátkai áll be Hodzic helyett.
80.Elek rúgott oda Vogyicskának, sárga.
78.
 
75.Gera helyén az Ajaxtól nemrég távozott Schön Szabolcs.
72.Bognár emelt a kilépő Katona elé, aki élesen belőtte középre, Torghelle nem érte el és elsuhant a kapufák előtt.
70.Hodzic vezette rá a védelemre és lőtt 22 méterről, fölé.
64.Első cserelehetőségünknél Milanov fejezte be, Nikolov a helyén.
62.GÓL!

Szépített az MTK. Egy felívelés megcsúszott védőink fején, Gera befutott, Stopira már nem tudott menteni, a szélső visszatette középre, ahol Torghelle passzolt a kapuba.
61.Vogyicska lövésébe léptünk bele.
59.
 
58.Bognár beadására Vass érkezett a figuránál, de eltörte a labdát.
57.Fiola vágott ki egy beadást szögletre.
55.Katona kényszerítő után adott be, Torghelle és Vogyicska is szinte üresen robbantak be a hosszún, utóbbi hozzá is ért, de a labda elment keresztbe.
53.Vass Patrik 20 méteres lövését Kovácsik tolta ki szépen a bal alsó elől, majd Gera ismételhetett tisztán, 18 méterről, a labda Kovácsot találta el - már mint az eredményjelzőn feltüntetett nevét...
47.Vogyicska hátulról rúgott oda Milanovnak, sárga.
46.A félidőben egykori Vidi-csatárokat cserélt egymásra Feczkó Tamás: Lencsét Torghelle váltotta.
46.Folytatódik a mérkőzés!
45 +2.Vége az első félidőnek, Hadzic, Scsepovics és Stopira góljaival 3-0-ra vezetünk a szünetben!
44.Gyönyörű szabadrúgás-kombináció! A hosszún Stopira fejelt, Kichak nagyot mentett, majd a kipattanót Elek fejelte rá 12 méterről, de az sem ment be!
43.Kanta is besárgul.
42.Bognár lőtte rá a szabadrúgást, Kovácsik elütötte.
41.Nego csúszott oda nyújtott lábbal Vogyicskának, villan a sárga.
38.Selin mégiscsak lejön, a támadó szellemű Vogyicska a helyén.
38.Katona sárgult be.
36.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Már három közte! Milanov szöglete kavarodás után egy hazai játékos melléről Stopira elé pattant, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt!
35.Újabb sarokrúgást végezhetünk el.
35.Végül "összedrótozták", visszatért az ukrán bekk.
33.Selin kért cserét.
33.Milanov szöglete tisztán találta meg Viníciust, aki azonban jócskán melléfejelt.
32.Négyszer is megpróbáltuk beadni a labdát, végül Balogh mentett szögletre.
26.Balogh mentett szögletre Stopira beadásánál.
24.
 
23.Nego labdáját csípte el Gera, aki 23 méterről lőtt, Kovácsiknak nem okozott gondot.
20.A rövid kapufánál kisebb zavart keltett a hazai csapat, de Kovácsik végül megszerezte a játékszert.
20.Hadzic fején csúszott meg egy előrevágott labda, így indulhatott az MTK, Vass P. és Vinícius csúsztak érte már a tizenhatoson, végül szögletre pattant.
19.Bognár lőtt 25-ről, Kovácsiké.
18.Kovácsik húzta le Kanta beadását.
18.Találatával Marko Scsepovics már nyolcadjára volt eredményes a szezonban és ezzel utolérte az élen álló négyest a góllövőlistán!
15.Záporoznak a beadások, a helyzetek, szinte minden akciónk veszélyt hordoz magában.
12.
 
12.Majdnem 3! Milanov beadását Elek közvetlen közelről lőhette volna a kapuba, de Kichak nagyot védett, középpályásunk másodjára pedig jobbal a felső lécet találta el!
11.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

És máris bent a második! Egy mintaszerű akció Kovácsiktól indult, Stopira fejese után Hadzic tette jobbra Negónak, aki középre adott, Scsepovics pedig megelőzte emberét és 11 méterről passzolt a kapuba!
10.
 
9.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Megvan a vezetés! Milanov kényszerítő után vezetett középre, lepasszolta Hadzicnak, aki átvette és 18 méterről a kapu jobb oldalába lőtt!
8.Baloghot találta meg a szabadrúgás, aki a hosszúról középre bólintott, de középütt senki nem érkezett a hazaiak közül, Vinícius tisztázott.
8.Elek megmozdulását ítélte szabálytalannak Kassai.
5.Elek fejét találta meg a labda, jócskán fölé.
4.Hodzic lövésébe léptek bele, szöglet.
1.A 20. másodpercben Kovács ugratta volna ki Hodzicot, Kichak megelőzte.
1.Elkezdődött a mérkőzés! Hajrá Vidi!
-5.Érkeznek a csapatok!
-10.
 
-15.Nemcsak a bajnokság, de a góllövőlista is izgalmasan alakul: immáron négy labdarúgó is 8 találattal vezet, miután Stefan Drazsics duplázott a Haladás otthonában. Még négy futballistának van 7 találata - közte Marko Scsepovicsnak is -, de 19-en is elérik az 5-ös határt.
-20.A hétvége első NB I-es meccsén a Ferencváros Debrecenben lépett pályára és vezetése ellenére végül vereséget szenvedett, a hazaiak győztes találatát Zsóri Dániel a 93. percben ollózásból szerezte. Együttesünk ennek fényében egy győzelemnek köszönhetően 6 pont távolságra kerülhetne a zöld-fehérektől.
-25.Az MTK csapatában visszakerült a kezdőbe a csapatkapitány Kanta József, valamint felépült Balogh Béla is, aki Gengeliczki helyét vette át. Gera Dániel eltiltás után tér vissza.
-30.A mai mérkőzésen visszatér eltiltásából a Ferencváros elleni rangadót követően utólag megbüntetett Vinícius Paulo, valamint a PAFC ellen ötödik sárgáját begyűjtő Milanov is.
-35.Együttesünkből ezúttal Juhász Roland és Huszti Szabolcs hiányoznak eltiltás miatt, mindketten ötödik sárga lapjukat gyűjtötték be a Diósgyőr ellen.
-40.
 
-45.Feczkó Tamás kezdőcsapata az alábbi: Kichak - Katona, Balogh B., Selin, Deutsch - Vass Á. - Vass P., Kanta, Bognár I., Gera D. - Lencse.
-50.Marko Nikolics vezetőedző kezdőcsapata az alábbi: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács, Hadzic, Elek, Milanov - Scsepovics, Hodzic.
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat az Új Hidegkuti Nándor Stadionból, ahol együttesünk az MTK vendégeként lép pályára 19:30-as kezdettel.
#1 Kychak Artem
#3 Deutsch
#33 Selin Yevhen
#5 Balogh Béla
#22 Katona
#38 Vass Ádám
#11 Gera Dániel
#9 Bognár
#19 Kanta
#10 Vass Patrik
#29 Lencse
1-4-1-4-1
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Gratulálok mindkét csapatnak a mai mérkőzéshez. A játékosaimnak értelemszerűen a győzelemhez, az MTK-nak pedig a második félidei teljesítményhez. Az első félidőben kombinatív focit játszottunk, mentek a passzok, nagy energiákat mozgósítottunk, a három gólon kívül is voltak lehetőségeink. A második félidőben túl nyugodt lett a csapat, nagyjából 20 labdát veszítettünk el 25 méterre a kapunktól, ahelyett, hogy veszélyes kontrákat vezettünk volna. Volt persze 3-4 ellentámadásunk, de akkor rossz döntéseket hoztunk a végén, például amikor 4 a 3 elleni szituációnál Hodzic lövést választott passz helyett, vagy Kokónak is volt hasonló helyzete. Tulajdonképpen egyetértek kollégámmal abban, hogy eldőlt 3-0-nál a mérkőzés, de ettől még nem lankadhat a koncentráció, minden percben maximális odafigyeléssel kell játszani. De a legfontosabb ma az volt, hogy visszatérjünk a győztes útra, és ez sikerült. Ez a mai mérkőzés már történelem, következik a szerdai kupameccs, most már arra figyelünk.”

Vezetőedzőnket természetesen arról is kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy három ponttal csökkent a hátrányunk az FTC-vel szemben.

„Teljesen őszinte leszek, számomra csúnya képet mutat a tabella. A mögöttünk lévő csapat közelebb van, mint az előttünk lévő. De elmondtam a játékosoknak is, hogy nem adhatjuk fel addig, amíg matematikai esélyünk van a címvédésre. Most is hiszek abban, hogy megismételjük a tavalyi sikereinket, de ehhez az első félidei teljesítményre lesz szükség, nem pedig a második játékrészben mutatottra.”

Feczkó Tamás:

„Gratulálok a Vidinek a győzelemhez. Bebizonyították, hogy kiélezett helyzetben is tudnak jól játszani. Az első félidőben osztálykülönbség volt a csapatok között. A második negyvenöt percben az önbecsülésünkért játszottunk, hiszen mondhatjuk, hogy eldőlt a mérkőzés. Szóval tényleg nem marad más, mint az, hogy gratuláljak nekik, megmutatták hogyan kell egy profi csapatnak játszani.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Február 16. 21:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Magabiztos siker az MTK otthonában

Csapatunk már az első félidőben eldöntötte a 3 pont sorsát. Hadzic, Scsepovics és Stopira is betalált.

Szombat este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban léptünk pályára az MTK vendégeként. Marko Nikolics vezetőedző három helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt heti, DVTK elleni kezdőhöz képest - ebből kettő kényszerű csere volt, hiszen Huszti és Juhász is sárga lapos eltiltás miatt nem lehetett ott a keretben, míg Pátkai ezúttal a kispadon kapott helyet, Elek Ákos pedig a kezdőben. 

A mérkőzés első perceiben a hazaiak eldugták a labdát, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A 9. percben aztán az első támadásunkból megszereztük a vezetést. Milanov cselezett a bal szélről befelé, majd Hadzicnak passzolt, aki átvette a labdát és 18 méterről a kapu jobb oldalába rúgta azt (0-1).

Alig telt el két perc és újabb gólnak örülhettek a lelkes fehérvári drukkerek. Hodzic tette ki a játékszert a jobb szélre, amit Nego lőtt középre, az érkező Scsepovics pedig elegánsan helyezett a kapuba (0-2). Újabb két perc elteltével ismét gólt szerezhettünk volna, Milanov beadását Elek laposan lőtte kapura, Kicsak nagyot védett, a kipattanó Elek elé került, aki az ismétlést a felső lécre vágta. Erre mondják azt, hogy álomszerű kezdés!

A 19. percben a hazaiak részéről Bognár veszélyeztetett, 19 méterről eresztett el egy életerős lövést, de Kovácsik magabiztosan védett. Egy minutummal később szögletből veszélyeztetett az MTK, kapusunk azonban ezúttal is résen volt. Továbbra is a hazai együttes maradt támadásban, a 23. percben Gera 20 méteres lövését kellett Kovácsiknak védenie. Nem lehetett panasz a találkozó első negyedére, két Vidi-gól és sok helyzet mindkét kapu előtt. 

A folytatásban magabiztosan őriztük kétgólos előnyünket, sőt a 36. percben már három gól szerepelt a MOL Vidi FC neve mellett. Milanov szögletét követően Stopira elé került a labda, aki közelről nem hibázott (0-3). A szünet előtt Stopira újabb gólt szerezhetett volna, azonban közeli fejesét Kicsak bravúrral védte, így háromgólos fehérvári előnnyel vonultak szünetre a csapatok. 

A második játékrész hazai helyzetekkel kezdődött. Az 52. percben Vass Patrik bal sarokra tartó lövését védte Kovácsik bravúrral, majd pedig Katona beadásáról éppen csak lemaradt Vogyicska Bálint, aki a hosszú oldalon becsúszva érkezett. A 62. percben szépítettek a hazaiak, Gera szinte reménytelen helyzetből mentett meg az alapvonal környékén egy labdát, amit az ötösön belül üresen érkező Torghelle elé passzolt, ő pedig közelről a kapunkba lőtt (1-3). 

A 70. percben Hodzic bombázott 22 méterről kapu fölé. Ebben a félidőben többet birtokolta a labdát az MTK, de támadásaik Torghelle gólja után rendre elhaltak a 16-osunk környékén. A 84. percben Kovács lövését védte a kék-fehérek hálóőre. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, 3-1-es győzelmünkkel 6 pontra csökkentettük hátrányunkat az éllovas FTC-vel szemben. 

Jövő héten a tabella utolsó helyén álló Haladás látogat a MOL Aréna Sóstóba. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek