hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 1-2
DVTK
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 20. forduló
2019.02.09., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2540 néző
4 fok, tiszta ég
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Szert Balázs, Lémon Oszkár
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Karakó Ferenc, Molnár Attila
90 +5.Vége a meccsnek!
90 +4.Kovácsik is besárgult. 
90 +2.Mazalovic kapta a mérkőzés 11. sárga lapját.
90.4 perc a hosszabbítás. 
89.Kovács kapott sárga lapot. 
88.Bukrán kapott sárga lapot.
87.Szabó helyére Hasani állt be.
85.Fehérvári támadás végén Nego lőtt 7 méterről kapu fölé. Tamás Márk veszélyesen csúszott oda játékosunk lábára, majd Futáccsal kakaskodott a diósgyőri védő, mindketten sárgát kaptak.
83.Diósgyőri kontra! Bacsa egyedül vezethette a labdát a félpályáról a kapunkra, Juhász azonban utolérte, és a 16-oson belül sikerült megzavarnia a támadót, aki a kivetődő Kovácsikba lőtte a labdát. 
82.
 
81.Mihajlovic helyére Bacsa állt be.
80.Fiola kapott sárga lapot. 
76.Fiola lövését blokkolta Karan. 
75.Scsepovics fordult le védőjéről, majd 6 méterről kapu fölé lőtt. 
71.Stopira fejesét védte Bukrán nagy bravúrral. 
70.Tajti egyből felrúgta Kovácsot, sárga lap!
69.Vernes helyére Tajti állt be.
68.Pátkai helyére Hangya állt be.
67.
  
63.Juhász is besárgult.
62.Huszti helyére Futács állt be.
60.Scsepovics lövése ment alig kapu mellé.
56.Hatalmas helyzet maradt ki! Tamás a gólvonal elől mentett nagyot, miután Pátkai szépen átemelte a labdát a kifutó Bukrán felett. 
53.
 
49.A büntetőt Huszti teljes erővel a jobb kapufára lőtte, nem volt szerencsénk. 
48.Karan rántotta le Pátkait a 16-oson belül, 11-es és sárga lap!
46.Folytatódik a meccs!
45 +1.Pátkai tekert 17 méterről kapu mellé. Ezzel vége az első félidőnek. 
42.Márkvárt távoli lövését védte Kovácsik. 
40.Nego beadását Scsepovics átvette, majd Husztinak lekészítette lövőre, támadónk azonban kapu fölé bombázott.
38.Huszti tekert 14 méterről alig a jobb felső sarok mellé. 
34.GÓL!
A szabadrúgást a kapunk elé ívelte Vernes, ott pedig Karan előbb egy párharcot nyert meg Negoval szemben, majd közelről a kapunkba lőtte a labdát.
33.Huszti rúgta fel Szabó Bencét 20 méterre a kapunktól, a jobb szélen, sárga lap.
31.
 
28.GÓL!
A semmiből egyenlített a DVTK. Egy szélről érkező beadást Mihajlovic vett le Juhász mellett, majd az ötös sarkáról a kapunkba bombázta a labdát. 
22.Álomszép támadás! Stopira Hodzicot hozta játékba, aki sarokkal vissza tette a labdát védőnknek, ő pedig 16 méterről kapura lőtt, Bukrán nagyot védett. 
21.
  
17.Kovács ugratta ki remek labdával Pátkait, aki az ötös oldalvonaláról keményen középre lőtte a labdát, az azonban mindenki feje fölött elszállt. 
16.Scsepovicsé a meccs első sárgája. 
15.Most veszélyes másodperceket éltünk át, a 16-osunkon belül több lehetősége is volt a DVTK-nak, de kibekkeltük. 
13.Scsepovics beadását fejelték ki az ötös környékéről a védők, a hosszú oldalon érkezett Pátkai, de nem jutott végül el hozzá a labda. 
10.Jól kezdtük a meccset, mi irányítunk, a vendégek térfelén zajlik a játék. Most épp Hodzic kapott egy kiugratást, de egy picit hosszú volt a labda, Bukrán kivetődve szerezte azt meg. 
5.
  
3.GÓÓÓÓL!
Ez gyors volt! Scsepovics vette át a labdát a diósgyőri 16-os előterében, szépen lefordult védőjéről, majd 13 méterről a kapu bal oldalába bombázott!
1.A vendégek kezdték a meccset!
-5.Érkeznek a csapatok. A Vidi piros-kékben, a DVTK tiszta fehérben lép pályára ma este. 
-15.
 
-30.A statisztika szerelmeseinek egy kis érdekesség. 

Együttesünk eddig 68 alkalommal mérkőzött meg a Diósgyőrrel a legmagasabb osztályban, a mérleg 9 döntetlen mellett 38 győzelem és 21 vereség, a gólarány 106-67 a javunkra. 

Pályaválasztóként a mai lesz a 34. NB I-es bajnokink a DVTK ellen. 
22 Vidi-győzelem és 5 döntetlen mellett mindössze 6 alkalommal maradtunk alul a miskolciakkal szemben. A gólkülönbség 65-23 a javunkra.
-33.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.Tamás Krisztián sérülése nem súlyos - tudtuk meg a jó hírt dr. Kovács Tibor csapatorvostól. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Pátkai, Hadzic, Kovács - Huszti - Hodzic, Scsepovics
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóról. 17 órától a DVTK-t látjuk vendégül. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Nyilvánvaló, hogy jelenleg egy nehéz periódusban vagyunk. Másfél évig álomszerűen alakultak a dolgok, nagy meccseket játszottunk, kicsit olyan érzésem van, hogy most fizetjük emiatt a számlát. A múlt heti, és a mostani találkozón sem volt szerencsénk. A helyzetek száma rendben volt, több is volt, mint a múlt héten, ezek alapján nyernünk kellett volna. De ez egy ilyen időszak, aki régóta benne van a labdarúgásban, az tudja, hogy vannak hasonló szakaszok. Rosszat nem tudok mondani a csapatra, és a hozzállásra, mindeki küzdött, mindenki nyerni szeretett volna. Amikor jönnek a győzelmek, és mindenki veregeti a válladat, akkor nem vagy nehéz helyzetben, de ilyenkor is erősnek kell maradni, és el kell kezdeni gyűjteni a pontokat.

Fernando Fernández:

Amikor egy ilyen erős csapat ellen játszol, mint a Vidi, amit remek játékosok alkotnak, akik más célokért küzdenek, mint mi, arra a három dologra van szükség a győzelemhez, amit a meccs előtt mondtam. Vagyis hatékony támadójátékra, az ellenfél gyenge napjára és a szerencsére. Mindegyik megvolt ma és meg is szereztük a három pontot. Múlt héten akkor kaptuk a gólt, amikor a legjobban játszottunk, de nem estünk össze. Ma megint az ellenfél szerzett vezetést, de nyugodtak maradtunk, azt játszottuk, amire készültünk, ez azt jelenti, hogy mentálisan erősek vagyunk. Megvoltak a helyzetei a Vidinek, rúghattak volna még gólt, de mi is betalálhattunk volna. A legfontosabb a hit volt, hittek a játékosaim a sikerben, a munkában, persze a tizenegyesnél szerencsénk is volt, de vesztes állásból fordítottunk, ezért gratulálok a csapatnak. Hónapok óta jó teljesítményt nyújtunk, most pedig már az eredmények is jönnek. Önbizalmat adhat ez a győzelem. Kezdjük elérni, amit szeretnénk, vagyis szervezett csapatunk van. Néha gyengébben játszunk, néha jobban, de van tartásunk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy elkísértek ilyen messzire is bennünket és támogattak! 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Február 09. 19:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Nyert a Diósgyőr a MOL Aréna Sóstóban

Scsepovics góljára Mihajlovics és Karan válaszoltak és már az első félidőben kialakult a végeredmény. Huszti büntetőből a kapufát találta el a 49. percben.

Második 2019-es tétmérkőzésünkön a 11. helyen álló Diósgyőri VTK együttesével játszottunk a MOL Aréna Sóstóban. A forduló előtt a borsodiak egy pontra voltak a bennmaradó helyezéstől, csapatunk pedig nyolcra az éllovas Ferencvárostól.

Marko Nikolics vezetőedző eltiltás miatt nem számíthatott Vinícius Paulóra és az ötödik sárga lapját egy héttel ezelőtt megkapó Georgi Milanovra, míg Tamás Krisztián sérüléséből lábadozik. A Puskás Akadémia elleni kezdőhöz képest így Milanov helyére Kovács István, Elek Ákos helyére Anel Hadzic, Boban Nikolov helyére Armin Hodzic került.

A vendégek oldalán kispadra került a házi gólkirály Florent Hasani, a Mezőkövesd ellen 94. perces góljával pontot mentő Vernes Richárdot viszont a kezdőbe nevezte Fernando Fernández. Ismét a padra ülhetett le Tajti Mátyás, kölcsönjátékosunk, Szabó Bence viszont az első perctől bizonyíthatott.

A 3. perc végén Nego és Juhar harcoltak egy labdáért, francia játékosunk Scsepoivcshoz pöckölt, aki Brkoviccsal a nyakában megtartotta a labdát, belépett a tizenhatosra és szorongatott helyzetből a rövidbe lőtt (1-0).

A 10. percben ismét mi alakítottunk ki helyzetet, Scsepovics ugratta volna ki Hodzicot, aki jó ütemben érkezett, de Bukrán előbb ért oda és felszedte. Alig hat perccel később Nego cselezgetett Juharral szemben, majd váraltanul megtalálta a tizenhatosra beszaladó Pátkait, aki felnézett és élesen középre lőtt, de centikkel elment a teljesen üresen érkező Hodzic feje fölött a játékszer. A 22. percben gyönyörű kombinációt láthattak drukkereink: Stopira passzolt Hadzicnak, aki sarokkal visszatette balhátvédünk elé. Stopira berobbant a tizenhatosra és lőtt, Bukrán szögletre tudta paskolni a labdát.

A 28. percben egalizált a vendégcsapat: egy felívelés Mihajlovicsot találta meg, aki átvette és az ötös sarkától nem messze lövésre szánta el magát, amely Kovácsik lábai közt talált utat a hálóba (1-1).

A 33. percben a vezetést is megszerezte a DVTK, Vernes szabadrúgása Karan elé került, aki egy pattanás után, közelről a kapunkba helyezett (1-2).

A 38. percben közel kerültünk az egyenlítéshez, Huszti vezette be a tizenhatosra, majd elcsavarta a szemben álló védő mellett, a labda elsüvített a jobb felső sarok fölött. Egy perccel később egy Nego-beadást Scsepovics háttal a kapunak szelidített meg, visszajátszotta Husztinak, aki ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé bombázott.

A 41. percben Márkvárt próbálkozott 20 méterről, Kovácsik ölében halt el a kísérlet. Az egyperces ráadásra még tartogattunk egy lehetőséget: Stopira fejese lepattant a védőkről, majd Nego játszott Pátkaihoz, aki a bal kapufa mellé csavart a tizenhatos vonaláról. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőben hamar egyenlíthettünk volna: Pátkai fordult le Karanról, aki hátulról feldöntötte. Pintér játékvezető először továbbengedte, Nego ellőtte keresztbe, ezt követően viszont büntető jött. A labda mögé Huszti állt és elemi erővel találta el a jobb kapufát, ahonnan mellévágódott a játékszer.

Az 56. percben Stopira bombája akadt el egy közeli védőben, de a felpattanó labdára ketten is berobbantak, sikerült is elpöckölni Bukrán fölött, ám a visszafutó Karan a gólvonalról kivágta. Nem sokkal később Scsepovics 18 méteres tekerése suhant el a kapufa mellett.

A 60. percben egy felpattanó labdát Pátkai tüzelt rá kapásból, életerős lövése is centikkel ment el a kapufa mellett. Két perccel később használtuk el első cserelehetőségünket, Huszti helyére Futács állt be. A 68. perbcen Hangya is érkezett, Pátkait váltotta. Stopira ezt követően középhátvédet, Fiola pedig jobbhátvédet játszott, Nego egy sorral feljebb ment. Erre reagálva a vendégoldalon Vernes fejezte be, Tajti érkezett.

A 71. percben egy szabadrúgást Stopira fejelt rá 15 méterről, Bukrán kitolta a jobb alsó elől. A 80. percben Bacsa is lehetőséget kapott, Mihajlovics kocogott le. Nem sokkal később Bacsa lódult meg a teljesen üres félpályánkon. Fiola és Stopira üldözte, majd Kovácsik is kifutott, a támadó nem tudta elpöckölni hálóőrünk mellett.

A 84. percben Kovács beadása ment el keresztbe, Scsepovics visszakanalazta középre, Nego berobbant és 6 méterről fölébombázott. A 87. percben Hasani is beállt, Szabó jött le. Az állás a hajrában már nem változott, így vereséget szenvedtünk a Diósgyőrtől. A következő fordulóban az MTK-hoz látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek