hu en
Budafoki MTE Végeredmény 1-2
MOL Vidi FC
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
16 közé jutásért - 8. forduló
2018.12.05., Szerda @ 15:00
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

4 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Böcskei Balázs
Asszisztensek:
Bertalan Dávid, Horváth Zoltán
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +2.Króner kapott sárgát.
88.Veszelinov helyére Harsányi állt be.
85.Vinícius kapott sárgát. 
84.Tamás lövése kerülte el nem sokkal a hazai kaput. 
83.Scsepovics helyére Fiola, Fekete helyére Pölöskei, valamint Vég helyére Patkós állt be. 
80.GÓÓÓÓL!
Jobb szélről érkező beadást Scsepovics becsúszva lőtte közelről a kapuba. 
73.Hodzic gyönyörű gólt ollózott a hazai kapuba, de időközben Böcskei szabálytalanság miatt szabadrúgást ítélt a Budafoknak, így a gól érvénytelen. 
67.Milanov szabadrúgását védte Szabó. 
65.Vaszicsku kapott sárgát.
61.Hodzic lövését védte Szabó lábbal. 
60.Berecz helyére Milanov állt be.
57.Nagy hazai helyzet maradt ki, Fekete lövését védte Tujvel. 
53.Hadzic éles szögből, 6 méterről lőtt kapu fölé. 
50.Egyelőre helyzet nélkül telnek a percek a második félidőben. 
46.Szünetben Hangya helyére Hadzic állt be. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.GÓL!
A sarokrúgást követően Oláh közelről a kapunkba kotorta a labdát. 
43.Szélről érkező beadás Tóth lábáról veszélyesen pörgött a kapunk irányába, szöglet lett végül. 
41.Magabiztosan őrizzük az előnyünket. 
37.Scsepoivcs lövését Szabó bravúrral védte. 
36.Hangya beadását Hodzic előrevetődve fejelte kapu mellé. 
34.Rövid ápolást követően Scsepovics ismét a pályán. 
32.Scsepovics maradt a földön fájdalmas arccal, ápolni kell csatárunkat. 
31.Hodzic lapos lövését védte Szabó. 
30.Berecz adta el a labdát a térfelünkön, Fekete iramodott meg az ajándék labdával, majd 22 méterről kapu fölé lőtt. 
26.Vég utolsó emberként becsúszva szerelte a kapu felé tartó Negot. 
25.
  
23.Berecz lapos, középre tartó lövését védte a budafokiak kapusa. 
20.Gyors fehérvári kontra végén Nego beadását követően tudtak tisztázni a hazai védők. 
17.Vaszicsku lőtt 18 méterről kapu fölé. 
15.Berecz beadását fejelték szögletre a védők.
13.Kovács Dávid beadását öklözte ki Tujvel, de közben les miatt már mi jövünk szabadrúgással kifelé. 
11.Vankó 19 méteres lövését könnyedén hárította Tujvel. 
9.Hodzic szöktette magát, egy picit azonban hosszan. 
7.
  
6.GÓÓÓÓL!
Hangya emelt szépen Nego elé, aki 11 méterről, kapásból nagyon szép gólt lőtt. 
5.A meccs első szögletét mi végezhettük el, de nem volt veszélyes. 
3.A kapitányi szalagot ezúttal Vinícius viseli nálunk. 
2.Nézze élőben a meccset, ide kattintva!
1.Mi kezdtük a meccset!
-15.
 
-25.A Magyar Kupa 8. fordulójában eddig 11 mérkőzést játszottak le. A DVTK-n kívül - amely 5-3-as vereséget szenvedett az NB II-es Budaörs otthonában - eddig egyelőre az összes NB I-es csapat továbbjutott. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai csapatunk: Tujvel - Hangya, Tóth, Vinícius, Tamás - Nego, Berecz, Nikolov - Kovács - Hodzic, Scsepovics
-50.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Budafokról, ahol 15 órakor kezdődik a BMTE - MOL Vidi FC MK-meccs. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Ahogy az a kupameccsekre általában jellemző, ez is egy nehéz találkozó volt. Több helyen is változtattunk a csapatunkon a Honvéd elleni kezdőhöz képest, az őszi idény végéhez közeledve törvényszerű, hogy rotáljuk a keretet. Lehetőséget kaptak olyan játékosok, akik eddig kevesebb játékpercet töltöttek a pályán. Vannak, akik jobban éltek a lehetőséggel, mint mások, de neveket természetesen nem mondok, ez az öltözőre tartozik. Mi sok lehetőséget kihagytunk, a Budafok egy pontrúgás után betalált, így izgalmassá vált a mérkőzés, de mindennel együtt, sikerült továbbjutnunk és ez a lényeg."

Csizmadia Csaba:

"Teljes mérétkben elégedett vagyok a látottakkal. Így ki lehet kapni, akármennyire is fájó. Az első félidőben nagyon szervezettek voltunk. Kaptunk egy szép gólt, Nego gyönyörű megoldást választott, ezt nem lehet tanítani, hihetetlen mozdulat volt. A második félidőben hellyel-közzel fociztunk is, a Vidi pedig csak kereste a fogást. Nagyon sok labdát szereztünk. Sajnálatos módon a végén kaptunk egy gólt, enélkül akár több is lehetett volna a dologban. Kíváncsi vagyok a gól felvételére, kissé lesgyanúsnak tűnt, de ez abszolút nem kifogás, jobb csapattól kaptunk ki. Összességében pozitív élmény volt a meccs. Remélem, ezt a teljesítményt a hétvégére is át tudjuk vinni!"

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2018-2019
16 közé jutásért - 8. forduló
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. December 05. 17:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Győzelem Budafokon - a legjobb tizenhat között a Vidi a kupában

Nego és Scsepovics találataival 2-1-es sikert aratott a Magyar Kupában csapatunk, így várhatjuk a tavaszi folytatást.

Két esztendővel és 5 nappal a budafoki Magyar Kupa-búcsúnkat követően ismételten a XXII. kerületben léptünk pályára, a tét - a revans mellett - újfent a 16 közé jutás volt. A meccset megelőzően 8 NB I-es csapatból 7 már biztosította helyét a tavaszra (egyedül a DVTK hullott ki), így a Vidi előtt is adva volt a feladat.

Marko Nikolics vezetőedző több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akik kevesebb lehetőséget kaptak az eddigi mérkőzések során: bekerült Hangya, Tamás, Tóth Bence, Berecz, illetve Armin Hodzic is, a kapuban Tomás Tujvel állt. A hazaiak oldaláról a komoly NB I-es rutinnal rendelkező Pölöskey Péter a kispadra ült, ahogy a legtöbbször kezdő Khiesz is.

Mi indítottuk útjára a labdát és a 2. percben már kisebb helyzetet is alakítottunk ki: egy beadást Nego próbált finoman Scsepovics elé csúsztatni, de inkább a kapura volt veszélyes, Szabó fogta. Két perccel később Nego sarkalt megint csak Scsepovics elé, de támadónk lába alatt helyzetben elcsúszott a játékszer. Egy percre rá egy szabadrúgást követően Tóth lőhetett az ötös közeléből, de blokkolni tudták.

A 6. percben a vezetés is meglett: Hangya emelt a budafoki térfél közepéről a tizenhatosra, Nego pedig bemozgott és a tizenhatoson belülről, a levegőből, kapásból a jobb felsőbe lőtt (0-1).

A 8. percben Berecz indított két védő között Hangyát keresve, hátvédünk befutott, de Szabó egy ütemmel előbb ért oda és felszedte. Másodpercekre rá Hodzic tört be a büntetőterületre, miután eltolta két védő mellett, de egy kicsit hosszan szöktette magát és Szabó ismételten résen volt. A 11. percig kellett várni az első budafoki lehetőségre: egy szöglet utáni kipattanót Vankó tekert rá, Tujvel fogta.

A 13. percben Kovács cselezgetett a szélen és élesen középre adott, Tujvel csak kipaskolni tudta, de közben les is volt. Négy perccel később Gohér vett le egy labdát a tizenhatoson, majd Kercsó elé pattant a játékszer, aki 17 méterről fölédurrantott. Nem sokkal később Gohér nagy bedobására hárman is emelkedtek középütt és el is tudták fejelni, de mellépattant.

A 23. percben Berecz lőtt rá egy szögletből kipattanót, Szabó védett. A 30. percben Fekete vezette a tizenhatsounk felé a labdát és 20 méterről vállalkozott lövésre, de elszállt a kapu fölött. A következő akcióból Hodzic teremtett helyzetet, de 13 méteres kísérletét Szabó fogta. A 36. minutumban szép összjáték végén Hangya adott be jobbal, Hodzic berobbant, de erővel föléfejelt. A következő támadásnál több védő lába alatt is elcsúszott a labda, majd Króner becsúszva igyekezett menteni Scsepovics elől, így rárúgta támadónkra, Szabónak kellett nagyot védenie.

A 44. percben egyenlített a Budafok: egy szöglet levágódott középütt, Oláh Bálint pedig közelről a kapuba lőtt (1-1).

A szünetben változtatott Marko Nikolics: a kisebb sérülést összeszedő Hangyát Hadzic váltotta. Az 53. percben kis híján visszaszereztük a vezetést, Nikolov tologatta a tizenhatoson és lőtt, egy védő blokkolt, így a ziccerben lévő Hadzic elé pattant, aki közelről nem talált kaput.

Az 57. minutumban egy labdavesztést büntetett volna meg a három az egyben induló hazai csapat, de Fekete lövését Tóth blokkolni tudta. Nem sokkal később Gohér beadásáról maradt le kevéssel a csatár, így Tujvelnek kellett fognia a kapu felé csavarodó labdát. 

Ezt követően Bereczet váltotta Milanov. A cserét helyzet követte, Hadzic hosszú, lapos labdával ugratta ki Hodzicot, aki élesen, laposan lőtt, Szabó hárított. A 65. percben Vaszicsku faultolt sárga lapot érően, a szabadrúgást Milanov tekerte rá, Szabó védett.

A 79. percben visszaszereztük a vezetést: Milanov tört be a tizenhatosra és beadott, a labda Hodzicot is érintve került Scsepovics elé, aki közelről elrúgta Szabó mellett (1-2).

A végére Fiola váltotta Scsepovicsot, majd a 84. percben Nego beadását csúsztatták ki, Tamás érkezett és kapásból lőtt, centikkel a kapufa mellé. A hajrában még két helyzet adódott a hazaiak előtt, de mindkettő kimaradt, így 2-1-s Vidi-győzelemmel zárult a találkozó.

A MOL Vidi FC a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutott és a tavasszal is érdekelt lesz a sorozatban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek