hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 3-1
Mezőkövesd Zsóry FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Őszi szezon - 3. forduló
2018.09.26., Szerda @ 20:00
Felcsút, Pancho Aréna
696 néző
Derült, 12 Celsius-fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Albert István, Lémon Oszkár
Tartalék játékvezető:
Tótrh II. Vencel
Gólbírók:
Pintér Csaba, Kulcsár Katalin
90 +3.​GÓL!
Az utolsó percben Vajda tekert 18 méterről a kapunkba egy szabadrúgást. Ezzel 3-1-re nyertünk!
90.3 perc a hosszabbítás.
87.Huszti helyére Berecz állt be.
86.Scsepovics helyére Hodzic állt be.
83.Pátkai távoli lövését védte a vendégek kapusa.
81.Milanov hagyta el a pályát, helyére Pátkai állt be.
77.Mevoungou helyére Meskhi állt be.
73.Alves sárgult be három perccel a pályára lépését követően.
70.Tóth helyére Szakály, Cseri helyére Alves állt be.
68.Farkas beadását Cseri pörgette alig kapu fölé 10 méterről.
65.
 
64.GÓÓÓL!
Gyors kontratámadás végén három az egyben vihettük a labdát kapura, Milanov önzetlenül Scsepovicsot hozta játékba, aki higgadtan gurított az üresen hagyott mezőkövesdi kapuba.

63.Nego óriásit mentett a kapunk előterében becsúszva Drazic elől.
59.Drazic távoli, lapos lövését magabiztosan védte Tujvel.
57.
 
57.Nikolov is besárgult.
53.Fiola kapott sárga lapot.
52.Huszti beadását követően Milanov vágta kapu fölé a labdát.
50.A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött: mezőnyjátékkal.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs!
45 +1.Vége az első félidőnek!
45.1 perc a hosszabbítás az első félidő végén.
42.Juhász ívelt Kovács felé egy labdát, de a mezőkövesdi védelem megszerezte középpályásunk elől a játékszert.
39.Most ismét a mezőnyjátéké a főszerep, a kapuk nem forognak veszélyben.
35.
 
30.Scsepovics talált a kapuba, de a partjelző ismét lest jelzett, marad a 2-0.
26.Újabb veszélyes Vidi-szöglet, ezúttal Hadzic fejelt centikkel kapu fölé.
22.GÓÓÓL!
Máris itt az újabb Vidi-gól. Milanov vezette a vendégek védelmére a labdát, majd Stopirát hozta játékba, aki balról kapu elé lőtt, ott pedig Katanec becsúszva Scsepovics elől a saját kapujába lőtt.

20.
 
19.GÓÓÓL!
Huszti kanyarította kapu elé csapatunk második szögletét, Juhász pedig néhány lépésről a kapuba fejelt!
16.Scsepovics került lövőhelyzetbe 15 méterre a kaputól, de a partjelző már lest jelzett.
12.Egyelőre mezőnyjátékkal telnek most a percek.
8.Cseri lövése suhant el veszélyesen a bal kapufa töve mellett.
6.Gyors mezőkövesdi akció végén Stopirának kellett az ötösünkön belül hatalmasat mentenie.
4.A mérkőzés első szögletét mi végeztük el, de veszélytelen volt.
1.Elkezdődött a meccs!
-3.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendégek tiszta fehérben.
-25.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Tujvel - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Nikolov, Hadzic, Huszti - Kovács, Milanov - Scsepovics​
-55.A Mezőkövesd jól kezdte az idei szezont, a tabella negyedik helyén áll jelenleg.
-58.
 
-60.A 3. fordulóban elmaradt bajnokit pótoljuk ma este.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Pancho Arénából! 20.00-kor kezdődik a Vidi - Mezőkövesd bajnoki.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„A Mezőkövesd egy jó formában lévő erős csapat, amely ellen szervezetten és egységesen kellett játszani, hogy miénk legyen a három pont. Gratulálok a játékosoknak, megérdemelték a győzelmet, okosan futballoztak ma este. Kemény ritmusban játszunk, sokat utazunk, Cigándon voltunk a hétvégén, most következik a DVTK elleni bajnoki, majd irány London, utána pedig az MTK-t fogadjuk. Szerencsére elkerülnek minket a sérülések, igyekszünk kicsit rotálni is a keretet, hogy formában tartsuk a játékosokat és egészségesek maradjanak. Köszönöm szépen azoknak a szurkolóknak, aki ma is itt voltak, ők tényleg igazi szurkolók! Nem értem, ha az európai meccsen kint van 15 000 néző, akkor egy bajnokin miért nincs 2-3000 drukker a lelátókon, emiatt csalódott vagyok.”

Vezetőedzőnket emlékeztették arra az újságíró kollégák, hogy úgy tűnt, nagyon szívére vette a mezőkövesdi gólt megelőző bírói ítéletet.

„Ez egy profi liga, mi profi csapat vagyunk, mindenki más is dolgozzon eszerint. Mindegy, hogy mi az eredmény, vagy az, hogy a találkozó első, vagy utolsó perce van. Ennyit tudok ezzel kapcsolatban mondani. Valamint még azt, hogy ha már így alakult, örültem a pályán lévő és a padon ülő játékosok reakcióira, mert látszik, hogy érdeklik őket a részletek is és van bennük érzelem.”

Kuttor Attila:

"Lehet, hogy furcsán hangzik, amit most mondok, de ezen a mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget. Büszke vagyok a csapatra, mert jól futballoztunk a tavalyi bajnok, EL-főtáblás Vidi otthonában. Nem vallottunk szégyent, a hibáinkat viszont büntették, mi pedig sajnos nem tudtunk büntetni az ő hibáik után. Abban mindenképp fejlődnünk kell, hogy ne adjunk az ellenfeleknek ilyen lehetőségeket, illetve az előttünk adódó helyzeteket kihasználjuk."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Szeptember 26. 22:10  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos győzelem a Mezőkövesd ellen

Megőriztük hazai veretlenségünket a matyóföldiekkel szemben, Juhász és Scsepovics is betaláltak.

Együttesünk Bajnokok Ligája-érdekeltsége miatt az OTP Bank Liga 3. fordulójából elhalasztásra került a Mezőkövesd Zsóry FC elleni bajnoki, amelyet szeptember 26-án pótoltunk. A matyóföldiek a 4. helyről várták a Pancho Arénában megrendezett összecsapást.

Kuttor Attila nem nevezte a meccskeretbe Molnár Gábort (aki az utolsó mezőkövesdi gólt lőtte csapatunknak), az előző szombati Magyar Kupa-találkozón sérülés miatt lecserélt Silye Eriket, a hosszabb ideje sérült Iszlai Bencét, valamint a legfrissebb szerzeményt, Wieland Dominiket sem, ott volt viszont a kezdőben Dombó Dávid, akinek szintén sérülés miatt kellett elhagynia a játékteret legutóbb. A kezdőben a Mezőkövesd legutóbbi bajnokijához képest egyáltalán nem volt változás, így Koszta és egykori gólkirályunk, André Alves is a kispadon kezdte a találkozót.

A mieink oldalán Marko Nikolics vezetőedző ezúttal pihentette Vinícius Paulót, így Loic Nego jobbhátvéd, Fiola Attila középhátvéd lett, elöl pedig Georgi Milanov került be a kezdőbe. A továbbra is sérült Kovácsik Ádám helyett Tomás Tujvel védett.

A meccs első percei csendesen csordogáltak, majd a Vidi pályaválasztása mellett korábban még sohasem nyerő Mezőkövesd a 7. percben majdnem nagy lépést tett a sorozat megtörésére: Fiola mentett Drazic elől, a labda pedig Cseri elé került, aki ziccerben épp a kapuba lőtt volna, de Stopira óriási vetődéssel elrúgta a játékszert. Nem sokkal később ismételten az apró termetű középpályás próbálkozott, de kevéssel célt tévesztett.

A 14. percben egy helyzet vezette fel első találatunkat: Kovács játszott Milanovhoz, aki kiugratta Scsepovicsot, ám támadónk az oldalhálóba lőtt - közben már les is volt. A 18. percben aztán a vezetés is meglett, Huszti szögletét Juhász háttal fejelte a kapuba, Dombó tehetetlen volt (1-0).

Mesteri kontratámadás végén kisvártatva már 2-0 volt az állás: a 20. percben Nego, Kovács, Hadzic és Milanov is hozzáért a labdához, amely végül Stopirához került. Balhátvédünk éles szögből középre adott volna a jól érkező Scsepovicsnak, de előbb Farkas, majd Katanec is hozzáért, így becsorgott kapunkba a labda - öngól!

A 25. percre majdnem 3-0 lett az állás, hiszen Kovács szögletét Huszti adta be, Hadzic pedig emelkedett és a rövidről fejelt, Dombó nyújtózkodott, de a léc külső éléről vágódott mellé a labda. A félidő utolsó perceiben Scsepovics emelt még a kapuba jócskán sípszó után - les volt -, de helyzet már nem adódott, így 2-0-val fordultak a felek.

A második játékrész első 10 percében növeltük mezőnyfölényünket, amelyet egy hosszan elnyúló támadásunk is jól mutatott, melynek végén Milanov durrantott fölé 13 méterről, bal oldalról. Az 59. percben érkezett az első vendéghelyzet a félidőben, Drazic vágtázott kapunk felé és 19 méterről lőtt is, Tujvel magabiztosan fogta a lapos löketet.

A 62. percben aztán Nego mentett óriásit Drazic elől Cseri pörgetése után ziccerben, ráadásul sikerült is visszapattintania a labdát a szerbre. A 65. percben vittük be a kegyelemdöfést a Mezőkövesdnek: Milanov saját térfélről indulva tört előre és bár úgy nézett ki, elveszíti a labdát, végül ismét az övé lett és így Marko Scsepoviccsal párban kettő az egyben mehettek ziccerben. Bolgár középpályásunk önzetlenül leadta Scsepovicsnak, aki Tóth Bence lábai között a kapuba passzolt (3-0).

A 69. perc végén jártunk, amikor Cseri előtt adódott óriási szépítési lehetőség, Farkas beadására robbant be a középpályás és centikkel a jobb felső fölé emelt. Ezután el is hagyta a pályát: érkezett a helyére André Alves, akit utoljára 2011. december 3-án láthattak szurkolóink Vidi-meccsen futballozni.

A 77. percben éppen ő tört volna be tizenhatosunkra, de sikerült szerelni, tisztázni viszont nem, így Szeles bombázhatott 20 méterről a jobb alsó mellé. A 81. percben Marko Nikolics is cserélt, Milanov helyére Pátkai érkezett.

A frissen beállt középpályás szinte azonnal kísérletezett is, lövése megpattant, de Dombó fogta így is. A 85. percben aztán megint betalálhatott volna, Nego beadásához hozzáértek, Pátkai pedig nem találta el jól középütt, így továbbpörgött a labda.

A 86. percben Hodzic váltotta Scsepovicsot, majd Huszti is befejezte, Berecz kapott pár percet. Az utolsó minutumban szépített a Mezőkövesd: a 93. percben 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, Vajda pedig a bal alsóba tekert (3-1).

A győzelemmel felléptünk a tabella 4. helyére, miközben továbbra is egy meccsel kevesebbet játszottunk riválisainknál - kivéve természetesen az Újpestet.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek