hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 2-1
Ferencvárosi TC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Őszi szezon - 18. forduló
2018.12.16., Vasárnap @ 20:15
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
6442 néző
-5 fok, hideg
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Erdös József
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Buzás Balázs
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Andó-Szabó Sándor, Iványi Zoltán
90 +5.Vége a meccsnek!
90 +3.Kovács helyére Berecz állt be.
90.4 perc hosszabbítás!
89.Kovácsik csapott le egy szélről érkező beadásra. 
86.Hodzic helyére Huszti állt be.
84.Petryak került nagy helyzetbe, kapusunk felett átemelte a labdát, de a kapu elől Vini kivágta azt. 
81.Leandro helyére Finnbogason állt be. 
80.Ezúttal Hadzicot kell ápolni. 
77.Gólvágónk ismét a pályán. 
75.Scsepovicsot kell ápolni. 
71.
 
67.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!
Kovács zseniális labdával ugratta ki Scsepovicsot, aki egy sarkazással becsapta védőjét, majd ballal kegyetlenül bevarrta Dibusz mellett a labdát a kapuba!
64.Milanov helyére Scsepovics állt be. 
63.Kakaskodás, sárga lap Milanovnak és Bőle Lukácsnak
62.Gorriaran lőhetett 15 méterről kapura, Kovácsik hatalmasat védett. 
61.Kovács lőtt 16 méterről ballal kapu fölé egy elé pattanó labdát. 
59.Az iramra nincs panasz, de valamivel kevesebb a helyzet eddig a második félidőben. 
55.
 
53.Leandro sárgult be.
50.A második félidő is hasonló harci szellemben kezdődik, mint ami az első 45 percet is jellemezte. 
46.Folytatódik a meccs!
45 +5.Vége az első félidőnek. 
45 +4.Varga sem tudja sérülés miatt folytatni, Bőle a helyén.
45 +1.Hadzic távoli bombája sistergett el a jobb kapufa töve mellett. 
45.4 perc hosszabbítás lesz az első félidőben. 
43.A Ferencváros térfelén zajlik a játék!
37.GÓL!
Gyors kontra végén Petryak egy csel után a kapunkba emelt, a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé. 
34.
 
31.
  
30.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Szélről érkező beadásra remek ütemben érkezett a kapu elé Hodzic, és két védő szorításában is sikerült a kapuba juttatnia a labdát!
27.Ferencvárosi szabadrúgást követően Lanzafame lőhetett öt méterről kapura, Kovácsik óriásit védett. 
23.Eddig jól játszunk, sok helyzetünk volt 20 perc alatt.
21.Szép támadás végén Milanov lőtt laposan kapura 20 méterről, Dibusz védett. 
19.
  
17.Hadzic is besárgult.
16.Lovrencsics nem tudja folytatni, Csernik állt be a helyére.
15.Hadzic 25 méterről óriási kapufát lőtt!
14.Stopirát buktatták a 16-oson belül, a 11-es azonban elmaradt!
13.Hadzic bombája egy védőről szögletre pattant.
10.Lovrencsicset kell ápolni. 
9.Kovács becsúszását ítélte a játékvezető veszélyesnek, sárga lap. 
8.Gorriaran és Pátkai kakaskodtak egyet a vendég tábor előtt. 
6.Milanov oldalszabadrúgását kifejelték a ferencvárosi védők a 16-oson belülről. 
4.Az első percek eseménytelenül teltek el. 
1.A Ferencváros kezdte a meccset!
-4.Érkeznek a csapatok a pályára, hamarosan kezdődik a meccs. 
-15.
  
-20.​Az alábbi linkre kattintva Ön is licitálhat Juhász Roland eredeti mezére, amelyet az Újpest elleni győztes stadionavatón (MOL Aréna Sóstó) viselt. 
-40.A két csapat játékosai el is kezdték a bemelegítést. 
-45.
 
-50.Íme a mai kezdőnk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Nikolov, Hadzic, Pátkai - Kovács, Milanov - Hodzic
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóról, ahol 20.15-kor a listavezető FTC ellen lépünk pályára. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Gratulálok a játékosoknak, nagyon jól játszottak ma, rendkívül elégedett vagyok a teljesítménnyel. Ez volt a 35. tétmérkőzésünk a szezonban, a Ferencvárosnak például 12-vel kevesebb van, de így sem volt semmi probléma az energiaszintünkkel. Mondhatni, tökéletes a csapat erőállapota, talán ez látszott is a meccseken, hiszen végig küzdöttünk, hajtottunk, bárki is volt az ellenfél. December 16-át írunk, de gyakorlatilag sérültünk sincs. Ez persze köszönhető a nyári felkészülésünknek is, amely nagyon jól sikerült, valamint a klubnál dolgozó emberek megfeszített munkájának, hiszen az elmúlt 5-6 hónapban mindenki nagyon keményen dolgozott a Vidinél. Három nappal a Chelsea elleni rendkívül kemény meccset játszottunk, de így is ilyen teljesítményt tudtunk kitenni a pályára, szerintem megérdemeltük a győzelmet. Remek lezárása volt ez az este egy fantasztikus évnek. Megszereztük a bajnoki címet, bejutottunk az Európa Liga-csoportkörébe, sőt, mondhatjuk, hogy végig versenyben voltunk a továbbjutásért. A Magyar Kupában is állunk, a bajnokságban pedig nagyon éles verseny lesz az aranyéremért. Nem kell mondani, hogy mennyire fontos volt ez a találkozó, és az elejétől fogva úgy álltunk hozzá, hogy miénk lesz a három pont. Nekem az a fontos, hogy lássam a meccs előtt az elhivatottságot, a „vért a szemekben”. Ha ez megvan, már elégedett vagyok, hiszen, ahogy a Chelsea meccs előtt is mondtam, az eredményt ugyan nem tudom garantálni, de a mentalitást igen! Szerencsére azért ez a hozzáállás legtöbbször eredménnyel is párosul. Egyébként gratulálok a Ferencvárosnak is, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy egy jó meccset láthasson a közönség. Igazi focihangulat volt a stadionban, örülök, hogy sokan kint voltak, mindkét csapat szurkolói itt voltak, erre van szükség az arénákban. Persze profi játékosokról van szó, de azért ezzel együtt is teljes más párszáz, vagy párezer néző előtt pályára lépni. Bízom benne, hogy majd tavasszal is sokan kint lesznek a lelátókon.”

A sajtótájékoztatón szóba került a jól sikerült a Milanov-Scsepovics csere, valamint a csapat téli programja is.

„Nem szeretek a mérkőzések után okoskodni, nem mondom, hogy bármi speciális történt, a két csatár azt tette, ami a dolga – gólokat szereztek. Minden mérkőzésre van egy tervünk, arra vonatkozóan is, hogy ki mennyit játszik. Ma például a rotáció miatt Huszti Szabolcs, Fiola Attila és Marko Scsepovics nem kezdett, ma ült az eredeti terv is, de néha előfordul, hogy improvizálni kell, vagy a B-tervhez kell hozzányúlni. Örülök, hogy mindkét csatárunk betalált, jó dolog, hogy így tudták lezárni az évet. Mindkettőjüknek volt olyan időszakuk, amikor nem igazán jöttek a gólok, de akkor is rengeteget dolgoztak a csapatért – még ha ez talán nem is látszódott mindenkinek. De természetesen egy csatárnak az elsődleges dolga a gólszerzés. A további terveink? Most mindenki megkapja a jól megérdemelt pihenőjét, majd következik a felkészülés, jövőre is Spanyolországba megyünk majd edzőtáborba.”

Sergei Rebrov:

"A szurkolók számára ez egy jó meccs volt. A játékosaim kicsit jobban a kezükben tarthatták volna a találkozót, de Lovrencsics és Varga kiesése abszolút befolyásolta a játékunkat, az egyik esetnél talán a piros lap is előkerülhetett volna. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez, jól játszottak. Összességében azonban jó őszt zártunk, 5 ponttal vezetünk, elsők vagyunk, tavasszal is folytatnunk kell ezt a sorozatot. A játékvezetők jobban is ügyelhettek volna a játékosok épségére, főleg a második esetre gondolok, nagyon aggódtam Varga Rolandért. Sok összecsapás volt a meccsen, de jobban örültem volna, ha inkább test test elleni párharcokat látunk, nem pedig durvaságokat."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. December 16. 22:30  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Legyőztük a Ferencvárost, öt pontra csökkent a hátrányunk

Az Újpest és a Honvéd után a Ferencváros ellen is nyertünk a MOL Aréna Sóstóban! Hodzic és Scsepovics is betalált.

A bajnoki címvédő vasárnap este a 2018-19-es szezon őszi bajnokát fogadta hazai pályán a 2018-as naptári év utolsó NB I-es mérkőzésén, vagyis a MOL Vidi FC a Ferencvárosi TC-vel mérkőzött a MOL Aréna Sóstóban. A találkozó tétje az volt, hogy együttesünk 5, 8 vagy 11 pontos hátránnyal vonul-e szünetre.

Marko Nikolics vezetőedző több olyan játékost is a kispadra jelölt, akik csütörtökön a kezdő tagjai voltak: kimaradt így Fiola Attila, Huszti Szabolcs és Marko Scsepovics is. A Ferencváros kezdőjében komolyabb meglepetés nem volt, Böde Dániel a várakozásoknak megfelelően nem került meccskeretbe, valamint kimaradt Abraham Frimpong is.

Davide Lanzafame indította útjára a labdát és az első percekben nem annyira a helyzetek, inkább a tömegjelenetek játszották a főszerepet, előbb Pátkai és Gorriarán kakaskodása nyomán forrtak az indulatok, majd Kovács csúszott oda sárga lapot érően Lovrencsicsnek, akit ezt követően le is kellett cserélni, Csernik állt a helyére.

A 15. percben a miénk volt az első helyzet, méghozzá a komolyabb fajtából: Pátkai-Nego-Hadzic volt a labda útja, utóbbi egy érintésből tüzelt, a labda a kapufán csattant. Az akció végén Stopira lőtt mellé, de ezekben a percekben egyébként is folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani a Ferencváros kapuját. A 19. percben Hodzic és Milanov játszottak össze, előbbi berobbant és közelről Dibuszba püfölte, de már les volt.

A 21. minutumban pontos labdajáratás végén Milanov lőtt 17 méterről, egy védőn megpattant és lelassult a labda, így lett Dibuszé. Hat perccel később villant először a Ferencváros: egy szabadrúgás után a tizenhatosunkon pattogott a labda és előbb Csernik, majd Lanzafame kísérletezhetett közelről - előbbit blokkoltuk, utóbbit Kovácsik védte bravúrral. A 29. percben Petryak vitte az alapvonalig és élesen beadott, Kovácsik érezte és begyűjtötte.

Újabb formás labdajáratás következett, több veszélyes beadást is átvészelt a Fradi, de a 30. percben már tehetetlenek voltak: Pátkai beadására Hodzic robbant be és az ötös közeléből passzolt a kapuba (1-0).

A következő említésre méltó momentum ismételten gól volt: Lanzafame szöktette Petryakot, aki eltolta Hadzic mellett és átbökte a kiszaladó Kovácsikot, a labda a felső lécet is érintve pattant a gólvonal mögé (1-1).

A 42. perctől négy percen át a Vidi adogatott, a Ferencváros nem tudott labdához érni. A hosszúra nyúló akció végén Hadzic durrantott kevéssel mellé. A játékrész végén a vendéggólnál megsérülő Varga végleg lejött, Bőle állt be. Gól azonban már nem esett, a szünetre 1-1-el vonultak a felek.

A második félidő kisebb vendéghelyzettel kezdődött, a 49. percben Lanzafame durrantott mellé jópár méterrel. A 61. percben mi is kialakítottuk az első helyzetet, egy szöglet utáni lecsorgót Kovács 14 méterről, tisztán lőhetett, de ballal nem talált kaput. Nem sokkal később Petryak került helyzetbe, bal lábas lövését Kovácsik tudta kiütni. A 64. percben Milanov sárgult be, majd azonnal el is hagyta a játékteret, ugyanis Marko Scsepovics váltotta.

A 67. percben ismételten megszereztük a vezetést. Kovács István a Vidi térfeléről mesteri labdával szöktette Marko Scsepovicsot, aki egy csellel átverte Otigbát és a kimozduló Dibusz mellett lőtt a jobb alsóba (2-1).

A 72. percben helyzetet alakított ki a Ferencváros, Bőle az alapvonalról a röviden érkező Lanzafamét vette célba, de az olasz támadó nem tudott a kapuba pörgetni. A 80. minutumban Nikolov szöglete pattant Hodzic elé, aki előbb igazított volna, de fel tudtak szabadítani a védők. Ezt követően immáron "sérülésmentesen" cserélt Rebrov: Finnbogason fejezte be a meccset Leandro helyén.

Nem sokkal később ziccerbe került a vendégcsapat, Sigér indította Petryakot. Nikolov megcsúszott, így Kovácsikra vezethette az ukrán támadó, ismételten az átemelést választotta, de ezúttal Juhász odaért és blokkolt, majd Vinícius vágta ki a gólvonal közeléből.

A 87. percben Huszti állt be, Hodzic jött le második cserénkkel. Az utolsó percekben a vendégek igyekeztek nyomást gyakorolni a Vidire, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, a hosszabbítás során még Berecz is beállt - Kovács helyére.

A MOL Vidi FC fontos sikerével öt pontra csökkentette a különbséget az éllovas Ferencváros mögött és így a Chelsea elleni döntetlen után 34. 2018-19-es tétmérkőzésünket is sikerrel vettük - a második helyen telelünk az OTP Bank Ligában!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek