hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 2-0
Budapest Honvéd FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Őszi szezon - 16. forduló
2018.12.02., Vasárnap @ 18:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
4699 néző
0 fok, hideg
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Berettyán Péter, Georgiou Theodoros
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Solymosi Péter, Szilasi Szabolcs
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +2.Hadzic sárgult be. 
90 +1.Holender szabadrúgását védte Kovácsik bravúrral. 
90.3 perc a hosszabbítás. 
86.Scsepovics helyett Hodzic a pályán. 
83.Tamás viharzott el a bal szélen, beadásáról Huszti éppen csak lemaradt az ötösön belül. 
82.Kispesti szöglet után Baráth lőtt közelről kapura, Kovácsik nagyot védett. 
78.Juhász helyére Tamás állt be.
77.
74.​Gazdag helyére Banó-Szabó érkezett.
73.Kovács indította Scsepovicsot, aki 18 méterről kapura is lőtt, Gróf óriásit védett. 
71.Tischler fejesét védte Kovácsik. 
69.N'Gog helyére Tischler állt be.
67.Milanov helyére Kovács állt be.
64.
 
63.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Nego jobb oldali beadására Scsepovics gólra éhesen érkezett az ötösön belül, és nagyon szép mozdulattal juttatta a Honvéd kapujába a labdát. 
59.Megy az adok-kapok, de nem csak a pályán, hanem a lelátón a két szurkolótábor között is - persze szerencsére csak hangpárbajról van szó. 
57.
 
54.Kukoc is besárgult.
52.Kamber ütközte le Milanovot, sárga lap!
46.Folytatódik a meccs! Szünetben Danilo helyére Kukoc állt be.
45 +2.Vége az első félidőnek!
45.2 perc a ráadás az első félidő végén. 
42.
 
41.Hadzic remek csellel lódult meg, majd forintos labdát adott Milanovnak, aki nagy helyzetbe került, ám kissé kisodródott miután hosszan vette át a labdát, amely végül az alapvonal mögött hagyta el a játékteret. 
38.Baráth most nem aprót szabálytalankodott, sárga ez is.
37.Nincs folyamatos játék, szinte vízilabdameccs-hangulat uralkodik a MOL Aréna Sóstón, olyan gyakran kell sípolnia Kassainak sok apró szabálytalanság miatt. 
34.
 
31.Milanov szabadrúgása elakadt a sorfalban. 
30.Danilo rúgta fel Pátkait a kispesti kaputól 22 méterre, sárga lap.
28.Nego jobb oldali beadásáról csak egy hajszállal maradt le a hosszú oldalon Pátkai. 
25.Milanov is besárgult. 
21.Huszti kapott sárga lapot. 
20.
 
19.GÓÓÓÓL!
Hiába végzett el a Honvéd eddig 5 szögletet, nekünk az elsőből sikerült gólt szereznünk. Huszti tekert ragyogóan kapu elé, Juhász pedig tanári módon fejelt a Honvéd kapujába mintegy 9 méterről
17.A Honvéd játékosai rövid idő alatt 4 szögletet is elvégezhettek, de egyikből sem alakult ki gólhelyzet. Mindenesetre percekre a kapunk elé szögezett bennünket a kispesti együttes. 
15.Danilo került ziccerbe, Nego az utolsó pillanatban mentett hatalmasat. 
14.
 
11.Kamber Djordje 20 méteres lövése kerülte el a kapunkat jó két méterrel. 
9.Egyelőre komolyabb gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. 
4.Milanov lövése akadt el a magyar válogatott védőjében, Baráthban.
2.Az első szögletet a vendégek végezhették el, miután Juhász blokkolt egy lövést, de a sarokrúgás veszélytelen volt. 
1.A sárga mezes kispestiek kezdték a meccset!
0.A meccs gyászszünettel kezdődött, a héten elhunyt dr. Horváth Lajos, a Vidi örökös sportorvosa, valamint a csapat szurkolója, Fejes Csaba.
-3.Érkeznek a csapatok, pár perc és kezdődik a rangadó!
-25.
 
-35.A két csapat játékosi elkezdték a bemelegítést. 
-40.Vinícius 5 sárga lapos eltiltás miatt nincs ma a meccskeretben. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Nikolov, Hadzic, Pátkai - Huszti, Milanov - Scsepovics
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóról, ahol 18-kor kezdődik a MOL Vidi FC - Bp. Honvéd bajnoki rangadó. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Azzal kezdeném, hogy ismét kiemelem, teljesen más igazi hazai pályán játszani, nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. A játékosaimnak gratulálok, hiszen ebben a nehéz ritmusban 3 bajnoki rangadóból hármat megnyertek, ráadásul gólt sem kaptunk. Idén hátra van még a Ferencváros és az Újpest elleni rangadó, valamint a Chelsea elleni mérkőzés, de egyelőre most a Budafok elleni kupatalálkozóra koncentrálunk. Ma okosan játszottunk, taktikailag ez jó meccs volt, fegyelmezett volt a csapat. Volt némi energiahiány, ez érthető, hiszen ismét éjszaka utaztunk haza a fehéroroszországi meccs után, ezért is kellett az agyunkat is használni és okosan futballozni. Juhász Rolandnak remélhetőleg nincs komoly problémája, és minél hamarabb visszatérhet. Mivel Vinícius el volt tiltva, ezért a találkozó végén Fiola Attila és Stopira fejezte be középhátvédként a találkozót, de ők is remek munkát végeztek."

Supka Attila:

"Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, a területeket lezártuk, jól szűkítettünk, a megszerzett labdákból pedig próbáltunk építkezni. Viszont a hazaiak az első lehetőségükből gólt szereztek, innentől jobban ki kellett nyílnunk. Az első félidőben már nem is tudtunk veszélyeztetni, aztán a második játékrészben szorosabbá tehettük volna a meccset, de nem sikerült, sőt Scsepovics révén megduplázta előnyét ellenfelünk. Eddig nem volt jellemző ránk, hogy ilyen hibákat vétünk, mint a mai két gól előtt, ezen javítanunk kell. A támadójátékunkat hatékonyabbá kell tennünk, mert gólok nélkül nem lehet nyerni. A Vidi igazolta, hogy jó csapat, kihasználták a hibáinkat és megérdemelten nyertek."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. December 02. 20:20  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
A Honvéd legyőzésével tovább üldözzük a Fradit

A MOL Aréna Sóstó második bajnoki találatát is csapatkapitányunk, Juhász Roland szerezte, majd Marko Scsepovics is betalált, 2-0-ra nyertünk.

A Ferencváros szombati győzelmét követően együttesünkön volt a sor, hogy begyűjtse a három pontot az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A MOL Vidi FC ellenfele ezúttal a forduló előtt velünk azonos pontszámmal álló Budapest Honvéd volt.

A mieink kezdőjében egy változás történt a BATE elleni EL-mérkőzéshez képest: Vinícius Paulót Boban Nikolov váltotta, középhátvédünk eltiltás miatt nem állhatott Marko Nikolics vezetőedző rendelkezésére. Loic Nego egy sorral hátrébb lépett, Fiola Attila pedig beljebb húzódott a védelemben.

A vendégek részéről Supka Attila mester Deákot, Batikot és Uzomát nem állíthatta csatasorba, Pölöskei Zsolt és Kálnoki Kis Dávid nem került meccskeretbe.

A Honvéd kezdte agresszívebben az összecsapást, már az 1. percben helyzetbe kerültek: Holender és Kamber próbálkozott, majd másodpercekkel később Danilo lövését blokkolta Juhász. A 8. percben bontakoztunk ki először, Hadzic durrantott fölé egy szöglet utáni kipattanót. A 15-16. percben négy szöglethez jutott zsinórban a Kispest, azonban kisebb-nagyobb bonyodalmak árán mindet sikerült tisztáznia védelmünknek.

A 18. percben ennek, illetve a 2-5-ös szögletarány ellenére a Vidi szerezte meg a vezetést egy sarokrúgást követően: Huszti tekert be, Juhász pedig érkezett és az új aréna második gólját is bebólintotta (1-0).

A gól után N'Gog beadására robbant be Gazdag, de lekésett, Kovácsiké lett. Kisebb szünet következett a lehetőségek sorában, a 28. percben viszont Nikolov labdájával Nego indult el nagy lendülettel, majd remekbe szabott beadást kanyarított középre. Pátkai érkezett, de nem tudott a kapuba találni. A 34. percben ismét középpályásunk avatkozott játékba, amikor egy kipattanóra lecsapott, de Danilo becsúszva, sárga lapot érően faultolta, így mintegy 20 méterről végezhettünk el szabadrúgást. Ezt Milanov végül a sorfalba durrantotta. A 39. percben újabb, sárga lapot érő Honvéd-becsúszás (ezt Baráth követte el) után Huszti lőhetett 25 méterről, a labda a sorfalon megpattanva vágódott mellé.

A 41. minutumban ritkán látható szituáció szemtanúi lehettek a kilátogatók: egy kirúgás Hadzic felé gurult, akit mindkét oldalról megtámadott egy-egy Honvéd-játékos. Középpályásunk talppal meg szerette volna állítani a labdát, ám az átcsúszott a lába alatt, átverve ezzel a kispestieket. A bosnyák labdarúgó gyorsan megfordult és egy érintésből, tökéletesen szöktette a védők között helyezkedő Milanovot. Bolgár támadónk óriási helyzetben vezethette kapura, de Baráth utolérte és a kapu felé kanalazott labdát Gróf hárítani tudta.

A kétperces ráadás során más említésre méltó dolog nem történt, így 1-0-val vonultak szünetre a felek - a második játékrészre a házi gólkirály Danilo már nem jött ki, Kukoc váltotta, Holender lett N'Gog csatárpárja.

A második félidőben sokáig semmi említésre méltó nem történt, a mezőnyben folyt a játék, mígnem a 65. percben megszereztük második találatunkat is. Skvorc veszített labdát középen, majd Nego elé került a játékszer, aki élesen beadott, Scsepovics pedig berobbanva, jobbal pörgetett a kapuba (2-0).

A 67. percben első cserénket hajtottuk végre, Kovács István érkezett Milanov helyére. Két percre rá N'Gog helyére állt be egykori csatárunk, Tischler, aki aztán a 71. minutumban egy Kukoc-beadást fejelt rá távolról, Kovácsik a helyén volt.

A 73. perc legelején Scsepovicsot ugrattuk volna ki, de a védők először lefülelték - ezt követően azonban Kamber ziccerben visszaadta támadónknak, aki 17 méterről a hosszúba csavart volna, azonban Gróf ki tudta ütni.

A 74. percben Banó-Szabó váltotta Gazdagot, majd egy nem túl veszélyes Juhász-fejest követően Tamás is beállt, ő Juhász Roland helyére érkezett. A 81. percben egy Kukoc-szögletet Baráth kotort kapura közelről, de Kovácsik éppen a helyén volt, majd Tamás húzott el a balszélen, beadásáról kevéssel maradt le Huszti.

A 86. percben a mérkőzés utolsó cseréjével Marko Scsepovics hagyta el a játékteret, Armin Hodzic fejezte be a posztján. A hajrában még egy Holender-szabadrúgást kellett bravúrral kitolnia Kovácsiknak, de gól már nem született.

2-0-s sikerünkkel megerősítettük 2. helyezésünket a tabellán és tovább üldözzük a Ferencvárost. Szerdán a Budafok elleni Magyar Kupa-meccsen leszünk legközelebb érdekeltek, majd hétvégén az NB I-ben az Újpest következik idegenben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek