hu en
Mezőkövesd Zsóry FC Végeredmény 1-0
MOL Vidi FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Őszi szezon - 14. forduló
2018.11.11., Vasárnap @ 15:30
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Stadion
2456 néző
14 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Solymosi Péter
Asszisztensek:
Szécsényi István, Varga Gábor
Tartalék játékvezető:
Bornemissza Norbet
Gólbírók:
Pintér Csaba, Szilasi Szabolcs
90 +3.Vége a meccsnek.
90.Szappanos időhúzásért sárgát kapott. A hosszabbítás pedig 3 perc.
89.Vajda helyére Tóth állt be.
88.Berecz távol lövését védte Szappanos bravúrral. 
86.Kovács helyére Hadzic, Koszta helyére pedig Drazic állt be.
84.Berecz ívelését csúsztatta Juhász kapura, Szappanos védett. 
82.Cseri helyére Mevoungou állt be.
79.Ezt most megúsztuk, gyors hazai kontra végén Molnár kapu mellé lőtt nagy ziccerben. 
78.Kovács szép labdát adott Hadzicnak, aki tolt egyet rajta, majd éles szögből kapura lőtt, Szappanos védett. 
77.Fiola kapott sárga lapot. 
75.Juhász első labdaérintéséből gólt fejelhetett volna, de a labda kapu fölé szállt. 
74.Nikolov helyére Juhász állt be.
71.Hangya helyére Berecz állt be. 
70.Nikolov életerős lövése suhant el nem sokkal a felső léc fölött. 
67.GÓL!
A hazaiak a semmiből megszerezték a vezetést. Molnár a félpályáról adott remek lyukpasszt Kosztának, aki 14 méterről, a bal szélről higgadtan helyezett a kivetődő Kovácsik mellett a kapunkba.
64.Két szögletet végezhettünk el egymás után. Nikolov az elsőt kapura tekerte, Szappanosnak kellett a léc alól kiszednie, a második után pedig Stopira fejelt kapu fölé. 
60.Stopira mentett becsúszva nagyot a 16-osunkon belül, majd az ellentámadásunk ígéretesnek tűnt, de Scsepovics beadása kissé pontatlan volt a bal szélről. 
59.
  
55.Szélről érkező beadást csúsztatott meg Scsepovics fejjel, a kapu elé berobbanó Stopira pedig hat méterről kapu mellé lőtt. 
51.Egyelőre nem történt említésre méltó esemény a második félidőben. Mi jártjuk a labdát, de nem találjuk a rést a jól záró hazai védelmen. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45.Vége az első félidőnek. 
43.
 
41.Cseri tekert 25 méterről kapura egy szabadrúgást, de a ma estét már a válogatottban töltő Kovácsiknak nem okozott gondot a középre tartó labda megszelídítése. 
37.Apróbb szabálytalanságok tördelik a játékot, amelynek egyébként az irama egész jó. 
33.Most nem forognak veszélyben a kapuk. 
30.
 
27.Kovács vette célba 23 méterről, a bal szélről a hazai kaput, a labda azonban a jó helyen álló Szappanos ölében kötött ki. 
25.Továbbra is kiegyenlített a meccs, volt már helyzet mindkét oldalon, de az eredmény még 0-0. 
22.Kovács szaladt vissza védekezni a 16-osunkhoz, majd labdát szerzett, lerántották, így pedig szabadrúgás kifelé. 
17.
 
15.Az első szögletet a hazaiak végezhették el, a laposan belőtt labdát Vajda vágta 14 méterről kapásól fölé. 
12.Koszta kapott egy remek labdát Molnártól, egy az egyben vihette azt a kapunkra, 15 méterről kapu fölé lőtt. Nagy ziccer maradt ki a hazai oldalon is. 
11.Scsepovics került helyzetbe, lövését Szappanos bravúrral védte, a kipattanót Kovács tette 16-ról kapura, de a mezőkövesdi hálóőr ezt is védte. 
8.A lenyugvó nap utolsó sugarai szép lassan eltűnnek, ennek köszönhetően pedig rohamosan csökken a hőmérséklet is. 
5.Az első öt perc helyzet nélkül, kiegyenlített mezőnyjátékkal telt el. 
1.A hazaiak kezdték a  meccset. 
-3.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a meccs. A hazai drukkerek sportszerűen megtapsolják a Vidit is, a hétközi EL-sikernek köszönhetően. 
-10.A mai lesz az ötödik NB I-es bajnokink Mezőkövesden, eddig kettő döntetlen mellett egyszer kikaptunk, egyszer pedig nyertünk a kék-sárgák otthonában. 
-20.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Hangya, Fiola, Vinícius, Stopira - Nego, Nikolov, Hadzic, Kovács - Scsepovics, Hodzic
-50.Szeptember végén 3-1-re nyerni tudtunk a Mezőkövesd ellen Felcsúton.
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Mezőkövesdről, ahol 15.30-kor lépünk pályára. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Négy-öt játékos hiányzott ugyan, de ez nem lehet kifogás az eredményre. Mindent megpróbáltunk, a meccs elején egyből volt is három 100 %-os helyzetünk, és a folytatásban is voltak lehetőségeink, de nem találtunk a hálóba. A Mezőkövesd a labda vonala mögött helyezkedett, várták a kontralehetőségeket és egyszer be is találtak. Nem volt gond a hozzáállással, de a befejezéseknél hiányzott a koncentráció. Azt is mondhatom, hogy ez egy tipikus meccs volt, millió hasonlót lehetett már látni. A hazai gólnál például háromszor is szerelhettünk volna, vagy szabálytalankodhattunk volna Molnár Gáborral szemben, a passz pedig ha jól láttam a menteni igyekvő játékosunk lába felett pattant át... Ha jött volna az első gól, valószínűleg máshogy alakul a találkozó, de most ez máshogy történt. Sajnos tény, hogy az európai kupameccsek után nehézségeink vannak itthon, ha jól számolom 13 pontot veszítettünk így."

Kuttor Attila:

„Rendkívül komoly eredmény, hogy sikerült legyőzünk a magyar bajnokcsapatot, amely a nemzetközi porondon is jól szerepel. Hozzátenném, hogy jól is futballoztunk, igyekeztünk a saját játékunkat játszani. Megalkuvást nem tűrően játszottunk, úgy gondolom, hogy ezúttal hálás volt a futball, ma visszakaptuk a korábban befektetett munkát. Koszta Márk lehet, hogy elhibázta a meccs elején a helyzetét, de örültem, hogy sikerült ziccerbe kerülnie. Bíztam abban, hogy ha lesz még lehetősége, akkor azt majd belövi. Ez így is lett, győztes gólt szerzett, így jó érzésekkel jöhettünk le a pályáról.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. November 11. 17:45  -  Szerző: Molvidi.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Egygólos vereség Mezőkövesden

A 14. forduló utolsó mérkőzésén a borsodi csapat Koszta Márk góljával győzött ellenünk.

Vasárnap délután, a 14. forduló zárómérkőzésén Mezőkövesden léptünk pályára. Pátkai Máté öt sárga lap miatt nem volt keretben, de Huszti Szabolcs és Georgi Milanov sem utazott el a csapattal. Juhász Roland a kispadon kezdett, a védelem közepén ezúttal Fiola Attila és Vinícius Paulo kapott szerepet, utóbbi viselte a csapatkapitányi karszalagot is. Az említett négy játékos helyett ezúttal Hangya Szilveszter, Kovács István, Boban Nikolov és Armin Hodzic szerepelt a kezdőcsapatban. 

Az első percek mezőnyjátékkal teltek, a 10. percben azonban Hodzic remek labdája után Scsepovics ziccerét védte Szappanos, majd a kipattanót követően Kovács lövését is hárította. Egy perccel később Hangya előzte meg Szappanost, a centerezés pedig visszapattant jobbhátvédünkhöz, akinek második beadása Kovácshoz került, aki kapásból próbálkozott, de a gólvonalról mentettek a kövesdiek. Nem volt még vége az akciónak, egy szép csel után Hadzic lőtt ballal, de ez már nem okozott gondot a hazaiak kapusának. A helyzetek felébresztették a Mezőkövesdet, először Molnár szép indítása után Koszta tört kapura, de egy az egyben fölé lőtt, majd egy egy szögletkombináció végén Vajda bombázott a labdafogó hálóba. 

A következő negyedórában egyszer Kovácsiknak kellett jó ütemben kimozdulnia a kapujából, majd Kovács 20 méteres lövését ölelte magához Szappanos. A 38. percben nem kellett közbeavatkoznia a hazai kapusnak, pedig Stopira beadására jól érkezett Nikolov, de hét méterről kapu fölé lőtte a labdát. A 41. percben Cseri szabadrúgása pattant meg a sorfalon, de így is magabiztosan védett Kovácsik. A félidő végén még körvonalazódott egy veszélyesnek tűnő kövesdi kontra, de Vajda elpasszolta a labdát, gól és hosszabbítás nélkül ért véget az első játékrész. 

A szünetben Kuttor Attila és Marko Nikolics sem cserélt, változatlan felállásban folytatták a csapatok. Az 54. percben kétszer is nagy lehetőség adódott csapatunk előtt, először Kovács 13 méteres lövését vágták ki a hátvédek, majd Hangya jobb oldali beadását Scsepovics csúsztatta Stopirához, de védőnk sajnos kapásból kapu fölé lőtt. A 60. percben Stopira a saját kapunk előtt mentett, Vajda lövését blokkolta bevetődve.

Pár perccel később két szöglet után veszélyeztettünk, először Nikolov sarokrúgását ütötte ki a hosszú felsőből Szappanos, majd Stopira fejelt kapu fölé. A 65. percben még mi vezettünk szemre is tetszetős támadást, Stopira beadására azonban nem érkeztek középen, aztán az ellentámadással Molnár Gábor indult meg, egy szép csel után Kosztát indította, a kövesdi támadó pedig második ziccerét már nem hibázta el (1-0).

A 69. percben Nikolov 18 méteres szabadrúgása elhalt a sorfalban, egy perccel később viszont 25 méterről remek bombát eresztett meg a macedón válogatott középpályás, de kicsit későn kezdett lefelé csapódni a labda, így nem kellett védenie Szappanosnak. A 75. percben Nikolovot Juhászt váltotta, csapatkapitányunkat egyből megtalálta Berecz szöglete, de sajnos ismét csak a labdafogó háló rezgett. (Juhász egyébként ezúttal támadóként szállt be a meccsbe.) Három perccel később Kovács indította Anel Hadzicot, azonban a beadás pillanatában felpattant középpályásunk előtt a labda, amely így Szappanos kezében kötött ki. A 79. percben Molnár Gábor duplázhatta volna meg a hazai előnyt, de nyolc méterről mellé lőtt. Az utolsó 10 percben teljesen beszorult a Mezőkövesd, de Juhász csúsztatásán és Berecz lövésén - melyet Szappanos ütött ki - kívül nem tudtunk helyzetbe kerülni.

A Mezőkövesd 1-0-ra győzött, így pontszámban beérte csapatunkat. A negyedik helyről várjuk a következő, elmaradt bajnokit az Újpest ellen, ami egyben a csapat első mérkőzése is lesz az új Sóstói Stadionban november 21-én. 

Az Újpest elleni stadionnyitó mérkőzésről minden fontos információt megtalál ide kattintva!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek