hu en
Szombathelyi Haladás Végeredmény 0-2
MOL Vidi FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Őszi szezon - 11. forduló
2018.10.20., Szombat @ 17:00
Szombathely, Rohonci úti Stadion
3317 néző
18 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Szécsényi István, Lémon Oszkár
Tartalék játékvezető:
Farkas Balázs
Gólbírók:
Radványi Ádám, Kulcsár Katalin
90 +4.Vége a meccsnek, 2-0-ra nyertünk!
90 +2.Gaál közeli pörgetése a kapufán csattant.
90.4 perc ráadás következik.
87.Vini is besárgult.
85.Tamás László sárgult be.
80.Priskin került helyzetbe, de a partjelző időközben már lest jelzett.
77.Juhász helyére Nikolov állt be.
77.Ofosu lapos, erős kapáslövését védte szépen Kovácsik.
75.Scsepovics helyére Huszti állt be.
73.Hodzic lapos lövését védte Király.
71.Tamás helyére Stopira, Bamgboye helyére pedig Gaál állt be.
70.
 
69.GÓÓÓL!
Szemet gyönyörködtető játék végén Pátkai 12 méterről hatalmas gólt lőtt Király Gábor kapujának bal felső sarkába!

64.Németh helyére Ofosu érkezett.
63.
 
62.
GÓÓÓL!
Egy jobb szélről érkező beadásba Király az ötösön belül csak belepaskolni tudott, a labda pedig épp Scsepovics elé került, aki először a kapufára pöckölte a játékszert, majd a kipattanót a kapuba továbbította.

59.Jancsó helyére Daushvili állt be.
57.Hodzic 17 méterről lőtt kapásból kapu fölé.
55.
 
51.Bamgboye verte meg Viníciust egy párharc során, és teljesen egyedül mehetett kapura a labdával, de Kovácsik jó ütemben vetődött ki és védeni tudott.
47.Hazai lövéssel kezdődött ez a játékrész, Rácz 17 méterről durrantott kapu fölé.
46.Folytatódik a mérkőzés.
45 +1.Vége az első félidőnek.
45.A meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki! Gyors hazai kontra végén Priskin használta ki Vinícius hibáját, egyedül vezethette kapura a labdát, de száz százalékos ziccerben kapu mellé lőtt.
42.Pátkai kezezett a 16-oson beül - szerencsére a Haladás 16-osán belül - melyért sárga lapot kapott.
40.Nagyon szép támadás végén Fiola adott az alapvonalról középre, a túloldalon Scsepovics szerezte meg a labdát, aki lövés helyett a cselt választotta, így viszont szerelni tudták a hazai védők.
37.Sok apró szabálytalanság miatt nem igazán alakul ki folyamatos futball a pályán.
31.
 
28.Tamás Krisztián távoli bombalövését hárította a legrutinosabb magyar kapus, Király Gábor.
24.A hazaiak a kapunkba lőtték a labdát, de a partjelző már lest jelzett, így marad a 0-0.
19.A szombathelyiek egymás után két sarokrúgást is elvégezhettek - egyik sem volt veszélyes.
14.
 
12.Az első szögletünk nem volt rossz, Hadzic az ötösön fejjel megcsúsztatta a labdát, melyet Scsepovics próbált néhány méterről a kapuba ollózni, de csatárunk nem érte végül el a játékszert.
8.Németh beadását Priskin látványos, előrevetődő mozdulattal fejelte kapura 7 méterről, de a labda mellé ment.
6.Egyelőre a labda nálunk van, de komoly gólhelyzetig még nem jutottunk el.
2.Az első lehetőség előttünk adódott, bal szélről érkező beadást Juhász Roli fejelte 12 méterről kapu mellé.
1.Mi kezdtük a meccset!
-5.Érkeznek a csapatok. A mieink piros-kékben, a hazaiak fehérben fognak ma futballozni.
-10.Marko Nikolics vezetőedző a mérkőzés előtti tv-s interjúban elárulta, hogy Milanov kisebb sérüléssel érkezett vissza a bolgár válogatottból, ezért a mai meccset elővigyázatosságból kihagyja.
-28.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Tamás - Hadzic - Nego, Pátkai - Kovács - Hodzic, Scsepovics
-50.
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Szombathelyről, ahol 17-kor kezdődik a Haladás - Vidi NB I-es bajnoki mérkőzés.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Szinte végig irányítani tudtuk a mérkőzést, azt játszottuk, amire készültünk – leszámítva az első félidő utolsó 3-4 percét, valamint a második félidő utolsó öt percét. Ahogyan a mérkőzés előtt is mondtuk, fegyelmezetten, végig koncentrálva kell játszanunk, ezt sikerült majdnem végig megvalósítanunk. A támadóharmadban azért még javulnunk kell, de az első gól után érthető módon könnyebb lett számunkra a meccs. Marko Scsepovics számára nagyon fontos volt a gólt, bízom benne, hogy hamarosan Armin Hodzic is megszerzi első gólját Vidi-mezben és Kovács István is betalál. Jó futballhangulatban játszhattunk, a játékosoknak pedig gratulálok a győzelemhez. Ne felejtsük, ez csak egy hosszú sorozat első állomása volt, szerdán már Görögországba repülünk majd, szombaton pedig 4-5 órás buszozás vár ránk Kisvárda felé, többek között ezért is támogatom és védem mindig a játékosainkat, hiszen egyáltalán nem könnyű ilyen ritmusban folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. Ahogy korábban is mondtam, „egyszer fent, egyszer lent”, de azért dolgozunk, hogy sokkal többet legyünk fent.”

A sajtótájékoztatón szóba került a Haladás két kihagyott helyzete, valamint az, hogy ezek nem aggasztották-e vezetőedzőnket.

„Nem aggódtam, azért nem, mert taktikailag jó dolgokat láttam a csapattól, ezek pedig jobban érdekelnek, mint azok a hibák, amelyekből ezek a helyzetek adódtak. Vini az első félidőben elcsúszott, aztán a másodiknál volt egy kisebb rossz reakció, de ezek benne vannak a futballban. Persze az az ideális, ha ilyen szituációkból nem fordul elő sok, de sokkal jobban aggasztana az, ha általánosságban rossz teljesítményt látnék a csapattól.”

Horváth Ferenc:

„Ez a meccs alakulhatott volna másképpen, ha 0-0-nál berúgjuk a két hatalmas helyzetünket, mert döntő volt az, hogy ki szerzi az első gólt. Ha ez sikerül, jobban tudtuk volna játszani azt a játékunkat, amelyre készültünk. Az első gól visszavetette a csapatot, ez érthető volt, addig összetartotta a srácokat az eredmény. Az utolsó 10 perc a miénk volt, beszorítottuk a Vidit, ez nagy dolog. Nincs nagy szégyenkeznivalónk, megtettünk mindent, lépegetünk előre, reméljük legközelebb jön az eredmény is. Látok amúgy előrelépést az első két meccsemhez képest, ez egy jól koncentráló és sok fizikai munkát végző Haladás volt, amelynek lehetőségei voltak a győzelemhez Magyarország egyik legjobb csapata ellen. A mai meccs kis nüanszokon múlott. Szenzációs volt, ahogy a közönség végigszurkolta a mérkőzést. Remélem, hogy egymásra talál a tábor és gárda, ez nagyon fontos lenne a bennmaradásért folytatott harcban.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Október 20. 19:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Fontos 3 pontot szereztünk a Haladás otthonában

Az első félidőben nem született gól, a második játékrészben Scsepovics és Pátkai találatai döntöttek.

Az OTP Bank Liga NB I 11. fordulójában csapatunk szombaton délután a sereghajtó Haladás otthonában lépett pályára. A hazaiak néhány héttel ezelőtt edzőt cseréltek, a kispadra csapatunk korábbi támadója, majd pedig vezetőedzője, Horváth Ferenc ült le. Szeptemberi súlyos sérülését követően visszatért Kovácsik Ádám, hiányzott viszont Milanov, aki kisebb sérüléssel érkezett vissza a bolgár válogatottból, így elővigyázatosságból kihagyta a Haladás elleni bajnokit.

A 2. percben egy bal szélről érkező beadást Juhász Roland fejelt 12 méterről kapu mellé, majd öt perc elteltével Németh beadását Priskin látványos, előrevetődő mozdulattal fejelte kapura 7 méterről, de ezúttal is célt tévesztett a fejes. Mindkét oldalon akadt tehát egy-egy lehetőség, ezután viszont a mezőnyjátéké volt a főszerep, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 28. percben Tamás Krisztián távoli bombalövését hárította a legrutinosabb magyar kapus, Király Gábor.

Öt perccel a félidő vége előtt egy nagyon szép támadás végén Fiola adott az alapvonalról középre, a túloldalon Scsepovics szerezte meg a labdát, aki lövés helyett a cselt választotta, így viszont szerelni tudták a hazai védők. Közvetlenül a félidei sípszó előtt megszerezhette volna a vezetést a Haladás: egy gyors kontra végén Priskin használta ki Vinícius hibáját, egyedül vezethette kapura a labdát, de száz százalékos ziccerben kapu mellé lőtt a zöld-fehérek támadója.

A második félidőt a Haladás kezdte aktívabban, előbb Rácz lőtt kapu fölé 17 méterről, majd Bamgboye verte meg egy az egyben Viníciust és került nagy helyzetbe, de Kovácsik remek ütemben vetődött ki a kapujából és védeni tudott. Az 57. percben Hodzic lövése szállt kapu fölé, majd a 61. percben megszereztük a vezetést: egy jobb szélről érkező beadásba Király csak belepaskolni tudott, a labda pedig pont Scsepovics elé pattant, aki először a kapufára pöckölte azt, majd a kipattanót néhány lépésről a kapuba továbbította (0-1).

A 69. percben egy remek Vidi-támadást láthattuk, melynek végén Nego ugratta ki Pátkait, aki 12 méterről óriási gólt lőtt, kipókhálózta Király kapujának bal felső sarkát (0-2). Néhány perccel később Hodzic tornáztatta meg Királyt, de lapos lövését védeni tudta a hazaiak hálóőre.

A 77. percben a korábban csereként pályára lépő Reagy Ofosu lapos, erős kapáslövését kellett védenie Kovácsiknak. A négyperces ráadás második percében egy bal szélről érkező beadást követően Gaál közelről a jobb kapufára pörgette a labdát, így újabb gól már nem született az összecsapáson, fontos 3 pontot sikerült megszereznünk a Haladás otthonában.

Csapatunk jövő héten csütörtökön a PAOK ellen lép pályára idegenben az EL-ben, míg vasárnap Kisvárdára látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek