hu en
FC DAC 1904 Végeredmény 1-1
Videoton FC
Barátságos
Barátságos, 2018-2019
Nyári-téli felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2018.06.26., Kedd @ 18:00
Bad Erlach, Stadion Bad Erlach
18 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Lukas Gnam
Asszisztensek:
Michael Obritzberger, Gabriel Gmeiner
90.Vége a mérkőzésnek, a második félidőben nem született újabb gól, 1-1-gyel zárult az összecsapás.
89.Kovácsik húzott le egy szabadrúgást.
85.Kiegyenlített játékot hoznak az utolsó percek.
81.Domonkos emelt Divkovic elé külsővel, Kovácsik kijött a kapujából és felszedte a labdát.
80.Almási vállalkozott lövésre 25 méterről, a kísérlet keresztbe elsuhant.
78.Herc mentett Marko Scsepovics elől Stopira veszélyes beadása után.
76.Anel Hadzic is sárga lapot kapott.
75.Marko Scsepovics csúszott rá a labdát felszedő Slancík kapusra, sárga.
74.Huszti helyett Stefan Scsepovics jött.
72.Kettőt cserélt a DAC, Spiriák és Domonkos is lehetőséget kapott, Ljubicic, valamint Huk hagyta el a játékteret.
71.A sarokrúgás nem volt veszélyes.
70.DAC-ziccer! Ljubicic indította megint Divkovicot, akit Juhász testtel meglökött, de a támadó talpon maradt és nagy helyzetben lőtt, Kovácsik már a földön fekve nyújtózkodott és beleért, a labda szögletre pattant.
68.
 
66.Divkovic lőtt 23 méterről, Kovácsik szépen hárított.
65.Hármascserét hajtottunk végre: lejött Pátkai, Nikolov és Vinícius, akik helyére Kovács I., Varga J. és Juhász álltak.
64.Ljubicic lőtte ki Pacindát egy remek indítással, de Vinícius egy jól időzített becsúszással tisztázott.
61.Lazovics tette középre Marko Scsepovicsnak és három a háromban támadhattunk. Szerb támadónk továbbtolta az előrelépő Viníciushoz, aki Nikolovot játszotta meg. Macedón középpályásunk a kapuba lőtt, de az asszisztens idő közben lest jelzett.
60.Vidát Tretyakov váltotta, Bayót Divkovic, Kostrnát Almási.
58.Marko Scsepovics indult el egy passzal a térfél közepéről, gyönyörűen megtolta Satka mellett, majd helyzetben ballal fölé lőtt.
57.Kis szögletet végzett el a DAC, de sikerült semlegesíteni.
56.Vida indította Bayót a szélen, aki centerezett, Pacinda pedig berobbant és lőtt, de sarokra tartó, életerős löketét Kovácsik óriási védéssel hárította!
55.Ezekben a percekben inkább a dunaszerdahelyiek irányítják a játékot.
51.Bayo lőtt 25 méterről, a labda még a kapu mögötti labdafogó hálónál magasabbra épített ház fölött is elszállt.
50.Bayo elől kapujából szépen kilépve szedett fel egy labdát Kovácsik.
49.Pacinda szabadrúgása után kirúgással jöhetünk.
47.A DAC cserélt csak a félidőben, a kapus Macejt Slancík váltotta.
46.Folytatódik a mérkőzés!
45.Vége az első játékrésznek.
44.Egy DAC-lövés szállt fölé.
40.Nikolov emelt Nego elé a szélen, aki a levegőből, szép mozdulattal beadott, a labda veszélyes volt, de végül elment keresztbe.
39.
 
37.Most Lazovics kiugrásánál emelte a zászlaját Obritzberger.
36.Bayo kőkeményen faultolta hátulról Pátkait, sárga lap.
35.Huszti indítására Nego indult el, de Obritzberger asszisztens lest jelzett.
32.Kostrna szerzett labdát Pátkaitól tizenhatosunk előterében erősen faultgyanús körülmények között, majd váratlanul lövés helyett passzal próbálkozott, ám Stopira résen volt és lefülelte.
31.Elállt az eső.
29.Huszti indult el egy labdával a DAC térfelének közepéről, eltolta több védő mellett, majd a tizenhatos előteréből tüzelt, óriási felsőléc!
27.Ljubicic tért ölelő felívelését Pacinda félig-meddig megszelidítette és el is tudta piszkálni Kovácsik mellett, de mellécsorgott a labda, Vinícius pedig utol is érte volna a gólvonal előtt adott esetben.
22.Lazovics kapott sárga lapot.
21.Simcák beadására Bayo érkezett középütt, de Fiola hatalmas mentéssel a kapu torkából tudott tisztázni, majd Kone kísérlete is elakadt.
17.Pacinda tört be szép cselekkel tizenhatosunkra, de Kovácsik fel tudta szedni a játékszert.
17.
 
15.Rendesen eleredt az eső Bad Erlachban, a nézők a tető alá húzódtak.
13.GÓL!

Egyenlített a DAC, Pacinda passzát Bayo váltotta gólra.
12.Ljubicic ívelt fel Pacinda irányába, aki lesről lépett vissza.
11.
 
10.Pacinda ívelhetett be egy szabadrúgást balról, Satka emelkedett és csúsztatott kapunk irányába, de kevéssel célt tévesztett, ráadásul les is volt.
7.GÓÓÓL!

Lazovics pörgetett egy felpasszt Marko Scsepovics elé, aki remek ütemben lépett ki a védők mögött, majd óriási gólt lőtt a jobb felsőbe, vezetünk!
7.Kone csúsztatta ki Huszti remek beadását nagy helyzetben.
5.Lazovicsot buktatták, miközben egy passz felé futott, szabadrúgáshoz jutottunk a DAC tizenhatosának sarka közelében.
4.Pacinda passzából Simcák tört be tizenhatosunkra, a bepasszra Nikolov csúszott be és mentett.
3.A találkozót élőképpel ide kattintva lehet követni a DAC hivatalos YouTube-csatornáján.
2.Nikolov adott be, Marko Scsepovics emelkedett, de szabálytalankodott a védővel, kifelé szabadrúgás.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-1.Kivonultak a csapatok!
-3.A találkozó játékvezetője Lukas Gnam, segítői Michael Obritzberger és Gabriel Gmeiner.
-7.Hamarosan kezdődik a találkozó, a csapatok befejezték a bemelegítést.
-10.
  
-15.A DAC hosszabb idő után 2017-18-ban ismételten kivívta az európai kupaszereplést, első párharcuk során a grúz Dinamo Tbiliszivel találkoznak majd az EL-ben.
-20.A DAC az első két edzőmeccsén előbb vereséget szenvedett a Znojmótól, majd szombaton legyőzte az osztrák másodosztályú Blau-Weiss Linzet.
-28.Az eddigi 15, DAC elleni meccsünkön 4 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség a mérlegünk, először 1980-ban, utoljára 2017 októberében találkoztunk velük.
-35.A DAC-cal együttesünk eddig 15-ször találkozott, ebből 1 volt az Intertotó Kupa kereteiben, amikor is nemzetközi kupatörténetünk legnagyobb különbségű sikerét aratva 7-1-re nyertünk.
-40.
  
-45.A DAC kezdőjében egy magyar, a korábban Hollandiában játszó Vida Kristopher szerepel.
-51.A DAC vezetőedzője és a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az alábbi tizenegyet jelölte ki a mai találkozóra: Macej - Huk, Satka, Kone - Kostrna, Herc, Ljubicic, Simcák - Vida - Bayo, Pacinda.
-55.Marko Nikolics vezetőedző kijelölte kezdőnket a mai összecsapásra: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - A. Hadzic - Nikolov, Pátkai - Huszti - M. Scsepovics, Lazovics.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat Bad Erlachból, ahol a Videoton FC 18 órai kezdettel a DAC gárdájával mérkőzik.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Jó munkát végeztünk eddig az edzőtáborban és az is fontos, hogy nincs sérült labdarúgónk. Ma még mindig elég nehezen mozogtak a lábak a kemény edzések miatt, de ez érthető, a közepén vagyunk a kéthetes felkészülésnek – már amennyiben egy ilyen rövid időszakot egyáltalán felkészülésnek lehet nevezni. Jó meccset játszottunk, jó ritmusban, ez egy éles meccs volt, amin sok játékos kilencven perc terhelést kapott. Volt olyan időszak, amelyikben mi kontrolláltuk a találkozót, volt, amikor a DAC, kiegyenlített meccsen igazságos eredmény született."

Marco Rossi:

"Ez egy nagyon jó meccs volt szerintem, jól mentünk át védekezésből támadásba, voltak jó megmozdulásaink. Eddig ez volt a legjobb felkészülési meccs, de ez nem meglepő, hiszen erős csapat ellen léptünk pályára. Nincs elég játékosunk egyelőre, de ezt tudjuk, kellenek még változások. Dolgoznunk kell, jó úton járunk ahhoz, hogy készen álljunk a Dinamo Tbilisi elleni Európa Liga-selejtezőre. Az első játékrészben is volt néhány helyzetünk, de a kapott gólnál elaludtunk kicsit. Ezt és Huszti kapufáját leszámítva nem volt nagy helyzete a Vidinek. A második félidőben kevesebb helyzet volt, a döntetlen igazságos. Bár ma nem az eredmény volt a lényeg, az, hogy döntetlent játszottunk a magyar bajnokkal, önbizalmat kell, hogy adjon nekünk."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Június 26. 20:06  -  Szerző: Vidi.hu  -  
Egy gól itt is, ott is - döntetlen a DAC ellen

Marko Scsepovics szerzett vezetést csapatunknak a 7. percben, amit nem sokkal később Bayo egyenlített ki.

Az edzőtábor harmadik felkészülési mérkőzésén az Európa Liga-selejtezőkre készülő Dunaszerdahely csapatával játszottunk kedd este. Csapatunk ezúttal a Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – Anel Hadzic – Nikolov, Pátkai – Huszti – Marko Scsepovics, Lazovics összeállításban futott ki a bad erlachi pályára.

A hetedik percben az első helyzetünkből megszereztük a vezetést! Hadzic felpasszát Lazovics pörgette Marko Scsepovicshoz, aki remekül vette át a labdát, majd nyolc méterről, nagy erővel kilőtte a jobb felső sarkot.

A 13. percben első helyzetét kihasználta a DAC is – egy hosszú indítás után Pacinda passzolt Bayohoz, aki 14 méterről elgurította Kovácsik mellett a labdát. A 27. percben Ljubicic pontos ívelése találta szabadon Pacindát, akinek nem sikerült jól átemelnie Kovácsikot, két perccel később Huszti részéről jött a válasz, aki távolról, ballal hatalmas kapufát lőtt. 

A szünetben nem cserélt Marko Nikolics, ellenfelünknél a kapuban Macejt Slancik váltotta. 

Az 56. percben Bayo bal oldali, lapos beadását Pacinda lőtte el kapásból, Kovácsik Ádám hatalmas bravúrral védte a 13 méteres próbálkozást. Két perccel később Lazovics passzával Marko Scsepovics lépett ki a középhátvédek között, egy szép csel után lőtt, de nem talált kaput. Húsz perc volt még hátra a mérkőzésből, amikor Ljubicic újabb jó indítását ezúttal Divkovic próbálta egy csel után gólra váltani, de Kovácsik szögletre mentett. Más említésre méltó esemény nem történt, a végeredmény már az első félidőben kialakult.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek