hu en
Budapest Honvéd FC Végeredmény 1-4
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 21. forduló
2018.04.11., Szerda @ 18:00
Budapest, Bozsik Stadion

17 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bognár Tamás
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Vígh-Tarsonyi Gergő
Gólbírók:
Szőts Gergely, Zierkelbach Péter
90 +4.Vége a meccsnek, pontszámban ezzel a győzelemmel utolértük a listavezető FTC-t.
90.4 perc a ráadás.
87.Hadzicot Varga váltja.
86.Nego beadására Scsepovics érkezett menetrendszerűen, öt méterről leadott lövését azonban Gróf bravúrral védte!
83.Lazovics helyére Scsepovics állt be.
81.Huszti helyett Kovács a pályán.
80.
 
80.GÓÓÓÓL!
Stefan vett le nagyon szép mozdulattal egy előre ívelt labdát a hazai 16-os előterében, majd becsapta védőjét, megindult az alapvonal felé, onnan pedig visszatette a második hullámban érkező Lazovicsnak a játékszert, aki 13 méterről nem hibázott!

78.Az imént pályára lépő, 18 esztendős Májer lőtt kapura 15 méterről, Kovácsik védett.
75.Banó-Szabó helyére Májer érkezett.
72.Holender helyére Lukács állt be.
70.
 
66.Újabb Vidi-gól, de Stopira leshelyzetből volt eredményes, marad az 1-3!
65.GÓÓÓL!
Huszti tekert kapu elé egy szögletet, melyre kitűnő ütemben érkezett az ötösön belülre Vinícius, és a kapuba juttatta a labdát.
62.Nego is besárgult.
57.GÓL!
Szépítettek a hazaiak, Nagy szabadrúgását követően Kamber fejelte kapu elé a labdát, melyet Lanzafame becsúszva, ballal a bal alsóba lőtt az ötösről. Kovácsik még beleért, de nem védhetett.
56.Hadzic is besárgult.
55.Ikenne-King helyére Kukoc állt be.
54.
 
54.GÓÓÓÓL!
Nikolov került helyzetbe, azonban lövés helyett bemutatott még egy cselt, ez pedig már sok volt. Nem szabadult azonban fel a hazai kapu, érkezett szélről Nego beadása, melyet Lazovics védhetetlenül fejelt 6 méterről a kapuba!

51.Juhász is besárgult.
50.Boban rövid ápolást követően már ismét a pályán.
48.Nikolov került a földre egy párharcot követően, ápolni kell gólszerzőnket.
46.Folytatódik a meccs, csere egyik oldalon sem volt a szünetben.
45.Vége az első félidőnek!
44.Ikenne-King és Huszti kakaskodtak, mindketten sárgát kaptak.
40.
Így ünnepelték a társak Boban Nikolov első vidis gólját!
38.Ott lehetett volna rögtön a második is! Lazovics jobb külsővel adta középre balról a labdát, Nikolov azonban közelről nem találta azt jól el.
36.
 
35.GÓÓÓÓL!
Lanzafame szabálytalankodott, amiért sárgát kapott. A szabadrúgást Huszti ívelte kapu elé, ahonnan Lazovics csúsztatta tovább fejjel épp Nikolov elé, aki higgadtan emelte azt át közelről a kivetődő Gróf felett.
34.Juhász fejesét védte bravúrral Gróf!
33.Ikenne-Kinget csapta be Lazovics, a Honvéd játékosa a földre került, Danko át akarta ugrani, de a fővárosi játékos szabálytalankodott, sárga lap azonban nem járt érte.
31.Kovácsik veszítette el a labdát a 16-oson kívül, majd szabálytalankodott Lanzafameval szemben, sárga!
29.Stefan beadását kaparintotta meg Gróf.
23.Nagy életerős lövését blokkolta Nikolov.
22.Lazovics vette át szépen Nikolov előreívelt labdáját 17 méterre a hazai kaputól, majd egyből kapura fordult és lőtt, Gróf védett.
19.
 
17.Huszti bal szélről tekert volna kapu elé, de lecsúszott a beadása, a labda pedig a hazai kapu fölött hagyta el a játékteret.
15.Mekkora helyzet maradt ki! Stopira vezette a labdát a Honvéd 16-osának előterében, majd Lazovicsot hozta játékba, aki gyönyörűen passzolt Stefannak, csatárunk azonban kapu mellé lőtt körülbelül 7 méterről.
13.A találkozót többek közt a válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens is a helyszínen tekinti meg.
10.Az első tíz perc helyzet nélkül telt el, a két csapat körülbelül azonos arányban birtokolja a labdát.
5.Az első szögletet a hazaiak végezhették el, de nem jelentett veszélyt a kapunkra.
1.Mi kezdtük a meccset!
-3.Érkeznek a csapatok, a hazaiak piros-feketében, a mieink homokszínű mezben!
-22.
 
-30.
A ma esti lesz a két csapat 99. NB I-es bajnokija - a statisztika a hazaiaknak kedvez.
-36.Immár a Vidi játékosai is elkezdték a bemelegítést a Bozsik Stadion zöld gyepén.
-40.A hazai csapat játékosai már elkezdték a bemelegítést, tőlünk egyelőre a kapusok melegítenek.
-50.Marko Nikolics vezetőedző nem változtatott az Újpest elleni győztes csapaton. Íme a mai kezdőnk a Bp. Honvéd ellen: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Hadzic - Nikolov, Pátkai - Huszti - Stefan, Lazovics
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Kispestről, ahol 18-kor kezdődik a Bp. Honvéd - Vidi bajnoki.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Nagyon örülök ennek a három pontnak, fontos győzelmet arattunk, úgy gondolom, hogy megérdemelten. A mérkőzés első, és utolsó néhány percét leszámítva végig kontrolláltuk a mérkőzést, taktikailag okos, jó játékot bemutatva. Nem volt könnyű ezen a nehéz talajon passzolós focit játszani, néhány szép akciót viszont így is vezettünk, ott volt például Stefan nagy helyzete az első félidőben, amely sajnos kimaradt. Szereztünk viszont két gólt is pontrúgások után, márpedig a rögzített szituációk szerepe az ilyen meccseken kiemelten fontos. Köszönöm a szurkolóknak, hogy hétköznap is eljöttek biztatni minket, a játékosoknak pedig gratulálok a teljesítményükhöz, de nem szabad hátradőlni, hiszen nem sok időnk van a Mezőkövesd elleni, szintén nagyon fontos találkozó előtt.”

Vezetőedzőnket az újságírók arról is kérdezték, lélektanilag van-e jelentősége annak, hogy pontszámban beértünk a Ferencvárost.

"Nézzék, a tavaszi idény kezdete előtt három pont mínuszban voltunk, most beértük őket, ez igaz, de ezt nem úgy értük el, hogy őket figyeltük, hanem arra koncentráltunk, hogy a saját játékunkat napról-napra, meccsről-meccsre fejlesszük. Öt győzelemmel és egy döntetlennel kezdtük az évet, már a második spanyolországi edzőtáborban is jó meccseket játszottunk, ezen az úton kell továbbhaladnunk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy 99 százalékban figyelünk magunkra, egy százalékkal, a szemünk sarkából pedig figyeljük a Ferencvárost.”

Supka Attila:

"Az első félidőben, az első gólig jól működött az, amit elterveztünk, jól lezártuk a széleket. A problémáink a felívelt labdák levédekezésével volt, a gólt is egy félpályás szabadrúgás után lőtte a Vidi. Ez két játékosunk nem megfelelő koncentrációjának volt köszönhető. Türelmes játékot kértem a szünetben a srácoktól és azt, hogy kontrából bontsuk meg a vendégek védekezését. Arra nem számítottam én sem, és más sem, hogy hasonló buta gólokat kapunk majd. A második gólnál, ha csak taccsra kipasszoljuk, már nincs gólszerzési lehetőség, majd a szögletet se védekeztük le jól... Ez egy gyengébb csapat ellen sem megengedhető. Az egész tavasz az egyéni hibákról szól most nálunk. Már a Ferencváros ellen is olyan hibákat vétettünk, amelyek nyilván nincsenek bekalkulálva. Az együttes, csapatvédekezés jól működött, nem hagytunk lehetőséget arra, hogy Nego, vagy Stopira meginduljon, Lazovics sem tudott mélységből beindulni, mert jól felvettük ezeket a kísérleteket. Bízom benne, hogy a folytatásban fejben jobban ott lesznek azok a játékosok, akik ezeket a hibákat vétik.”  

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Április 11. 20:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
4-1-re győztünk a Honvéd otthonában

Pontszámban beértük az FTC-t a tabella élén! Lazovics duplázott Kispesten, és betalált Nikolov, valamint Vinícius is.

A 21. fordulóból halasztották el a tavalyi bajnok elleni rangadónkat április 11-re. A Bp. Honvéd zsinórban az utolsó három hazai bajnokiját megnyerte, míg mi a legutóbbi három idegenbeli bajnokinkon nyeretlenek maradtunk. A találkozó tétje számunkra nem kevesebb volt, mint az, hogy egy esetleges győzelemmel pontszámban utolérhetjük a listavezető FTC-t. Marko Nikolics ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint legutóbb az Újpest ellen, a kispadon is csak egy változás történt a hétvégi bajnokinkhoz képest, a betegségéből felgyógyult Scsepovics került a keretbe Szolnoki helyett.

Az első nagy gólhelyzetre 15 percet kellett várni. Ekkor Stopira vezette a labdát a Honvéd 16-osának előterében, majd Lazovicsot hozta játékba, aki gyönyörűen passzolt Stefannak, csatárunk azonban kapu mellé lőtt körülbelül 7 méterről. A 22. minutumban Lazovics vette át szépen Nikolov labdáját, majd 17 méterről egyből kapura fordult és lőtt, Gróf védett. A 34. percben Juhász fejesét még bravúrral hárította a hazaiak kapusa, egy perccel később azonban már tehetetlen volt.

Lanzafame szabálytalansága után Huszti ívelte kapu elé a labdát, ahonnan Lazovics csúsztatta azt tovább fejjel épp Nikolov elé, ő pedig higgadtan emelte át a játékszert közelről a kivetődő Gróf felett (0-1). Ez volt macedón válogatott középpályásunk eső vidis gólja, amit három perc múlva rögtön követhetett volna a második is, de Lazovics beadásáról egy hajszállal lemaradt. Az első játékrészt Ikenne-King és Huszti páros sárga lapot érő kakaskodása zárta.

Szünetben egyik mester sem cserélt. A második félidő elején előbb ápolni kellett pár percig Nikolovot, majd az 54. minutumban macedón középpályásunk mutatott be egy szép szólót, de végül a helyzetet kihagyta, azonban a Honvéd kapuja nem szabadult fel, Nego beadását pedig Lazovics fejelte a hálóba (0-2).

Három perccel később szépítettek a hazaiak, Nagy szabadrúgását követően Kamber fejelte kapu elé a labdát, melyet Lanzafame becsúszva, ballal a bal alsóba lőtt az ötösről. Kovácsik még beleért, de nem védhetett (1-2).

A hazai szurkolók vérszemet kaptak, szerencsére azonban gyorsan sikerült a kedélyeket lehűteni. Huszti tekert kapu elé egy szögletet, melyre kitűnő ütemben érkezett az ötösön belülre Vinícius, és a kapuba juttatta a labdát (1-3).

Egy perccel később Stopira is betalált, de leshelyzetből tette ezt, így maradt az 1-3. Tíz perccel a vége előtt Stefan vett le nagyon szép mozdulattal egy labdát a hazai 16-os előterében, majd becsapta védőjét, megindult az alapvonal felé, onnan pedig visszatette a második hullámban érkező Lazovicsnak a játékszert, aki 13 méterről nem hibázott (1-4).

A végén még Scsepovics is lőhetett volna egy gólt, azonban öt méterről leadott lövését bravúrral fogta Gróf.

Győzelmünkkel utolértük pontszámban a listavezető FTC-t. Utoljára még tavaly decemberben, a 18. forduló után állt azonos pontszámmal az élen a két csapat - akkor jobb gólkülönbségünknek köszönhetően még mi voltunk az elsők. Folytatás szombaton délután a Mezőkövesd otthonában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek