hu en
Videoton FC Végeredmény 2-0
Budapest Honvéd FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 32. forduló
2018.05.27., Vasárnap @ 19:30
Felcsút, Pancho Aréna
3228 néző
22 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Márkus Tamás, Vígh-Tarsonyi Gergő
Tartalék játékvezető:
Kóbor Péter
Gólbírók:
Szőts Gergely, Vad II. István
90 +2.BAJNOKCSAPAT! SZÉP VOLT, FIÚK!
90 +1.Lanzafame kapott sárgát.
90.
 
87.Lazovics helyére Fiola, Pölöskei helyére pedig Szendrei állt be.
86.Percek választanak el bennünket a 3. bajnoki címünktől.
81.Nikolov mezlevételért sárga lapot kapott.
80.GÓÓÓÓÓÓL!
Pátkai ismét egy zseniális gólpasszt osztott ki, a címzett ezúttal Nikolov volt, aki 13 méterről nem hibázott!

78.
 
76.Kovács helyére Varga állt be.
75.Banó-Szabó helyére Májer állt be.
73.Pölöskei bombázott kapu fölé jó 25 méterről.
71.Nego jobb oldali beadását Pátkai gyakorlatilag nullszögből lőtte kapura, Grófnak nagyot kellett védenie.
68.Stefan helyére testvére, Marko állt be.
66.Kovács is besárgult.
63.Kukoc helyére Danilo állt be.
62.
 
58.Hadzic kapott sárga lapot.
57.Lanzafame 20 méterről eleresztett lövése 1-2 méterrel Kovácsik kapuja mellé ment.
55.Kovács beadását húzta le Gróf az ötös környékén a levegőből.
48.Lanzafame lövését blokkolta Vinícius - válogatott védőnk nagyot mentett.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs!
45.Az első félidő utolsó momentumaként Lazovics tekert centikkel kapu mellé egy szabadrúgást 21 méterről.
43.Magabiztosan őrizzük egygólos előnyünket.
38.Lanzafame cselezgetett a 16-osunk előterében, majd laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt.
34.Lazovics beadását Stefan a földre fejelte, de nem volt benne elég erő, hogy veszélyt jelentsen a Honvéd kapujára.
32.Stopira nem tréfált, 25 méterről irgalmatlan erejű bombát eresztett el, Gróf óriási bravúrral hárított.
28.
 
27.GÓÓÓÓÓL!
Pátkai tört be a 16-oson belülre, majd az alapvonal közeléből remek labdával szolgálta ki a középen üresen lévő Stefant, aki higgadtan pörgetett a kapuba! Ebben a pillanatban a Vidi bajnoki címet érő helyzetben van!

26.Heffler sárgult be.
25.Nego kapcsolta be a rakétákat, majd Stefannak passzolt, aki sarokkal hozta játékba Lazovicsot, támadónk azonban hosszan tolta meg a játékszert, így Gróf ki tudott vetődni, és mentett.
21.
 
19.Továbbra sem forognak veszélyben a kapuk, a labdát mi birtokoljuk többet, de a vendégek védelme jól zár.
14.Stopira beadása picit lecsúszott, így lett viszont nagyon veszélyes a szituáció a Honvéd kapuja előtt - a piros-feketék szerencséjére a labda végül keresztben suhant el a kapu előtt.
13.
A magyar válogatott szövetségi kapitánya is a helyszínen tekinti meg a mai meccsünket. Polgármester úr pedig szép Vidi-mezben szurkol a csapatnak!
8.Pátkai kapott sárga lapot.
5.Az első 5 percben semmi említésre méltó esemény nem történt a pályán. A lelátón viszont zseniális a hangulat, mindkét tábor remekül szól!
1.
 
1.Elkezdődött a meccs!
0.A kezdőrúgást a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár végezte el a Vidi tulajdonosával, Garancsi Istvánnal és a MOL elnök-vezérigazgatójával, Hernádi Zsolttal közösen.
-2.Érkeznek a csapatok, a vendégek fehérben, mi pedig piros-kékben lépünk pályára.
-20.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-40. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Hadzic - Nikolov, Pátkai - Lazovics - Kovács, Stefan
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 19.30-kor kezdődik a Vidi - Bp. Honvéd bajnoki. Nagyon egyszerű a képlet, ha nyerünk, akkor minden más eredménytől függetlenül már ma este bajnokok leszünk!
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Igazi csapattá váltunk a téli szünet után. Tizenhárom mérkőzésen négy gólt kaptunk, stabilan szerepeltünk végig. Nem szeretnék nagy beszédet tartani, de szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ezért a bajnoki címért dolgozott. A tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak, a sportigazgatónak, Kovács Zoltánnak, a stábomnak, a klub dolgozóinak, és persze a családomnak, akik akkor is a fejemben járnak, amikor nincsenek velem. Megemlíteném még két jobbkezemet, Radoje Szmiljanicsot és Goran Basaricsot is, akik követtek engem Magyarországra, hogy együtt dolgozhassunk. Nem utolsósorban természetesen nagy köszönet a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak a szezon során. Az igazi hősei ennek az eredménynek viszont a játékosok! Nem csak jó futballisták vannak nálunk, hanem jó emberek, ez az egyik kulcs. A héten nem csináltunk semmit máshogy, mint eddig, a megszokott módon készültünk a találkozóra. Mi végig a labdarúgásra koncentráltunk a szezon során. Magyarországon jó dolgok történnek a sport világában, mi pedig szeretnénk a labdarúgás pozitív oldalát promótálni. A bajnoki cím értékét pedig tovább növeli, hogy igazi hazai pálya nélkül lettünk aranyérmesek. A mai nap amúgy nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete. Álmodunk arról, hogy sikeresek legyünk Európában, az álomért pedig keményen dolgozunk majd a jövőben."

A sajtótájékoztatón szóba került vezetőedzőnk jövője is, valamint a csapat programja is.

"Ahogy a tv-ben is elmondtam, nem igaz, hogy hazamegyek a Partizanhoz, sem az, hogy már aláírtam az új szerződésemet. Hosszútávra érkeztem, úriemberek módjára megegyeztünk arról, hogy folytatjuk, de még nincs aláírva semmi. Egyébként sem mennék sehova, hiszen jelenleg is 2019 nyaráig érvényes a szerződésem. A pletykák elterjesztése destabilizációs kísérletek voltak, de nagyon őszinte a klubon belüli kommunikáció, így nem volt ránk hatással. A csapat majd a bajnokság után orvosi vizsgálatokkal kezd, két napig Fehérváron készülünk majd, utána utazunk Ausztriába két hétre. Ott öt edzőmérkőzést tervezünk, ellenfeleink lesznek jelen állás szerint a DAC, az Osijek, a Rostov és a Kapfenberg is."

Supka Attila:

"Gratulálok a Videoton csapatának ahhoz, hogy megnyerték a bajnokságot. A mai mérkőzésre úgy érkeztünk, hogy pontot, pontokat szerettünk volna szerezni, a céljaink eléréséhez nagyon nagy szükségünk lett volna rá. Még így sincs sok minden veszve, viszont hetek óta ezer sebből vérzünk, nem egy meghatározó játékosunk nem tud játszani. Így elég nehéz a csapatot összeállítani, de akik a pályára kerültek a mai mérkőzésen, mindent megtettek azért, hogy ebből jól jöjjünk ki. Sajnos elkövettünk néhány olyan hibát, ami eldöntötte az összecsapást. Az első félidőben nem mertünk úgy futballozni, ahogy azt kitűztük magunk elé, a másodikban egy picit jobban néztünk ki és több lehetőségünk volt, de egy újabb hiba megpecsételte a sorsunkat. Az utolsó mérkőzésen be kell gyűjtenünk a három pontot!"

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Május 27. 21:45  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
A Honvéd elleni sikerrel megvan az aranyérem!

Stefan Scsepovics és Boban Nikolov góljaival megnyertük a 100. Vidi-Honvédot és ezzel az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírását is!

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában együttesünk a Budapest Honvéd ellen lépett pályára azzal a tudattal, hogy győzelem esetén biztosan bajnoki címet ünnepelhettünk. A Ferencváros 17:30-as kezdettel játszott a DVTK csapatával és mivel 4-0-s győzelmet ért el, pontszámban ideiglenesen utolérte a Vidit a tabellán.

Csapatunkba visszatérhetett eltiltásából Danko Lazovics, aki Varga Józsefet váltotta a kezdőben, Anel Hadzic ezúttal hátrébb kapott szerepet. A Honvéd gárdájában nem léphetett pályára az eltiltott Gazdag Dániel, játszott viszont egykori középpályásunk, Pölöskei Zsolt és egykori védőnk, Heffler Tibor, illetve a Lanzafame-Eppel duó. Kamber Djordje és Lovric Ivan nem kerültek meccskeretbe.

Az ünnepélyes kezdőrúgást Garancsi István, a Vidi tulajdonosa, Hernádi Zsolt, a Vidi főszponzorának, azaz a MOL-nak elnök-vezérigazgatója, illetve a Dunaszerdahelyi DAC tulajdonosa, Világi Oszkár végezték el, ezzel ünnepelve, hogy a felvidéki magyar csapat 25 év után újra kijutott a nemzetközi porondra, és az Európa Ligában indulhat! Az "igazinál" a Honvéd indította útjára a labdát. Az első tíz percben nagy lehetőség nem alakult ki a kapuk előtt, a 8. minutumban Pátkai kapott sárga lapot.

A 14. percben Stopira beadása szállt át Gróf feje fölött és egy pillanatra úgy tűnt, a kapuba hullik, de végül elment keresztbe. Néhány másodperccel később ismét balhátvédünk próbálkozhatott beadással, többen is érkeztek, de végül ehhez sem ért hozzá senki.

A 21. percben Kovács ugratta ki Stefan Scsepovicsot, aki ziccerbe került volna, ha sikerül megkaparintania a labdát, de Gróf előbb odaért és felszedte. Négy perccel később Nego tört előre gyönyörűen, letette Stefannak, aki sarokkal továbbpörgette a befutó Lazovics elé. Szerb támadónk megtolta, majd közelről lőtt, de Gróf hárítani tudott. A kipattanót Stopira emelte rá, de célt tévesztett.

A 26. percben Heffler fejelt össze Pátkaival, előbbi sárgát kapott. A 27. minutumban megszereztük a vezetést! Nego bedobása után Pátkai fordult le Kosútról, majd az alapvonalról Stefanhoz játszott, aki 7 méterről nem hibázott és a kapu jobb oldalába pörgetett (1-0).

A 32. percben Lazovics vette észre középen Stopirát, aki átvette, majd 23 méterről óriási bombát eresztett meg, Gróf nagy vetődéssel ütötte szögletre. A sarokrúgást Lazovics adta be és ismét balhátvédünk került helyzetbe, fejese célt tévesztett.

A 34. percben Lazovics beadását Stefan irányította kapu felé, de Gróf zsákmánya lett a labda. A Honvéd ezekben a percekben ritkán birtokolta a labdát. A 40. percben kerültek először helyzetbe a vendégek, Lanzafame forgolódott középen, majd 17 méterről lőtt, de mellépattogott a játékszer.

A félidőt Vidi-helyzet zárta, Danko Lazovics tekert mellé 25 méterről egy szabadrúgást.

A 48. percben Eppel passzából Lanzafame lépett be büntetőterületünkre, de lövését Vinícius szépen blokkolta. Az 57. percben Lanzafame durrantott mellé 24-ről. A következő támadásból Hadzic buktatott, sárgát kapott.

A 62. percben Nikolov tüzelt 26 méterről, egy védőn megpattant, így szöglet lett. A sarokrúgás előtt Danilo állt be Tonci Kukoc helyére. A 66. percben Kovács állított meg egy kispesti kontrát szabálytalansággal, amiért sárgát kapott.

A 67. percben Marko Nikolics vezetőedzőnk is kihasználta első cserelehetőségét, Marko Scsepovics bátyját, Stefant váltotta. A 71. percben Nego adott be jobbról, Pátkai érkezett és az alapvonalról, ballal, vetődve életerősen tüzelt, Gróf szögletre ütötte. Lazovics végezte el a sarokrúgást, amelyet Vinícius közelről fejelt fölé.

A 75. percben Banó-Szabó is elhagyta a játékteret, Májer Milán 7. NB I-es mérkőzésén kapott lehetőséget. Nem sokkal később Kovács István is befejezte a mérkőzést, az ő helyére Varga József jött.

A 80. percben eldöntöttük a mérkőzést és ezzel a bajnokság kimenetelét is: Lazovics emelt a félpálya közeléből Marko Scsepovics felé, aki mellel levette, majd Pátkai elé pattant a labda, aki a tizenhatoson belül helyezkedő Nikolovhoz játszott. Macedón középpályásunk 10 méterről belőtte Gróf alatt a labdát (2-0).

A 82. minutumban Lanzafame fordult volna le az ötös sarkán, Vinícius becsúszott és szögletre mentett. Egy perccel később Pölöskei beadására robbant be Eppel, de csak a kapu mellé tudta piszkálni. A 87. percben Danko Lazovics jött le a pályáról, Fiola Attila állt be az utolsó percekre, a túloldalt Pölöskei Zsolt helyére a debütáns Szendrei Norbert jött. A 91. percben Lanzafame sárgult be.

Az utolsó percekre egy fokozattal feljebb kapcsolt a Honvéd, de gólt nem tudtak szerezni, így pontosan egy esztendővel a 2017-es bajnoki döntő után sikerült revansot venni a kispestieken és ezzel egy fordulóval a vége előtt megnyerni az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírását.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek