hu en
Videoton FC Végeredmény 3-0
Szombathelyi Swietelsky-Haladás
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 30. forduló
2018.05.12., Szombat @ 17:00
Felcsút, Pancho Aréna
1977 néző
18 fok, változékony idő
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Ring György, Tóth II Vencel
Tartalék játékvezető:
Berettyán Péter
Gólbírók:
Berke Balázs, Urbán Eszter
90 +1.Vége a mérkőzésnek!
87.Vinícius helyére Tóth, Stopira helyére pedig Tamás állt be.
86.GÓÓÓÓL!
Sakk-matt! Mágnestáblára sem lehetett volna ennél pontosabban felvázolni azt a támadást, melynek végén Nego beadását Pátkai közelről a kapuba vágta.
84.Scsepovics 20 méterről kapura lőtt, egy védőről szögletre pattant.
82.Nikolov is lőtt egy lesgólt.
79.KOVÁCSIK!
Kiss törhetett egyedül a kapunkra a labdával, amit 7 méterről el is lőtt, Kovácsik lábbal hatalmasat védett.

76.Testvércsere, Stefan helyett Marko a pályán.
74.Nego remek cselekkel tört be a vendég 16-oson belülre, lövése azonban kapu mellé ment.
73.Egy perc alatt Hadzic és Stefan is betalált a Haladás kapujába, de mindkét esetnél lest jelzett a partjelző.
71.Hadzic kapott sárga lapot.
70.Kovács Loránt második sárga lappal kiáll.
69.Kovács pazar lyukpasszal hozta Stefant ziccerbe, aki okosan akarta a kivetődő szombathelyi kapus mellett a kapuba juttatni a labdát, az azonban elakadt Király lábában.
67.Halmosi helyére Pinte állt be.
65.Hadzic csinált egy cselt a 16-oson belül, majd 13 méterről a jobb sarok irányába lőtt, Király nagyot védett!
64.Schimmer helyére Polgár állt be.
63.
 
62.GÓÓÓL!
Varga József adott egy körülbelül 40 méteres álompasszt Negonak, aki szépen levette a labdát, tolt egyet rajta, majd 10 méterről Király mellett a kapuba helyezett.

58.Vinícius szerelt hatalmasat a 16-osunkon belül, majd néhány pillanattal később Kovács Loránt szabálytalankodott egy sárga lapért cserébe.
56.Rácz helyére Németh állt be.
54.Kovács is besárgult.
53.Kovács szöglete után Vinícius fejese csattant a felső lécen.
52.Nego beadását követően Stefan lőtt kapura, de a labda egy szombathelyi védőről szögletre pattant.
51.Rácz kapott sárga lapot.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs.
45.Vége az első félidőnek.
43.
 
40.Stefan a jobb oldalról, laposan lőtte kapu elé a labdát, a berobbanó Pátkai előtt azonban nagy gólhelyzetben elsuhant a játékszer.
37.Nikolov élesített egy bombát, melyet 26 méterről küldött kapura, de végül Királynak nem kellett közbeavatkoznia, a labda ugyanis mellé szállt.
36.Stefan 17 méterről leadott lövését védte Király, de közben a partjelző már lest jelzett, úgyhogy igazából mindegy is, szabadrúgással jön a Haladás.
32.Fiola kapott sárga lapot.
30.Varga 20 méteres lövése tévesztett célt, és a Haladás kapuja fölött hagyta el a játékteret.
27.Újabb sárga lap, ezúttal Varga kapta.
26.Király Gábor is besárgult.
23.Kovács szögletét Vinícius fejelte kapu fölé.
20.
 
19.GÓÓÓL!
Ezúttal Stopira középre adása hajszálpontos volt, a 16-os sarkáról tekert védőnk a kapu elé, a hosszún érkező Nikolov pedig néhány lépésről a kapuba lőtt.

18.Stopira beadása volt pontatlan a bal szélről.
14.Kiss kapott sárga lapot.
13.
 
9.Szélről érkező szombathelyi beadást követően Nego fejjel tisztázott a kapunktól 5 méterre Halmosi elől.
6.

Nego beadása suhant el Scsepovics előtt.

5.Az első percek eseménytelenül teltek el, a labdát mi birtokoljuk többet, de a kapuk nem forogtak veszélyben.
1.Kis Kokó indította 90 perces útjára a labdát.
-3.Érkeznek a csapatok! A Vidi játékosai piros-kékben, a Haladás futballistái fehér-fekete-fehér színösszeállításban lépnek pályára.
-12.Bő egy órával a meccs előtt még esett az eső és felhős volt az idő, mostanra azonban kisütött a nap és az eső is elállt.
-23.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Nikolov, Varga, Pátkai - Hadzic - Kovács, Stefan
-50.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 17 órakor kezdődik a Vidi - Haladás NB I-es bajnoki mérkőzés.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Jól játszottunk ma, az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a pályán történteket. Szép passzjátékokat mutattunk be, szereztünk három gólt és volt még legalább ugyanennyi nagy helyzetünk is. Megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosoknak és köszönöm a szurkolóknak, hogy végig biztattak minket. Eddig tavasszal csak négy gólt kaptunk, ez örömteli, de az is igaz, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem voltunk sokszor eredményesek. Most viszont betaláltunk és jöttek a helyzetek is – ilyen a futball. Úgy gondolom, hogy a korábbi mérkőzéseinken, ha az elején sikerült volna gólt szereznünk, mint most, akkor azok a találkozók is hasonlóan alakultak volna. Ilyenkor az alapvetően tíz emberrel a labda vonala mögé helyezkedő ellenfelek is jobban kinyílnak, de persze ez nem csak Magyarországon van így. A Honvéd vagy az Újpest elleni meccsünk is olyan volt, mint a mai – időben sikerült megszerezni az első gólt, és addig nehéz találkozók valamennyire könnyebbé váltak számunkra."

Vezetőedzőnket az újságírók Stopira és Nego teljesítményéről is kérdezték a sajtótájékoztatón.

"Mindketten jól játszottak ma este, de ez általában is elmondható a teljesítényükről, mindketten meghatározó emberek. Nem volt ma más szerepük, mint a többi meccsen. Néha a befejezésekkel van probléma. Itt nemcsak konkrétan a gólszerzést értem befejezés alatt, hanem a beadásokat, utolsó passzokat is, az ellenfél tizenhatosánál. Minőségi játékosok – persze nem csak ők -, igyekszünk kihasználni a képességeiket."

Michal Hipp:

"Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Amióta a Haladásnál vagyok, ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Nem ismertem a csapatomra. Az első féldőben rendkívül bátortalanok voltunk, és az is bebizonyosodott, hogy a mi sérültjeink és eltiltottjaink jobban hiányoztak, mint a hazaiaknak a sajátjaik. Csalódott vagyok azért is, mert akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most nem bizonyították, hogy többet kellett volna adnom nekik a korábbiakban. Kovács Lóránt rendkívül felelőtlenül viselkedett, kiállíttatta magát. Szerettük volna megismételni a Fradi és a Paks ellen mutatott játékunkat, ebből azonban semmit nem tudtunk megvalósítani. A szurkolóinktól elnézést kérünk. A játékosoknak pedig azt tudom mondani, hogy minél előbb felejtsék el ezt a találkozót. Mindent megteszek, hogy a következő fordulóban a mai játék ellenkezőjét lássák majd a drukkereink."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Május 12. 21:20  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos siker a Haladás ellen

Csapatunk Nikolov, Nego és Pátkai találataival legyőzte a szombathelyieket. A vendégek 20 percet emberhátrányban játszottak. A Ferencváros csak 1 pontot szerzett a fordulóban, így három körrel a vége előtt a Vidi az első a tabellán!

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában 17 órai kezdettel a Haladás látogatott a Pancho Arénába. Csapatunk a 2. helyről várta a találkozót és győzelem esetén legalább ideiglenesen az élre állhatott.

Marko Nikolics vezetőedző ezúttal nem számíthatott az eltiltott Danko Lazovics-Juhász Roland párosra, így Fiola Attila középhátvédként kapott szerepet. Marko Scsepovics és Huszti Szabolcs a kispadra került, Kovács István és Varga József viszont kezdett. A Haladás részéről Bosnjak Predrag eltiltott volt (Németh Milán kezdett a helyén), Myke Ramos, Tóth Máté és Michael Rabusic pedig sérültek.

Mi indítottuk útjára a labdát és már az elején komoly rohamokba kezdtünk: Kovács István játszott össze Stefannal, aki középre adott, de Anel Hadzic elől tisztázni tudtak a védők. Nem sokkal később Kovács szabadrúgását Stopira elől tudták elfejelni.

A 6. percben Nego beadása ment el Stefan Scsepovics fölött kevéssel, majd a 9. minutumban Schimmer veszélyes labdáját Nego tudta kicsúsztatni. A 14. percben Kiss Tamás becsúszását "díjazta" sárga lappal Kassai Viktor játékvezető, három perccel később pedig Stefan tört be a büntetőterületre jobbról, majd ballal lőtt, de elakadt a védőkben.

A 19. percben szerezte meg a vezetést csapatunk. Stopira gyönyörűen pörgetett a hosszú kapufához, ahol Nikolov közelről a kapuba lőtt (1-0).

A 23. percben Kovács István szögletét Vinícius bólintotta fölé kevéssel. A 25. percben Nikolov- Hadzic-Stefan összjáték végén a ziccerben kilépő Negót szöktette volna szerb támadónk, de jobbhátvédünk már éppen lesre futott. Az esetet követően Király Gábor reklamálásért kapott sárgát.

A 27. percben Stefan Scsepovics tört be balról a tizenhatosra, befelé húzott és jobbal lőtt, de Király magabiztosan hárított. Négy minutummal ezután megint mi veszélyeztettünk, Varga József 23 méteres lökete kerülte el a kaput.

A 32. percben Fiola Attila csúszott be Kovács Lórántnak, ez is sárgát ért. A 37. percben Nikolov 23 méteres lövése szállt el keresztben. A 40. percben gyönyörű támadás végén kerültünk óriási ziccerbe: Hadzic indította a jobb oldalt Stefant, aki a tizenhatos oldalvonaláról tökéletesen adott be az érkező Pátkainak, akinek nem sikerült a kapuba passzolnia.

Az első játékrészben más említésre méltó esemény már nem történt, 1-0-val vonultak félidőre a felek.

A második félidő 6. percben Rácz rángatta hosszan a meglépni készülő Negót és végül földre vitte, sárgát kapott. Az 53. percben a felső lécen csattant a játékszer: Vinícius bólintott erősen a kapufára egy szöglet után. Az ellentámadást Kovács állította meg, Rácznak csúszott oda és ő is sárga lapot kapott.

Az 54. percben Kovács lövését blokkolták, majd Grumic bombája vágódott vissza a pályára a reklámtáblákról. Ezután Rácz hagyta el a játékteret, Németh Márió érkezett. Az 58. percben Kovács Lóránt rántotta vissza az őt esernyőcsellel átverő Hadzicot, ezért is villant a sárga.

A 61. percben gyönyörű góllal növeltük előnyünket: Varga a félpálya környékéről hosszan, magasan emelt a tizenhatosra befutó Nego elé. Francia játékosunk levette, majd könnyedén a hosszúba gurított (2-0).

A 64. percben Schimmer sérülés miatt jött le, Polgár Kristóf állt be. A csere után Kovácsik kezéből csúszott ki egy beadás, de védelmünk tisztázni tudott a kapu elől. A kontrából Hadzic került helyzetbe, 15 méter távolságról tüzelt, Király óriási védéssel tolta szögletre a labdát.

Három perccel később Halmosi is sántítva hagyta el a játékteret, Pinte kapott lehetőséget. A 68. percben Nikolov csavart középre, Stefan Scsepovics berobbant és visszalőtt volna a rövidre, de Király lábában elakadt.

A 70. percben Kovács Lóránt indulhatott zuhanyozni, miután hátulról rácsúszott Anel Hadzic bokájára, amiért Kassai Viktor felmutatta neki a második sárgát, majd a pirosat. A 73. minutumban szépségdíjas akció végén Stefan lőtt a kapuba, de Varga passza után Stopira már lesen volt. Másodpercekkel később Nego egy labdaszerzés és csel után belépett a tizenhatosra, befelé húzott, majd ballal, 13 méterről lőtt, de mellécsorgott a labda.

A 76. percben cserélt először Marko Nikolics vezetőedzőnk: Stefan helyére öccse, Marko Scsepovics jött. A 79. minutumban került először nagy helyzetbe a vendégcsapat: Kiss Tamás csapott le egy labdára és vezethette rá Kovácsikra, de kapusunk bravúrral védett.

A 82. percben újabb szemrevaló támadás akadt el les miatt: Nikolov tartózkodott a védők mögött Hadzic passza után. A 84. percben Marko Scsepovics próbálkozott 20 méterről, egy védő lábáról pattant mellé.

A 86. percben zártuk le végképp az összecsapást: Nego kapott labdát jobb oldalon Vargától, egyből középre tette, Pátkai pedig érkezett és közelről nem hibázott (3-0).

A gól után Stopira jött le, Tamás Krisztián állt be a hajrára. A következő megszakításnál Vinícius is lejött - a csapatkapitányi karszalag Kovács Istvánra került -, Tóth Bence is lehetőséget kapott.

Az egyperces ráadás már nem hozott változást, így csapatunk 3-0-s sikert aratott a Haladás ellen, és ideiglenesen az élre álltunk (mint az 21.20-kor kiderült, a Ferencváros 1-1-s döntetlent játszott a Vasassal, így ténylegesen is). A következő fordulóban a Vasashoz látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek