hu en
Videoton FC Végeredmény 0-0
Ferencvárosi TC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 29. forduló
2018.05.05., Szombat @ 19:30
Felcsút, Pancho Aréna
3474 néző
25 fok, tiszta idő
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bognár Tamás
Asszisztensek:
Albert István, Georgiou Theodoros
Tartalék játékvezető:
Varga Zsolt
Gólbírók:
Iványi Zoltán, Molnár Attila
90 +5.Vége a meccsnek, a két csapat közt maradt az 1 pont, ami azt jelenti, hogy immár nem a mi kezünkben van a bajnoki cím sorsa
90 +3.Danko Lazovics is megkapta a második sárgáját.
90.Gorriarán akarta megetetni a sporit egy kamu 11-essel, de Bognár észrevette, és második sárgával kiállította a Fradi játékosát.
90.Csupán 3 perc a hosszabbítás...
89.Böde rúgta fel Hadzicot, sárga és ápolás.
86.Otigba helyére Batik állt be.
83.Nego kapott sárga lapot - hogy miért, azt csak Bognár sporttárs tudja, játékosunk ugyanis nem szabálytalankodott.
81.Varga került helyzetbe, de lövése elment keresztbe a kapunk előtt.
79.Marquinhos is besárgult.
77.Gorriarán kapott sárgát.
75.Fiola mentett utolsó emberként hatalmasat Paintsil elől.
74.
 
70.Huszti helyére Kovács állt be.
69.Fiola lövését védte Dibusz.
66.Újabb KOVÁCSIK bravúr, Paintsil 16 méteres bombáját követően, mely ráadásul Juhászon még meg is pattant.
65.Lazovics reklamált - jogosan - mivel Bognár sporttárs nem fújta be az ellene elkövetett szabálytalanságot. Fél perccel később Juhász kapott sárgát.
63.
 
59.Marquinhos váltja Botkát.
58.Ferencvárosi játékos szabálytalankodott sárga lapot érően, azonban előnyszabályt alkalmazott Bognár sporttárs, majd a támadás végén a reklamáló Lazovicsnak mutatta fel a sárga lapot. Érdekes.
56.Nikolov helyére Fiola állt be.
55.Nego adott remek labdát Stefannak, amit csatárunk szépen át is vett a levegőben, majd megpróbálta a kapujából kint álló Dibusz felett átemelni azt, de a játékszer a kapu fölött suhant el.
51.Paintsil kapott sárga lapot.
48.Nikolovnak kellett a kapunk előteréből egy ide-oda pattogó labdát eltakarítania.
46.Folytatódik a meccs.
45 +6.Vége az első félidőnek.
45 +5.KOVÁCSIK! Kapusunk óriási bravúrral védte Varga bombáját, mely egyenesen a jobb felső sarok irányába tartott.
45.5 perc hosszabbítás következik.
43.Varga 22 méteres szabadrúgása a felső lécen megpattanva hagyta el a játékteret. Nagyon veszélyes szabadrúgás volt.
40.Nincs folyamatos játék, gyakorlatilag minden percben legalább egy szabálytalanságot befúj a spori.
35.
 
31.Stefan nagyszerű labdával szöktette a bal szélen Stopirát, aki hatalmas vágtába kezdett, majd kapura lőtt, de a kivetődő Dibuszról szögletre pattant a labda.
29.Újabb nagy vendéghelyzet! Paintsil rohant el a bal szélen, majd középre adott, a védelmünk nem tudott felszabadítani, végül a hosszún érkező Varga nagy helyzetben nem találta el a labdát.
25.Egyelőre a vendégek birtokolják többet a labdát, ők alakítottak ki több lehetőséget, gól azonban még nem született.
22.
 
18.Fernando Gorriarán lőtt 19 méterről kapu fölé és mellé.
16.Huszti is besárgult. Paprikás a meccs!
13.Paintsilt kellett ápolni a pályán kívül, majd egyszer csak a pályán termett - játékosaink szerint engedély nélkül tért vissza. Nikolov ráncigálta meg a mezét, amiért Bognár sporttárs sárga lapot adott.
11.Paintsil viharzott el a bal szélen, Pátkai az utolsó pillanatban, a 16-oson belül tudta megzavarni a Fradi támadóját, így a kivetődő Kovácsik védeni tudott. A vendége büntetőt reklamáltak.
10.A meccset a helyszínen tekinti meg többek közt Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya, és Deutsch Tamás is, az élvonalba visszajutó MTK elnöke. 
9.
 
7.Koch helyére Varga állt be.
6.Hordágyon vitték le a pályáról a zöld-fehérek játékosát.
3.Súlyos sérüléssel kezdődik a meccs! Szélről érkező szabadrúgást követően Koch és Kovácsik ütköztek a levegőben, a Ferencváros játékosát az orvosok ápolják az ötösünkön belül. Csere lesz.
1.A Ferencváros kezdte a meccset!
-2.Fantasztikus koreográfiát mutattak be a fehérvári drukkerek a csapatok bevonulásakor.
-14.
 
-18.Stopira orrcsontja a múlt heti, Paks elleni találkozón megsérült, ezért ma este speciális védőmaszkban lép majd pályára balhátvédünk. Érdekesség, hogy Stopira tegnap az esti edzés után Pengével (a Vidi masszőrével) közösen színezte piros-kékre a maszkot.
-28.Félórával a kezdés előtt már a stadion körülbelül fele megtelt szurkolókkal, de mivel már hetekkel ezelőtt elfogyott valamennyi belépőjegy, így természetesen telt ház előtt kerül megrendezésre a tavasz legnagyobb rangadója.
-36.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-40.Marko Scsepovics vírusfertőzés miatt nincs ma csapatunk keretében.
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Nikolov, Hadzic, Pátkai - Huszti - Stefan, Lazovics
-55.
 
-60.Köszöntjük szurkolóinkat Felcsútról, ahol a bajnoki cím szempontjából döntő fontosságú találkozót rendeznek meg 19.30-tól.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Ez egy igazi rangadó volt. Óriási tét mellett zajlott az összecsapás, igyekszem így röviddel a lefújás után objektívan értékelni. Ez alapján az első félidőben a Ferencváros játszott jobban, de előnybe nem sikerült kerülniük, a másodikban pedig épp fordítva történt. Az első játékrészt ők, a másodikat mi bánhatjuk inkább. A szünetben próbáltam megnyugtatni a csapatot, sikerült is, ezután többet volt a földön a labda és ez nekünk kedvezett. A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy rendkívüli küzdőszellemet mutattunk és a mai események méginkább összekovácsolhatják a gárdát. Az egész meccsen hihetetlen mennyiségű játékmegszakítás volt, sárgák, pirosak, sérülések, reklamálások tarkították a 90 percet, nagy küzdelem volt, de nem volt látványos futballmérkőzés, pedig egyébként két jó csapat volt a pályán. A mai mérkőzés után nem változott a bajnokság állása, a folytatásban pedig nem tudom elképzelni, hogy mindkét csapat az összes hátra lévő összecsapását megnyerje - olyan együttesek ellen, amelyek komoly célokért, például a bennmaradásért küzdenek. Azt gondolom, ez az idény az utolsó másodpercig kiélezett fog maradni.

Thomas Doll:

Reméljük, hogy Julian Koch sérülése nem súlyos, annyit tudok egyelőre, hogy kórházba szállították. Az első félidőben domináltunk, a második már kiegyenlítettebb játékot hozott. Nagyon erős Ferencvárost láthattak ma a nézők. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Ha összeadjuk a két félidőt, megérdemeltük volna, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. Együtt tudunk élni ezzel a döntetlennel, még akkor is, ha több lett volna ebben a mérkőzésben. Nagy dicséret a csapatnak, most rajtunk múlnak a továbbiak.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Május 05. 22:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Gól nélküli döntetlen a Fradi elleni rangadón

Mindkét együttes alakított ki helyzeteket, a vendégek a kapufát is eltalálták, de gól nem született a két piros lapot is hozó mérkőzésen.

A forduló és az év rangadóján csapatunk szombaton, 19:30-as kezdettel az éllovas Ferencvárosi TC-t fogadta a Pancho Arénában - győzelem esetén a Vidi négy fordulóval a vége előtt élre állhatott volna a bajnokságban.

A mieink meccskeretébe ezúttal nem került be a vírusos megbetegedéssel küszködő Marko Scsepovics, míg a zöld-fehéreknél a góllövőlistán éllovas Varga Rolandot a kispadra jelölte Thomas Doll vezetőedző. Eltiltottakkal egyik trénernek sem kellett számolnia.

A pénzfeldobást követően a Ferencváros indíthatta útjára a labdát. A 3. percben Kovácsik ütött el egy beadást, közben eltalálta Kochot, aki eszméletlenül terült el. Hosszú ápolás következett, a ferencvárosi játékost hordágyon kellett elvinni, Varga Roland máris lehetőséget kapott a helyén.

A 10. percben egy szabadrúgásunkat követően Paintsil indult el a kontrával és végigszaladt a pályán, a tizenhatoson belül Pátkai zavarta meg, majd a támadó Kovácsikba lőtt. Az esetet követően a ghánait ápolni kellett és amikor visszatért az oldalvonaltól, meglepte Nikolovot és labdát szerzett. Középpályásunk ezt követően visszarántotta a ferencvárosi játékost, amiért sárga lapot kapott.

A 15. percben Huszti tekert egy szabadrúgást középre, Vinícius megcsúsztatta, Stopira már nem tudott hozzáérni a kapu torkában, így mellépattant a játékszer. A következő támadásból Huszti csúszott be Nagy Dominiknek sárga lapot érően.

Három perccel később Paintsil gurított Gorriaránhoz, aki 18 méterről, jobbal tekert fölé-mellé. A 29. percben megint Paintsil lépett be bal oldalt a tizenhatosunkra és keresztbe adott, Böde lemaradt, Varga Roland pedig ziccerben rosszul találta el, így tisztáztunk.

A 32. percben Pátkai indítását Stefan pörgette tovább gyönyörűen, Stopira elfutott a bal oldalon és helyzetben még éppen elérte Dibusz előtt, elpöckölnie viszont már nem sikerült fölötte, szögletre pattant a labda. A 43. minutumban Varga Roland 26 méteres szabadrúgása a felső lécet súrolva ment fölé.

Az ötperces ráadás harmadik percében Böde tett le egy beadást az érkező Vargához, aki 13 méterről jócskán fölé lőtt. Egy perccel később Paintsil indította a szélen Gorriaránt, aki a befutó Varga elé passzolt. A szélső 10 méterről tüzelt, Kovácsik nagyot mentve szögletre tolta a játékszert. Ebből már nem alakult ki helyzet, így 0-0-val vonultak félidőre a felek.

A második játékrész említésre méltó része sárga lappal kezdődött: az 51. minutumban Paintsil labdaelrúgásért kapta meg a figyelmeztetését. Négy perccel később Stefan Scsepovics került helyzetbe, Negótól kapott szép passzt, majd egy pattanás után a kifutó Dibusz fölött emelt volna, kissé célt tévesztett. Ezután Nikolovot Fiola váltotta.

Az 58. percben Lazovics indított egy kontrát, Gorriarán alá csúszott, de sikerült továbbvinnünk a játékszert. Az akció végén Fiola adott be nagyon veszélyesen, de Stefan előtt elment a labda. Bognár Tamás játékvezető a becsúszó uruguayi helyett Lazovicsnak mutatta fel a sárgát reklamálásért. Közben a megsérülő Botkát Marquinhos Pedroso váltotta.

A 64. percben Juhász szereléséért került elő ismét a sárga. Két minutummal később Paintsil futott el egy kontrával, majd balról befelé húzott és lőtt, Kovácsik ismét óriásit védett. Nem sokkal ezután Fiola egy csel után lépett a tizenhatos előterébe és 19 méterről tüzelt, Dibusz hárított.

Az utolsó 20 percbe lépve Huszti szöktette Pátkait, aki kilépett a védők között, de Dibusz egy hajszállal előbb ért oda. A helyzetet követően Kovács István is lehetőséget kapott, Huszti ment le. A 75. percben Varga tette Paintsil elé, aki egy az egyben vezethette volna Kovácsikra, de Fiola óriásit mentett hátulról.

A 77. percben Hadzic fordult volna le Gorriaránról, aki hátulról buktatta, sárga. Alig telt el pár másodperc, amikor Marquinhos Pedroso is hasonló szituációban sárgult be. A 81. minutumban Varga Roland lépett ki jobb oldalon és 13 méterről, estében keresztbe lőtt, de elsuhant a kapu előtt.

A 83. percben Gorriarán lőtte el a labdát, Nego becsúszott, amiért sárgát kapott. A hajrára a szintén megsérülő Otigbát Batik váltotta a vendégeknél. A 89. perc elején Böde csúszott rá Hadzicra hátulról, ez is sárgát ért.

A 92. percben Gorriarán tört be a tizenhatosunkra, majd Juhász mellett elesett. A játékvezető második sárga lappal kiállította. Az utolsó percekben Stefan Scsepovics elől kanalazták el ziccerben a labdát a védők, majd a kontrát Lazovics állította meg szabálytalanul, és őt is kiállította második sárgával Bognár.

Nem sokkal később véget ért a mérkőzés, nem született gól, így a Ferencváros megőrizte egypontos előnyét a tabellán. A következő fordulóban a Haladást fogadjuk, a Fradi a Vasassal játszik, szintén hazai pályán.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek