hu en
Videoton FC Végeredmény 3-0
Újpest FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 25. forduló
2018.04.07., Szombat @ 19:30
Felcsút, Pancho Aréna
2568 néző
10 fok, hüvős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Berettyán Péter, Lémon Oszkár
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Pintér Csaba, Kulcsár Katalin
90 +4.Vége a meccsnek!
90 +2.Negot buktatták a 16-oson belül, ez is 11-es. A labda mögé ismét Kovács állt, de ez a büntető is kimaradt, Pajovics védeni tudott.
90.3 perc a ráadás.
87.Lazovics helyére Varga állt be.
86.Kovács ugratta ki remekül Dankot, akit Pajovics elsodort a 16-oson beül, büntető. A labda mögé Kovács állt, azonban kihagyta a büntetőt.
85.Huszti helyére Kovács állt be.
83.GÓÓÓL!
Nego
kapott remek labdát, mellyel jó 40 méteren keresztül nyargalt, faképnél hagyta a lila-fehér védőket, majd okosan a kifutó Pajovics mellett a kapuba helyezte a játékszert!

81.Nagy helyére Tischler állt be.
78.Nikolov helyére Fiola állt be.
77.Nagy Dániel kapott sárgát.
76.
 
73.Sankovic helyére Onovo állt be.
70.Most ismét a mezőnyjáték dominál, a kapuk nem forognak veszélyben.
64.Cseke helyett Nwobodo állt be.
60.
 
58.Huszti Szabolcs 4725 nap után szerzett ismét gólt az NB I-ben. Utoljára még 2005. április 30-án volt eredményes egy Pápa-Fradi (1-2) meccsen.
54.
 
54.GÓÓÓL!
Huszti
végezhetett el egy szabadrúgást 18 méterre az újpesti kaputól, középpályásunk pedig védhetetlenül tekert a bal felső sarokba!

51.Danko kapott nagyon szép labdát a jobb szélen, egészen az alapvonalig lefutott vele, Pajovics jó ütemben mozdult ki a kapujából, így csatárunk lövés helyett a passzt választotta, a második vonalban érkező Pátkait hozta játékba, aki 11 méterről laposan az üres kaput vette célba, de egy újpesti védő bevetődve hatalmasat mentett.
46.Folytatódik a meccs!
45 +2.Vége az első félidőnek!
45.Kálnoki-Kis szabálytalankodott sokadik alkalommal Lazoviccsal szemben, kiérdemelte a sárga lapot.
44.Ezúttal Cseke fejelt alig kapu fölé egy jobb szélről érkező beadást.
40.Kemény a meccs, sok a szabálytalanság, de a sárga lap még nem került elő a spori zsebéből.
37.
 
33.Bal szélről érkezett az újpesti beadás, a hosszú oldalon berobbanó Balázs az ötös sarkáról fejelt alig kapu fölé.
28.Gyors újpesti akció végén Kálnoki-Kis lőtt 18 méterről jócskán kapu fölé.
24.Ezekben a percekbe egyik kapu sem forog veszélyben, mezőnyjátékkal telnek a percek.
21.
 
20.
19.GÓÓÓL!
Huszti negyedik szöglete hibátlan volt, gyönyörűen varázsolta Stefan fejére a labdát, csatárunk pedig nem hibázott!
15.
 
10.Az első tíz perc nagy fehérvári fölényben telt el, szinte felbillent a pálya, de komoly gólhelyzetet egyelőre nem tudtunk kialakítani.
7.A helyszínen tekinti meg a ma esti meccset többek közt a válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens is.
4.Nego beadását Pátkai fejelte kapu fölé.
2.Az első szögletet Huszti tekerte kapu elé, Stopira és Bojovics ütköztek össze a levegőben, mindkét játékost ápolni kellet, szerencsére tudják folytatni.
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendég újpestiek pedig lila-fehérben fognak futballozni ma este.
-10.
-14.Az Újpest kezdőcsapatából Pajovics és Mohl, kispadjáról Tischler és Zsótér volt egykor a Vidi labdarúgója.
-20.
 
-24.Az Újpest csapatából ezúttal kimaradt négy légiós, akik a Ferencváros ellen a kezdőcsapat tagjai voltak: Diallo, Nwobodo, Onovo és Burekovic. A helyükön Kálnoki-Kis, Cseke, Mohl és Szankovics kezdenek.
-30.A vendégkezdőben ott van Cseke Benjámin, aki eddig mindössze három alkalommal lépett pályára a 2017-18-as idényben.
-35.Marko Scsepovics betegség miatt hiányzik meccskeretünkből a mai napon.
-45.Nebojsa Vignjevics az alábbi kezdőt nevezte a mérkőzésre: Pajovics - Balázs B., Bojovics, Litauszki, Mohl - Kálnoki-Kis - Pauljevics, Szankovics, Cseke, Nagy D. - Novothny.
-50.
 
-58.Vezetőedzőnk, Marko Nikolics ezúttal az alábbi tizenegy játékost jelölte a kezdőcsapatba: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Nikolov, Hadzic, Pátkai - Huszti - S. Scsepovics, Lazovics.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Pancho Arénából, ahol a Vidi ellenfele a 19:30-kor kezdődő mérkőzésen az Újpest FC lesz.
Mérkőzés után

Marko Nikolics: 

Fontos győzelmet arattunk egy erős Újpest ellen. Három gólt lőttünk, de voltak még lehetőségeink, többször is eredményesek lehettünk volna. Ennél azonban lényegesebb volt számomra, hogy kézben tartottuk az összecsapást, talán az első félidő végét leszámítva. Gratulálok a játékosaimnak, köszönöm a szurkolók támogatását, akik ma is végig biztattak minket. A jövő hét nehéz lesz, szerdán a Honvédhez látogatunk, majd Mezőkövesdre kell utaznunk, de szeretnénk ezeken a találkozókon is győzni, hogy tartsuk a lépést a Ferencvárossal.

Nebojsa Vignjevics:

A mai összecsapáson megérdemelten nyert a Vidi. Először szögletből, majd szabadrúgásból, vagyis rögzített szituációkból kaptunk gólokat. Az első félidőben csak néhány lehetőségünk volt, a másodikban még annyi sem. Nem sok játék alakult ki a mérkőzésen, szabálytalanságból viszont annál több. Egy héten belül a harmadik meccsünket játszottuk, lehet, hogy kicsit sok volt. Gratulálok a Vidinek, de a játékosaimnak is az erőfeszítéseikért. Szünetben azt mondtam, hogy sokkal türelmesebben kell játszanunk, ez sajnos nem valósult meg, inkább az egyéni megoldásokat erőltettük. A kupameccsen Obinna megsérült, nem is edzett, kérdéses volt a játéka, Diallót szintén rúgás érte szerdán. Talán más lett volna, ha játszanak, de nem ezzel volt a fő gond, hanem azzal, hogy felvettük a Vidi játékát, vagyis sokat szabálytalankodtunk, sokat reklamáltunk, ezt pedig nem szeretem.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Április 07. 21:30  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos győzelem az Újpest ellen

Csapatunk a 20. percben előnyhöz jutott, amelyet a második játékrész során további két góllal növelni tudtunk. Stefan, Huszti és Nego találtak be.

A 25. fordulóban az Újpest FC gárdáját fogadta csapatunk a Pancho Arénában. A lila-fehérek ellen pozitív a Vidi örökmérlege és ez nem is forgott veszélyben, hiszen 43 sikerünk mellett csak 38-szor kaptunk ki a mai napot megelőzően. Az első két 2017-18-as összecsapás 2-2-vel zárult.

Vezetőedzőnk, Marko Nikolics ezúttal kihagyta a keretből a kisebb sérüléssel bajlódó Marko Scsepovicsot, illetve Fiola Attila helyére Vinícius Paulo került. A másik oldalon Nebojsa Vignjevics Diallót, Nwobodót, Onovót és Burekovicot is a kispadra ültette, míg Kálnoki-Kis, Cseke, Mohl és Szankovics bekerültek a kezdőbe.

Mi indítottuk útjára a labdát és az első sarokrúgáshoz is együttesünk jutott az első percekben. A beívelést Bojovics csúsztatta ki, de keményen összefejelt Stopirával, mindkettejüket ápolni kellett.

A 9. minutumban Huszti tört be bal oldalról a tizenhatosra, de veszélyes helyről leadott lövése elakadt a védőkben. Nagy fölényben futballoztunk a következő percekben, több szögletet is kialakítottunk. A 20. percben az egyik sarokrúgást követően Stefan Scsepovics emelkedett a legmagasabbra és Pajovics kapujába bólintott (1-0).

A találatot követően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A következő említésre méltó momentum az Újpesté volt, amikor a 34. percben Balázs Benjámin robbant be egy beadásra és 11 méterről a földre fejelte a labdát, amely erősen, veszélyesen pattant a kapu fölé.

A 41. percben Vinícius parádés, lapos, hosszú indításából Stopira lépett ki Balázs mögött, balhátvédünk egyet tolt rajta, majd megkísérelte beadni a középen érkező társaknak, de hátraért az újpesti védelem. Három perccel később Cseke érkezett jobb oldali beadásra és 12 méterről kapu fölé bólintott. Az első játékrész rendes játékidejének utolsó percében Kálnoki-Kis szabálytalankodott Lazoviccsal, amiért sárga lapot kapott. A kétperces ráadásban újabb gól már nem esett, így 1-0-val vonultak félidőre a felek.

A második félidő Vidi-helyzettel kezdődött. Az 51. percben Lazovics kapott kiváló kiugratást Negótól, jobbról betört a tizenhatosra, majd a kivetődő Pajovics előtt hátragurított középre, ahol Stefan átlépte a labdát, Pátkai viszont lőtt, de egy újpesti bekk óriási mentésel blokkolni tudott.

Az 54. percben Nikolov sarkára lépett Mohl a tizenhatos előterében. A szabadrúgáshoz Lazovics és Huszti is odaállt, de végül utóbbi végezte el és nagyon magabiztosan, szépen tekert a kapu bal oldalába, ezzel megszerezte első vidis gólját (2-0), összességében pedig 4725 nap elteltével volt ismét eredményes az NB I-ben.

A 64. percben változtatott először az Újpest: Cseke helyére Nwobodo állt. A 73. percben Onovo is bejött, Szankovics hagyta el a játékteret. A 77. percben Pátkai tört be egy szép kényszerítőt követően a tizenhatosra, éles beadását kivágták, majd Nagy Dániel könyökölte le Viníciust, amiért sárga lapot kapott. A fegyelmezést követően Boban Nikolov jött le, Fiola Attila folytatta.

A 79. percben Novothny tette le az induló Obinnának, aki mélyen betört a büntetőterületre, majd veszélyesen középre passzolt, Novothny és Juhász együtt érkeztek becsúszva, a labda kifelé pörgött, majd sikerült tisztáznunk. Az utolsó tíz percre Nagy Dánielt Tischler Patrik váltotta.

A 83. percben újabb gólt ért el a Vidi: Loic Nego a szó szoros értelmében végigsprintelt az újpesti térfélen, messze lehagyta védőit, majd elpasszolta Pajovics mellett (3-0). A gól után Kovács István váltotta Huszti Szabolcsot.

Két perccel később újabb labdaszerzést követően Kovács István vezethette rá a fellazult védelemre, majd kiugratta Lazovicsot, akit Pajovics elkaszált, így büntetőhöz jutottunk. A tizenegyest Danko átengedte Kovácsnak, aki viszont a bal felső sarok fölé helyezett. A 88. minutumban Varga is lehetőséget kapott, Lazovics jött le.

A 91. percben ismételten labdát szerzett csapatunk, Kovács István ugratta ki Pátkait, aki önzetlenül Nego elé gurított. Jobbhátvédünket a tizenhatoson belül buktatták, újabb büntető következett, amelynek megint Kovács István futott neki, de ezúttal laposan Pajovicsot találta el.

Az állás az utolsó percekben így nem változott, a Vidi továbbra is tartja a lépést a Ferencvárossal a bajnoki címért folyó versengésben. Legközelebb szerdán, a Honvéd vendégeként lépünk pályára. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek