hu en
Videoton FC Végeredmény 2-1
Vasas FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 20. forduló
2018.02.24., Szombat @ 17:00
Felcsút, Pancho Aréna

Napsütés, 2 fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Szabó Zsolt
Asszisztensek:
Kóbor Péter, Márkus Tamás
Tartalék játékvezető:
Kepe Arnold
Gólbírók:
Németh Ádám, Nagy Róbert
90 +3.Vége a meccsnek.
90 +2.Fiola is besárgult.
90 +1.3 perc a ráadás.
90.Lazovics helyére Kovács érkezett.
88.Egerszegi helyére Vaskó állt be.
87.Burmeister rúgta meg Pátkait, sárga!
85.Scsepovics helyére Varga állt be.
83.Benes utolsó emberként lerántotta Lazovicsot a 16-oson belül, a játékvezető sípja ezúttal is néma maradt.
82.Ádám beadása Negoról pattant veszélyesen a kapunk irányába, de ha csak centikkel is, elkerülte a kapunkat.
79.Paprikás a meccs, ezúttal Hadzic kapott sárgát.
76.Remili helyére Pavlov állt be.
75.
 
72.Barczi rúgta fel Lazovicsot, második sárga, piros!
69.Lazovics kapott sárgát.
64.Stopira bicegett le, helyére Vinícius érkezett.
62.Risztevszki kapott sárgát!
61.
 
61.GÓÓÓL!
Lazovics ugratta ki a jobb szélen Nikolovot, aki középre kanyarított, Stefan pedig látványos csukafejessel első NB I-es meccsén megszerezte az első gólját.

59.Barczi is besárgult.
57.Lazovics indította Stefant, aki lefutotta védőjét, majd 16-ról kapura lőtt, Kamenár védett.
51.Ádám könyökölte le Fiolát, sárga lap.
48.Lazovics került a földre Vida szorításában a Vasas kapuja előtt, nincs 11-es!
47.A találkozót Bernd Storck korábbi magyar szövetségi kapitány is a helyszínen tekinti meg.
46.Folytatódik a meccs!
45.Vége az első félidőnek.
43.Lazovics hozta helyzetbe Nikolovot, aki 14 méterről kapura lőtt, de a Vasas védői blokkolni tudtak.
42.
 
41.A középkezdés után szinte egyből újabb gólt szerezhetett volna Ádám Martin, életerős bombája a kapufán csattant - Kovácsik nagyot védett.
40.GÓL!
Remili adott a jobb szélről laposan középre, ahonnan Ádám Martin becsúszva lőtt Kovácsik kapujába.

39.Lazovics szabadrúgását követően mintha Stefant lerántották volna a 16-oson belül, mindenesetre fejjel még tovább tudta csúsztatni a labdát, melyet a hosszún érkező Stopira közelről a felső lécre vágott
35.Utoljára 2015. novemberében győztük le bajnoki meccsen a Vasast. Góljainkat Kovács és Gyurcsó szerezték a 2-0-ra megnyert találkozón.
33.Nikolov lőtt 18 méterről, laposan kapura, Kamenár vetődve védett.
28.
 
26.GÓÓÓL!
Stopira kerülte meg védőjét a bal szélen, majd középre adott, ahol érkezett Hadzic, és az ötös sarkáról okosan helyezett a kapuba!

22.Hadzic távoli bombáját védte szépen Kamenár. Az első szögletünk veszélytelen volt.
20.Továbbra sincs gólhelyzet a meccsen.
16.
 
14.Remili lövésébe vetődött önfeláldozóan Juhász.
10.Danko szerzett labdát a Vasas 16-osának előterében, de Szabó sporttárs valami szabálytalanságot vélt felfedezni, szabadrúgás kifelé.
7.A találkozó első percei eseménytelenül csordogáltak el.
2.Vasas-lehetőséggel kezdődött a meccs, egy gyors támadás végén Hangya lőhetett kapura, Kovácsik védett.
1.A Vasas kezdte a meccset!
-2.Pályán a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendégek szürkében fognak futballozni. A mérkőzést 1 perces gyászszünet előzte meg, Lázár Bencére emlékeztünk.
-15.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40.Utoljára 23 éve fordult olyan elő csapatunk életében, hogy NB I-es bajnokin egy testvérpár szerepelt a Vidi kezdőjében.
1995. március 18-án a BVSC-t fogadtuk Sóstón. A kapunkban Disztl Péter állt, míg testvére, Disztl László a védelem tengelyében kapott helyet.
Ma este, 23 év elteltével a Scsepovics-testvérekkel fogunk rohamozni a Vasas ellen.

-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 17-kor kezdődik a Vasas elleni bajnokink.
Mérkőzés után

Marko Nikolics: 

"Gratulálok a csapatnak, valamint köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen hidegben is itt voltak, és biztattak minket. A hosszú szünet után nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a tavaszi idényt. Kiemelném a játékosok hozzáállását is, érezhető volt, hogy mindenki teljes erőbedobással a győzelemre koncentrált. Erre a mentalitásra van szükségünk a következő tizenhárom bajnokin is. Ahhoz képest, hogy az első forduló volt idén, kifejezetten jó ritmusú találkozót láthattak a nézők, sok párharccal, sok futással. Nehéz mérkőzés volt, a Vasas ellen mostanában nem ment a Vidinek. Az angyalföldiek mindenki számára kellemetlen ellenfél, ne felejtsük el, hogy nyáron még az Európa Liga-selejtezőiben játszottak. Igaz, hogy most hátrébb vannak a tabellán, de van bennük minőség. Elégedett vagyok azzal, ahogyan a Vasas pontrúgásait kivédekeztük, annak ellenére, hogy ebben veszélyesek és sok magas, jól fejelő játékosuk van – emellett a mi pontrúgásaink is veszélyesek voltak. Voltak persze rosszabb pillanataink is, például viszonylag sokszor adtuk el a labdát, de mint mondtam, nagyon fontos volt számunkra, hogy meglegyen a győzelem. A hozzáállásról pedig hadd mondjak el egy rövid történetet: amikor Stopira megsérült, szóltunk Viníciusnak, hogy ő áll be. Egy tapasztalt, válogatott játékos olyan 200 méteres sprintet vágott ki, hogy beállhasson, hogy attól féltem, nehogy ő meg ebbe sérüljön meg (nevet). Ilyeneket szeretek látni a csapatnál.”

Vezetőedzőnket a játékvezetőről és az új igazolásokról is kérdezték a sajtótájékoztatón.

"Nyolc hónapja vagyok itt, eddig sem foglalkoztam a játékvezetőkkel, ezután sem fogok. Nem az én dolgom, vannak erre szakemberek a szövetségben, van ellenőr, véleményt alkotnak a szurkolók, az újságírók, én nem szeretnék, mert nem az én feladatom, én a csapatommal szeretek foglalkozni. Egyénileg sem szeretek különösebben kiemelni senkit, de értem, hogy az új igazolások mindig foglalkoztatják az emberek. Stefan ezért jött, hogy ilyen fontos gólokat szerezzen. Szüksége volt a csapatnak egy ilyen típusú támadóra. Lehet sokan azt hitték, hogy olyan profilú játékos, mint a testvére, de más-más előnyös tulajdonságaik vannak – Stefan például remekül fejel és igazi gyilkos ösztöne van a tizenhatoson belül. Boban rengeteget dolgozott a középpályán, nagyon sokat futott. Kovács István és Vinícius ugyan nem új játékosok, de én egy kicsit annak számolom őket, hiszen ősszel sokszor bajlódtak sérüléssel, most viszont ők is újra a keretet erősítik. Mennyivel másképpen nézett ki ugye a kispad? Beállt Vini, Kokó és Varga Józsi, Huszti Szabolcs is ott volt, de a nehéz talaj miatt úgy ítéltük meg, hogy most még nem áll be. Viszont az ebből is látszik, hogy ez egy erősebb keret, mint az őszi.”

Michael Oenning: 

"Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de a játékosaim teljesítményével igen, mert mindent megtettek a pályán. Bőven benne volt ebben a mérkőzésben, hogy megnyerjük, azonos szinten játszottunk a Vidivel. Emberhátrányban is próbáltuk irányítani a játékot, a végén talán jobbak is voltunk. Az első félidőben mindkét csapatnak voltak helyzetei, kiegyenlített volt a játék. A másodikat nehéz értékelni a játékvezetés miatt. A kiállítással és a lapok kiosztásával sem értek egyet. A mai teljesítményünkre - az eredményt leszámítva - lehet építeni a jövőben."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Február 24. 19:15  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont

Anel Hadzic és Stefan Scsepovics találataival nyertünk a Vasas ellen.

Első 2018-as tétmérkőzését játszotta csapatunk szombaton délután. Az ellenfél a Vasas együttese volt, amely az OTP Bank Liga 9. helyén telelt.

Az angyalföldiek együttese keveset formálódott a tél folyamán, mindössze egy olyan játékos került be, aki az ősszel még nem volt a csapat tagja: Barczi Dávid, a Vidi télen távozott középpályása. Marko Nikolics vezetőedző ezzel szemben több új igazolásunkat a kezdőbe nevezte, így Stefan Scsepovics és Boban Nikolov is debütálhatott az NB I-ben. Huszti Szabolcs és Tomás Tujvel a kispadon kapott helyet, ahogy az első csapathoz a télen felkerült Elvir Hadzic is.

A mérkőzés első említésre méltó momentuma a Vasas nevéhez köthető, az első percben Hangya lőtt gyengén 17 méterről. Ezt követően egészen a 19. percig kellett várni a következő helyzetre. Ekkor Stopira lépett ki a bal oldalon és 14 méterről lövés helyett a passzt választotta, ám labdája elsuhant Pátkai előtt.

A 23. minutumban Hadzic tüzelt jó 23 méterről, labdáját mintha zsinóron húzták volna, de Kamenár szép vetődéssel szögletre ütötte. A 26. percben született meg a magyar futballtavasz második, a Vidi idei első bajnoki gólja: Stopira bal oldali beadására Hadzic érkezett, aki bal lábbal szépen lőtte el a tehetetlen Kamenár mellett a labdát (1-0).

A 31. percben Berecz 17 méteres lövésébe Fiola vetette bele magát, így a labda mellépattogott, csak szöglet következett. Három minutummal később Lazovics gyönyörű passzából Nikolov egy az egyben maradt védőjével és a lövést választotta, ám Kamenár leért a labdára.

Nem sokkal ezután egy 30 méteres Lazovics-beadást Stefan Scsepovics bólintott kapura, Kamenár nagyot védett. Az igazi ziccer azonban csak a 38. percben jött: egy 20 méteres Lazovics-szabadrúgást ismételten Stefan fejelt el, de csak megcsúsztatni tudta, érkezett Stopira, aki 5 méterről, vetődve óriási erővel lőtt a felső lécre. Hadzic oldalról ismételhetett, rádőlt, de közeli lövése egy védő karjáról pattant szögletre.

A 40. percben kiegyenlített a Vasas. Barczi passza után, Remili adott egyből középre, Ádám Martin pedig bekotorta a kapufa mellett a labdát (1-1).

Kis híján hidegzuhany lett belőle, mert másodpercekkel később megint Ádám veszélyeztetett, 19 méteres bombáját Kovácsik tolta a kapufára. Hatalmas védés volt. A 43. percben Nego beadását Marko Scsepovics fejelte 13 méterről fölé.

A félidőre 1-1-es állással vonultak a csapatok, a szünetben pedig nem történt csere egyik csapatban sem.

A második játékrészt Vida 23 méteres kísérlete "konferálta fel", amelyet Kovácsik magabiztosan fogott. Az 51. percben osztotta ki Szabó Zsolt játékvezető a meccs első sárga lapját, amelyet Ádám Martin Fiola lekönyökléséért kapott. Nyolc percre rá Barczi lépett oda Stopirának, ezután is előkerült a sárga kártya.

A 61. percben visszavettük a vezetést. Lazovics pörgetett a szélre Nikolovnak, aki középre emelt, Stefan pedig Risztevszkit megelőzve berobbant és a kapuba fejelt (2-1).

Egy perccel később Risztevszki honfitársát, Nikolovot tarolta le, amiért sárgát kapott. Ezután kényszerű cserét kellett végrehajtanunk: Stopira nem tudta folytatni, Vinícius állt a helyére, Fiola Attila pedig balhátvédként játszott tovább. (Dr. Kovács Tibor csapatorvos tájékoztatása szerint izomsérülés veszélye miatt, elővigyázatosságból történt a csere.)

A 69. percben egy ártalmatlan szituációban Benes ütközte le feleslegesen utolsó emberként Lazovicsot, Szabó sípja néma maradt. A következő akció során közelről szerb támadónk kezére lőtték a játékszert, amiért felmutatták neki a sárgát.

A 72. percben egy kontrát megelőzve a Viditől télen távozó Barczi Lazovicsnak rúgott oda, amiért a második lapját is megkapta, tíz emberre fogyatkozott a Vasas. Még nem volt vége a "Lazovics-perceknek": másodpercekre rá ugyanis szerb támadónk 22 méterről bombázott fölé.

Az első angyalföldi cserére a 76. percben került sor, Pavlov állt be Remili helyett. Három perccel ezután Hadzic szabálytalankodott vele sárga lapot érően. A 82. percben Ádám beadása Negóról pattant kapunk mögé, elsőre öngólnak tűnt. A szöglet utáni támadásból Benes rántotta le Lazovicsot a tizenhatoson, de Szabó ismét nem ítélt szabálytalanságot.

Az utolsó percekben Varga is lehetőséget kapott Marko Scsepovics helyett, Kovács István pedig Danko Lazovicsot váltotta, míg a Vasasnál Egerszegi jött le és egykori bajnokunk, Vaskó Tamás állt be.

Az állás a végén már nem változott, így a csapatunk győzelemmel kezdte 2018-as bajnoki szereplését. A következő fordulóban Kispestre látogatunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek