hu en
Vác FC Végeredmény 3-1
Videoton FC
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2017-2018
8. forduló - 8. forduló
2017.11.29., Szerda @ 12:00
Budapest, III. kerületi TVE Sporttelepe

2 fok, havazás
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bogár Gergő
Asszisztensek:
Szalai Dániel, Kepe Arnold
90 +2.Vége, a Vác jutott a Magyar Kupa 9. fordulójába.
90.Negot rántották le, 11-es! A labda mögé Scsepovics állt,és higgadtan értékesítette!
88.Nego is besárgult.
87.Géresi kapott sárgát!
86.Balajti helyére Borvető állt be.
84.Nagy helyére Giuliano állt be.
82.GÓL!
Egy hazaadást követően Horváth rövid passzára csapott le Nagy, majd 8 méterről az üres kapuba lőtt.

78.GÓL!
Ismét egy gyors váci kontra végén kaptunk gólt. Zsolnai vette le szépen a jobb oldalról a bal szélre átívelt labdát, majd tol egyet rajta, és 7 méterről a kapunkba lőtt.

77.
 
74.Kákonyi helyére Hegedűs állt be.
73.Lazovics adott középre, Scsepovics pedig egy váci védő szorításában kapu mellé fejelt.
71.Lazovics szöglete után Tóth Bence fejelt alig kapu mellé.
65.Szolnoki helyére Nego állt be.
61.
 
59.Henty helyére Géresi állt be.
58.Mi birtokoljuk többet a labdát, de a kapuk továbbra sem forognak veszélyben.
53.
 
50.Az első 5 perc a második félidőben helyzet nélkül telt el.
46.Folytatódik a meccs! Kovács helyére Lazovics állt be.
45.Vége az első félidőnek.
42.Szolnoki szöktette Hentyt, akinek lövését Abu védte.
41.Kovács szöglete után Tóth Bence fejese a felső lécen csattant!
38.Egyelőre meddő a mezőnyfölényünk, a Vác ügyesen védekezik.
34.Kovács szöglete után Abu öklözte ki a labdát a váci kapu elől.
33.Kovács szabadrúgása után Fiola fejelt 14 méterről kapura, Abu védett.
32.Króner kapott sárgát!
31.
 
27.GÓL!
Gyors váci kontra végén egy laposan, szélről érkező beadást sarkalt Tóth közelről a kapunkba!
25.Váci helyzet! Tóth cselezte be magát a 16-oson belülre, majd kapura lőtt, Horváth védett.
24.Hadzic szabadrúgása tűnt ígéretesnek, de a labda végül elkerülte a váci kaput.
22.Fiola vágta fel Zsolnait, sárga lap!
20.
 
16.Rövid ápolást követően ismét pályán van Varga József.
14.Varga kapott a combjához, ápolni kell középpályásunkat.
10.
 
6.Gyors váci kontra végén kellett Horváthnak a 16-oson kívül becsúszva mentenie.
3.Azonnal támadólag lépünk fel, és a Vác térfelén zajlik a játék.
1.A Vác kezdte a meccset!
-5.A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll is felbukkant a lelátón.
-15.Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést.
-25.
 
-40.A két csapat játékosai el is kezdték a bemelegítést!
-55.
Íme a Vác elleni kezdőcsapatunk: Horváth - Szolnoki, Fiola, Tóth, Tamás - Suljic, Hadzic, Varga, Kovács - Scsepovics, Henty
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Óbudáról, ahol délben kezdődik a Vác-Vidi MK-találkozó.
Mérkőzés után

Marko Nikolicsot a mérkőzés után több sajtóorgánum is megkérdezte, az alábbiakban a kérdéseket és a válaszokat is közöljük. 

Akárcsak tavaly, a Videoton FC idén is egy alacsonyabb osztályú csapat ellen búcsúzott a Magyar Kupában. Lehet, hogy már a Ferencváros elleni rangadó járt a fejekben? 

Nem hiszem, hogy ez volt az oka. Nem volt könnyű felkészülni a meccsre, hiszen kemény pályán játszottunk egy jó ellenféllel. Mindeközben pár játékost tartalékolni szerettünk volna az FTC ellen, hiszen az idény vége felé járunk. Az én felelősségem is megvan az eredményben, hiszen lehetőséget adtam néhány játékosnak, akikben bíztam, hogy kezelni tudnak egy másodosztályú ellenfelet. Sajnos nem voltunk ma jobbak, mint az ellenfelünk. Ez a kilencven perc egy jó üzenet minadannyiunk számára azzal kapcsolatban, hogy nagyobb, jobb keretre lesz szükség ahhoz, hogy a jövőben Európában, a kupában és a bajnokságban is sikeresek legyünk. 

Lehet azt pozitívumnak tekinteni, hogy akkor most már csak a bajnokságra kell koncentrálni? 

Sosem pozitív egy vereség, nem szeretek veszíteni. Nem is tudom, hogy vezetőedzőként mikor veszítettem a kupában utoljára. Egyáltalán nem látom ezt pozitívnak, de az tény, hogy most már egyértelműen a bajnokságra kell koncentrálnunk, arra, hogy ott sikeresek legyünk. 

A második félidőben már Lazovics, Géresi és Nego is a pályán volt, mégis akadozott a támadójáték. Mi volt ennek az oka? 

Ez nem ilyen egyszerű. Hiányzott ma például Juhász, Pátkai, Stopira... ez egy csapatsport. Olyan nincs, hogy felrakom a pályára Lazovicsot és már nyertünk is. Néha az emberek azt gondolják, egy emberen múlik minden, de ez nem így van. Nem a támadójáték miatt veszítettünk, hanem mert védekezésben nagy hibákat követtünk el. 

Hogyan készülnek a Ferencváros ellen ezek után? 

Ugyanúgy készülünk, ahogyan eddig. A bajnokságban vezetünk három ponttal, a téli elsőségért meccselünk a Ferencváros ellen. Természetesen meg szeretnénk nyerni a szombati rangadót. 

Nem gondolja, hogy a bajnokikon mutatott jó teljesítmény után kicsit félvállról vették a mai találkozót a játékosok? 

Nem láttam rajtuk, hogy könnyedén vették a meccset. Hiányzott a taktikai minőség, ezért és a nagy hibák miatt veszítettünk. Hibáztunk a helyezkedésben, nem mindig volt meg a taktikai fegyelem, ezért veszítettünk. Volt több jó mérkőzésünk sorozatban, de a mai találkozó nem sikerült.

Horváth Károly:

"Maximálisan pozitív volt minden játékos hozzáállása, egy csepp félsz nem volt senkiben. Az összes labdarúgónk mert futballozni, elhitte, hogy nagy tettekre képes és ez meghozta a sikert. Nem emelnék ki egy játékost se, az egész csapat és az egész stáb kimagaslót nyújtott a mai napon, illetve az erre a mérkőzésre való felkészülés során. Nem kapkodtunk, nem voltunk idegesek, nem voltunk ingerültek, átgondoltuk, hogy semmiféle veszítenivalónk nincs. Semmi különleges dologgal nem készültünk egyébként az összecsapásra, de természetesen a Videoton FC-t ismertük és még jobban fel is térképeztük. Tudtuk, hogy Magyarország egyik legjobb csapatáról van szó, bár az kissé meglepetést okozott, hogy nem a legjobb összeállítással szerepeltek a mai napon. Igyekeztük ezt meglovagolni és úgy érzem, sikerült is."

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2017-2018
8. forduló - 8. forduló
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. November 29. 14:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Vereség a Váctól, búcsú a Magyar Kupától

Hiába birtokoltuk sokkal többet a labdát ellenfelünknél, csak a végén tudtunk gólt szerezni, addigra azonban már háromszor betaláltak a hazaiak.

Együttesünk a Mohács és a Dabas egyaránt 4-0-s legyőzését követően az NB II-ben 6. helyezett Váccal csapott össze a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutásért. Juhász Roland és Stopira nem kerültek meccskeretbe, míg Géresi, Lazovics, Kovácsik, Pátkai és Nego a kispadra ülhettek le. A Vácnál a két Vidi-nevelésű kapus közül Abu Attila őrizte a hálót.

Hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, a 6. percben Horváthnak kellett kirohanva mentenie. Ezt követően elsősorban a mezőnyben folyt a játék, a 24. percben Hadzic szabadrúgása zúgott el a váci kapu mellett, egy perccel később ismét a mi kapusunkat foglalkoztatták, de Horváth újra hárított.

A 27. percben született meg a vezető gól. A jobb oldalon futott el egy váci kontra Zsolnai passzából, Balajti tört be az alapvonalról, lapos beadását Tóth Gergely sarkalta közelről a kapunkba (1-0).

Beszorítottuk a hazaiakat, előbb Fiola fejesét védte Abu, majd Kovács szögletéből Tóth Bence bólintott a felső lécre. Több helyzet az első félidőben már nem volt, így egygólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészre Lazovics is beállt, Kovács Istvánt váltotta a szünetben. Az 53. percben Tamás beadását Hadzic fejelte fölé és bár a nyomásunk állandó volt, ziccert nem tudtunk kialakítani a következő percekben. Az 59. percben Henty-Géresi, a 65.-ben Szolnoki-Nego csere volt. A 70. percben Lazovics szögletét Tóth Bence bólintotta mellé, majd Nego beadását Scsepovics szintén mellé fejelte.

A 77. minutumban Géresi játszott hátra Negónak, aki ballal, 17 méterről lőtt, de blokkolták a védők. Az ellentámadásból Balajti ívelte át a labdát balra Zsolnainak, aki közelről a kapunkba lőtt (2-0).

Hamar bevitte a kegyelemdöfést a Vác: a 82. minutumban Horváth hibázott és Nagy Richárd 3-0-ra módosította az állást. A 90. percben Nego harcolt ki büntetőt, amelyet Scsepovics értékesített magabiztosan, 3-1-re módosítva az eredményt.

Több gól már nem esett, így együttesünk a legjobb 32 között búcsúzott a Magyar Kupától.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek