hu en
FC DAC 1904 Végeredmény 2-1
Videoton FC
Barátságos
Barátságos, 2017-2018
Szezonközi mérkőzések - 1. mérkőzés
2017.10.07., Szombat @ 15:00
Dunaszerdahely, DAC Stadion
2000 néző
14°C, tiszta
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Michal Slovak
90 +1.Vége a mérkőzésnek. Csapatunk Malec és Divkovic góljaira Scsepovics révén válaszolt, így a végeredmény felkészülési mérkőzésen: FC DAC 1904 - Videoton FC 2-1.
90.Kevésen múlott az egyenlítés, egy röviden a kapus felé pattogó labdára Nego csapott volna le, de valamivel előbb ért oda Száraz, aki rávetődött.
89.Fejes buktatta Divkovicot tizenhatosunk oldalvonalától nem messze, szabadrúgás.
88.Góóóóóól!

Ott a szépítés! Szolnoki szöktette a jobbszélen Lazovicsot, aki középre passzolt, hullámban pedig Scsepovics érkezett és a jobb alsóba gurított. 2-1!
86.Blackman passzolt középre jobbról, Divkovic továbbtette Alukunak, aki 22 méterről lőtt, éppen Horváth kezébe.
85.Scsepovics-Nego-Barczi összjáték végén Száraz vetődött rá a labdára.
83.Tamás adott keresztbe balról, Huk elvétette, így Nego ajtó-ablak ziccerben vehette át, ám a kapu mellé gurított.
82.Nego kanyarított középre jól, Lazovics érkezett és a kapu fölé fejelt.
80.Ígéretes kontrát futtattunk végig, melynek végén Barczi adott be balról, ám a védők hátraértek és tisztáztak.
79.Bajic szorul ápolásra.
78.Ashiru lőtt távolról, jócskán mellé, fölé.
77.A nézőszámról még nem szóltunk, pedig rengetegen kíváncsiak a DAC és a Videoton FC játékára, mintegy 2000 ember foglal helyet a lelátókon.
76.
 
75.Suljic is lejön, Barczi Dávid a helyén.
74.Lupták lőtt 26 méterről, Horváth hárított.
71.Megduplázta előnyét a DAC. Bajic ugratta ki a ziccerben kilépő Marko Divkovicot, aki átpörgette a labdát az eldőlő Horváth fölött, 2-0.
70.Lazovics végezhetett el szabadrúgást 30 méterről, jobb oldalról, Scsepovics megint érkezett, de ismét ziccerben blokkoltak a védők.
69.Az elmúlt percekben tíz emberrel játszott a DAC, most Mervó üresen maradt helyére Lupták Branislav tért vissza.
68.Vinícius fejese kevéssel ment el a DAC kapuja fölött a szögletet követően.
67.Lazovics passzolt az óriási helyzetben lévő Scsepovicshoz, akinek öt méteres lövésébe Satka belevetődött, így szögletre pattant a játékszer.
66.Juhász is lejött, Fejes folytatja.
65.Ijesztő jelenetnek lehettünk szemtanúi az imént. Mervó Bence rosszul érkezett a földre és egy percre elveszítette az eszméletét. A magyar légióst szerencsére az orvosi stáb hamarosan újra eszméletére ébresztette és támogatva bár, de saját lábán hagyta el a játékteret. Mervó Bencének jobbulást kívánunk.
61.Szolnoki beadása találta meg Scsepovicsot, akiről a kapu irányába pattant a labda, ám Száraz begyűjthette volna, de érkezett Nego, akin ismét irányt változtatott, így pedig már túl jutott a gólvonalon. Az asszisztens viszont lest jelzett, így marad az 1-0.
60.Zivkovic helyén Kontár, Luptákén pedig Bajic a hátra lévő időben.
59.Henty helyén Lazovics folytatja a továbbiakban, míg Géresit az első csapatunkban most debütáló Réti Patrik váltja.
55.
 
52.Sikerült tisztázni a szögletet.
51.Ashiru tört be alapvonalunkon, majd éles szögből lőtt, Horváth védett, Mervó berobbant és ismételt, de kapusunk újra hárítani tudott, szögletre.
50.A félidőben a DAC is többet cserélt. Beállt Blackman, Divkovic, Aluku, Mervó, Ljubicic és Száraz, elhagyta a játékteret Macej, Kostrna, Vida, Domonkos, Kalmár és Malec.
48.Ashiru indította Mervót, aki Juhász szorításában még ellőtte a labdát, de Horváth leért és magabiztosan hárított.
47.Tamás beadását Lupták tisztázta szögletre. A sarokrúgást nehezen tisztázták a hazaiak.
46.A szünetben Varga József helyére Szolnoki Roland állt be a középpályára.
46.Folytatódik a mérkőzés, kezdődik a második félidő!
45.Vége az első félidőnek. 45 perc játék után Malec góljával vezet a DAC.
43.
 
42.Vinícius becsúszási kísérlete egy ütemmel elkésett, így csak Kostrnát találta el, a labdát nem.
38.Kalmár emelt Ashiruhoz a szélre, a DAC nigériai támadójának beadásába Vinícius vetődött bele szenzációsan.
37.Az elmúlt percekben átvettük a játék irányítását, de helyzetig még nem sikerült eljutnunk.
33.Könnyedén szabadítottunk fel.
32.Vinícius szerelt az alapvonalon, szöglet.
31.
 
29.Henty ugratta volna ki Scsepovicsot, de a védők résen voltak és közbeléptek.
26.Zivkovic indította a Viníciusék mögött kibúvó Ashirut, a játékvezető asszisztens lest jelzett.
24.Vida lépett ki Juhász és Varga szorításában, majd 13 méterről, estében kapunk mellé kotorta a labdát.
23.
 
19.Megszerezte a vezetést a DAC. Horváth Tamás röviden passzolt, amire lecsaptak a hazaiak, Malecnek pedig csak az üres kapuba kellett gurítania a játékszert.
18.Malec gurított vissza tizenhatosunk bal oldaláról középre, ahol Zivkovic érkezett és 13 méterről erőből a felső léc és az oldalsó kapufa találkozását találta el.
17.Meglehetősen érdekes szabadrúgáskombináció eredményeképp elveszítette a labdát a DAC és ígéretes kontrát vezethettünk a jobbszélen, ám hiába érkezett középen két támadónk is, Hadzic beadása elakadt egy védőben.
16.Vinícius szabálytalankodott Maleccel szemben a jobb oldalt, mintegy 25 méterről végezhet el szabadrúgást a DAC.
11.Sikerült tisztázni a szögletet követően, majd Henty még egy megkerülős cselt is bevetett.
10.Kalmár 30 méteres szabadrúgását Horváth ütötte a kapu fölé, szöglet.
9.Malec lövése kerülte el a kapunkat.
7.Ashiru adott be veszélyesen, Juhász kijjebb tessékelte a labdát, de érkezett Zivkovic, aki jócskán a kapu fölé lőtt.
7.Ashiru beadását Tamás blokkolta, szöglet.
4.Kalmár szabadrúgását Juhász fejelte az égbe, tisztázva ezzel a lehetőséget.
3.Hadzic buktatta Kalmárt a középpályán.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-2.A csapatok kivonultak a pályára.
-3.Az elmúlt percekben elhangzott a DAC-szurkolók és a klub nem hivatalos himnusza, az Ismerős Arcok Nélküled című száma, melyet az egész stadion - beleértve a Vidi-szimpatizánsokat is - együtt énekelt.
-9.A csapatok bevonultak az öltözőbe, hamarosan kijönnek és kezdődik a mérkőzés!
-12.Együttesünk kispadján Hársfalvi András, Szolnoki Roland, Fejes András, Danko Lazovics, Barczi Dávid, valamint a Vidi II keretének tagja, Réti Patrik ül.
-18.A DAC kezdőjében két magyar állampolgárságú játékos található. Vida Kristopher sokszoros utánpótlás-válogatott középpályás, míg Kalmár Zsolt már a felnőtt válogatottban is számos alkalommal pályára lépett.

A kispadon Mervó Bence, a 2015-ös U20-as világbajnokság társgólkirálya ül.
-20.Ellenfelünk kezdőjének névsora az alábbi: Macej - Huk, Kostrna, Zivkovic, Satka, Lupták, Vida, Domonkos, Kalmár, Ashiru, Malec.
-25.
 
-28.A csapatok már a pályán melegítenek.
-33.Ahogy az az imént közzétett kezdőcsapatunkból is kitűnik, a Nomme Kalju elleni júliusi EL-selejtezőn elszenvedett sérülése óta először láthatják a pályán szurkolóink magyar válogatott védőnket, Vinícius Paulót!
-41.Vezetőedzőnk, Marko Nikolics a mai felkészülési találkozón az alábbi tizenegyet küldi pályára kezdőként: Horváth T. - Nego, Vinícius, Juhász, Tamás K. - Suljic, Hadzic, Varga J., Géresi - Henty, Scsepovics.
-51.A dunaszerdahelyi stadiont a közelmúltban építteték, sőt tulajdonképpen még építik is, hiszen a négyből egyelőre csak három oldalon készült el az új lelátó, míg a negyedik részen a régi áll.
-57.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a dunaszerdahelyi MOL Arénából, ahol a Vidi 15 órai kezdettel mérkőzik a helyi DAC csapatával.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Fontos volt számunkra, hogy eljöjjünk ide Dunaszerdahelyre és pályára lépjünk a DAC ellen a magyar szurkolók miatt. Több olyan játékos lehetőséget kapott, aki mostanában kevesebb játékpercet kapott. Sérülése után újra pályán volt Vinícius, kezdőként játszott Tamás Krisztián és Géresi Krisztián, a második félidőben pedig Barczi Dávid és a fiatal Réti Patrik is pályára léphetett. Az első félidőben talán túl barátságos vendégek voltunk, nem játszottunk jó hozzáállással és balszerencsés gólt kaptunk. A második játékrészben már szerintem mi voltunk a jobb csapat, de egy kontratámadásból megkaptuk a második gólt. Lőttünk egy megadott és egy meg nem adott gólt, voltak még lehetőségeink, jó volt arra ez a találkozó, hogy lássuk ki-milyen formában van.

Marco Rossi:

Fel kellett nőnünk ma a Vidi szintjére, mert minőségben egyébként még nem tartunk ott, mint ők. Fontos fiatal csapatunk számára, hogy ilyen ellenfelekkel szemben játszhassunk edződhessenek. Négy játékosunk hiányzott a válogatott elfoglaltságok miatt, persze ugyanez volt a helyzet a Vidinél is. A hozzáállásunk ma rendben volt, és a taktikai elemeket vizsgálva is azt tudom mondani, hogy jó munkát végeztek a fiúk. A szlovák bajnokság egyébként elég kiegyensúlyozott, talán csak a Zsolna és a Slovan lóg ki kicsit felfelé, utána – velünk együtt – 4-5 csapat hasonló színvonalon van. Harcolunk minden meccsen mint ma, de úgy gondolom, hogy jó úton vagyunk. Beszéltem a lefújás után is Mervó Bencével, nagy ütközés volt, de úgy tűnik, hogy szerencsére minden rendben van vele.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Október 07. 17:45  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Egygólos vereség a DAC otthonában

Malec és Divkovic góljaira csak Scsepovics válaszolt, így felkészülési mérkőzésen 2-1-re alulmaradtunk a dunaszerdahelyi együttes ellen.

A válogatott szünetet kihasználva csapatunk a dunaszerdahelyi MOL Arénában a DAC vendégeként lépett pályára. Marko Nikolics vezetőedző ezúttal a Horváth T. - Nego, Juhász, Vinícius, Tamás K. - Suljic, Hadzic, Varga J., Géresi - Henty, Scsepovics tizenegynek adott lehetőséget a bizonyításra. A találkozó ünnepélyes kezdőrúgással kezdődött: a hazaiak szurkolója remek szóló után higgadtan passzolt a kapuba!

A 10. percben Kalmár Zsolt erős, középre tartó szabadrúgását tornázta szögletre Horváth Tamas. Nyolc perccel később Zivkovic lőtt kapufát Malec átadását követően. A 19. minutumban született az első gól, Horváth gyenge passzára Malec csapott le, majd az üres kapuba gurított (1-0).

A 24. percben Ashiru indult meg a bal oldalról, majd Vidához játszotta a labdát, aki a támadás végén nem talált kaput. A félidő második részében nem forogtak veszelyben a kapuk, a 44. percben Tamás indítása ígéretesnek tűnt ugyan, de Macej jó ütemben jött ki a kapujából, így egygólos hazai előnynél mentek be az öltözőkbe a csapatok.

A második játékrész DAC-helyzettel kezdődött, a 47. percben a csereként beálló Mervó Bence szépen bújt ki védőink között, de lövését védte Horváth. Öt perccel később Ashiru cselezte magát helyzetig, próbálkozását Horváth hárította, majd Mervó ismétlésénél is a helyén volt.

A 61. minutumban Szolnoki jobb oldali beadása után Scsepovics csúsztatta meg a labdát, amelybe még Nego is beleért, igy les miatt érvénytelen találat született. A 64. percben ijesztő jelenet zajlott le: egy ütközést követően Mervó maradt a földön, 1 percre az eszméletét is elvesztette, de végül a saját lábán támogatták le a pályáról. A 66. percben Lazovics centerezésére Scsepovics érkezett, de az egyik hátvéd szögletre mentett. A sarokrúgás után Vinícius fejelt kapu fölé.

Mindeközben sorra kaptak lehetőséget játékosaink: a szünetben Szolnoki, majd a játékrész folyamán Réti (aki először szerepelt az első csapatban), Lazovics, Fejes és Barczi is beállt.

A 71. percben megszerezte második gólját a hazai csapat - Bajic remek indítása után Divkovic elegánsan emelt a hálóba (2-0).

Tíz perccel a talalatot követően Nego beadását Lazovics fejelte fölé. Nem sokkal kesobbb a hazai védők hibái után francia szelsőnk került helyzetbe, de ellőtte a hosszú mellett a labdát. A lefújás előtt négy perccel Aluku 18 méteres kísérletét fogta Horváth, két perccel a vége előtt pedig összejött a szépítés is. Szolnoki indítása után Lazovics beadását Scsepovics lőtte a hálóba, így 2-1-es DAC-győzelemmel ért véget a találkozó.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek