hu en
2015. Május 29. 14:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Filipe Oliveira újabb két évre kötelezte el magát a Vidihez

Portugál középpályásunk remek idényt tudhat maga mögött, klubunk pedig továbbra is számít a szolgálataira, ezért kétéves szerződéshosszabbításban állapodott meg a játékossal. 

Filipe Oliveira 2011 nyarán érkezett Székesfehérvárra a Serie A-ból, a Parma együttesétől. Korábban az angol Chelsea-ben is szerepelt, és helyet kapott José Mourinho londoni karrierjének első kezdőcsapatában. A Vidinél az első évben csupán kölcsönben játszott, majd 2012-ben hároméves szerződést írt alá klubunkkal.

Az elmúlt négy idényben összesen 81 alkalommal lépett pályára a magyar élvonalban és 13 gólt szerzett. A mostani az eddig a legeredményesebb szezonja, hiszen szélsőként már hat alkalommal talált az ellenfelek kapujába az NB I-ben, és kiosztott 11 gólpasszt, amivel a harmadik helyen áll a házi kanadai táblázaton. Teljesítményét és hozzáállását értékelve klubunk két évvel hosszabbította meg a szerződését. 

„Szeretném megköszönni a klub vezetőinek, hogy már hosszú hónapokkal ezelőtt felajánlották számomra a szerződéshosszabbítás lehetőségét. Az előző, gyengére sikerült szezon után azzal az elhatározással futottam neki a korábbi szerződésemből hátralévő utolsó idénynek, hogy akár maradok, akár megyek, mindenképpen egy sokkal jobb képet szeretnék magamról festeni. Úgy érzem, ezt végül sikerült is elérnem. Ezért persze köszönettel tartozom a csapattársaknak és az edzőnknek is, akik nélkül nem lettem volna képes olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet végül nyújtottam. Nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílt a maradásra, mert a klubnál a kezdetektől fogva mindenki tisztességes és korrekt volt velem szemben. Mindez csak fokozta az elkötelezettségemet annak érdekében, hogy valahányszor pályára lépek a Vidi színeiben, mindig mindent ki akarjak adni magamból a pályán. A családommal sikerült tökéletesen beilleszkednünk itt Magyarországon. Az emberek tudják, hogy két kislányom született amióta ideköltöztünk, hiszen a klub mindkettőjük születéséről beszámolt. És mindannyian úgy érezzük, hogy a nagy Vidi-család befogadott minket. Megtiszteltetés számomra, hogy hétről hétre ennek a klubnak a színeiben küzdhetek a pályán, és mindent megteszek azért, hogy elérjük a kitűzött célokat, és minél több győzelmet arassunk. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért pályafutásom során mindig olyan csapatokban játszhattam, amelyek harcban voltak valamilyen trófea megszerzéséért. A Videoton FC-nél egyértelműen az a célunk, azért dolgozunk nap, mint nap, hogy az ország legjobb csapata legyünk, és nemzetközi szinten is képviselhessük Magyarországot. A mostani eredményeinknek köszönhetően egyenesen a Bajnokok Ligája selejtezőiben indulhatunk, ami hatalmas kihívást jelent számunkra, hiszen a BL-ben Európa legjobb csapatai küzdenek meg egymással. Minden játékosnak az az álma, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, nekünk pedig ezt most megadatik. Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy méltóképpen képviselhessük ezt a nagyszerű klubot” – mondta a szerződés aláírását követően Filipe Oliveira a vidi.hu-nak.

„Gratulálok Filipének az elmúlt idényben nyújtott teljesítményéhez, és a szerződéshosszabbításhoz. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a profi sportolók életében is fontos szerepe van a pénznek, ugyanakkor örök emlékként a nagy eredmények maradnak meg. Nagyon fontos volt számomra, hogy az Oliveirával folytatott tárgyalások során éreztem, hogy a szakmai szempontok is legalább olyan jelentőséggel bírnak a döntéseiben, mint az anyagi feltételekkel kapcsolatos részek, és fontos volt számára, hogy a Videoton FC-vel a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Egy nagyon jó mentalitású, meghatározó játékost szerződtettünk a következő két évre”- kommentálta a szerződéshosszabbítást Burcsa Győző, Videoton FC klubigazgatója.   

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek