hu en
2020. Augusztus 10. 14:25  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Európa Liga-sorsolás - reakciók

Kovács Zoltán sportigazgató, Márton Gábor vezetőedző és Nikolics Nemanja csapatkapitány értékelte a sorsolást.

Augusztus 10-én 13.00-kor kiderült, hogy a 2020-2021-es Európa Liga első selejtezőkörében az ír Bohemian FC-vel találkozunk augusztus 27-én. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik, a tervek szerint a MOL Aréna Sóstóban. A sorsolás eredményéről sportigazgatónkat, vezetőedzőnket és csapatkapitányunkat kérdeztük.

Kovács Zoltán: 

"Biztos sokan mondják azt, hogy a lehető legkönnyebb ellenfelet kaptuk. Én viszont azt mondom erre, hogy a fociban nincs könnyű mérkőzés. Arra kell törekednünk, hogy magabiztosan lépjünk pályára, természetesen a cél a továbbjutás, de ha nem figyelünk oda, akkor nagyon megnehezíthetjük a saját dolgunkat. Külön öröm, hogy itthon játszhatunk, azonban annak nem örülünk, hogy a saját szurkolóink nem tudnak minket segíteni. A csapat készen fog állni a mérkőzésre, minden csapattagtól maximális koncentrációt várok."

Márton Gábor: 

"Most, hogy megtudtuk ki lesz az ellenfelünk, el tudjuk kezdeni a felkészülést. Először is pontos elemzést készítünk a Bohemian csapatáról. Az ír fociról nekem elsősorban az angol stílus ugrik be, dominatívabb futballra kell készülnünk. Az Európa Ligában nem létezik olyan, hogy gyenge csapat, akik itt vannak, azok megérdemelten vannak itt. Maximálisan fel fogunk készülni ellenük, hazai pályán mindenképpen továbbjutást szeretnénk ünnepelni."

Nemanja Nikolics: 

"A Legiával és a válogatottal már van tapasztalatom az ír labdarúgásról. Az írek kemény focit játszanak, nagyon sok test-test elleni párharccal és nagyon sok futással kombinálva. Számunkra kedvező, hogy hazai pályán játszunk. Az Európa Liga-mérkőzés előtt pályára lépünk kétszer a bajnokságban is, tehát lesz időnk a felkészülésre. Minden ellenfélnek meg kell adnunk a tiszteletet, nem szabad könnyű mérkőzésre készülnünk, rosszul járhatunk, ha lebecsüljük őket. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb megfelelően felkészít bennünket a mérkőzésre. Nem mondok nagy dolgot azzal, hogy továbbjutásra készülünk."

CÍMKÉK
Nikolics Nemanja Kovács Zoltán Márton Gábor
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek