hu en
2021. Április 29. 06:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egy pontot szerzett második csapatunk a Pápai Perutz FC otthonában

A Vidi II Elek Ákos góljával szerezte meg a vezetést az első félidőben, Skriba Máté büntetőből egyenlített a második játékrészben. 

NB III Nyugati csoport, 2020-2021, Tavaszi szezon, 32. fordulóMeccs center 
1-1
(0-1)
Skriba 47
Pápai Perutz FC:
Szigeti -- Koronczai (Jurik 90), Bence, Szilágyi, Dóczi, Kalász (Mogyorósi 88), Hanzl, Kiss (Artner 81), Nagy, Skriba (Illés 90), Baldauf
Elek 33
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Molnár, Elek, Horváth, Tóth Tamás Vid (Szileszki 67), Dékei (Fodor 57), Kojnok, Tóth, Tóth Bence (Molnár 57), Tarnóczi, Gulyás (Rónaszéki 78)
2021.04.28. PápaPerutz StadionJátékvezetők: Juhász BálintHalmai KristófFarkas Bálint

Szerda délután második csapatunk Pápára látogatott. Az egykor szebb napokat is megélt hazai együttes ebben a szezonban az NB III-as tagságának megőrzéséért küzd, míg Szalai Tamás fiatal együttese tisztes távolságra van a veszélyes zónától.

A mérkőzést a hazai együttes kezdte jobban, a pápai játékosok birtokolták többet a labdát, azonban komoly gólhelyzetet sokáig nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. A 27. percben Skriba 23 méteres szabadrúgása zúgott el a felső léc fölött, majd a túloldalon Dékei ívelt Elek Ákos lábára egy szabadrúgást, aki 8 méterről kapura is lőtt, a labda azonban egy védőről szögletre pattant. A sarokrúgást is Dékei végezte el, és a labdával ezúttal is Elek Ákost kereste, akit meg is talált, ő pedig 7 méterről higgadtan fejelt a hazai kapuba (0-1). Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Pápa, azonban Baldauf 5 méterről a kapu fölé pörgetett, majd a 42. percben Nagy fejelt egy sarokrúgást követően a felső lécre - ezt is megúsztuk. A félidő vége előtt még Tóth Tamás Vid vette be a pápai kaput, azonban a partjelző lest jelzett, mint később a tv-s felvételekből kiderült, fiatal csatárunk szabályos gólt szerzett.

A második játékrészből nem telt el 40 másodperc, amikor Gulyás szabálytalankodott az egyik hazai támadóval a 16-osunkon belül, a játékvezető pedig határozottan ítélte meg a 11-est, melyet Skriba higgadtan értékesített (1-1). Az 53. percben a vezetést is megszerezhette volna Skriba, de 10 méterről leadott lövését Dala Martin óriási bravúrral tornázta ki a léc alól. Az utolsó tíz percben mi veszélyeztettünk többet, a 81. percben Elek Ákos életerős lövése ment alig kapu mellé, majd a 89. percben Molnár beadásáról csak centikkel maradt le a bevetődő Rónaszéki, így maradt az 1-1.

Fiatal csapatunk legközelebb vasárnap délelőtt a THSE-Szabadkikötő együttesét látja vendégül.

Szalai Tamás: "Nem kezdtük jól a meccset, az első 45 percben többet birtokolta a labdát a hazai csapat. A vezetést azonban egy sarokrúgást követően mi szereztük meg, sőt ebben a félidőben egy nagyon szép támadás végén újabb gólt szereztünk, melyet a játékvezető les címén - tévesen - nem adott meg. A második 45 percet rendkívül rosszul kezdtük, egy buta szabálytalanság miatt rögtön büntetőt végezhetett el a Pápa és a hazai játékos nem hibázott. A folytatásban kicsit magunkra húztuk a hazaiakat, de kontrákból tudtunk veszélyeztetni. A hajrá a miénk volt, a meccslabdát azonban kihagytuk, így döntetlennel zárult a meccs, amely a látottak alapján úgy gondolom, igazságos eredmény. Egy jó csapat otthonából sikerült ponttal távoznunk. Meglátásom szerint az elmúlt hetekben sokat fejlődött fiatal csapatom, néhány héttel ezelőtt még nem biztos, hogy pontot szerzünk egy ilyen találkozón. Jó úton járunk."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek