hu en
2023. Január 11. 16:45  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egy góllal a Hajduk Split nyerte első téli edzőmérkőzésünket

Kenan Kodro duplázott a horvát élvonal második helyezettje elleni, horvátországi felkészülési mérkőzésen.

Csapatunk a januári felkészülési időszak első edzőmérkőzésén a horvát élvonal második helyén telelő Hajduk Split ellen lépett pályára a szállásunktól, Novigradtól bő húsz percnyi buszútra található Porecben. A mérkőzésnek helyet adó edzőpálya ismerős volt csapatunknak, két éve már játszottunk itt felkészülési mérkőzést.

Huszti Szabolcs a Kovács D. - Bese, Serafimov, Stopira, Hangya - Pokorny, Kovács B. - Menyhárt, Houri, Funsho - Kodro kezdő tizenegyet küldte pályára a Hajduk ellen.

Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, a 6. percben Funsho szabálytalankodott a tizenhatos sarkánál, a megítélt büntetőt Livaja higgadtan értékesítette (0-1). Három perc sem kellett az egyenlítő gólunkig, Menyhárt jobb oldali beadása pattant le egy védő kezéről, ezt a tizenegyest Kodro lőtte pontosan a kapu jobb oldalába (1-1).

A 13. minutumban ismét a horvátok találtak be, Kalik passzolta vissza a labdát Livajának, aki 16 méterről szép gólt lőtt a bal felső sarokba (1-2). Kovács Dániel szép védéseket mutatott be egy kapunk előtti kavarodás végén. A 25. percben egy gyors támadás végén Mlakar centerezett jobbról a kapu előtt érkező Sahitinek, aki pár méterről nem hibázott (1-3). Az első 30 percet Houri fölé szálló lövése zárta.

Bese nem tudta folytatni a játékot, helyére Nego érkezett. A második "negyedben" sokáig kevés helyzetet láthattunk, Kodro szabadrúgása a sorfalról vágódott le, Nego ballal lőtt mellé, az 58. percben viszont szépítettünk, egy rossz hazaadásra Kodro csapott le és használta ki kíméletlenül a ziccert (2-3).

A 120 perces mérkőzés második felét a Rockov - Nego, Larsen, Kojnok, Heister - Christensen, Pető - Schön, Dárdai, Kastrati - Szabó L. összeállításban kezdtük, azaz bemutatkozott Vidi-mezben mérkőzésen norvég középpályásunk, Tobias Christensen, valamint a felkészüléshez decemberben csatlakozott fiatal játékosunk, Pető Milán.

Szabó Levente lövésénél nagy védést kellett bemutatnia a horvátok kapusának, a másik oldalon Puskstas lövése pattant ki a jobb oldali kapufáról, valamint ebben a játékrészben a játékvezető kiosztott két sárga lapot is, de újabb gól nem született.

A 97. percben Dárdai remek labdájával Szabó lépett ki, de a kapus védeni tudta lövését. Nem sokkal később Dárdai 17 méteres lövése kevéssel ment mellé, majd a meginduló Petőt csak sárga lapos szabálytalanság árán tudták megállítani.

Az eredmény az utolsó percekben már nem változott, a gólgazdag első 60 percet gólnélküli második követte, a mérkőzést pedig a Hajduk Split nyerte 3-2-re. Csapatunkra csütörtökön és pénteken edzés vár Novigradban, szombaton pedig következik az Eszék elleni újabb felkészülési meccs Umagban.

A teljes mérkőzés megtekinthető ide kattintva (a Hajduk Split felvétele).

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek