hu en
Videoton FC Végeredmény 0-1
FC Basel
Barátságos
Barátságos, 2011-2012
Téli felkészülési mérkőzések - Első mérkőzés
2012.01.17., Kedd @ 16:00
Marbella Football Center

0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90.A játékvezető lefújta a mérkőzést. Csapatunk - főleg az első félidőben - sokkal meggyőzőbben játszott ellenfelénél, azonban egyetlen helyzetét a mérkőzésen gólra váltotta az FC Basel. Mi számtalan helyzetet dolgoztunk ki, ezek azonban sajnos ki is maradtak, így az eredmény miatt lehet egy kis hiányérzetünk, a svájci bajnok ellen mutatott játék azonban mindenképp biztatónak mondható.
88.Az elmúlt percekben kiegyenlített játék zajlott a pályán.
84.Torghelle! Ezúttal 17 méterről, kapásból lőtt kapura, Sommer óriási bravúrral a léc alól szögletre tenyerelte a labdát.
82.Gyurcsó tekert balról kapu elé egy szabadrúgást, a labdát a védők az égbe fejelték, végül Torghelle került helyzetbe, fejesét azonban védte Sommer.
80.A bal szélről betörő baseli játékost remek ütemben szerelte Próbajátékos 1. Ellenfelünk szögletét követően sikerült felszabadítanunk, a mezőnybe kifejelt labdát egy baseli játékos kapásból előtte 26 méterről, a labda méterekkel kerülte el kapunkat.
76.Torghelle-helyzet! Új csatárunk került nagy ziccerbe, 10 méterről - a bal szélről - leadott lövését azonban blokkolta a szöget remekül záró baseli kapus.
74.Újabb 3 csere csapatunknál. Lejött Tóth, Nikolics és Caneira. Helyükre Vasziljevics, Evandro és egy próbajátékos álltak be. A próbajátékost - aki középső védőt játszik - egyelőre nevezzük csak Próbajátékos 1 -nek. 
73.Sándor lecserélését követően a csapatkapitányi karszalag Polonkai karjára került.
71.Óriási helyzetet hagytunk ki!
Gyurcsó szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, ballal kapura lőtt, de egy védő még közbelépett, a labda így Gosztonyi elé került, aki 4 méterről, kissé kisodródva, kapura lőtt, Sommer hatalmas bravúrral menteni tudott.
69.Gosztonyi a balszélen játszik, Gyurcsó a jobbszélen, Nikó és Torghelle pedig elől fociznak.
67.A cserék után annyit változott a felállás, hogy Apostolopoulos ment ki baloldali védőnek, Szolnoki pedig jobboldali védőt játszik.
63.Gosztonyi, Apostolopoulos, Szolnoki és Polonkai álltak be a Vidibe. Sándor, Oliveira, Walter Lee, és Brachi hagyták el a pályát.
60.Oliveira passzolt Gyurcsónak, ő azonban közelről kapu fölé lőtt. Az ellentámadásból viszont gólt szerzett az FC Basel, Andrist lőtte ki a hosszú sarkot 16 méterről.
59.
 
56.Mitrovics helyett Torghelle a pályán.
55.Caneira hozta játékba Sándort, aki 18 méterről alig lőtt kapu fölé.
52.Hamarosan bemutatkozik a Vidiben Torghelle Sándor.
50.Mitrovics kapott egy "csomagot" a combjára, rövid ápolást követően azonban folytatni tudja a játékot.
49.Veszélyes szabadrúgással kezdtük a második félidőt, a szélről a kapu felé csavarodó labdát Sommer öklözte ki mezőnybe.
46.A szünetben mindkét csapat cserélt. A Baselbe beállt Pak és Jevtic, nálunk pedig Jeff Silva helyére Gyurcsó érkezett.
45.Vége az első játékrésznek, sokkal jobbak vagyunk eddig az FC Baselnél.
44.A félidő végén veszélyes szabadrúgást végzett el a Basel, a labda azonban a sorfalról szögletre vágódott. A sarokrúgás nem okozott gondot védőinknek.
41.Walter kapott remek labdát, a bal szélről középre centerezett, ott azonban nem érkezett senki. Újabb nagy lehetőség adódott csapatunk előtt.
38.
 
36.Szélről elvégzett baseli szabadrúgást követően röviden szabadítottunk fel, Andrist 18 méterről kapásból kapura lőtte a labdát, Bozsovics magabiztosan védte a lövést.
33.Újabb óriási Nikó-helyzet! Csatárunk nagyon erőszakosan (de teljesen szabályosan) szerzett labdát az ellenfél 16-osán belül, 13 méterről leadott lövését nagy bravúrral védte Sommer.
30.Talán nem (csak) az elfogultság beszél belőlem, amikor azt mondom, hogy az első félórában a svájci bajnok fölé nőttünk minden tekintetben. Sok helyzetet alakítottunk ki, szereztünk egy (les)gólt, ami lehet, hogy szabályos körülmények között született, a védekezésünk is teljesen rendben van. Eddig nagyon biztató a csapat játéka a svájci bajnokcsapat ellen.
28.Csapatunk első szögletét Mitrovics tekerte kapu elé, az ötös sarkáról Caneira fejelt kapura, a labda azonban kapu fölé ment. 
25.
 
22.Gyönyörű akció végén gólt szerzett Nikolics, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Innen a közvetítőállásból nem látszott lesnek Brachi megindulása a jobb szélen, aki aztán gyönyörűen szolgálta ki Nikolicsot.
19.Walter Lee-t állította meg a spori nagy ziccerben lesállás miatt.
17.Nikolics 14 méterről, kissé jobbra kisodródva, lőtt kapura, a nagy erejű löket azonban kapu fölé szállt.
14.Két helyzet is egy perc alatt. Előbb Sándor vette észre, hogy kint áll az ellenfél kapusa a kapujából, ezért 30 méterről megpróbálta beemelni a labdát a kapuba, azonban kicsit fölé ment a kísérlet, ezt követően Oliveira került nagy helyzetbe, a kaputól 7 méterre lefordult védőjéről és estében még kapura kanalazta a játékszert, azonban nem volt túl erős a kísérlet, így a vendégek kapusa könnyedén ölelhette magához a labdát.
10.Az első 10 perc egyértelmű Vidi-fölényt hozott, volt már két-három lehetőségünk, ezeket egyelőre nem sikerült igazán nagy gólhelyzetre vagy gólra váltanunk, de csapatunk játéka eddig nagyon is meggyőző az FC Basel ellen.
8.Újabb helyzet a baseli kapu előtt. Szép összjáték végén Sándor passzol Nikolicsnak, aki 15 méterről lőhetett kapura, azonban nem sikerült jól eltalálnia a labdát, nem volt benne elég erő, nem okozott gondot az ellenfél kapusának.
5.Az egyik baseli védő röviden passzolt haza, Nikolics próbált lecsapni a labdára, azonban csatárunknak kicsit hosszú volt az ellenfél "szöktetése".
4.Mitrovics ívelt középre egy szabadrúgást a baseli kaputól 23 méterre, a jobb szélről, azonban a svájci védők sikeresen szabadították fel kapujuk előterét.
2.Brachi ívelt a félpályáról a svájciak kapujának előterébe, Nikolics elől azonban tisztázni tudott a kapujából jó ütemben kimozduló kapus.
1.Az FC Basel kezdte a találkozót.
-1.Az FC Basel piros-kék mezben fog játszani, mi sárga-fekete színösszeállításban lépünk pályára. A nézőtéren körülbelül 80 néző foglal helyet, érkeztek szurkolók Svájcból (lehetnek vagy egytucatnyian), hoztak magukkal drapikat, sálakat és szemmel láthatóan remekül érzik magukat.
-3.Perceken belül kezdődik a Vidi első felkészülési mérkőzése az idei évben. 
-10.
 
-17.Íme az FC Basel kezdőcsapata:
Sommer - Degen, Streller, Frei A., Frei F., Kusunga, Tavares Varela, Buess, Steinhoffer, Andrist, Kovac
A csapat két legértékesebb játékosa, Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka a kispadon foglalnak helyet.
-28.A mieink két perccel az FC Basel után, 15.32-kor szaladtak ki a pályára. A svájciak passzolgatnak, cicáznak. Eközben Sándor Gyuriék néhány bemelegítő kört futnak "Nacho" vezetésével.
-30.A svájci bajnokcsapat pontosan 15.30-kor kezdte el a bemelegítést.
-35.
Paulo Sousa vezetőedző kihirdette az FC Basel elleni kezdőcsapatot:
Bozsovics - Brachi, Caneira, Vinícius, Jeff Silva - Oliveira, Tóth, Sándor, Mitrovics, Walter Lee - Nikolics
-40.Tujvel, Bozsovics és Disztl Péter kapusedző 15:20-kor futottak ki a gyepszőnyegre és el is kezdték a kapusok a bemelegítést. 
-48.
 
-50.A két csapat játékosai már az öltözőkben vannak, 15-20 percen belül elkezdhetik a bemelegítést a kiváló minőségű futballpályán. Az időjárásra nem lehet panasz, ragyogó napsütés van itt Dél-Spanyolországban, a hőmérséklet körülbelül 18 fok lehet. A nézőtérről pedig tökéletes a rálátás a pályától körülbelül 1 km-re lévő Földközi-tengerre.
-60.Üdvözöljük kedves Szurkolóinkat Spanyolországból, a Marbella Football Centerből, ahol pontosan 1 óra múlva mérkőzik meg csapatunk a svájci bajnokkal.
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Eredmények
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek